Kuzen evlilikleri genetik riskler nedeniyle yasaklanmalı mı, yoksa kişisel özgürlüğe mi bırakılmalı? Açıkçası, bilim bu evliliklerin doğacak çocuklar açısından sakıncalı olduğunu söylüyor. Aile içinde ilişkileri karışık yapan da ayrı bir mesele. Ancak, yasaklamak mı gerekir, yoksa insanlara mı bırakılmalı? Bana kalırsa, sağlık riski büyükse devlet teşvik etmemeli ama kişisel tercihlere de fazla müdahale edilmemeli.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Sağlık sorunu sadece kuzen evliliklerinde olmuyor. Birbirini hiç tanımayan insanlar evlendiği zamanda çocukları hasta oluyor. Çocuğun hasta olmaması içinde tüp bebek tedavisi uygulanabilir. Bu sayede çocuklar sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Şunu da söyleyeyim kuzen kardeş değildir. Kardeş olması için aynı anne-babadan çıkılması lazım. İslam dini bile buna caiz derken insanların ensest demesi çok saçma. Ensestin anlamını bilmeyenler kendilerince kılıf uyduruyorlar.
Ohooo soruya gel, çoğunluğu Müslüman olan bi ülkede kuzen evliliği nasıl yasaklanacak?
Müslümanların iman ettiği kitapta " anne, nine, teyze, hala, kız kardeşler ve süt kardeşler hariç diğer kadınlarla evlenmek helal " diyor, İlahları helal demiş, kim / nasıl yasaklayacak?
Peygamberleri, öz hala kızı Zeyneb'i önce üvey evladı Zeyd ile evlendirmiş, sonra ondan boşatıp bizzat kendisi evlenmiş ( iman ettikleri kitapta yazıyor Ahzap 37 )
Her akraba evliliğinde problem olacak diye kaide yoktur. Bazinakraba evliliklerinde saglikli bireyler dogarken bazilarinda ise akrabaliktan dolayi çocuklarda sıkıntılı durumlar meydana gelebiliyor. Yani bu hangisinda durumlar etki ediyorsa onlarda yasak olabilir.
Olabilir. Mesela teyze cocuklarinda sıkıntı olmuyor. Dayı kızı, hala oglu modundakilerde de sorun olmuyor. Bu akraba evlilikleri hangisi olunca etki ediyor bilemiyorum Belki amca çocuklarında olabilir.
Bu konu gerçekten hassas. Kuzen evlilikleri kültürel olarak bazı toplumlarda kabul görse de, genetik riskler nedeniyle tıbbi açıdan doğacak çocuklar için potansiyel sağlık sorunları barındırıyor. Özellikle toplum sağlığını korumak adına yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Ama yasaklama yerine, insanların bu konuda bilinçlendirilmesi de önemli bir adım olabilir.
Benim önerim, tıbbi ve etik açıdan daha bilinçli kararlar almayı destekleyen bir bakış açısıyla ilerlemek. Ramazan'ın bu güzel atmosferinde, toplumsal konular hakkında daha çok konuşup, birbirimizi anlayalım. 🌙💫
dedemle babannem kuzen. amcamla yengem kuzen amca çocuğu halamla o yengemin erkek kardeşi evli soyadı sabit. halamın kızları da eniştemin yeğenleri ile evli soyadı değişimi yok en azından 2 sinde öyle. ne travmalarım var benim çocukluktan anlatsam ağlarsın. ben 40 yaşındayım annem 20 sene uğraşmış kim kimin neyi anlamak için sonra salmış.