Kitap’ı aşkla okursan aşkı, kinle okursan kini bulursun.
İnsan senin aynandır. Sen neysen, aynada onu görürsün.
t a m e r d u r s u n

Çok güzel bir hikaye. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. Soruna gelirsekte, insanların davranışlarına ve sözlerine göre yargılamam. Çünkü bazen insanlar kendini kendiyle bile gösteremiyorlar. Niyetini öğrenmek gerek, bunu da bilemeyeceğim için, yargılamam.
Hayır. Kolay olmaz en azından. Çok uç noktalarda ve davranışı bana veya cevreme zarar verebilme ihtimali taşıyorsa, empatik düşünmeme rağmen anlamdıramadığım bir durum varsa olur. Haricinde herkesin kendi hayatı sonuçta, yaşayış şeklini, bakış açısını yargılamam veya eleştirmem.
Mesela burada evli insanlarla ilişki yaşayıp bunu da aşka yüklemeye çalışan yuvanın huzurunu bozan insanları gördüğümde durumlarını hoş bulmuyorum. Bu şekilde yadırgamış oluyorum. Niyet ve davranışları bariz olan insanlar bu kişiler.
Cevap
7Cevap
Ne kadar Hayır desek te hepimiz ister istemez Önyargı da bulunuyoruz ancak benim düşüncem elimizden geldiğince Empatiye önem verip Empati yapmamız yönünde.
Önyargılı değilim kimseye karşı. Ama iyi gözlem yaparım. Kolay kolay gözümden düşmez ama bir hata ya da yanlış yaparsa gözümden de gönlümden de düşer.
Evet bazen onları tanımadan tahminler yürütebiliyorm
Hayır insanları yargılamak yadırgamak bana göre değil
Sanirim birçok kişi bunu farkında olmadan yapar malesef
Başka birine isteyerek zarar veren bir insan dışındaki herkesi yargılamamaya çalışıyorum, her şeye açığım.
Anlamaya çalışmaya çalışırım yadirmak hoş bir davranış değil cunku
Geçerli bir sebep varsa herzaman galip gelir.
Kimsenin hayatından banane yani
Hayır yapmam.
âlâ âlâ
Hayır tabiki
Evet
Hayır ama yadırgayacağım insanlar oluyor
Hayır tabi ki de
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?