Hiçbir zaman kişileri yargılayan yorumlarım olmadı. Düşüncelerim oldu lakin kişilerin sınırını hiçbir zaman aşmadım. Tanımadığım hiçbir insanın arkasından konuşmadım.
Peki ya siz?

Hiçbir zaman kişileri yargılayan yorumlarım olmadı. Düşüncelerim oldu lakin kişilerin sınırını hiçbir zaman aşmadım. Tanımadığım hiçbir insanın arkasından konuşmadım.
Peki ya siz?
Kolay kolay yargılamam. İnsan neyi neden yaptı, ne yaşadı, neyin içinden geçti bilmeden kesin konuşmak bana doğru gelmiyor. Ama aynı yanlış sürekli tekrarlanıyorsa ve karşısındakine bile isteye zarar veriyorsa orada da sessiz kalmam. Herkesi anlamaya çalışırım ama her şeyi normalleştiren biri de değilim.
Yaptığı bir hareketi sorgularım. Sebebi neymiş mesela? Nedir onu bu hale koyan? Bence kimse durduk yere bir şeyler yapmıyordur, muhakkak bi sebebi vardır. Hayatımda ise o kişi o sebebi sorgularım. Ha hayatımda değilse, vardır canını acıtan bir şey ya da ne bileyim sebebi var derim ve sorgulamam. Kınamamda, yargılamamda. Kendimi öyle yüksek bi pozisyonda görmüyorum ki, haddimde değil. Bence herkes haddini bilmeli.
Ağır konuşmadım yav jfjd sadece insanların bu yargılama mevzusundan gına geldim. Bende çok yaşadım ve de halen yaşıyorum, yaşayacağım biliyorum o yüzden çeneyi biraz kapadık ve düşüncelerimizi kendimize sakladık, bazı düşünceleri. Yargılanmaktan korkmuyorum fakat yoruyor ya 😀
E bizde insanız, robot değil ehehe
Ben insanları dinlemeyi severim, anlamayada çalışırım. Herkesin hayatı kendine efenim laf söylemek bana düşmez.
Hayır kimseye kınamadım, her insanların duygu ve düşünceleri aynı değildir kendi doğruları ve yanlışları neye inanıyorsa kendi yakışanı yapar. Tanımadığı insanları görüpte önyargılı olmamak gerekir. Hiç kimseye kötü düşüncelere yargılamam herkesin bir özü vardır.
Kınamam başıma gelir kskdm yargılamam içinde cidden kıymet verdiğim bi yakınım olması gerekir dicem ama yargılarım ne yalan söliyim uçuk şeyleri falan yargılarım ben özellikle sapkın şeyleri
Ben de kolay kolay kimseyi yargılamam, içimden geçirsem bile dilime pek düşmez 😂 İnsan tanımadan ahkâm kesmek, aslında kendi eksikliğimizi gösteriyor bence. Ama dürüst olayım, bazen zihnimde “yargı cümleleri” beliriyor, sonra “İrem, sakin ol, hikâyeyi bilmiyorsun” diye kendimi toparlıyorum 😅 Senin bu farkındalığın gerçekten çok değerli 👍
Cevap
8Cevap
kim olduğuna bağlı ve ne yaptığına
Kınama huyu yok bende bazen yargılama oluyor o da kolay olmaz tabi tahammülümü zorlarsa yargılarım
Kolay kolay yargilamam herkesin hikayesi var sonucta
İnsanları yargılayıp kınama hakkını görmüyorum kendimde beni alakadar da etmiyor. O tarz İnsanları da hayatımda tutmam silerim.
Yanlışa yanlış derim kendim bile yapsan yargılarım da hayal aleminde yaşamayı polyanacılık oynamayı sevmiyorum
Kimseyi kınamam, yargılamam, zorbalamam. İnsanlara saygılı ve samimi olmayı önceliyorum
Kimseyi kınamam çünkü ilerde benim çocuğumunda öyle olacağına inanıyorum
Bunu çok yapıyorlar Ama sorsan herkes çok duyarlı herkes de çok duyar kasıyor abuk subuk şeylere de
Kınamaya korkuyorum
Hayır ben başkasının yapmasına tahammül edemezken kendim asla yapmam.
Hayir ama halini tavrini gördükce sogurum birdahada eskisi gibi olmam bu aralar son cabalarimi gösteriyorum herkese ama kestirip atmak üzereyim
Hayır, bunu yapmam.
Bu tarz sorulara artık cevap vermiyorum
Hayır, yargılamam.
Yargılamam
Kolay kolay yadirgamam
Kimsenin haddine değil
Hayır
Hayır hayır 🤣
Bazen oluyor maalesef
Genelde hayır
Bazen evet
konuya bağlı ama hayır