Herkese merhabalar. Aranızda baskıcı ailesi olan var mı? Eğer varsa ailenizin size verdiği zararlar nelerdir? En çok nelerinize karışırlar?Bu konu hakkında araştırma yapıyorum. Kısa bir kitap çıkartacağım.
Hayatı senden çok farklı olan rahat kişilerden hoşlanıyorsun ailenin yanında kabul etmeyeceği tipler oluyor bunlar sonuç hüsranla bitiyor ve bir kalp ağrısına merhaba diyorsun sonra açık giymeni istemiyorsa ufak tefek şeylere izin veriyorsa gizli gizli giyiyorsun erkek arkadaşın olmasını istemiyorsa hem erkek arkadaş yapıyorsun hem de sırf onun inadına iyice cilveli konuşuyorsun çünkü o baskıdan sonra bu bile sana özgürleşmek gibi geliyor ne kadar çok ailen tarafından baskıya maruz kaldıysan o kadar çok saf oluyorsun hayatın boyunca baskı göreceğine hiç sevilmeyeceğine ve ileride kocanında veya sevgilininde ailen gibi baskıcı olacağını düşünüp yıllar boyu bu psikolji ile yaşıyorsun onlara benzemek en büyük korkun oluyor hayatında güzel bir şey olduysa bile sen güzel bir şans olduğunun farkına varamıyorsun en mutlu gününde bile ailen mahvedecek sanıyorsun sürekli yine mahvedrcek mi diye düşünüyorsun hayatında bir karar vermen gerektiği zaman o kararı veremiyorsun bildiğin dona kalıyordun bazı konularda kendine hiç güvenin olmuyor hep sevgiye aç oluyorsun o seni düşündüğünü soyleyen ailen ise bütün benliğinin ölmesini saglıyor ve bu travma hiç geçmiyor her mutlu anında hep karşına çıkar ve mahvederler
Kendini aileden çok çok uzaklaştırıyor. Bı haftadır falan konuşmuyorum mesela ailemle. Gerçek anlamdaki hiçbir şeye izin vermiyorlar. Ne okula gidiyorum ne işe. Sadece oturuyorum evde ve aşırı halde daralıyorum. Ben bunu anlata anlata bitiremem. Akşam babam gelecek diye o kadar stres yapıyorum ki artık migrenim başlıyor geçmiyor. Şu an telefonumun bende olmasına bile şükür ediyorum yani. Yaşıtlarım çarşıda kafede orada burada dolaşırken ben evde yemek yapıp bulaşık yıkıyorum. Yorumlarda da denildiği gibi fazlasıyla özgüven eksikliği var. Tek başıma şuradan şuraya gidemem. Bari bişeyler değişse ama asla değişmiyor. Aksine kendilerinden uzaklaştırıyorlar. Aklınız varsa kısıtlamayın çocuklarınızı yaa gerçekten.
Merhaba... Baskıcı bir ailede çoçuk olmanın yarardan çok zararları vardır. Çoçuk hiçbir şekilde kendi karakterini ortaya koyamaz, ailenin yönetmesiyle ailesinin istediklerine boyun eğmek çoçuğun özgüvenini zedeler. Hayatı boyunca hep başkalarının fikirlerine, düşüncelerini ihtiyaç duyar.
Kendilere ait önemli kararları alamazlar, psikolojisinde bilinç altında ailesinin ona karşı olan tutumu yer edinir. Ve ilerde bir yetişkin olduğunda baskı gördüğü ebeveynlerinden biri haline dönüşür. Eleştiren, baskılayan, eksik noksan gören bir yetişkin olur.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Genel olarak eleştirileri kendi çocukları ve eşlerine yönelik oluyor sanırım. Dışarıya karşı pek bir eleştirileri yok. Hatta onları eleştirileri olumlu yönde değil, direkt olarak özellik, düşünce öldürecek nitelikte...
Ennnn büyük zararları bence eninde sonunda sizi kendilerine benzetiyorlar. Bazen tamamıyla benziyorsunuz bazen sadece bir parçanız benziyor ama bu kaçınılmaz bir son bence.
Bir gün anneme veya özellikle babama benzemekten çok korkuyorum. İşte o zaman, gerçekten hayatımı ele geçirdiklerinin ve mücadelemin son bulduğu an olur.