AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
Sen Vardan ben de varım 😂
İşin şakası bir tarafa ömür boyu katlanırım dediğin biri çıkarsa neden olmasın.
Evlenmek istememenin nedenini duymak isterdim
Varsan olacaktı 😊
Noluyor burda bizim kızların içine cin girmiş ya evlenmede evlenmem diyorlar.
Sanki sizi alacak varda 😁
Bence en doğrusunu yapıyorsun. Hayat senin hayatın ailenin hayatı değil. Evlilik gerekli bir şey değil.
Evlenmeyi düşünmüyorum zaten evliyken yaşayabileceğim her şeyi evlilik olmaksızın da yaşayabiliyorum.
Evlilik iyidir. Evlenmeden insan birşeyin sahibi olamaz. Gönlünün ısındığı birini bulduğun anda evlenmelisin
Ailenin ne istediği önemli değil senin ne istediğin önemli
Ben de asla evlenmek istemiyorum. Evlenmeden ilişkilerimi yamal istiyorum. Öyle de yapacağım.
Evlenmeden bir ilişki yaşadın mı peki
Aileler doğru söylüyor ama erkeklerin sömürüldüğü bir düzen var ne yazık.
Anlaşabileceğim düzgün biri olursa neden olmasın ama olmazsa da üzülmem. Nötrüm evliliğe karşı
Yurt dışına gidebilirsin orada keyfine göre yaşarsın.
Kimsenin baskısı ile kendini zorunlu hissetme, evlenmek istiyorsan tavrını koy nokta.
29 yaşına geldin, hala ailen ne derse o yolda mısın?
Yetişkin bir insansın kararlarına saygı duymuyorlarsa kestirip atacaksin.
Türkiye'de Yabancı eş bakıyorum ben !! İngilizce bilmesi yeterli.
Zoraki evlenme bence çünkü evlilik başka bir dünya ve bu dünyaya kendi isteğin ile merhaba demelisin
Sana da mı aynı stratejiyi uyguluyorlar demekki hepsi aynı 🤣
Düzenli kendi işime başladıktan sonra sevdiğimle evlenirim
Kendini hazır hissetmediğinde evlenme aksi takdirde mutsuz olursun bu senin hayatın sen yaşıyorsun
Benim gönlüm var da sırf evlenmek için de evlenmem. Bir zaman sonra bıkar ailen.
Dusunsemde istedigim gibi biri çıkmıyor zaten evlenemeyeceguz heralde nerde yaşıyorsun ki
Ailenin yıllık torun sevme dönemi gelmiş. Sen geçiştir onlara çare yok maalesef.
Evlilikten kaçıyorsan psikolojik rahatsızlıkların var demek
ne alaka ya
Korkuyorsun en baş sebep bu aslında bir çok alakasıda var hani ama şimdi burdan açıklayacak kadar önemli bir mesele değil
ben merak ettim paylaşır mısınız çünkü ben de istemiyorum evlenmek
yani psikolojik rahatsızlıkla bağlantısı nedir
@PembeParisli
Evlilik takıntısı...
31.05.2014 - 11:26Dr. Başak DEMİRİZ
Bazı kadınlar, evlilikle ilgili yoğun kaygı içine giriyor. Bunun psikolojik, biyolojik ve sosyal açılardan birçok nedeni olabilir.
Danışan: En yakın arkadaşım yazın evlenmeyi planlıyor. Çok üzülüyorum, çünkü yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum.
Dr. Başak: Neden?
Danışan: Çünkü insan daha iki ay önce tanıştığı bir kişiyle evlenmez. Bence sadece evlilik takıntısı olduğu için evleniyor.
Dr. Başak: Arkadaşınız kaç yaşında?
Danışan: Aynı yaştayız, 27.
Dr. Başak: Neden evlilik takıntısı olduğunu düşünüyorsunuz?
Danışan: Evde kalacağım, ailem olmayacak, çocuğum olamayacak diye panik oluyordu. Son bir yıldır bu konu dışında başka bir konusu yoktu. Resmen bunalıma girmişti. Bu adamı buldu ve iki ay içinde evlenmeye karar verdi.
Dr. Başak: Bazı kadınlar bu yaşlarda evlilikle ilgili yoğun kaygı içine giriyorlar. Bunun psikolojik, biyolojik ve sosyal açılardan birçok nedeni olabilir.
Danışan: Yani yaşadığı normal mi? Herkeste mi oluyor? Bana niye olmadı?
Dr. Başak: Psikolojik, biyolojik ve sosyal faktörler kişilerin olaylara, durumlara karşı verdiği tepkilerde farklılıklar yaratır. O başka bir insan, siz başka bir insansınız. Onun sizin gibi düşünüp hissetmesini beklemeniz doğru olmaz. Olayları onun bakış açısıyla değerlendirmeye çalışırsanız, onu eleştirmek yerine onu daha iyi anlayabilirsiniz. Diğer yandan, emin olun 27 yaşındaki kadınlar arasında arkadaşınız gibi hisseden yüzlerce kişi bulabilirsiniz.
BİYOLOJİK SAAT DE BASKI OLUŞTURUYOR
Danışan: Neden panik oluyorlar bu kadar anlamıyorum.
Dr. Başak: ‘Evde kalma’ kavramı, çoğu genç kadın için ağır bir sosyal bir baskı oluşturuyor. Arkadaşları, ailenin gençleri birer birer evlenirken, tüm gözler bekar kalanlara çevriliyor. “Sen ne zaman evleneceksin?”, “Hâlâ hayatında biri yok mu?”, “Hadi bak çocuk doğurma yaşın geçecek”, “Darısı en kısa zamanda senin de başına” gibi cümleler bir süre sonra sosyal baskıdan çıkıp ‘sosyal taciz’ etkisi
yaratıyor. Bazı genç kadınlar bu baskıyla baş edebiliyor, ‘inşallah’ deyip gülüp geçiyor, bazıları ise baş edemiyor. Edemeyenler kendilerini sorgulamaya başlıyorlar. “Ben neden evlenemiyorum”, “Nerede hata yaptım?”, “Çok mu çirkinim?”, “Neden kimse benimle evlenmek istemiyor” şeklindeki sorular bir süre sonra iç çatışmalara, özgüven problemlerine neden oluyor.
Danışan: Demek arkadaşım da bütün kış bu nedenle bu kadar mutsuzdu. Hiçbir şey yapmak istemiyordu. Sanki hayata küsmüştü.
Dr. Başak: İnsan kendisini sürekli eleştirirken, suçlarken, kendisiyle ilgili çeşitli olumsuz düşüncelere sahipken, bir de geleceğe dair olumsuz bir bakış açısı varsa depresif hissetmesi çok normal. Düşünsenize kendinize sürekli olarak “Ben kimseyle evlenemeyeceğim”, “Beni kimse beğenmiyor, çok çirkinim”, “Benim mutlu bir ailem olmayacak”, “Ömür boyu yalnız, mutsuz bir kadın olacağım” gibi cümleler söyleseniz iyi hissedebilir misiniz? Kendine güven, kendinden memnun olma, kendini sevme, kendini değerli hissetme gibi kavramlar kişinin dış dünyayla ilişkilerini etkileyen, ilişkilerine yön veren kavramlar. Kendinizden emin olduğunuzda dışarıdan gelen eleştiriler sizi olumsuz etkilemez, üzerinizde bir baskı oluşturmaz. “Evlenmemiş olmam benim çirkin, seçilmemiş olduğum anlamına gelmez” şeklinde düşünebilirsiniz. Diğer yandan kadının biyolojik saati, çocuk doğurma yaşının kısıtlı bir süre için olduğunu sürekli hatırlatıyor ve bu da başka türlü bir baskı oluşturuyor.
teşekkürler
@PembeParisli ricalar
Eğer doğru bir insan kadın çıkar ise karşıma tabiiki evlenmek bir hayat yaşamak isterim onunla
Özgür bir cinsel hayatın varsa bunu bırakmak istememen gayet normal
Var ile yok arası kafa dengi biri olursa evlenirim.
Sırf evlilik olsun diye evlenilmez ailenle sakince ikna edici konuş hayatını kararttirsn yoksa
Anne babalar çocuklarının evliliklerini ve torunlarını görmek ister
Ben evliyim ve çok mutluyum.
Sevdiğin insanla evlenmelisin. Karşına seveceğin bir insan çıkarsa muhtemelen sen de evlilik düşünmeye başlarsın.
Birilerinin lafıyla hele evlilik gibi bir şey yapılmaz istemiyorsan yapma.
Evde kalırsın evlennnnn. Giiiiiiii... Bıktım bu sözlerden bendeee
Herkes evlenecek diye bir şey yok. Evlenenlerin başı göğe mi ermiş?
Neden evlenmek istemiyorsun diye sorsam,özel bir soru mu sormuş olurum, evlenmeme gerekçen neyse uygun bir lisan ile izah etmelisin.
çocuk olsan ailene uy diycektim ama yaş 29 ailen bu konuda kesinlikle sana ve kararlarına sayğı göstermeli bence göstermiyorsa ayrı biryere çık bende buna benzer sorunlar yüzünden bayadır ailemle ğörüşmüyorum
Bunu bana da yapıyorlar. Ben doğru insanı bulana kadar evlenmeyi düşünmüyorum... Sen de teklifleri gözden geçirebilirsin, evlenmek kötü bir şey değil de doğru insanı bulamamak kötü
Hayatın en önemli kararı
@Asude-m evet
Doğru insan kimdir senin için
@Asude-m bunu sözle anlayamaz ve anlatamazsın sadece hissedilir galiba
Evlenmek istemeyen ama ailesi tarafından zorla evlendirilmek isteyen varsa bana yazsın kendimi sizin yerinize kurban ederim :) 😂
Doğru insan olduğuna inanmadan kimseyle evlenmemen çok normal… Kesinlikle kimsenin baskısıyla evlenme …
Bende senin gibiyim evlenince nasıl baskı göreceğimi biliyorum baskıya gelemem
Ailem sağolsun evlen demiyor
Evlenme sakın
Ayrı eve cıkma imkanın varsa cık cıkamıyorsan da evlilik konusu açıldığında umursamaz bir havada takıl
Nereye kadar böyle gideceğini düşünüyorsun peki. Zaman geçiyor yaşlanıyorsun ve çevrende değişiyor doğal olarak. 35 Yaşından sonra istediğin zaman istediğin gibi birini bulabilecek misin?
Şimdi bulabiliyoruz sanki
@jbhıhjhıh İnsanlar kendini kolayca satarsa bulamazsınız tabi bu sadece seninle alakalı değil toplumla da ilgili
Dayı sen bulamadım diye o da mı bulamaz
@inconnu01 34 değilim kanka ben bulabilir tabi neden bulamasın ama bulma şansı azalır
Sen neden bula biliyorsun de o bulamıyor?
@inconnu01 Bence dene kendin gör sen onu hak ediyorsun :)
Neyi hak ediyorum?
Evlenmeden duygularını nasıl karşılamayı planlıyorsun?
Neden dislike adam akıllı yorum yapmak yerine?
Yazık kafanıza insan gibi cevap bekledik
Gönlün yoksa gercekten zor oluyor. İstemiyorsan evlenme cunku hep husran dolu oluyor. önce bir tani sonra olmaz de
Aile kuracak sensin, gönlü güzel, merhametli biri varsa hayatında evlenmek güzeldir. Evlenmek için evlenmeye hiç gerek yok.
Üniversite bitene kadar aşk karın doyurmuyor diyorlardı. Şimdi de bi evlen de çoluk çocuğunu görsek diyorlar. Aynı durum bence. :)
Sanki eş bulmak çok kolay birşey de evlen diyolar pazardan siparişle almıyoruz ya bu devirde zor iş
Evlenen evde kalır. Evlenmeyen gezer tozar, hayatın keyfini çıkarır.
Evlilik gibi bir niyetim yok ama gönül isterki yüzüne bakıp huzur duyabilcegim biri olsun
Evlenmek istiyorum ama kafama göre birini bulamadım, profilime aldanma
Hiçbir kız bana sümüğünü atmıyor demiyor da...
31 yaşında evi iyi bi işi, maaşı ve kariyeri olan bi memurum, takıldığım görüştüğüm çok kız var ama ileriye dönük düşüneceğim biri olmadı daha
Yaw he he tüm işsiz züğürtler sitede doktor avukat
Kanıtlayabilirim istersen
Evlilik matah bir şey değil. ve bu hayat senin. kimsenin baskısını kafaya takip evlenmek zorunda hissetme. gercekten güzel bir şey değil.
Sakın evlenme gönlün yoksa. Boşanmalarla mı uğraşacaksın bir de. Bu senin hayatın. Hayatınla ilgili böyle ciddi bir kararı ailen değil sen vermelisin.
Arada geliyor çoğunlukla hayır. Bu karşımdaki insana bağlı olacak birşey ama kendimi evli düşünemiyorum.
Sonra boşanmalar da çoğalır tabi aileler cahil
Bende aynıyım malesef yas oldu 32 o doğru kişiyi bulamadım
Doğru kişiyi bulursan evlen ama kimsenin seni zorlamaya hakkı yok
Benim annem de gece gündüz okulu bitir diye başımın etini yiyor işte..
Aynı kaderi paylaşıyoruz inan eve artık gitmem istemiyorum bile
O konuda kafam rahat 😌 bi 45e kadar evlenmesem napıyon diyen olmaz 😉😁
Evlenelim
Gonlum var evlilikte. sicak bakiyorum
Bende istiyorum ama doğru insan bulmak çok çok zor …
Gönlüm yok ama önceden vardı; denedim ve gördüm olmaması gerektiğini.
Aynı dertten bende muzdaribim çare yok oyalamaya devam ama sizin yaş gelmiş gibi
Ekonomik özgürlüğün varsa ailene eğer size yük oluyorsam evden ayrılabilirim de.