Arkadaşlar ben evlenmek istemiyorum hiç istemiyorum hatta. Ailem ise sürekli neden evlenmediğimi sorguluyor. Siz nasılsınız gönlünüz var mı evlenmekte?
Evlilikten koşarak uzaklaşıyorum, ailem ise sürekli evlen diyor. Ben ne yapacağım?
Senin gibi birisini tanıdım. Onun aile hayatı bozuk olduğu için istemiyordu. Gerçekten aile hayatını dinleyince neden evlenesin dedim ona, o kız da olaylar doğrultusunda zaten akıl sağlığı pek yerinde değil. Hep şüpheci, hep takıntı. Evlilik asla yapamaz.
Evlenmek için evlilik yapılmaz. Kafa da o an ve kişiler oluşmamış ise boştur.
Ailene kulak asma, hayat senin hayatın. Evlenip naapıcan? Karşına çok sevdiğin, doğru aday bile çıksa evliliğin kendisinden uzak durmayı istemen çok normal. Evlenenler çok mu mutlu sanki? Ayrıca, aile baskısıyla kurulacak bir evlilikten hayır gelmez, pişman olursun.
bilmiyorum ama ben şu ana kadar evlenmediğime seviniyorum, kendimi düzeltmem gereken çok şey vardı, şu an kendimi tanımaya yeni başladım belki de, erken yaşta evlenseydim çok sorunlu bi hayat beni bekliyor olacaktı - uzaklaşma sebebin neyse ailene onu anlatmaya çalış, anlamazlarsa da bu konuları duymazlıktan gel
Sadece kendini dinle belki istemiyor olabilirsin herkes evlenecek bir yuva sahibi olacak diye bir şey yok. Bu senin hayatın başkalarına verme kalemi.. Kendin çiz. İster evkenirsin ister evlenmezsin sen bir bireysin. Kendi kararlarını kendin alabilirsin. Belki daha doğru kişiyi bulamıyor olabilirsin..
Evlilik baskalarinin baskisi üzerine kurulmaz. insan ne zaman ister ve kendini hazir hissederse o zaman evlenmeli. Bana göre evlilik cok güzel bir duygu. Ben cok erken evlendim, 20 yasindaydim ve ailem okumami istedi, esimin aileside onun okumasini istedi. biz herkese ragmen herkesi ikna ederek evlendik, beraber okuduk, yeri geldi birlikte ders calistik ama basardik. bugün 16 yillik evliyim ve iyiki evlenmisim. yani demem o ki kisi kendi istemedikten sonra, sirf aile rahat etsin, beni rahat biraksin kafasiyla evlenirse zaten yürümez o evlilik. gercekten sevip, istemeli insan. Ama unutmayin ki sevdiginiz biri ile 7/24 hayati paylasmak kadar güzel bir duygu yoktur.
buna ragmen iliskiyi devam ettirenlerde var, demekki umursamiyorlar. iliski iki kisiliktir ve insan gercekten seviyorsa, sevilip sevilmedigini anlar. ben öyle düsünüyorum.
hayir olmadi ve 14 yasinda tanistim esimle, komsu coculariydik. esim benden bir yas büyük ve annesine ben bu kizla evlenecegim demis. 6 yil görüstük ve öyle evlendik. cok saf ve temiz bir iliskimiz vardi bizim. ben esimi o kadar cok seviyordum ki, evlenmeden yasanilmamasi gereken seyler yasanmadi. bence bir kadin nefsine sahip cikmali. bir kadin isterse neleri basarir.
Ben de hiç istemiyorum evlenmek. Herkes biliyor bunu ve beni hep çevrem bu düşünceden vazgeçirmeye çalışıyor. Ailem ise tabii ki baskı yapmıyor bana baskı yapmazlar ama onlar da ister evlenmemi. Hele de annem bazen neden sevgilin yok diye soruyor. Ben ise evlilik düşüncesini hatta şakasını bile kaldıramıyorum. Şakasını yapanlarla da tartışıyorum. Neden bilmiyorum ama bana hiç sıcak gelmiyor bu düşünce hatta korkutuyor. Belki de sorumluluk almaktan korkuyorum.
Ailen konusunda da eğer çok baskı yapıyorlarsa nasıl vazgeçirirsin bilmiyorum sanırım konuşmaktan başka çare yok. Bu düşünceni kabullenmelerini sağlayabilirsin.
Sorularim luzumsuz gözükebilir ama insanları incelemekten zevk alıyorum şimdiden kusura bakmayınız Hiç aşık olmadın mı Ya da çocuk sahibi olmak istemiyor musun Cinsel duyguların yok mu
@Lütfetmedinizefenim Aşık oldum, çocukları severim ama benim çocuğum olsun ister miydim bilmiyorum. Cinsel duygularım var, cinsellik konusunds fobim yok. Sadece evlilik düşüncesi bana itici geliyor.
Annen baban kötü mü örnek oldular Ya da çevren , aldatılan , mutsuz evlilik ya da yeterli sevginin olmadigi evlilikleri bolca gördün mü? Aşık olduğum zaman evlenmek istedin mi? Yoksa erkeklere mı güvenmiyorsun Ya da bağlanmaktan korkuyormuşum
@Lütfetmedinizefenim Yok annem babam Allah'a şükür evlilik için güzel bir örnek. Çevremde aldatılan oldu ama bu beni etkilemedi korkum aldatılmak veya güvensizlik değil. Bağlanma korkusu derken bu biraz karmaşık. Ben yeni bi aile kurmak ve başka biriyle bi evde yaşamak sürekli o kişiyle birlikte hareket etmek istemiyorum. Bu düşünce nedense beni kötü hissettiriyor. Galiba sorumluluk almaktan da korkuyorum.
Bir yandan insan kendine vakit ayırmalı sende haklısın ama üniversiteyi ailenden ayrı şehirde okumuyormuşum Ailensiz yaşamaya alışman gerekiyor du Şöyle düşün Ya evlenecegin kişi ile çok uyumlu Eğlenebileceğin kişi Aynı zmaanda en yakın arkadaşın olsaydı Ama seni de anlıyorum Insanlar kaba anlayissiz Tahammülü yok Bence biraz da bundan korkuyorsun
Güzel hala bilmiyorum dediysen ümit vardır Biliyorum deseydin Bilmediğini bilmeyip Bir düşünce üstüne gereksiz inat ederdin Bence senin ( burası tahmindir ) Yanında sikilmaktan dahi zevk alacağın Fikirlerini önemseyen Gerektiginde sana yol gösterecek Kızlar konusunda seçici olan Hayalleri hedefleri olan Saygılı senden biraz daha baskın Eğlenmesini bilen Gezip dolaşan Ve seni çok iyi bir şekilde dinlemesini bilen Bir kişiye ihtiyacın var Haksızmıyım?
Hiç sorma. Ben de senin gibiyim, 27 yaşındayım ve evliliğin e'sini dahi düşünmüyorum. Sırf bu yüzden kimseyle sevgili olmuyorum. Aldığım teklifleri saymakla bitiremem sana ama ne gereği var karşı tarafla gönül eğlendirmeye evlilik düşünmedikten sonra. Bazen kuzenlerle yan yana geliyoruz, sevgilin var mı diye soruyorlar. Her görüşmemizde yok cevabı verince bir bakış atmaları var sana anlatamam. Bu da lezbiyen midir, aseksüel midir nedir bakışı atıyorlar resmen. Teyzemler desen, senin kısmetin kapının arkasında bekliyor bir gün çıkıcak diyorlar, sanki ben kısmet çıkmasını bekliyormuşum gibi😂 Ama umrumda bile değil, takmıyorum. Kim ne düşünürse düşünsün isteyen evlenir, istemeyen evlenmez. Evlilik de çocuk oyuncağı değil sonuçta, sorumluluk altına girmek istemeyen evlenmemeli bence
Evlenmeyelim nasıl olsa holladadan beter olduk sevisip gezelim yav gecin abi bu isleri evlen yuvani kur hem sevdiğim var diyosun hemse evlwnmekten kacıyom diyosun bunun anlamı su resmi yükümlülükten kaçıyorum ve kafam eserse fantazi olsun diye baskasını bulurum. Abi frenlerinize basın istersen beni engelle kimse kusura bakmasın istediğin kadar söv bana dikkate bile almaycam gercek bu çünku corap degistirir gibi sevgili degistirme isleri bu gibi kafalara inandığınız icin cıkıyor sonra bi bakıyorsunuz çöp oluyorsunuz Git evlen yuvanı kur cocuk ister yap ister yapma
Ben çocukken çevremdeki birtakım akrabalarım evliliği başarılması gereken en acil olgu olarak yaşadılar.😃Tabi bu cümlede ifade ettiğim gibi entelce ve sakince değil 😃Ben de onların sayelerinde evlenmekten nefret ettim. Başardım. Şükürler olsun evlenmedim. Şimdi bak mesela36 yaşımdayım, hala umrumda değil.. Düşünmeyi dahi bıraktım bu konuyu. Akışına bırakmak en iyisi, sen de öyle yap.🌻💛🙂
Aynı durum bende de var. Bende tabi bu bekarlıktan bıktım usandım 😂 münasip birini bulursam evlenirim lakin uygun kimse yok. Sırf evlenmek için evlenmemek gerek. Maalesef toplum olarak evliliği bir başarı olarak görüyoruz bu yüzden evlenmiş olmak için evleniyor çoğunluk. Hayat zor evlilikse daha zor. Zorluğun da üstesinden yalnızca sevgi ile gelebilirsin. Güç eşittir gerçek sevgidir.
Evlenmeyi düşünmüyorum. En azından şimdilik. Baskıya darlanmaya gelemeyen bir insanım. Sevgili olduğum kadınlarda bile darlandığım zaman kaçıyorum. Beni evliliğe ikna edebilecek ve darlamayacak sıkmayacak bir kadın olursa anca o zaman evlenirim.
Ben de hiç evlenmeyi düşünmüyordum.Üni bitince kendi paramı kazanıp , kendime hayat kurma hayalim vardı. Bana kimse baskı da yapmıyordu, hatta benden büyük evlenmemiş ablam var.. Baskılar ona daha çok yapılır, halen yapılıyor evlen diye. Ama ben bir anda aracı vasıtası ile tanıştığım birisi ile evlendim. 11 aylık evliyim.. 😂 Bu hikayemi ailene anlat , baskı yapmayın nasibim varsa bir gün evlenirim de. Senin gibi ben de evlenmek istemezdim, hatta kimseye o gözle bile bakmazdım.. İnanmazsın çevremdeki herkes çok şaşırdı benim evlenmeme..
Ben korkuyorum glaiba, haberler bi yandan, yakın arkadaşlarımin bosanma si bi taraftan beni olumsuzluğa itiyor.. Güvenim kalmadı en büyük korkum bu zati. Evlilik kutsaldir Allah izin verdiği sürece en güzel şekilde yaşamak lazım. Bekar yaşanmıyor fikrimce😄
Evlenmek günümüz dünyasında artık çok da tercih edilemeyecek kadar zorlaştı. Hayat şartları, insanların tahammülsüzlükleri, yalnızlığın vermiş olduğu rahatlık ve ülkemin genel anlamda kendi açımdan kadın cinayetleri beni epeyce her şeyden uzaklaştırdı. Bu ortamda evlenmek bir yana dursun bebek doğurmak da korkutucu ve haksız gelmeye başladı.
Bu adamla evlenilir çocuk da yapılır dersen evlen. Yoksa ille de evlenmek şart değil baskı ile olmaz görüyoruz milleti erkeği kadını mutsuz evli iken de sevgili iken de aynı sonra millet orada burada koşturuyor mutlu iyi hissettiren akıllı olgun biri değilse çocuk bile yapma ondan.
Son 1 yıla kadar Allah var kimse gık etmemişti. Arkadaşlarımında 2021 yılında kuduracağı tuttu. 3 hafta da bir yakın arkadaşlar evleniyor. Kimisi çocuk yapıyor. Tüm bu olaylar oldukça sende bekarsın demi, kimse yok mu, eee nereye kadar vb sorular işitmeye başladım. Aile evine dönmüştüm bu gidişle tekrar ayrılacağım.
Artik dusunmuyorum eskiden dusunurdumde zaten evlenmek isteyen de yok ask mask yok, herkes eglence derdinde dedim ben de eglenirim o zaman ailenle yasiyorsan ayri eve cikabilirsin ve evlenmek istemiyorsan aslaa birileri oyle istiyor diye evlenme ne derlerse desinler duyma onlari istemeyerek evlenirsen mutlu olamazsin zaten, bunu unutma
Bu konuda kendimi oldukça şanslı hissediyorum ki, karar ve önceliklerime saygı duyan bi ailem var.. İnsan kendisini birine ait hissetmeden, bu sorumluluğa tam anlamıyla hazır olduğuna emin olmadan neden sırf adı konsun ya da adı 'evli' olsun diye kendini öngöremedigi bir maceranın içine atsın ki 🤷♀️
Yani elbette kişisel tercihinizdir. Demekki daha evlilik düşüneceğiniz, ya da size bunu düşündürecek her hangi bir insan tanımamışsınız. Zamanı gelince olur elbet. Yani çok özel bir nedeniniz ya da buna bir engeliniz yoksa hayallerinizi gerçekleştirip, bekarlığınıza doyduktan sonra sevdiğiniz birisiyle hani gençliğiniz hazır elinizdeyken evlenebilirsiniz elbette. Evliliğe antipati duyma sebebinizi tam olsrak anlayabilmiş değilim.🤷♂️
hayatıma giren son kişi ile başladı. Bu karşındaki kişiye de bağlı bir durum bence. Belirli bir zaman sonra hayatında olan ve iyi anlaştığın kişinin artık her sabah yüzü ile karşı karşıya uyanmak istiyorsun. Şahsen ben o durumdayım.
Bizimkilerle cok konuştum bu konulari. İster evlenirim ister evlenmem bana kalmış buna da saygi duyuyorlar. Zaten doğrusu da bu sonuçta benim hayatim bu ve sirf evlenmek için evlenilmez. Muhtemel evlenirim ama uzun süre bekarligin tadini cikarmam lazim.
Normal olan ailenin sormasi normalmolmuyan senin istememen. Toplum iyice yoldan cikti. Neden evlenmiyorsun diye sorani linc edeceksiniz neredeyse. Aile dusmani olmayin onlar seni kosulsuz cikarsiz seviyor mutlulugunu istedikleri icin gaayet normal sekilde soruyorlar. Eger aileni okadar dusman olarak goruyorsan ayri bir eve cik yalniz yasa. Hem ailenle kal onlarla yasa sonrada gelip burada ailene hakaret et olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya bu bi tercih meselesi. Eğer kaderinde evlilik varsa sen de ona doğru yürürsün ve bu gerçekleşir. Ama eğer kaderinde yoksa ve senin de bi çaban yoksa olmaz. Aileler çok yanlış yapıyorlar. Aile kur mutlu olursun diye tavsiye eder ama baskı uygulamamalı. Yanlış evlilik yapmak daha mı iyi? Sen aileni dinleme. Onlara da yanlış evlilik yaparsam daha mı mutlu olursunuz de ve sustur. Ama karşına seni mutlu eden birisi çıkarsa ve içinden evlilik geçerse bunu da baskılama. Rahat ol, iç sesine güven.
Bende evli değilim bendede çok baskı var ama para yok ols abi şekilde evlenirdim gerçekten insan yaşı gelince anlıyor evlenmesi gerektiğini seks bir yana ileride soyunu devam ettirmen gerekir çocuğunun olması gerekir doğanın kanunu bu şekilde ileride san akim bakacak birbirinizi tamamlamamış gerekir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende sen gibiydim aslında evlenmek için evlenmek zaten doğru değil sırf evleneyim diye niyet edersen zaten olmaz bende öyle düşündüm sonra nasip işte biri çıktı karşıma sevdim ve evlenmeye o zaman karar verdim zamanı gelince zaten insanın kalbide onay veriyor eğer birini sevmiyorsan evlenme zaten evlilik sevgi saygı üzerine kurulursa güzel yoksa tek amaç evlenmekse yoldan geçen herhangi biriylede evlenirsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana ara sıra evlenme isteği geliyor mesela yaşıtlarım tanıdıklarımın talibi çıkınca nişan düğün fotolarını mutluluklarını görünce. Veya yalnız hissettiğimde. Bazen de çok karşı oluyorum. Gidip geliyo yani bilemiyorum. Sonradan pişman olma ihtimali de var insanın keşke evlenseydim demek gibi. Ama diğerlerini bilmem de benim beklemek dışında yapabileceğim bir şey yok nasip kısmet.
Evlilik zaten koşarak uzaklaşılması gereken bir kurum. Etrafımda gördüğüm evliliklere bakınca herkes mutsuz ve erkekler kadınların enerjisini ve ömrünü çalıyor.
Daha okulum olduğu için evlilik baskisi çok yok ama 1-2 yılla başlarlar. Ben genelde her yerde bir şekilde konu evlilige geldiginde şakayla karışık 35den önce asla evlenmeme getiriyorum lafi. Bir kadin için en önemli sey bence meslek, para ve saygınlık kazanabilicegi bir konuma gelmek. Artık 2021deyiz hiç bir kadin bir adamin 2 annesi ve hızmetcisi olmak zorun da degil. Gerçek şu ki evlilik bizim gibi türk toplumlarinda kadinlar için işkence oluyor bence.
kadın vücuduyla ilgili senden daha çok şey biliyorum demek ki. 45'te menopose giriliyor zaten. 35'te seni alacak biri de senin durumundan çok kötü biri olacak. çaylakça konuşuyorsun. 35'te hamile kalmak problem, doğğurmak öyle, eşitini bulmak öyle. sen biliiin
Çaylak değilim en 2 kuzenimin 20 yaşların da evlilik yapmasına ve daha sonra evlilik hayatlarına yakınen şahit oldum bence kendi saygınlığını kazanamamış daha hayatlarıyla ilgili doğru kararlar alamayan insanlarin bu kadar ciddi kararlar vermesi korkunç bir şey özelikle türk toplumun da siz olaya doğum anne olma gibi bakiyorsunuz ben karşim da ki kişinin bana saygi duymasi ve her zaman deger vermesi olarak düşünüyorum kisacasi kendi ayaklari uzerin de duramayan insanlar her zaman ezilirler
Ya helal olsun ne kadar güzel yazmışsınsınuz. Kesinlikle katılıyorum kendi ayaklarının üzerinde duramayan kişi kadın her zaman net eziliyor. Yani ailesi tarafından da ezilir erkek tarafından da ezilir. Ben kendimde de arkadaşlarımda da annemde de gördüm bu durunu. Ev hanımı işsiz veya öğrenci olduğunuzda net olarak çalışan erkek sizi ezmeye kalkıyor. İğrenç bir durum. İşi bok gibi olsa da sizin kariyeriniz dolu olsa da eziyor. Ondan baya güçlü olmak lazım ama o zaman da erkeğe siz bakıyor gibi oluyorsunuz. O da bok gibi onu da istemem açıkçası. Bilmiyorum ama erkeklerin genelde kadınlara saygı duymaması ve hükmetmeye çalışmasından bıktım ben. Yani birkaç haftalık ilişki yaşadıklarım bile bunu yapmaya çalışıyor nefret ediyorum bi de evlensem kimbilir ne pislikler yapacaklar. Çoğu kadını sadece seks aracı et parçası gibi görüyor bence.
Bir de gel bana sor. Dıdısının dıdısı bile kendine dert edinmiş benim evlenmememi. Artık soran herkesi gömüyorum. Senin bu dünyadaki bütün derdin tasan bitti, benim uçkurum mu sana dert oldu diyorum. Sayıları azaldı. Kalanlar da ağızlarını açarsa onları da gömeceğim.
Sakın kardeşim sakın evlenme, yoksa çok pişman olursun, severek istediğini al ama emin ol. Ama önce kariyer yap yoksa bitersin sana tavsiye. Ailene de ben evliliği şu an düşünmüyorum kariyerime bakıcam de. Kimseyi inandırmak zorunda değilsin ayrıca.
Evlenmek güzeldir aslında benim o zaman ki aklım olsaydı 18 19 gibi gitmek isterdim ama hersey nasip işte bazı insanlar çok şanslı oluyor gerçekten bende ancak orspu çocuğuyla konuştum o kadar defolup gitsin Allah kahru perişan etsin böyle insanları kandıranları hakkım helal değil
Ailene durumu açıklaman lazım, onların sözlerine göre haraket edersen yanlış ve hatalı bir evlilik yapabileceğin ihtimalini onlara belirtmen gerek anladığım kadarıyla evliliğe eski bakış açısıyla bakıyorlar ama dönemin şartlarının değiştiğinin farkında değiller ailenin farkına varmasını sağlamalısın.
Hayat senin hayatın ister evlenir ister evlenmezsin bir başkası istedi diye kendi seçimlerini hiçe sayma sonuçta bu hatayı sen kendin için yaşıcaksın kimse için değil
Evlilik zor şey birileri istiyor diye yapmak yanlış karar almaya sebep olur , doğru insanı bulmadığında yahut o sorumluluğu kendinde hissetmediğinde yaptığın evlilik de hata olur
Benim de pek evlenesim yok. Yani baskı yapan insanlara özellikle ailene neden istemediğini açıklayabilirsin. Çağ farkından dolayı bazen bazı konulardan tam olarak anlaşılamıyoru ama en azından bi süre sonra alışırlar yorulurlar..
suriyelisi afganı geliyor en az 4-5 çocuk yapıyor 10 yıl sonra 20-30 milyonu bulacak sayılarıen az bizdeki sorunda bunlara tuz biber oluyor kişisel algılamayın genel olarak böyle malesef azınlık kalmayı her türlü hak ediyoruz.
Evlilikle ilgili gördüğün ya da duyduğun olumsuzlukları anlat. Böyle bir hayat yaşamak istemediğini, eğer çalışıyorsan kariyere yönelik planın olduğunu söyle. Sen evlilikten koşarak uzaklaşıyorsun, ben kaçıyorum son sürat. 😄✨
Bu senin görüşündür. Ailene katılırsın ya da katılmazsın bu onları değil seni bağlar. Hayatta başına geleceklerden sen sorumlusun. Yaptığın seçimlerin sonuçlarıyla sen karşılaşacaksın. Ailenle düzgün bir iletişim kurarak neden evlenmek istemediğini, senin şu anda içinde olunduğun durumu anlatarak başlayabilirsin. Ama unutma ikna etmeye çalışmak sadece başlangıç...
Her akşam bunun kavgasını yaparız evde abinler evlendi sen niye evlenmiyorsun diye. İstemiyorum evlenmek dedikçe daha sık geliyorlar üstüme, evlendiğimde mutsuz olmamı istiyorsanız evleneyim diyince susuyorlar o gün ertesi gün aynı muhabbet. Evden kaçacağım bir gün o olacak.
Of! Yine mi? Nedir evlilik konusunda psikolojik baskı yaa! Evlilik aile, toplum isteyince olacak bir durum değil! Zaten toplum, aile ne der diye bazı evlilikler zor olsa diye bitmiyor. Kişi kendini ne zaman hazır hissetse o zaman olur evlilik.
@manyag_man29 evet cok ustune geliyolarmis cunku. Cok ustune geliyolarsa laftan anlamiyolar demek. Annem cok ustume gelince ben oyle yaparim. Ama annem biraz evlilige karsi yani cok sogudu evlilikten. Sirf evlenmis olmak icin evlenilmez yani
@manyag_man29 valla şu var bazilari cok kalin kafali ve tamamdan, nezaketten anlamiyo. İlk bas normal konusursun baktin olmuyo kalp kirarsin. Baska turlu bas olmaz ciddi soyluyorum. "Kopek gibi" deyince agir geldi de kusura bakma sesini cikarmazsan her yerde ezilirsin. Bu ailen olsa bile.
Annem ve babam ayrıldığında ben küçük yaştaydım. O yüzden de yaşayamadığım o güzel aile ortamını hep kendim kurmak istemişimdir. İnşallah en doğru zamanda, en doğru şekilde kurabilirim. Ve sen de umarım canın nasıl istiyorsa öyle yaparsın. Çünkü evlenmek ne kadar normalse, evlenmemek de bir o kadar normal.
Aman aman sakın aman aman tu tu aman aman evlilik benden uzak aman ha tu tu dneldjs Şaka bir yana maddi güvencen işin gücün varsa evlilik gerçekten kafanı yoracağın boş bir durum bencee
Evlenmek isteyebileceğim bir adam olursa evlenirim. Ama şu ana kadar böyle biriyle tanışmadım. Hayatımı bunu düşünerek harcayamam. Çünkü bir tane var...
Haaa tamam kız gece gece güldürdün iyi oldu😄Bi tanecik hayat var da yalnız olmayı sevmiyorum güzel de gözükmüyor babanın evinde durmak tek gözüküyorsun Allah tez zamanda geçirsin yeni hayatıma
benimkiler de oyle ya babam en son niye evlenmiyosun dediginde aldigim kadinla sen mi yaşayacan sana ne dedim bi sure etkili oldu 🤣🤣 ha cok evlen diyolar sa bi kagit parcasina atilan imza değil mi sır saklarim diyosan gel anlasma yapalim herkesin herseyi bilmesine gerek yok sonucta
Aynı baskıyla iş güç sahibisin durumun iyi düzenin olur mantığıyla kendimde inanarak zamanında evlendim sonra tabiki mantığın bu olmadığını insanın düzenli hayatında evliliğinde mutluluğunda kendi tercihlerimizle doğru orantılığını anladıktan sonra bu kararıda en doğru kendinizin vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Hayır yok. Çevrede ve burada gördüğüm evlilik problemlerinden sonra hele hele hiç yok. Hayatıma öyle bir kadın girmeli ki evet bu kadınla evlenebilirim demeliyim.
@Asude-m güven bittimi herkese karşı bi daha tazelenmez deli gibi aşık olsan sevsen bile güven bittimi birine karşı ne kadar seversen sev onu hayatında istemezsn ve öyle bir zedelenirki birine karşı olan güvenin öyle bir yerden vurulursun ki bundan sonra hayatına giren her insandan şüphe duyarsın çünkü senin güvenini zedeleyen insan icin hep ben ona güveniyorum o yapmaz dediğin için beni en sevdiklerim kırdı şu hayatta o yüzden yalnz kalmak en güzeli kimseyi düşünmemek sevmemek güvenmemek...
yorumlarına canı gönülden katılıyorum. Zaman çok kötü olmuş maalesef. insanlar güvensiz. evlenmemek veya hayatına biri almamak farklı mı olacak senin için? evlenmesen de hayatında biri olur mu?
@Asude-m sadece evlilik için demiyorum genel olarak hayatıma kimseyi almak istemiyorum ne sevgili ne eş dost hiç kimseyi yeni insan istemiyorum hayatmda herkesten darbe yedim çünkü canımı çok yaktılar daha da izin veremem buna...
Senin adına gerçekten çok üzgünüm. inşallah bundan sonra hep güzel insanlarla karşılaşırsın Seni bu kadar üzen insanlar hakkında daha fazla şeyler konuşmak isterim müsade edersen
@Asude-m teşekkürler.. Fakat ben beni üzen insanlar hakknda konuşarak canımı sıkmak istemiyorum zaten yeterince skkn sıktılar o yüzden herkes kendi yoluna baksa çok daha güzel olacak ben sustum içime attım öyle olmaya da devam edecem!..
Üniversitede biriyle görüştüğümde kıyameti koparmışlardı. Üstünden 2 sene geçti mezun oldum şimdi beni de darlıyorlar birini bul evlen diye. Ee zamanında bulmuştum siz işi bozmasaydınız o zaman. Gerçekten aile büyük imtihan.