+1 yılBence seni o kadar çok seviyorlar ki başına kötü bir şey gelmesin diye böyle yapıyorlar tamam dövmek olmaz ama onlarda bir yandan haklı hiç haberleri, gündemi takip etmiyormusun, insanlar birbirine 5 lira için bile neler yapıyorlar birbirini kesiyorlar, ya da çok iyi erkek arkadaşın bile kıza afedersin tecavüz ediyor veya her yıl binlerce kadınımız öldürülüyor şimdi sana soruyorum senin kızın olsa böyle iğrenç ve kötü devirde gece vakti orada burada gezmesini istermisin artık ülkemizde gündüzler bile güvenli değil sadece kadın için değil çocuk olsun normal yaşta erkek olsun dede olsun artık kimse için güvenli değil ha bir de ne demek erkek arkadaşımda kalacağım bizim bir değerimiz örfümüz adetimiz var dinimiz var çok seviyorsanız birbirinizi evlenin isterseniz dünyanın öteki ucuna gidin kimse size bir şey demez tabiki sen de haklısın seni çok iyi anlıyorum benim de babam öyle baskıcı öyle her şeyime karışırki baskıcılıkta master yapmış gibidir çok fazla karışır ama sabır edebilirisin biraz bir de huylarına git evlenene kadar tamam anne tamam baba siz ne derseniz o olur de bakalım o zaman nasıl davranacaklar evlendikten sonra zaten sana karışamayacaklar diyecekler eşi var biz karışmayalım dilerim ki baskıcı ve zorba bir insanla evlenmezsinki işte o zamam rahat edersin sağlıcakla kalın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Yaklaşımları pek iç açıcı değil gibi. Tehdit dovmekle korkutmak vs den bahsediyorum. Ama izin vermemekte de haklılar. Ne demek erkek arkadasimda kalacağım. Bu nasıl bir rahatlık? Onlar senin ailen. Saba karşı tutumları pek iç açıcı olmasa da seni koruma amaçlıdır bu durum. Evin balkonundan aşağı düşen saglik görevlisi kadını hatırladın mi haberlerde ki. Hani erkek arkadasinda kalan kadın. İntihar mi erkek arkadaşı mi yaptı belli değil. Hangi aile böyle bir durumla karşılaşmak ister? Biraz empati lütfen!
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yıl21 yaşında olman senin kendi hayatını yaşadığın anlamına gelmez. Henüz bir hayatın yok. ve Hayatını idame ettirmeni sağlayan insanların kurallarına bağlısın. Bu hep böyledir. Bknz. Parayı veren düdüğü çalar.
Ne zaman iş güç sahibi olur paranı kazanır kendi evin de yaşarsın o zaman hayatını istediğin gibi yaşarsın00 Yorumla
+1 yılAilenin senin için endişelenmesi dünyanın en normal şeyi. Bu davranışları da ondan kaynaklı. Görmek istemiyorum ben gencecik kızları haberlerde kafası kesik, şurasına bunu yapmışlar diye..
Ailenizden önce siz kendinizi düşünün lütfen..
Yok ben sevgilime güveniyorum, o yapmaz safsatalarını da unutun. Başınıza birşey geldiğinde anne babanızin dünyası kararıcak, başkasının değil. Bu yüzden bu kadar kısıtlaması..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Bisey soylemek istiyorum ukalalik olarak algilanmasin. Sadece şunu merak ediyorum. o evin ve ailenin kurallarin zaten olmali. Anne ve baba çocuklarını korumak isticeklerdir. Eger sende asi ve dinlemeyen bir yapidaysan onlara 'tehtit' den baska çare bırakmıyorsundur belkide? Zaten meslek sahibi olduğunda kendi gelirin ve evin olduğunda, kendi kurallarin dogrultunda yaşarsın. Evinin düzenine veya ailenin isteklerine uymak bu kadar zor olmasa gerek. Ne var az erken gelsen veya arkadasinda kalmasan? Benim söylemek istediğim şey, senin kötülüğün icin yapmiyolardir her ne kadar yöntemleri doğru olmasada.. Ama senin en güvende olduğun yer yine ailenin yani.. Ilerde bunu daha iyi anlıyacagini düşünüyorum. Uslubum sert gibi gelmis olabilir ama inan icimden yumusak bir tonla yaziyorum.. ☺️
17 Yorumla
Soran+1 yılKuzum bu konuyu dün açtım onlara ve hep böylelerdi. hep dışarda konum foto atıyorum uzasğas gidemiyorum kız arkadasşımda kalamıyorum onlara karşı gelirsem dayak yiyorum bi yalan söyledim diye 2 gün dayak yedim. Ağladığımdsa duygu sömürüsü diyorlar tehdit yiyorum göeüşemezsin dışsrı çıkamazsın diyorlar. ve yarın 1 saat bile izin vermiyolar sırf sordum diye
Soran+1 yılÖnerebileceğin psikolog var mı? Çünkü artık intiharı çözüm bulmaya başladım
+1 yılAynı yastayiz aynı konuları yaşıyoruz ama arada bir fark var ben onlarla yaşamayı ve idare etmeyi öğrendim. En azinda belirli konularda. Birincisi baskıcı olan aile sevgiliye izin vermez duyarsa direkt ayırır zaten ama sende öyle olmamış devam etmişsin. İkinci olarak ailen gerçekten çok haklı sana bir şey olursa yarın hayatta kalma ihtimalin varken hayatta olmama riskin daha fazla. Üçüncü olarak anne babalarımız herşeyi bilirler bir şeyin karşısında dururlarsa vardır bir bildikleri ve sana değer vermeseler seni dusunmeseler bu kadar üzerine düşmezler senin emin ol.
22 Yorumla
Soran+1 yılKuzum bu konuyu dün açtım onlara ve hep böylelerdi. hep dışarda konum foto atıyorum uzasğas gidemiyorum kız arkadasşımda kalamıyorum onlara karşı gelirsem dayak yiyorum bi yalan söyledim diye 2 gün dayak yedim. Ağladığımdsa duygu sömürüsü diyorlar tehdit yiyorum göeüşemezsin dışsrı çıkamazsın diyorlar. ve yarın 1 saat bile izin vermicekler..
- +1 yıl
Anladım onların yaklaşımı hiç iyi değil ne desem bilemiyorum
Erkek arkadaşta kalma konusunda haklılar ve bu aşırı kısıtlama değil. Yabancı ülkelerde dahi aileler böyle şeylerde endiselenir o rahatlık Amerikan filmlerinde.. Eve geç gelme konusunda kısıtlamalarının nedeni sana guvenmemeleri
"Erkek arkadasımda kalabilir miyim" diyen bı çocuğum olsa ben de diğer konularda pek güvenmem.. Davranışlarınla da bazı şeyler destekleniyorsa endiselenirler. Senden dahi olmasa başkalarından.. Sadece bunu nasıl engelleyeceklerini bilmediklerinden biraz abartılı tavır, sözler sergileyebilirler.. Bu konuda da onlar kendilerini geliştirmeli.26 Yorumla
Soran+1 yılKuzum bu konuyu dün açtım onlara ve hep böylelerdi. hep dışarda konum foto atıyorum uzasğas gidemiyorum kız arkadasşımda kalamıyorum onlara karşı gelirsem dayak yiyorum bi yalan söyledim diye 2 gün dayak yedim. Ağladığımdsa duygu sömürüsü diyorlar tehdit yiyorum göeüşemezsin dışsrı çıkamazsın diyorlar.
Soran+1 yılKeşke. ve yarın 1 saat bile izin vermiyolsar sırf kaliyimmi dedim diye. bana yol gösterirmisin,? Artık intiharı bile düşünmege başladım çözüm olarak
- +1 yıl
Ah kuzum benim ya... Onların hatalı davranışından kendini kötü hissetme dicem ama çok iyi anlıyorum seni.. Canım bı uzman psikolog var.. "Esra Ezmeci" diye her türlü yardım ediyo.. randevuları bayağı gece veriyolar ama kendisine ulasirsan senin için erkene dahi alıyo.. Ailenin haberi olsun istemiyorsan ulaştığında ona şöyle paramda yok de.. bazen ücretsiz dahi yardım edebiliyo.. Instagram'dan bir takip et onu Prof. Dr. Esra Ezmeci..
Soran+1 yılKuzum baktım çok takipçisi var benimle ilgileneceğini düşünmüyorum başka bi önereceğin biri vasrmı
- +1 yıl
Aslında cumartesi günleri yayını oluyo insanları da aliyo yüzünde göstermen şart değil.. oradan da ulaşabilirsin. Beyhan Budak'ta olabilir. Onun dışında pek bilmiyorum açıkçası ama sen yine ulaşmaya çalış.. Mutlaka bu tarz kişilerle psikologlarla görüş sana güzelce daha sağlam yol gosterebilirler.. Bazen ben de kötü hissettiğimde bu tarz insanları takip ediyorum hep
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Erkek arkadaş konusunu bir kenara bırakıyorum, çünkü orada Ailen haklı. Genel olarak kısıtlama mevzusuna gelirsek, neleri kısıtladığı hakkında detaylı bilgi vermemişsin. Ama öncelikle onların güvenini kazanman lazım. Sana güvenirlerse kısıtlamalar biraz daha azalır. Ve unutma, aile her zaman çocuğunun iyiliğini düşünür. Bu da bir dönemdir, geçecektir.
23 Yorumla
Soran+1 yılHerşeyi. Eğer onlara iyi dasvranmazsam tehdit ediyorlar her dediklerine boyun eğmeliyim yani
- +1 yıl
Sen üstlerine gittikçe, onlar senin daha çok üstüne gelecek. Bu durumda hanginiz kârlı olacaksınız bu işten? Kendinin kârlı çıkacağını düşünüyorsan devam et. Düşünmüyorsan bazı şeylere boyun eğ. Onlar zaten zamanla seni serbest bırakacaktır birçok konuda. Aile yapını bilmediğimiz için çok net yorumlar yapamayız tabiki.
Soran+1 yıl21 yasşındayım yoruldum.. Nassı davranmalıyım yarın 1 saat bile izin vermicekler çünkü tehdit ediyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBikere vucudu güzel olmalı erkeğin, peniside iri olursa gözü doyar kadının, sonra acele etmeden öper her zerresini ve kıvranmasını sağlar, ön sevişmede oral esnasında ilk orgasmı yaşatmalı, kadını dayanamaz hale getirmeli, yalvartmalı, ve ona istediğini vermeli, 2. Orgazmı soft halde yumuşak yaşatmalı kadının vahşileşmesini beklemeli, 2. Orgazmdan sonra iş kadına geçer, değişik pozisyonlar isterse anal dener onunda ayrı bir doyumu vardır, sonra erkeğini doyurma çabası başlamalı, bu sırada 3. 4. Orgazmı yaşar. Be halsiz bitkin bir şekilde doyuma ulaşır. Not: 1 saatten kısa süren sevişme ne kadını ne erkeği cinsel doyuma ulaştıramaz.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar rahat söylüyor erkek arkadaşımda kalmama izin vermediler diye? Neden izin vermediler acaba? Her gün televizyonda radyoda gazetede sevgilisi tarafından tecavüz edilen kafası kesilen kolu kırılan kurşunlanan onlarca haber görüyorlar. sanki bana 35 yaşına gelmiş işini gücünü kurmuş kendi ayakları üzerinde durmaya başlamış üstüne bir de ailesini geçindirmeye başlamış özgürlük diyor.
20 Yorumla 97'liyim anneme desem ki erkek arkadaşım da kalmak istiyorum dövmekle tehdit etmez döver. Yurt dışında yaşamıyoruz belli örf adet ve geleneklerimiz var ve bağlıyız senin isteklerin normal değil. Her şey yaşında güzel bu yaşta bu kadar rahatlık istersen vermezler tabi
10 YorumlaSakin ol öncelikle fevri karar verme canım, bi anda ailenide karşına alma, erkek arkadaşında kalma konusunda ise ailen haklı sanki, anca ailenden habersiz kalabilirdin
20 Yorumla
+1 yılAile dediğin kısıtlar zaten. Herkes çocuğunu korumak ister. Çocuğum olsa ben de izin vermem. Kalmak isterse kapı orada ama tekrar eve dönmemek üzere çıkabilir.
33 Yorumla
Soran+1 yılsorun o değil. her konuda kısıtlayıp tehdit etmeleri.
- +1 yıl
Tehdit ve şiddet çözüm değil. Ama çocuğum bi karar alacaksa arkasında durmalı. Ben onu her istedğine onay veremem. Ha yine de kendi istediğini yaparsa dedğim gibi eve geri dönemez
Soran+1 yıl21 yasşındayım yoruldum.. Nassı davranmalıyım yarın 1 saat bile izin vermicekler çünkü tehdit ediyorlar
+1 yılKarşına çıkan arkadaşının ne kadar düzgün olduğunu bilemezler. Belki ipsiz sapsız sapık biri. İnsan evleniyor yıllar sonra eşinin gerçek yüzünü görüyor. Ne yapsınlar salsınlar çayıra mevlam kayıra mı desinler. Senin iyiliğin için
30 YorumlaNe yaparsan yap düzelmiyorlar ne yazık ki
Ekonomik özgürlüğü kazanana, farklı bir şehre iş amaçlı gitmene dek tependen inmiyorlar10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence haklılar ya bizm evde şahsen ablam veya kardeşlerim bir erkeğin evine giderse cinayet sebebi ya benden önce babam zaten istemez bence ailen haklı oku git hayatını kurtar ne zamn ekonomik bağımsızligin olursa ozmn istediğini yap ozmn kimse seni kısıtlamaz
00 Yorumla
+1 yılBenimde ağzıma ettiler yıllarca sonra üniversite için burs kazandım şimdi kendi başıma idare ediyorum. Yılda 1 kez falan görüşüyoruz. Bu tarz insanlara hiçbir şey anlatamazsın çünkü her şey haram her şey günah. En iyisi kendi hayatını çizmek.
00 Yorumla
+1 yılGöz boyayana kadar uslu bir çocuk ol, güvenlerini kazan sonra sehir dısına çık🤷🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılBaskıcı aile hiç çekilmez :( en kısa sürede evden ayrılmaya bakk
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılhadi ya.. geçeyi erkek arkadaşında geçirmek istedin ve izin vermediler? ne gerici bir aile...
sen kafayı mı yedin... k bakma ama yaşadığın yere göre senin istediğin marjinal bir istek değil mi10 Yorumla
+1 yılSenin kısıtlamak dediğin şey belki de sevgidir. Hiç bir anne baba evladının mutsuz olmasını istemez. Sana güvenseler bile çevreye güvenmiyor olabilirler. Bence haklılar da...
00 YorumlaYani sen mmi fazla özgür davranmayı seçiyorsun acaba?
Evet gençsin kanın kaynıyor ve gezmek istiyorsun haklısın,
ama malesef ki içinde bulunguğumuz durumdan ötürü kimse evladı kaç kaçında olursa olsun yanında fazla uzaklaşmasını istemiyor.
Malesef yaşanan olaylar evebeynleri yeni bir kontrol mekanizması kurmaya yöneltti ve buda gençlerin canını sıkıyo.
Bu durumda olan tek sen değilsin.00 Yorumla
+1 yılYa erkek arkadasinda kalmak normal bir sey mi sizin nasil bir hayat gorunusunuz var.
20 Yorumla
+1 yılErkek arkadaş gibi basit bir konuda izin vermiyorlarsa valla çok enteresan ailen var halbuki ne var bunda😀😀
00 Yorumla
+1 yılBiz sana daha ne diyelim, Allah anne babana sabır versin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. Bnde erkek arkadasinda kalmasina izin vermezdim kizimin. Silen dogru yapıyor bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 896 cevap paylaştı. Sadece senin değil. Ülkenin genelinde kız çocuğu ailesine erkek arkadaşımda kalacak derse izin verilmez ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayat çok acımasız korumaya çalışıyolar normal bir durum değilmi
12 Yorumla- +1 yıl
Ben burda şiddeti savunmuyorum amacı savunuyorum
Demek oluyor ki seni sıkmasalar erkek arkadaşınla birlikte yaşıyor olacakmışsın.
00 Yorumla
+1 yılbir gece ansızın çıkıp gideceksin izini bulamayacakları yerlere
00 Yorumla
+1 yılparan olmadan babana bağlısın maalesef. bu gerçeği 21 yıldır anlaman gerekirdi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzelim onlar baskıcı değil sen kopuksun. Erkek arkadaş ınla kalmayı bırak bunu nasıl söylebiliyorsun bunlar ı yapa yapa normalleştirdiniz ana biz arkaşımla ikişecez bu gece haberin olsun had öptüm bu mu yani isteidğin ar damaarınızı aldırmışlar
10 Yorumla
+1 yılSeni o kadar iyi anlıyorum ki içine mantığındaki şeye güven ve kinseyi dinleme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Devir çok kötü endişe etmeleri normal ama tehdit boyutuna gitmemeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHalla halla bu nasil iş ya sana güvenmiyorlar herkesin hayatı yaşama biçimi farklıdır keske hersey Bi anda düzelseydi dua etmek emek harcamak gerekir
00 Yorumla
+1 yılemin ol her şey senin iyiliğin için. ortalık bu kadar kötüleşmişken başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorlar. sen de erkek arkadaşında kalmayıver, dışarda görüşün
10 Yorumla
+1 yılAilenin çekinmesi ve koruyucu yaklaşması çok normal. Onları da anlaman lazım. Ayrıca erkek arkadaşında kalmak istediğini ailene söyleyebilidiğine göre gayet iyi bir aileye sahipsin değerini bil
00 Yorumla
+1 yılSeni korumaya çalışıyorlar ama sadece kullandıkları tarz ve üslup yanlış bence. Yoksa hiçbir aile çocuğunun kötülüğünü istemez.
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadasinda kalmayi bide utanmadan ailene mi soyluyorsun.
00 Yorumlaİyi oluyor sen de sevgili yapmak zorunda degilsin hanim hanimcik otur işte
00 Yorumla
+1 yılEe ben de böyleyim. Anneme desem ben kız arkadasimda kalabilir miyim? Evlatlıktan reddeder o derece.
00 YorumlaAilene yardımcı olsun Allah
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek arkadaşınla kalmak istemene çoğu aile sorun çıkarır ama
10 Yorumla
+1 yılAllah sabır versin zor
00 Yorumla
+1 yılResimdeki sensen ki sanmıyorum çok güzelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKurtulmak ister misin
00 YorumlaHaklilar sorun sende
20 Yorumla
+1 yılsende onları kısıtla
00 Yorumla
+1 yılRahat ol zamanla hallolcak
00 Yorumlasabret