Ailem çok baskıcı ne evden çıkarıyolar ne işe girmeme izin veriyolar üni mezunuyum aileme hiçbir zaman saygısızlık dahi yapmadım çalıştığım zamanlar tüm paramı onlara verdim ama onlar beni insan içinde küçük düşürdüler hor gördüler ne yapmalıyım evde delirmek üzereyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bu kadar baskı elbetteki bir zamandan sonra yıpratır bireyleri.. Sabret demeye dili varmıyor insanın.. İlerleyen zamanda istediğin bir kişiyle evliliğine de müsaade etmeyeceklerdir... Allah sabır versin.. En yakın en samimi akrabalar dışında pek ihtimal kalmıyor açıkçası..
44 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben bekarken Benim ailem öyleydi Sen daha rahat vallahi gene okumuşsun benim hayalim de okumak ama o hayalimi de çaldılar.. çocukluğumu da çaldılar.
arkadaş olmak birileriyle yasak
Makyaj yapmak yasak
Bileklik kolye takmak yasak
Yüzük takmak yasak
Evinin bahçesine çıkmak yasak
Bir yere gitmek yasak
Çalışmak yasak
Okumak yasak
Sosyal medya kullanmak yasak
Erkek Kuzenlerinle normal konuşmak yasak
Hiç pantolon giymedim. pantolon giymek yasak
Giyiminde çoğu şeyi ailen karar verir ne kadar düzgün giyinsende
Ailenin istediği model ve rengi giymek.
Çöpe gitmek yasak kapının önündeki
Kısaca aklına gelen her şey yasak
Sevdiğinle evlenmek yasak
Evlenirsen o***** damgası yersin ailen lekelenmiş görürler onların Başlarını eğmemen gerekiyormuş.
Ailenin beğendiği tamam dediği bir insana tamam diyeceksin ya da hayır diyeceksin.
Yaş gibi bir 22 21 oldu mu evde kaldın muhabbetleri başlar. 22 yaşına girdiğim gibi evlendim görücü usulu ailemin tamam dediği Benim de tamam dediğim biri ortak.
Ve evlendim eşim böyle baskın birisi değil ama evlendiğim halde ailem hala karışıyorlar kızıyorlar en ufak bir şey yapmak istediğimde sen değiştin biz seni böyle yetiştirmedik oluyor tükürüp kızıyorlar.
İnce çorap giymiştim eteğim uzundu hayatımda ilk defa giymiştim kucağımda bebeğim 3 aylık ailemin evini ziyaret etmeye gitmiştim.
Yüzüme tukurduler.
Orada sosyal medya kullanmazdım geldim burada kullanıyorum fotoğrafım yok hesabımda hiçbir şekilde normal dini durumlar paylaşıyorum diye ailem bana kızdı durum yapma dedi hep bana kızıyorlar hep bana kızıyorlar eşim bir şey demiyor kötü bir şey yapmıyorum sonuçta diyorum gene kızıyorlar değişme diyorlar. ailemin evine gidiyorum ziyarete senede bir ya da iki kere gurbetteyim çünkü eve tıkıyorlar bir yere gitmeme izin vermiyorlar misafirliğe çağırıyorlar onu da izin vermiyorlar evde oturuyorum orada ta ki kendi evime gelene kadar
Daha çok var...
Bence sen benden daha iyisin bir düşün derim ben evlendim hala onların baskılarını atamıyorum çünkü travma olarak kaldı bütün hayatımı mahvettiler218 Yorumla- +1 yıl
Sende hata. Sen niye çekiyorsun böyle aileyi? Konuşmak zorunda mısın. ? Konuşma. Yaşın küçük belliki. Birde mutlaka ikinci çocuk yapmadan gir ve çalış yarın kocamda sana ailesi zaten aşırı baskıcı ben onu aldatsamda o artık geriye dönemez burada benim yanımda ne yapıyorsam çekmek zorunda deyip at kostiracaktir. Buyuzden sen bu dünyada sadece bakacagin kadar çocuk yap yoksa bitirirler seni. Çocuğun büyüdükten sonra acil calisman gerek. Yoksa vay haline.
- +1 yıl
Ya hayır Allah korusun o gibi durumlarda arkamda olurlar çünkü bizim aileden bir kızın başına geldi Kendi kızımız yani ailemizin sahip çıktılar ve kocasını da iyice dövdüler adam hastanelik oldu Allah bu gibi olayları kimseye yaşatmasın aldatma vesaire
Onun dışında ailem hep millete düşünen bir insan mıyım günahtan çok ayıbı düşünüyorlar yani parmağı onu uzattıklari insanlara bakıyorum her şeyin alasını yapıyorlar Bir de kendime bakıyorum tam tersi bir de aileme normal geliyor böyle şeyler yani her şeyi yasak eve evliyim hala yasak koyuyorlar kendi ailem - +1 yıl
Uzak dur. Hayatını sakla sen anlatmasan ne haberleri olacak? Gitme senede sadece bayramlarda uğra. ne alaka ablacım ya alistirmissin sen onları bu şekil.
- +1 yıl
Zaten gurbetteysen niye dert ettin onca yazı yazdirttin 😂😂😂 hayret birseysin ya. Senede iki gün gidiyorsun o zamn çek oda ailen. Zaten kurtulmussun tramvalarini düzelt her şey bitmis gitmiş.
- +1 yıl
Bende seni onunla karıştırmısim gerçekten beterinde beteri varmış.
- +1 yıl
Zor hayat. Bende katı bir ailede yetiştim senin ile aynı cümleleri kuruyorum. Hayatımı mahvettiler, çocukluğumu çaldılar.. okuma konusunda çok inatçılar diye şehir dışında okumaya ve çalışmaya çok zor ikna ettim. Bu iş hallolsa az da olsa rahatlıcam
- +1 yıl
Kaç yaşına gelirsen gel bir tarafın buruk oluyor. Ben 45 yaşında da bu sorunları unutmam
- +1 yıl
İşte sen gene okudum ben çalışkan terbiyeli olmama rağmen okuyamadım aileme göre normal hiçbir sıkıntı yok Sen gel bir de bana sor elin oğlundan Sevgi dileniyorsun ailen beni seviyor ama zor günlerimde yanimda ama anlattıgm her şey başımdan geçti geçiyordaaa hâla benim yerimde kim olsa kendi isteklerini yapar. ama ben yapamıyorum çünkü baskıdan kurtulamıyorum bir türlü atamıyorum içimdekini istesem de
- +1 yıl
yok bende çok sıkıntılı süreçten geçtim. Liseme okulun en yüksek sıralaması ile girenlerden birisiydim hep başarılıydım bende. Üniversite sınavı zamanı üniversiteye şehir dışına asla göndermeyiz dediler.3. kez sınava hazırlanıyorum şu an inat ettim ağladım sızladım ikna ettim. Tüm arkadaşlarımdan geride kaldım
- +1 yıl
Kardeşim bak ne güzel şehir dışı da olsa Kendi yaşadığın şehirde olsa okumanı müsaade ediyorlar oku kimseye bakma boş ver arkadaşlarından geride bu defa olmazsa bir dahakine başarırsın bak evlilik olmazsa da olur evlilik kaçmaz vakti gelince her şey olur önce oku mesleğini eline al sonra iyice tanıdığın bir insanla evden çünkü geri dönüşü olmuyor bazı şeylerin ha bir de çocuğun varsa
- +1 yıl
Teşekkürler tavsiyeler için. Hep mutlu ol inşallah:)
+1 yılBazı ılık g*tlü empati yoksunu üyeler; tepkini koy, evlen, kaç gibi işkembeden sallamış her biri de laf olsun diye yazılmış, itibar etmemek gerekiyor. Bunlar mahalle yanarken saçını da tarar, en ufak damarlarına basılsa aileye gider de yaparlar. Herkesin hayatını kendi rahatlıklarıyla yorumluyorlar. Çözüm yolu ne olabilir? Ailenle uzlaşarak bu işten sıyrılamazsın. Anne baba ve akrabalarının, onların da babalarından kalıtsallık kazanan radikal muhafazakar yanlarını öyle kendini ifade ederek değiştiremezsin. E, onların yanında kaldığın müddetçe eline geçebilecek en pozitif kader; onların tasvip ettiği biriyle evlenmen. Bu zihniyetteki bir ailenin seni evlendirdiği kişi de ailenin fotokoposi olacaktır. Yani evlenince de atnı makus talihin sürmesi çok olası. Kaçmak maddiyata dayanıyor orası aşikar. Kendine bir yol çizmelisin. Ailenle kalacağın senaryonun sonu belli. Sığınma evi, ya da her türlü devlet kademesinden sana barınacak yer bulunması için arayışa geçmelisin. Bundan sonra çalışıp paranı kazanırsın. Çevre edindikçe belki 2-3 kadın ile ev arkadaşı olacağın bir geçiş sürecin olabilir. Zamanla daha da iyileşebilir hayatın. Sihirli değnekler yok bu dünyada. Bir yerden kazanır diğer taraftan kaybedersin. Hayat verir alır yani. Ağar topar tanışacağın biriyle evlenmekte ciddi sorunlar yaşatır tavsiye etmiyorum. İşini şansa bırakacaksan şans faktörünü minimize etmen gerekiyor, karar alıcınım baskın olduğu bir tek sen olmalısın
72 Yorumla
+1 yılBir an önce atan meslek sahibi ol ve uzaklaş. Bazen kaderimiz ailelerimiz böyle olabiliyor. Her seye ragmen ailendir saygın illaki olsun ama psikolojini kaybetme duzeyine kadar da getirme. Uzaklaşmak en iyisi. Farklı bir şehir.. yeni insanlar..
22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. En mantikli yapman gereken bu yani.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
51Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışıp paranı biriktirmek ve o evden ayrılmak gerek gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılsabret bence
01 Yorumla- +1 yıl
Nereye kadar?
+1 yılBu aileler sayesinde çocukları, dinden soğuyor. Akp ve dinci ailelerin baskıcı yönetimi olmasa , islamdan kopmalar bu kadar artamaz ve akp 31 Mart Seçimlerini kaybedemezdi.. Arap inanışına bağlılık azaldıkça, akp eriyor. Çünkü Akp, islamdan güç alıyor. Laik cumhuriyet kurulmadan önce, kadınlar nefes alamıyordu. Şimdi sadece, çok koyu dinci ailelerde yaşayanları nefes alamıyor artık. Vallah, bunlardan kurtulamazsın. Yapacak bir şey yok, coğrafya kakaderdir. Kadın sığınma evleri var, devletin.. Alacaklarını sanmam ama bir dene istersen. Iktidarda chp olsa, kesin alırdı. Seninle evlenecek kemalist adam bul ona kaç diyecem de kemalistler kolay kolay evlenmez. Dinciyle evlensen, bu da ailen gibi olur. Şimdi Akp, şeriatı getirmekle uğraşıyor. Suriyeliler sayesinde, iç savaşı kazanıp geçirebileceğiniz umuyor. Başarırsa , kadınları bekleyen düzen özetle ;
Şeriatın kadınlar için zararları;
-Kapanmaz isen, kapanana kadar hapisdesin. Yargıç isterse seni, hapse atabilir kaynak https://sorularlaislamiyet.com/seriatta-tesettursuzlugun-mueyyidesi-cezasi-nedir-0
- Eşin sana sormadan dört eşle evlenebilir. Rıza zorunlu değil! Ama rıza alınmazsa, günahtır. Günah da tövbe ile affedilir. Bu yüzden, rıza alan yok
-Mirasdan eşit pay alamıyorsunuz
-Eşiniz olmadan sokağa çıkamıyorsunuz
-çalışma alanlarınız çok dar
daha çok sayardım ama bunlar bile şeriatı, kadınlar için çekilmez hale getirir.
21 Yorumla- +1 yıl
Sende, dinden soğuma var mı? Deist misin?
+1 yılSen kendi fikirlerini söylemediğin ve başkaldırmadığın sürece hep böyle devam edecek. Hatta bunları yapmak için geç bile kalmışsın maalesef. Özellikle ailenin yanında üniversite okuduysan o da büyük hata olmuştur. Madem sadece eğitim durumuna karışmıyorlar o zaman yüksek lisans yap bence. Hatta başka bir şehire başvur. Bulunduğun şehire başvurdum olmadı de. Bir şekilde onlardan biraz uzaklaş. Ters düşeceğini bilsen de fikrini bildir. Ufak şeyler için izin alma. Benim çok baskıcı bir ailem yok ama ben de hiç başkaldıran biri olmamıştım. 2 yıldır artık kendi başıma kararlar veriyorum ve PAYLAŞIYORUM. Bak burası önemli. Mesela ben yüksek lisans yapmak istiyorum değil. Ben yüksek lisans yapmaya karar verdim kaynak araştıracağım de. Sen artık kaç yaşında bir bireysin. Bu saygı değil bu kendini hiçe saymak. Sen varsın ve önemlisin. Kendi fikirlerini söyledin diye ailene saygısızlık yapmış olmuyorsun. Acilen dobarlan kendine gel 🙃 zor bir süreç ama mutlaka artık bir adım at. Bol şans 🫶🏻
24 Yorumla- +1 yıl
Asena genceciksin. Evlilik de kurtuluş değil. Zaten ailene böyle yaklaşıyorsan kocana da aynı tavizi verirsin, iş yerinde de aynı tavizi verirsin bu böyle gider. Gerekirse önümüzdeki birkaç gece uykusuz kal ve bunca zaman ertelediğin bu konuya artık çıkış yolları planla.
- +1 yıl
Dediğim gibi başkaldırıyla başlayacak bir süreç. Baya sancılı geçecek ama alışacaksınız hem sen hem ailen
+1 yılbak şimdi ailen de olsa asla başını eğme sen başını eğdikçe o devam ederler daha gençsin istediğin hayarı kurabilirsin önce yürekten iste daha sonra ise istediğin için her şeyi yap genellikle bu durumlarda akla ilk evlilik gelir ama bunu yapma ya evlenceğin kişi kötü biri çıkarsa en mantıklısı kendince karar vermen 2 yol var ya herzaman nasılbaş eğdiysen o şekilde gidicek belki ilerde zorla evlendircekler diğer yol başını eğmiceksin onlara kim olduğunu göstermelisin onların karşısında onların tanıdığı asena değil baş eğmeyen asena görmeliler eğer istersen her şeyi başarabilirsin önce yürkten iste sonra cesaretlenip yap
10 Yorumla
+1 yılBenim de baskıcı ailem var. Üni okuyorum yaşıtlarım konser, mekan, kafe, park gezerken ben tüm gün evde oturuyorum hiç bir yere izin vermiyorlar, kendi başıma bir yere gitmeme ve arkadaşlarımla buluşmaya izin vermiyorlar en iyi gençlik yıllarım ellerimden kayıb gidiyor ve ben hiç bir şey yapamıyorum aileme yalan söylemem, saygılı olurum ama neden böyleler ya:(
O kadar bıkdım ki bu durumdan canıma kıymak istiyorum bezen kendi hayatımı kendi istediğim gibi yaşayamamanın acısını iliklerime kadar hissediyorum. Bunun yüzünden psikolojik hastalıklarım var malesefff ailem neden oldu buna da ama söylediğimde biz sana napıyoruz sana napdık ki sen delisin diyorlar74 YorumlaAllah yardımcın olsun çok zor sınav ne desek boş ne denilebilir ki tavrını koy ise gir başla evlen diyemem çünkü sosyallik yoksa onlar gibi bir aileye görücü usulü gidersin o yüzden sımsıkı ayakta dur benim hayatım de evleneyim deme bu baskıdan kurtulmak için yanlış karar verme
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSakın korkup sinme. Sonra hayatina yazik olur. üniversiteye gitmişsin sonuçta. Yani istedigin zaman yapabiliyorsun. Aslinda dusundugun kadar baskici değiller. Yani başta baskı yaparlar ama sonra alisirlar mecbur. Bu hayat senin. Ne istiyorsan onu yap. Bende de var bu aile. Vazgecmr
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıkçası bu müslümanca bir davranış değildir. İslamiyette böyle bir şey yok. Cahiliye dönemindeki insanların çocuklarına yaptıkları gibi yapıyorlar. Bi toprağa diri diri gömmedikleri kaldı kız çocuklarını. Geriye kalan her şey aynı. Kız olsaydım çok aykırı gelirdim. Erkek halimle bile aykırı geldim aileme. En son babama vurdum. Çünkü bana köle muamelesi yapıyorlar. Bana kızmaya hakları bile yok. Şimdi laf edemiyorlar gözleri korktu çünkü. Onları korkutmadıkça anlamazlar
10 Yorumla
+1 yılÜni mezunuyum dedin boşuna okumadın heralde o zaman kpss ye gir bi yerlerden başla ailenin ne istiyor neden böyle yapıyor bilmiyorum ama senin üniversite okumana izin veren bi aile böyle kısıtlaması saçma geliyor
02 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarını okudum daha önceki iş yerinde sevgili olayını öğrenmişler bu yüzden kısıtlıyorlar senii ama bunu böyle yaparak yanlış yapıyorlar korumacı tutum böyle olmamalı sonra yanlış sonuçlar veriyor
Ve anlattığına göre seni istedikleri biriyle asla evlendiremezler ne dinde var bu ne de kanunlarda kendi hür iradenle istedğin kişiyle evlenebilirsin o yüzden canını sıkma sabırlı ol gözlerine girmeye bak yumuşat güven ver onlara sonra işini gücünü kurarsın
- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılBen de senin aynı durumundayım ne yaparsam yapayım ailemi bir türlü Memnun edemiyorum her türlü her şeyimiz farklı hayattan beklentilerimiz çok farklı özellikle annemin yaşı ilerledikçe annem daha asabi olmaya başladı
05 Yorumla- +1 yıl
Tabi doğru farklı ama benim görüşlerime hiç saygı duymuyorlar sıkıntı bu
- +1 yıl
Vallahi bilmiyorum mesela benim hedeflerim ve yaptıklarım onlar için hiçbir anlam ifade etmiyor
Bencede var tavsiyem olsa kendim uygularım yok bir tavsiyem
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanı o kadar zor durumda birakiyo ve kötü sonuclara itiyoki bu kadar baskı ama hiç farkında değiller iyi şeyler yaptıklarını zannediyo böyle aileler yaşadım fazlasıyla ve hala bedelini ödüyorum kendileri yüzünden yaptığım hataların 😔
10 Yorumla
+1 yılBen 29 yasindayim ayni tip ailem var saygisiz ve cikarci bir ortamdasin muhtemelen caresi onlar yokmus gibi davranmak mecburen surekli yalan soylemek ve once kendini dusunerek hesap kitap yapmak yoksa psikolojin bozulur
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmaya izin nasıl vermiyorlar? Benim ailemde kuralcıdır, disiplinlidir ama sırf elime mesleğimi alayım diye hangi şehire gidersen git diyorlar. Bana da başta izin vermemişlerdi baktılar şart izin veriyorlar
00 Yorumla
+1 yılSeni cokk iyi anlıyorum bı yakının güvendiğin bir tanıdığın varsa ona anlat onlara göre yaşamak zorunda değiliz artık bizde bireyiz karşı çıkmayı öğren umarım düzelirler
01 YorumlaBen evden kaçtım iki defa is bulup çalışmaya başladım. Ağlayıp zirladilar anneme kıyamadım döndüm. Tam da senin yazdığın gibi durumdayım. Ama ben kaçtıktan sonra biraz topladılar kendilerini. Ama her aile bir değil. Seni affederler mi bilmem.
00 Yorumla
+1 yılparayı kendine biriktir niye ailene veriyon ayrı eve çık birikim yapıp
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenin ailem de böyleydi, neyse ki evden kurtuldum ama bu aileler kafayı yemiş olmalı. İnsanı anne olmaktan sogutuyorlar. Mesela ben şimdi kesinlikle annemin yaptığı hiçbir işi ve hareketi yapmıyorum çünkü soğudum.
126 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞehir dışında iş buldum çalıştım ve hala daha çalışmaktayım. Yoksa o evde şimdiye %100 kafayı yerdim. Ayrica bir arkadaşım var, o çok destek oluyor. Yoksa tek başıma olsaydım, buna cesaret edemezdim. Hele turkiyede asgari ücretle bir başına geçim sürülmez. Çok şükür ailemi 4 buçuk yıldır görmüyorum.
Cevap sahibi+1 yılMesajlarda anlatayım istersen sana takip isteği yolladım
- +1 yıl
Bende aynı durumdayım ayrı eve çıkmak istiyorum ama tek başıma nasıl yapabilirim bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@bubenimhayatım0 tek başına sakın yapma !
- +1 yıl
Dayanacak gücüm kalmadı artık psikolojim bozuldu
Cevap sahibi+1 yıl@bubenimhayatım0 ben de aynı öyleydim maalesef 😭 takip isteği yolladım sana da
- +1 yıl
Maalesef ki 😔
- +1 yıl
@bubenimhayatım0 ben de ayrı eve cikmayi koydum kafama benim de durumlar vahim
- +1 yıl
Biraz konuşabilir miyiz aynı durumdayım
- +1 yıl
Mesaj neden atılmıyor ki
Cevap sahibi+1 yıl@bubenimhayatım0 sana mesaj atılmıyor.
- +1 yıl
Nerden ulaşabilirim sizlere de atılmıyor
- +1 yıl
Off ya
- +1 yıl
Beni engelledi arkads ne suçum günahım var anlamadım
- +1 yıl
Aynı durumdayım biraz dertleşelim mı dedim kötü bi biterim de yoktu yanı
- +1 yıl
bubenimhayatim engelledi
- +1 yıl
Kötü bir niyetim de yoktu yanı*
- +1 yıl
Kusura bakma ben kız arkadaş sanmıştım
- +1 yıl
Önemli değil
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ailen neden evden çıkarmasını izin vermiyor? Sen üniversite mezunsun bölüm ne okuduysan işe girecek yaştasın. Enteresan bir durum, bunun bir nedeni var.
10 Yorumla
+1 yılAşkım ne duruyorsun böyle aile mi olur? İşe gir paranı kazan ayrı eve çık orada ömür mü geçer bu ne gericilik böyle.
07 Yorumla- +1 yıl
Öz güvensizsin. Aşkım konuşmana gerek bile yok belli ki ailen muhafazakar. Öyle evde sonsuza kadar yaşayamazsın evlilik de çözüm olmaz bu arada. Tek çözüm gizlice bi işe girip aldığın ilk maaş ile kiraya ayrı eve çıkman olur.
- +1 yıl
Hapis hayatı mı bu be. Manipüle et intihar ederim çıkmazsam falan de yalandan. Korksunlar biraz
- +1 yıl
Evet sana kızsalar bile bi süre sonra özlerler merak etme. Tepkini koy bu nasıl aile?
+1 yılGüzel bir iş bul Kendine bir ev tut ve evi terk et 2024 yılındaki hakikatler ile 1950 yılındaki hakikatleri ayırt edemeyen insan tiplerine alınacak çok bir şey yoktur bu kadar
00 Yorumla
+1 yılOnlar çocuklarını koruduklarını sanıyorlar ama en büyük kötülüğü bize onlar yapıyorlar
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılEvden çık kendine bir düzen kur, kazandığın parayı neden onlara veriyorsun ki?
14 Yorumla- +1 yıl
Şimdi kendi hayatımı kurucam desen onlar sana destek olacak mı?
- +1 yıl
E nasıl bir dayanışma bu?
+1 yılTek çaren memur olarak başka şehre gitmek ya da adam akıllı bir iş ile ayrı eve çıkmak
16 Yorumla- +1 yıl
O zaman gece gündüz çalış kardeşim memur ol kurtul başka çare yok
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
- +1 yıl
İstediğin Zaman benle konuşabilir misin kardeşim
- +1 yıl
Her zaman derdini dinler senin dostun olurrim
+1 yılÇalışıp çıkıcaksın o evden o kadar bunalımlara girmeye gerek yok
02 Yorumla- +1 yıl
İzin almicaksın çalış eşyalarını al ve çık o evden
Gizli Üye(18-24)+1 yılBirkaç sene kaldı dayan senden başka kimseleri olmadığını anlayıp orta yaş krizine girdiklerinde tükürdüklerini yalıyorlar keyifli olacak az daha sabret
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl50lere gelsinler bir ölüm korkusu falan gelsin nasıl 3 buçuk atıyorlar bir bilsen
Cevap sahibi+1 yılüzgünüm yanlış jenerasyon ve inatçılıktan bunu bekliyorsun onlar senin bu isteğinden üzülmenden keyif alıyorlar sevildikleriyle yetiniyorlar bununla beslenen insanlardan sevgi beklememelisin
Cevap sahibi+1 yılonlar da bu hayatı ilk kez yaşıyorlar bizim zamanımızdaki kişisel gelişim kendini geliştirme çağına onlar geç girdiler senin olgunluğunu onlarda beklentiye girme ama az da olsa değişebilirler...
+1 yılValla o kadar iyi anlıyorum ki. Arkadaş çevrem bile yok 😭
03 Yorumla- +1 yıl
Özgürce dışarı çıkamıyorum yapışık üçüzler gibi gezelim istiyorlar. Yeter be, artık kendi özgürlüğümü elime almanın zamanı geldi. Üniversite kazanıp yurda gidicem yetti artık.
Gizli Üye(30-35)+1 yılUmarım çözersin Allah yolunu açık etsin. Evine yakın market ya da Gratis gibi bir yer yok mu? Ya da ailenin güvendiği ileri görüşlü biri yok mu konuşsun?
01 Yorumla
+1 yılAynı durumdayım çalışıp ailemden kurtulmayı düşünüyorum
01 Yorumla
+1 yılUniversite mezunuyum diyon nasil. ya bolumunde ise gir
05 Yorumla- +1 yıl
Insallah hersey gõnlunce olur..
- +1 yıl
🌼🌼🌼🌼
- +1 yıl
Rica ederim 💐
Aile & Toplum konusunda 566 cevap paylaştı. Aradım karı ama allah bilir bana kaç yüz km mesafe vardır
013 Yorumla
+1 yılArap dincilerinin olayı o. Zorbalık ve zulüm. Özellikle de kendi kızlarına.
111 Yorumla- +1 yıl
Evet sen seçtin. Doğmadan önce doğacağın aileyi cinsiyetini bile seçtin.
- +1 yıl
Demek ki bir önceki hayatında sen de şu anki halin gibi olan birisine çok eziyet etmişsin ve onun kefaretini ödüyorsun. Büyük ihtimalle de önceki hayatında baskıcı ve zorba bir erkektin
- +1 yıl
Ne saşmalıyorsun sen🙄
- +1 yıl
Ortada bir saçmalık yok. Asıl saçmalık kesin tanrıdan geldiğine en ufak şüphen olmadığı o arap dini. Ama şimdi vaktim yok bu mevzular baya uzun.
- +1 yıl
Seni gibilerle çok tartıştım sizin gibiler tartışma üskubunu bilmediğinden tartışmaya da yeltenmiyorum artik , sadece söversiniz dinlemeyi bilmezsiniz. İyi ki vaktiniz yok benim de böyle insanlara harcayacak vaktim yok:)
- +1 yıl
@Cod2009 hangi dini sapık arabın dinini mi?
- +1 yıl
@Böylegelmişböylegid yoo hayır asıl siz cahil müslümanlar zorbalığı küfürü ve karşındakine hakareti bilirsiniz. Önünüze deliller konunca kaçmayı bilirsiniz. Kuran'daki bilimle çelişmeleri falan geçtim onları saysak sabahlara kadar sürer de bari şunu söyle bana muhammed zavallı çocuk ayşeyi koynuna aldığında ayşe kaç yaşındaydı muhammed kaç yaşındaydı?
Sebebi nedir baskıcı olmasının Muhafazakar mı
012 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilelerde bazı durumlarda haklı ama abrtmamak lazım sana güveniyorsa çevrene güvenmiyorsa ona göre hareket ederler birde seni zorla tesettüre soktular mı bana zamanında aile öyle yapmıştı
012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende öyleydim maalesef kötü allah yardımcın olsun
Cevap sahibi+1 yılRica ederim peki açılmayı düşündün mü hiç
Cevap sahibi+1 yılBende lise birde kapandım ihl okufum aile zoruyls
Cevap sahibi+1 yılTesettüre uygun musun peki giyim şu an ben çok değilim
Cevap sahibi+1 yılAnladım işte zorla oluncada bu şekilde oluyor sen hangi lise okudun ya da üni
Cevap sahibi+1 yılİstediğine mi göndrrdiler ailrn mi istedi
Cevap sahibi+1 yılAnnladım ben üniyi kendim istediğime gittim sadece zorlada olsa
Evden kaçmakta çözüm değil yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimaliniz var
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilem de dışarıda işlerim olunca ya da yürüyüşe çıkmak istediğim zaman dışarı çıkmama izin veriyorlar. Ben de lisans mezunuyum. Babam, ben ilk KPSS de atanamayınca boşuna tekrar çalışma atanamazsın dedi sen yapamıyorsun deyip tekrar hazırlanmama engel oldu.
10 Yorumla
+1 yılDelirmiş gibi yap psikoloğa götürsünler orada anlat durumu
00 Yorumla
+1 yılYeniden iş bulacaksın. Kendi yaşamını kuracaksın. Onlara da haber vermeyeceksin uzunca bir zaman.
00 Yorumla
+1 yılRest çek ayrı eve çık ayrıca paranı neden veriyorsun?
00 Yorumla
+1 yılSonra kızlar neden PC seviyor
Sen aile olarak değer vermezsen
Elin PC verir
Kullanir atar00 Yorumla
+1 yılMuhakkak her zorluğun ardında bir kolaylık vardır neye göre baskıcı oda var. Sen onlara of bile deme
00 Yorumla
+1 yılPara biriktirip ve annenin altınlarını alıp evden kaç.
00 Yorumla
+1 yılKanka her ailede var tek sana özel değil ve seni kisitladiklari yerden daha çok merak ediyorsun hani seni bir konuda üstüne çok kisitliyorlar işte sende o konuda daha çok merak oluyor zamanla düzelmesi dilegiyle
01 Yorumla
+1 yılAilenle sıkıntılar olabilir ama Bu ortamın sana çare olacağını sanmıyorum
00 Yorumlaİnşallah bir an önce rabbim seni bu darlıktan kurtarır
30 Yorumla
+1 yılSeni çok iyi anlıyorum sana sadece dua edebilirim benimde ailem oyle ne yapsam boş elden bir şey gelmiyor sadece dua ediyorum sanada edicem
10 YorumlaYa sizin baskı dediğiniz baskı değilse yanlış veya doğruyu bilmek gerekir aileni suçlamadan önce kendimi sorgula doğru yolu bulacaksın kimse eserinin mahvolsun istemez
04 YorumlaBenim taşıdığım ayni şeyi yaşıyorsun nerelisiniz bende şu an aynı durumdayım istersen dertlesebiljriz beraber bende çalışıp tüm aylığımi onlara vermek zorunda kalıyorum mecbursun diyorlar
04 Yorumla
+1 yılMaalesef benimde.29 yasindayim. Herseyime karisiyor. Biktim bende. Tek başıma dışarı bile cikamiyorum düşün
11 Yorumla
+1 yılEvden nasıl çıkarmıyorlar niye çıkarmıyorlar ne yapmanı bekliyorlar?
210 Yorumla- +1 yıl
Askim annenle anlaşıyor musun ve kardeşin var mı, okudun mu mezun musun?
- +1 yıl
Kardeşinle aran iyidir belki kardeşinle çık dışarı gez, ailene “boşuna mı okudum çalışmak istiyorum” desen nasıl tepki verirler?
- +1 yıl
Dışarıda arkadaşlarınla kahve bile içemiyor musun izin mi vermiyolar
- +1 yıl
Doktora bile miii o niyeymiş
- +1 yıl
Yaa Asena sana ulaşmak istiyorum her şey aynı olamaz
bu ebeveynleri anlamak güç gerçekten eve kapatarak. disaridaki kötülüklerden koruya bilecekler mi peki?
04 Yorumla- +1 yıl
Lan bütün aileler mı aynı olur bizim de öyle kacicam evden ne olursa artık bana razıyım başka seçenek kalmadı
Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Dalgaya al ciddiye alma kaçak gizli çık evden çıka çıka zamanla alışırlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmemur olsam bile şehir dışına göndermeyevek ailem var baskıcılıkla beraber... üni bile okutmadilar. Umarım kurtuluruz
01 Yorumla
+1 yılüniversite bitirmişsin ne diye mesleğe girip ayrı eve çıkmıyorsun ailene uzaklaştırma bile alabilirsin polisten
00 Yorumla
+1 yılBenim ailemde öyleydi ve beni zorla evlendirmişlerdi
Sesimi yükseltmeyi öğrendim ama geç kalınmış birşeydi00 YorumlaO zaman sen de bir birey olduğunu göster ben çalışacağım de ve ne kadar kararlı olduğunu göster bir şey yapamazlar
00 Yorumla
+1 yılGizliden gizliye ev bak ailene çaktırmadan git yerleş daha sonra gönüllerini alırsın bir şekilde
01 Yorumla
+1 yılİmtihan buna yapacak bir şey yok maalesef karşı gelemezsin aile yine başta gelir
04 Yorumla- +1 yıl
Şimdi beni yargılama ama hayatta her şey istediğin gibi gitmez asla olumsuzluklar elbet olacaktır her aile çalıştırmaz hele ki paranız yetiyorsa şimdi sen aileni ezip geçemezsin maalesef bir yere de gidemezsin başına bir şey gelir o yüzden oturup kaderine boyun egeceksin çünkü sen ne kadar anlatmaya çalışsan da anlamazlar şimdi aradan zaman geçecek baya uzun zaman ve sen alışacaksın çalışmamaya istemeyeceksin bile belki bunu baskı gör istersen canın sıkılsın istersen ağla kardeşim imtihanın buysa çekiyorsun sabret ve kimse yargılamasın bunu dedim diye çünkü emin ol sana karşı şuanda ailene karşı çık lafını ver ez geç diyenler bile doğru bir hayat yaşamıyor onlar da sıkıntı da o yüzden sana üzülme derim
- +1 yıl
Ben seni çok iyi anlıyorum belki sen rahat olmak istiyorsun ama herkesin ailesi kaderi hayatı bir degil maalesef
- +1 yıl
Her okuyan mutlu bir hayat sürmez ben çok gördüm kendine güvenen ve sonunda evinde oturan ya da normal bir işte çalışan ve çalışmamayı basitlik olarak görme asla
- +1 yıl
Bu durum canını sıkıyor anlıyorum ama sabret
Gerektiğinde sert olmalısın çizgiyi çekmelisiin her zaman söz dinlemek iyi biley değil .
00 Yorumla- Devamını Gör (55)
Devamını Gör(100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem