Başörtüsünün tek amacı var, seksi görünmemek.
Kız bir tesettür kıyafeti giymiş, bir poz vermiş ki yatakta paçalı donla poz verse daha az çekici gözükür 😅😁
Sanırım cevabım anlaşıldı. İsteyen istediği pozu vermekte özgür. Her tür eleştiriyi de kabul etmeli.
İnsan olduğumuzu unutmayalım yeter.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir bayan tebliğ edebilir , öğreticilik yapabilir, hayırlı bir iş için sosyal medyada tesettürüne dikkat ederek ahlaklı ve edepli şekilde paylaşım yapabilir.
Ama bu düğünlere gidip halaylara katılıp veyahut namahrem yerlerde sosyal medyalara
karşı cinsin görebileceği şekilde bedenini paylaşmamalı nefsi bir durum kişinin diğer hataları yapmasına yol açacak fiillerdir.
Erkekler de gözleri ile imtihanda sizlerde kendi güvenliğiniz ve ahiretiniz için bir imtihandasınız
Sizin vicdanınıza kalmış sonuçta kuranı Kerim hepimize indi tesettürsüz kardeşlerim okuyorsa sizlerde inşallah bugünden sonra hassasiyet gösterirsiniz sizleri siz bayanları anne adaylarını yüce Rabbimiz değerli yaratmış birer çiçeksiniz lütfen edebiniz ve ahlaki değerleriniz ile dosdoğru kitabımıza uyalım kızlar erkekler hepimiz sonunda dönün Yüce rabbimizedir Allah sizleri iyiler ile karşılaştırsın kardeşlerim hakikatten şaşmayın kimin ne dediği değil Allah’ın ne istediği önemli selamünaleyküm…00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ağlayarak mı paylaşsınlar? Neyin kafasını yaşıyor bu insanlar. Sosyal medyayı kapalılar kullanamaz mı ya da gülemezler mi? Hazımsızlık bu, kıskançlık.
30 Yorumla
+1 yılÖlelim mii biz napalım🤣🤣 karar versınler de uygulayalım🤣🤣
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. kendi tercihleri. hani bir söz vardır ;
ilk taşı günahsız olan atsın diye. bunu diyenler gerçekten de her şeyi tastamam doğru yapıyor mu30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılBen de karşıyım aslında helede boynu açık vücut hatları belliyse zinaya teşvike giriyo.
Bende Bikac defa yuzumu koydum profilime ama sonra çok vijdan yaptım uzun süredir koymuyorum. VE bır müslüman kızın güzelliğinden para kazanması güzelliğinden erkekleri kendine çekmesi zinadan başka bişey değil-dir.
Rabbim ıslah etsin tez zamanda 🤲🤲100 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇok yanlış bir düşünce. Açık olan paylaşacak, kapalı olan paylaşamayacak pes... Birde bunun yargılamasını yapan insanın da aklından şüphe ederim ben..
Yargılamayı yapanların kafası '' ben istediğimi paylaşırım, çünkü belli bir sosyal seviyedeyim ve dindar falan değilim.''
O neden yapamaz?
-Çünkü o dindar. Dindar olunca resim paylaşması yasak... Çünkü din bunu gerektiriyor.. asfasfa
Tipik sol kafa kendi düşüncesinden başka insanların yaşamasına dahi tahammülleri yok!20 Yorumla Tesettürlü veya tessettürsüz olmakla değil İslam'ın emir ve yasakları konusunda hassasiyetle alakalı bir durum. Kadının ve erkeğin namahrem olan karşı cinslere albenili çekici fotoğraflarla güzelliklerini sergilemesi dinen uygun değil. Yani aslında sadece kızları değil bizi de ilgilendiren bir durum. Tesettürlü deyince başörtülü gibi anlaşılıyor. Aslında sadece başörtüsü değil tesettür hassasiyetidir İslam'da önemli olan. Başı örtüp açmakla mesele bitmiyor. Bazen başörtülü kızlar, erkeklere, açık kızlardan daha fazla çekici gelebiliyor.
40 Yorumla
+1 yılBana göre fotoğraf paylaşabilirler. Ama kendilerini 'ben buradayım' dercesine paylaşması doğru değil. Mesela bir tatile gidersin oranın manzarasını paylaşırsın. Kendini değil de bu gayet doğal ve doğrudur.
Ama kendini, bedenini paylaşman insanların dikkatini oraya çekmektir. Şahsen pek tercih etmem, yapılmasını da istemem. Ama senden habersiz çekilmiş, gülümsediğin bir fotoğraf neden sakıncalı olsun?
~yani 'gülümsediğin bir fotoğraf' diye ayrıca belirtilmesi bana saçma geldi 🌸14 Yorumla- +1 yıl
Kadınların gülmesine hele ki tesettürlü kadınların gülmesine karşı olan, yüzü gülen kadınları cinsel obje olarak nitelendiren bir güruh var, ona dikkat çekmek istedim.
- +1 yıl
Ha bak o aşırı saçma. Ne yapalım ağlarken mi fotoğraf koyalım?
- +1 yıl
Aslında onlar fotoğrafa karşı değil, kadının bir birey olarak toplum içinde kendinden söz ettirmesine kendilerine karşı rakip olmamıza, onlara karşı çıkabilecek, dur diyebilecek bir seviyeye geliyor olmamıza karşılar. Tipik eril psikolojisi, erkekler her şeyi yapabilir ama kadınsa bir yerde duracak, gülmeyecek, konuşmayacak, fotoğraf paylaşmayacak, erkek ne derse emir telakki edip uygulayacak. Böyle düşünen insanlarla bir arada yaşıyoruz...
- +1 yıl
Merak etme bomba etkisi yaratacak bir planım var. Bir az zaman sonra ortalığı yıkacak bir şey. Belki onların neslini tüketemeyiz ama fikirlerinin yanlış olduğunu kanıtlayabiliriz. Kadınların her işi yapabileceğini, her şeyin üstesinden gelebileceğini kanıtlayacağız
+1 yılYorumlarda özgürlükten, hevesten vs. bahsedilmiş, doğru da ancak atladığımız bir nokta var. Bu dini emirlerin temel prensibi "nefsi dizginlemek" değil midir zaten? Tesettür dini bir emir, bunu uygulamamak da bir seçim. Yarım yamalak yapmanın da, hiç yapmamanın da dini yaptırımları var. Bir dini emri yapamıyorsan ve bunu kabul ediyorsan sen günahkarsındır ama "emredilen ne olursa olsun ben kendi istediğim gibi uygularım" demek, varolan emri eğip bükmek olur ve din insana uymaz, insanlar dine uymak zorundalar. Fotoğraf konusuna gelince, açık-kapalı veya kadın-erkek kim paylaşırsa paylaşsın bu fotoğraflar artniyetli insanlar tarafından kullanılabiliyor ve hukuken ağır yaptırımları yok bu yüzden herkesin fotoğraf paylaşırken dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılBen kapalı olsaydım fotoğraf paylaşmam kimin karın ağrısı olacaktı acaba? Bi düşünelim... "-Kapalı bi insan nasıl olurda makyaj yapar, kapalı insan sosyal medya mı kullanır, aaa kapalı insan spor salonuna geliyor, olacak iş değil kapalı insan denize gelmiş" gibi gibi iç sesi kendi özgürlüğü için çırpınan ama başkası için teller çıkan bireyler sanırım.
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil tabii ki de, milletin hayatına burnunuzu sokmayın herkes istediğini yapar. İster açık olsun ister tesettürlü. Tesettüre neden bu kadar ön yarhılı insanlar anlamam dinine göre öyle uygun bulmuş demek ki. Mesela ben ölsem kapanmam ama annem kapalı ve son derece modern bir kadın, her yere gider gezer, fotoğraf çekilmeyi çok sever ne alaka yani?
10 Yorumla
+1 yılSonucta sosyal medyaya tanıdık tanımadık erkeklerde Bakıyor bana namahrem olan kişiler Yani ben de bu yüzden fotoğraf paylaşmıyorum sosyal medya Hesabım Var ben saygı duyarım isteyen paylaşır isteyen paylaşmaz Ama ben fotoğraf paylaşmaktan yana değilim
11 Yorumla
+1 yılYa o insanlar kim oluyorda saldırıyor ne biliyorlar ki cezayı kesip biçende eninde sonunda yine ilahi adalet kimse kimseye laf atıp saldıramaz herkes önce kendine baksın kendini yargılasın dört dörtlük kimse olamıyor maalesef hepimizin yanlışları çıkıyor maalesef mümkün olduğunca önce herkes kendisine dikkat etmeli
10 YorumlaTesettürlü olunca yasamayaz veyahut haklarini yitirmis insanlar olarak mi gözüküyor lar bilemem acık ya da tesettürlü farkının olmadığını anlatilmek cok zor tesettürlü olunca insan olunmuyormu anlamis degilim bazi insanlarimiz bu durumda kendinlerine egitim verilmesi gerektigini dusunuyorum gayet dogal saf bir fotoraf ne gibi kötü yanı var bilemedim bu soru sey gibi olmus bir camii hocası denize şortla girebilirmi gibi olmus
10 Yorumla
+1 yılFotodaki kiz bas ortulu ama fotoda goguslerinin seklinden sutyen takmadigi dahi belli. Hadi onu gec tesetturluyum diyorsan ellerinin bileklerine kadar kapali olmali bu kizin kollarinin yarisi acik. Birde tepki gosterenlleri sosyal medyada yanlis gosteriyorlar. Bu kiza tesettur icin kizanlar, tepkilere asagilayici gozle yanit verenlerden daha medeni
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. herkesin kendi seçimidir.. açık insanın da kapalı insanın da paylaşım yapması kendisini bağlar her yönüyle. tanga giyip poz verince alkışlanıyor da, türbanla paylaşım yapınca batıyorsa, burada ben pis bir zihniyet var derim..
30 Yorumla
+1 yılHer insanın kendi hür seçimi , tabiki de paylaşabilirler. Ben burda paylaşımları yapan kişinin söyledikleriyle uyumlu olmasına bakarım. Mesela dışar oo inanç diye gezip ahlaksız hayat yaşayanlar ya da medeniyet özgürlük diyip evde şiddet uygulayanlar gibi...
10 YorumlaTesettür de olmuş artık moda, kusur örtme aracı. Kimseyi kınamak eleştirmek haddim değil. Önemli olan algılar vs de değil. Önemli olan Allah'ın rızası.
30 Yorumla
+1 yılAh evli kapalı bir kadın olsa da atlasam diye bütün gün internette gezerler ama kapalılar paylaşım yapmasın derler.. biz bunlara halk dilinde g. vat deriz
20 Yorumla
+1 yılSosyal medya hesaplarımda profil fotosu dışında fotograf paylasmam insanların her halini paylasmasını doğru bulmuyorum sadece kim oldugumu bilsinler diye bi pp koyarım o kadar ama bu değil ki onları eleştirme hakkına sahip olayım. Herkes dilediği gibi yaşar ve davranır. Kısaca herkesin hayatına kimse karışamaz. s. s. s
20 Yorumla
+1 yılÖyle olanlar anca gördüklerinde kendi kendilerine söyleniyorlar işte. Onlar daha çok söylenirler agizlari torba değil ya sıkılıp sesleri kesilsin. Onlar söylenecek biz duymayacağiz, karşi çikacağiz. Herkesin kendi hayati, isteyen istediğini yapar kimseye zarari olmadiği sürece.
20 Yorumla
+1 yılKimse kimsenin hayatına karışma hakkına sahip değil ister kara çarşafla atar, ister bikini ile bu tamamen tesettür giyenlerin kendi fetvaları ile ilgili bir konu.
10 Yorumla
+1 yılDoğru bulmuyorum öyle bir düşünceyi
Tesettürlü kadında insandır paylaşır yapar istediğini
Bu arada bu algı da olanlar çok dindarsa neden foto paylaşıyorlar?10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yıldunya donüyor ya ve internet sayesinde dunya cok ufaldi artik herkes her istedigine sanal ortamda ulasirken bir fotograf heleki gulerek cekilmis bir fotografin kime ne zarari olur
10 Yorumla
+1 yılHerkes istediğini paylaşabilir ister tesettürlü ister açık kimse kimseye karışamaz
41 YorumlaSaldıranlar yobazlar, kendi mahallelerşnden yani. Saldırsınlar daha iyi, eni sonu sıkmabaş kalmayacak böylelikle. Bana uyar.
20 YorumlaBunu söyleyenler dinlerini kusursuz yaşıyor herhalde. Kimin ne yaptığı niye bu kadar önemli? Herkes kendinden sorumlu.
20 YorumlaKadınlar şunu yapmalı, bunu yapmamalı algısı yanlış gibi genel olarak.
Ne yapsın tesettürlü kadın? evinde otursun insan içine çıkmasın, kocasına baksın ölmeyi mi beklesin. Ben hayatın içinde gördükçe keyifleniyorum açıkçası20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazıları şeyini çıkartıyor sevgilimle resim evleniyoruz nisanlıyız öpüşüyoruz falan vıcık vıcık tesettürlüsün evli değilsin birde yaptığına bak birde paylaşıyor bunu yazık diyorum. O yanındaki nişanlışı böyle nasıl rahat oluyor anlamıyorum. Resim paylaşmamaları gerekir aslında çünkü tesettürün amacı ne zaten. Bana kalsa kimse kendisini ailesini falan koymasın aslında bir erkekte bir kadında ama sosyal medya hastalık olursa sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılBence değiller ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum onların da herkes gibi gülmeye gülerek fotoğraf paylaşmaya hakkı var
10 Yorumla
+1 yılhayır katılmıyorum buna. isteyen istediğini yapar kardeşim isteyen moda olduğu için kapanır isteyen Allah'ın emri olduğu için kime ne bundan?
10 Yorumla
+1 yılSosyal medyada devamlı bir şey paylaşmanın hayalinden dahi nefret ediyorum. Açığım. Demek ki bu açığa, kapalıya değil, karaktere dayanıyor. Kendileri bilir, herkes ne istiyorsa onu yapsın, bana ne🌻💛😃
11 Yorumla- +1 yıl
Off ya sürekli akıl veriyorsun bi gel yA lütfen
+1 yılHayır tabiki doğru değil. Tesettürlü kadın sosyal medyada açık olan fotolarını atmadığı sürece istediği her şeyi paylaşabilir tabiki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Niye, tesettürlü kadınlar kadın değil miymiş veya insan?
30 Yorumla
+1 yılherkes istediğini yapmakta özgür isterse kıçını çekip atsın bana ne
20 YorumlaBen kimseye karışacak merci değilim, isteyen istediğini yapsın.
20 YorumlaSaldirmanin hakli bir tarafi olamaz.
Kendilerini allah sanmasinlar!20 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. Tabi ki hayır. Herkes özgürdür bence saygı duyarım herkesin düşüncesine.
20 Yorumla
+1 yılMüslümanlığa zıt bir davranış.
Kendi tercihleri kendileri cezalarını çeker20 YorumlaDinibütün bir kadın oldukları için İslamı yanlış temsil etmekten dolayı demiş olabilirler bir de namahrem olan adamlar bakıyor fotoğrafına o yüzden caiz olmaz
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tesettürün anlamını bilmeyen günümüz tesettürlüleri.
Her şey değişti artık.20 Yorumla
+1 yılHayır, bende tesettürlüyüm. Kimse fotoğraf paylaşmama karışamaz, kimseyi ilgilendirmez.
23 Yorumla- +1 yıl
@MachineS_ İslami olarak sakıncası olsa dahi, bu kimseyi ilgilendirmez.
Evet, İslami olarak doğru değil, biliyorum.
Ama bu kimseyi de ilgilendirmez. Herkes kendine baksın.
+1 yılİstedikleri gibi takılsınlar, özellikle gülsünler ama.
Kadın gülmeli.20 YorumlaGerçek bir tesettüre giriyorsa çok şey yapmamalı ama günümüzdeki tesettür islami tesettür değil
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılHayır dogru degil paylasip paylaşmamak tesettürlü kızların tercihi insanlar karışmaması gerekir
10 Yorumla
+1 yılHaksızlar hiç kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.
10 Yorumla
+1 yılSaçma herkes paylaşmalı özgürce nedrn böyle bir algı var onuda anlaamdım
10 Yorumla
+1 yılTesettürlü diye kendilerini hücreye hapsetsinler oldu olacak
10 Yorumla"Herkesin hayatına kimse karışamaz" diyen abiyi hatırlatıyorum ve herkes özgür diyorum.
10 Yorumla
+1 yılHayır yanlış yani bir kere başartü takması müslüman olduğu anlamına gelmiyor.
10 Yorumla
+1 yılOna kalirsan hic bir kadin paylasim yapmasin geneli albenili pozlar veriyor
10 Yorumla
+1 yılValla ne kadar karşıtlık o kadar karşıtlık oluşturur başını örtse bile insan her türlü insan ve ilgi görmeyi istemek en doğal hakkı. Dindarlar kafasına soksun allahtan ilgi bekliyorsunuz diye daha ahlaklı değilsiniz
20 Yorumlaşu tarz insanlar paylaşım yapmasın başka görüş ve giyinişleri olanları eleştirmeye yönelik egolu kendini bir halt sananlar hatta internet bile kullanmamalı onun dışında sorun yok
00 Yorumla
+1 yılTesettür derken dini amaçlı mı moda amaçlı mı kullanılıyor. Dini amaçlı ise fotoğrafını tüm insanlığa paylaşınca ne elde edeceksin? Bu sorunun cevabında gizli senin sorunun cevabı.
00 YorumlaBunun algıyla malgıyla alakası yok, İslam'a göre bir kadının herkesin bulunduğu bir platformda fotolarını paylaşması caiz değil. Kadın inandığı dine ters hareket ediyor diye tuhafıma elbettr gidiyor.
00 YorumlaYanlış.
Herkes paylaşabilir.21 YorumlaBu tür algılar neden bu kadar çok büyütülüp yayılıyor anlamış değilim. Her ler istiği zaman istediği gibi kendi mecrasında paylaşımlar yapabilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Böyle bir algı mı varmış? Ne fotoğraflar paylaşılıyor kimse karışmıyor. Belki üç beş kendini bilmez. Herkes kafasına göre;
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes özgürdür paylaşabilir.
Neye göre konuşuyorlar kime göre konuşuyorlar ki10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinimizde uygun degil zaten . ama herkesin kendi hayati kim 4 4 lukki?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAksesuar olarak takan da var bunu cidden ortunende var Bence hem tesettüre girip hem de ağır makyaj yapınca kötü duruyor Üstüne bir de şımarıkça pozlar veriyorlar yargılanmaları Bu yüzden
00 Yorumla
+1 yılBunu düşünenden beyin olduğunu düşünmüyorum hani özgürdük
00 Yorumla
+1 yılYa tabikide paylaşsınlar ama üslübüne göre paylaşssınlar 🥰🌸
00 Yorumla- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih