4 seneye yakın arapça ilmi almış biri olarak tesettürlu ve çarşafı şerif giyen hanım kardeşlerimiz tesettürünu muhafaza etmeli.. erkeğin tesettüru göz kapakları erkekler bakmayacak ama hanımlarda tahrik etmeyecek profilinde fotoğraf koyması caiz değil sanal ortamda ztn biliyosunz abaza aç afedersinz aç köpek gibi rezil dolu bakışlı olan erkeklerin hayalinde olmayı fotoğraflarınızı alıp galerisinde tutmasına başka sitelerde paylaşmasına vs vs detaya girmicem buna izin vermesi vicdanlarını hicmi sızlatmıyor? Cevabı kendiniz verin anlarsnz umarım
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Abi herkese caiz değil sadece tesettürlüler daha çok dikkat çekiyor. Yanlış mı yanlış ama tek yanlış bu değil. Allah herkesi ıslah etsin inşallah
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Herkese ama tesettürlü bayanların paylaşması daha günah çünkü Tesettür Allâhın emri ve bunu sosyal medyada Abazan sapıklara bu şekilde sunmak ayrı bir trajedi.
Terbiyesizlik zihindedir, bedende değil. Siz zihninizi temizlemedikçe terbiyeli, edepli olmuyorsunuz. Biraz haya! Sizin inancınıza göre kendini sergileyen biri varsa BAKMAYACAKSIN sen o kadının yaptıklarını görüyorsan BU SENİN AYIBIN ve bundan tahrik oluyorsan BU SENIN KARAKTERSİZLİĞİN. Kadının yok oluşu konulu.
2
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle basit değil o iş cağdaş hukuk bile o şeklide işlemez tahrik ağır tahrik sucu vardır. Sen sokakta cıplak gezip kimse bakmasın diyemezsin çünkü bakmalarını tahrik ediyorsun. Tesettür giyip süslenip püslenip kendini sunmak dine hakaret ve tahrik provokasyon olarak tanımlanır. Sen cıkıp toplumu her hangi konuda provokasyon edersen cağdaş hukukta da ceza alırsın. Müslümansan o dinin kurallarına uymak zorundasın değilsen uyma sana kalmış. Kendini sergilemek istiyorsa tesettür giymeden yapsın kimsenin itrazı olmaz. Ben erkek kadın için de bakmak yasak dedim ayrımcılık yok dinimizde bakmayacksın ama provokasyon da yapmıyacaksın çünkü sapık abazan ahlak din bilmez tanımaz 😉
Birine demişsin ya tam müslümanlık ya hiç! Diye. Sizin müslümanlık anlayışınız bu mudur peki?
Müslüman erkek yolda yürürken gülümsemez, çünkü hepimiz biliyoruz ki gülümsemek "ben hafifmeşrep bir erkeğim" anlamı taşır. Müslüman erkek vücut hatlarını belli eden tişörtler, pantolonlar giyerek kendini teşhir etmez. En uygun kıyafet olan şalvar ve cübbe ile "bedenim eşimden başka kimseye açık değil" mesajını verip namusuna söz söylenmesine izin vermez. Müslüman erkek en az bir tutam sakal bırakır, sırf kendisini daha güzel gösteriyor diye kısa kesmez, şekil vermez. Kızlı erkekli ortamlarda müslüman erkek oturmaz. İlle oturacaksa kahkaha atmaz, çok konuşmaz, dikkat çekmemeye özen gösterir. Müslüman erkek takım elbise giyerek tesettürün anlamını saptırmaz! Çünkü takım elbise dış mihrakların müslüman erkekleri yavaş yavaş islamdan uzaklaştırmak için ülkemize getirdikleri şeytan icadıdır. Bugün takım elbise giyen yarın neler giyer!
Müslüman erkek dışarı çıkarken hoş kokular sürmez, çünkü hoş kokular kadınları etkiler ve kadınlar durup dururken günaha girmiş olur. Müslüman erkek kendini eşine saklar; evde süslenir, bakımlı olur, yumuşak huylu olur. Hiçbir zaman eşine sırtını dönüp uyumaz. Müslüman erkek bütün gün evde ya da yorulmuş eşine karşı akşam güleryüzlü olur. Öyle ki kadın onu gördüğünde kendisini cennette hissetmelidir. Bunca yorgunluğuma değdi, demelidir. Müslüman erkek edepli olmalıdır, küfrün en küçük emaresi bile müslüman erkeğin ağzına yakışmaz. Onu çirkin gösterir. Müslüman erkek sosyal medyada kendi fotoğraflarını yayınlamaz, çünkü kim bilir hangi kadınlar o fotoğraflara ne amaçla bakmaktadır. Müslüman erkek hayalı olmalıdır. Haya güzeldir erkekte daha güzeldir. (Ayşe yüksel)
Siz sürekli şalvar cübbe giyersiniz öyle değil mi? Müslüman değilim ama kız kardeşlerimin hakkını sizlere yedirtmem! Kadınları dini kullanarak ezmeye hakkınız yok.
Kardeşim ezmek değil bu dinimizin kuralları bu yasak erkeği de kadını da kapsıyor Erkeğin de paylaşması uygun değil diyorum Uymak zorunda da değil dinde zorlama olmaz ama bilinenin bilmeyeni uyarması bilğilendirmesi de farz. Erkeğin cübe şalvar giysin diye bir Ayet yok rahat ve temiz elibisler giymesi tavsiye edilir sadece. Kadınlara tesettür emri var.
Bak sen bazı şeyleri anlamıyorsun diyelim mesela erkeğe şalvar cüpe emri var ve o tarz kadınları tahrik ediyor ben dindar değilm ama kadınlar seksi buluyor diye yani kendimi sunmak amacıyla şalvar cüpe giyorum aynı şey olur 😉 yani dini bir emri kullanarak seksi görünmek uygun değil umarım anladın. Dini kendi cıkarı için kulanmak eylemine girer 😉😂
Hiç dar pantolon ya da vücudunuza tam olan tişörtler giymediniz yani? Atıyorum sizin bedeniniz medium, m yerine xxxl falan mı alıyorsunuz napıyorsunuz? Hani müslümanlar vücut kıvrımlarını mahrem yerlerini belli etmez ya. İnsan önce kendine bakmalı be abi, sen tam anlamıyla bir müslüman mısın ki müslüman kadınları eleştiriyorsun:/
Ki ben bunlara inanmıyorum. insan kendi nefsini kontrol edebilmelidir. Ben çok yakışıklı takım elbiseli karizmatik birini ilk gördüğümde aşık olmam ya da "tahrik" olmam. Ama her nasıl oluyorsa erkekler benim "saçımdan" tahrik oluyor. Benim gözümde islam kadınların haklarını kısıtlayan erkeklerin istediğini yapabildiği adaletsiz bir din
Hayır öyle değil kadınların dini görevleri ayrı Erkeğin ayrı Allah katında kadın erkek farketmez Müslüman Insan vardır. Her ideolojinin Yönetim biçimiin dahi kendi kuralları vardır ve uymak zorundasın erkek için kadın için ayrı kuralları da vardır. Islamiyet ırk, dil, kültür, cinsiyet ayrımı yapmaz ama positiv ayrımcılık yapar örneğin kadınlara, çocuklara, yaşlılara, hastalara, engelilere v. s.. gercek islam dini toplumuzda yaşanan değil. Erkeklere üstünlük veren din değil kültürel yapı bu şeklide işliyor. Ama yinede islamın kuralları vardır her dinin vardır mesela yahudillikte ve Hıristiyanlıkta kadın pis kirli bir varlık şeytan olarak gecer. İncilde ey erkekler itaat etmeyen Kadınlarınızı cocuklarınızı öldürün diye Ayet var. Bunları neden konuşan yargılayan yok? Kuranı oku incil ve tevratı oku ozman islam dininin ne kadar kadın haklarını savunduğunu anlarsın 😉
çoğu insan İslam dinini Allah'ın emirlerini kadınları ezen köle olarak gören yobaz diye tanımlıyor aslında tam tersi kadınlar inciden elmastan çok daha fazla değerlidir ama maalesef bazı kadınlar basit düşük rezillikler ile kendi değerlerini basitlestiriyor , cenneti annelerin ayakları altına seriyorken böyle bir muazzam değer sunmusken ; bunu ayaklar altına alanda yine kadın olması üzücü
Alakası yok çünkü Tesettür Allâhın emri dini bir şey ister takar ister takmaz o ayrı konu ama dini bir ibadet olan tesettürü süslenip püslenip sunmak haramdır. Ya tam yap ya hiç 😉
Kardeşim bu sorğulama değil Allahın emri ya uyarsın ya da uymasın resim paylaşacaksan tesettürü giyme bu kadar basit. Kimsenin din ile alay etme hakkı yok.
Kardeşim Allah Kuran Ayet ile yasak koymuş haram demiş sen kimsin istediğini yapar diyorsun? Dinsiz yaşasın dilediğini yapsın ona lafım yok yarı müslümanlık olmaz ya tam ya hiç 😉
burası özgür bir ülke kimse senin söylediklerinle hareket edecek değil isteyen foto paylaşır isteyen paylaşmaz buna kimse karışamaz ayrıca kuran ı kerimde resimle ilgili bir durumda yok hadis diyeceksen benim itibar etmediğim çok durum var onlarda leküm diniküm veliye din diyelim bu konu kapansın
Resimin haram olduğuna dair Ayet yok mu? Erkek Kadın birbirinin yüzüne vucuduna bakması haram olduğuna dair Ayet yok mu! Tesettüre dair Ayet yok mu? Ben ilahiyet mezunuyum 😉 bilmeden yorum yapma bizim dinimizdede haram kardeşim ister uyarsın ister uymazsın sana kalmış. Ama din bunu emir ediyor. Özğür ülke olmakla ne alaka? Hür demokratik ülkede bile dilediğin her şeyi yapmazsın kurallara uymak zorundasın ha uymazın cezasını cekersin ayrı konu dinimizde de öyle zorlama yok dünyevi cezası yok ama ahirete cezası beli cehennem. 😂
isteyen istediğini yapar sorun yok inanç kimsenin tekelinde değil din buna engelde değil meseleyi ifrata taşımaya gerek yok çok abartıyorsunuz ne sen söyledin diye bir şey değişecek ne ben aksini söylediğim için amel imandan cüz değildir herkesin günahı kendine kul bunu sorgulamaya muktedirde değildir sorgula bu senin problemin değişen bir şey olmayacak seni senle baş başa bırakıyorum
Isteyen istediğini yapar diye bir dünya yok yapmaz da hadi git cinayet işle hırsızlık yap bakalım nlıyor 😂 Her yerde kurallar kanunlar vardır ve uymak zorundasın cıplak gez hadi bakalım sokakta dünyanın herhangi bir şehrinde yaka paca iceri atarlar kimse senin ne istediğini özgürlüğünü takmaz 😉 boş boş konuşuyorsun olayı saptırıyorsun dinin kuralları bu kanunu ahlakı bu müslümansan uyacaksın uymuyırsan Müslüman değilsin bu kadar basit bu zihnine girsin.
istediğini yapar kısmı resim konusunda yapar sen idrak edememişsin ayrı konu kimse karışamaz kimsenin müslümanlığını sorgulayamazsın herkesin inancı kendine sen dedin diye kimse dinden çıkmaz merak etme çok şey yazardım da neyse uzatma istersen artık ben daha yazmıyorum sen sabaha kadar yazabilirsin sorun yok okumıycam çünkü
Insanların kutsalları vardır bir millet için bayrak gibi islamın da var nasıl Türk bayrağı yere koyup ciğneyemezen veya üstüne elbise yapıp saygızlık yapmazsan tesettürü de kendini sunmak için kulanmasın saygı göstermelisin çünkü Tesettür gercek mümüneyi temsil eder ahlaklı temiz edepli kadınları temsil eder Kuranın örtünme emrini temsil eder sen tesettür takıp daracık giysiler makyaj yapıp kendini seksi göstermek için tesettürü kirletemezsin giyme kardeşim ozman bu ne lahana ne turşu hem örtünme emrine uy hem binlerce erkeğe kendini sun? Böyle mantık yok ahlak yok. Tesettür herhangi Moda elbise değil dini bir sembol Ayet emir.
sen tesettür takıp daracık giysiler makyaj yapıp kendini seksi göstermek için tesettürü kirletemezsin doğru
tesettürlü resim çekilemez yanlış Tesettürlü veya Tesettür giymeye karar veren kadınların sosyal medyada fotoğraf yayınlaması caiz midir? senin sorunda bu böyle sor anlam kargaşasında boğulma bizimde ilmimiz var merak etme boş değiliz
idgam ı gunne yi de biliriz kelamda salah aslahıda
Kardeşim islamda insan resmi haram Kadının Erkeğin yüzüne bakması haram Erkeğin Kadının yüzüne bakması haram. Eşi ise bakar her şeklide ama diğeri haram bu kafana neden girmiyor normal giyinen kadına da haram ama tesettür giyip yayınlamak dahda vahim çünkü bir kaç Ayete muhalefet edersin. Günahı senin onu kabul ediyorum ama bir Müslüman olarak seni uyarmak zorundayım sen yine bildiğini oku ben görevimi yapıyorum. Tesettür sıradan bir elbise olsa ne yaparsan yap derdim ama örtünme emrini yerine getirip neden kendini sanal ortamdan sunuyorsun Madem sunuyorsun neden örtünüyorsun? Bu iklemi anlamıyorsan cahilsin ne diyem? Örneğin birisi cıplak resim paylaşsa sonra bakan erkek kadınlara ne bakıyorsunuz bakmayın kardeşim demesi kadar aptal bir mantık kusura bakma.
@blue_eyes_men kardeşim sokağa cıkmak başka kendini tesettürü kulanarak insanların beğenisine sunmak ayrı konu tesettür emri neden var? Tesettüre bürünümekin amacı bakışlardan korunmak tahrik etmekten sakınmak için var buna uyup sonra kendini sanal ortamda binlerce insana sunmak nedir nasıl bir ikilemdir? mantık dışı bir davranış değil mi insanların beğenisini kazanacaksan derdin oysa neden türban takarsın? çünkü Tesettürü öyle bir hale getirdiler ki cıplak kadından daha fazla ilği cekiyor bir tek ülkemizde değil dünyada türban fantazileri türedi. Örtünme emri bu mu böyle mi olmalı?
@blue_eyes_men kardeşim öküz gibi yüzünün içine bakmak var göz kayması var tabi göz bu bakar ama resim başka bir saat incelersin her yerini 😉 Benim anlamadığım bakması değil bakmasın diye tesettüre bürünüp çünkü Tesettürün asıl amacı o sonra resim paylaşıp kendini beğeniye sunmak. Çok aptalca bir mantık tabi farklı niyeti yoksa anladın?
sen herkesin akidesini doğru zannedip böyle bir sorgulmaya gidiyorsun herkesin akidesi doğru olur o zaman bunu oturur konuşursun oraya gelene kadar neler var neler babası kocası için kapanan örf adet için kapanan tarz için kapanan moda uyumlu kapanan laf atmasın diye kapanan ve senin dediğin tahkik ehli olup kapanan kimseye bir şey diyemezsin herkes memnun kimsenin böyle bir derdide yok zaten o dert senin ve sen şuurunda olanların derdi amelden önce akide olmazsa böyle maalesef sen belki haklısın ama çok takılma derim
@blue_eyes_men kardeşim hiç kimse örf adet baskı için kapanmasın bir zahmet, kalbi ahlakı buna hazır ise Allah için kapanmalı. Tesettür malesef gümüzde öyle bir hale soktular gibi cıplaklardan daha cok ilgi cekiyor ve kadınlar bunu kulanıyor zaten Allah için kapanan bir kadın resim paylaşmaz benim sözüm dini bir emir olan tesettürü kendini sunmak için kulanlara yoksa dilediğini gibi paylaşsınlar ama lütfen dini bir emir Ayet olan tesettürü kendi emeleri nefsi için kulanmasınlar.
kardeşim hiç kimse örf adet baskı için kapanmasın bir zahmet, kalbi ahlakı buna hazır ise Allah için kapanmalı. bu senin isteğin kişiler bu yönde tasarruf etmeyebilir bunların olabilmesi için tesettürden önce tesettürün şuuru gerek onun için çok takılma tecelliye uğrayan düşer yola herkes bir şekilde tecelliye mazhar ama görmek nasip değil işte dert yok çünkü derdi olana allah yardım eder bulur doğrusunu
@blue_eyes_men öyle kolay değil kardeşim hiç kimse nin dini kulanmaya hakı yok nefsine hakim değilse kapanmayacak kapanıyorsa da kurallara uyacak öyle bir dünya yok her şeyin kuralı kanunu adeti vardır onlara nasıl uymak zorundaysa dini kurallara da uyacak. Tesettür moda değil bir bez parcası hiç değil koskoca bir Ayet. Saygılı olmak zorundasın. Ben nasıl onların değerlerine saygılıysam onları kınamıyorsam onların kutsalına dokunmuyorsam onlar da benimkilere dokunmayacak. Neden dünyada sürekli Islam tartışılıyor? Incil tevrat tartışılmıyor o kitablarda kadın daha çok eziliyor insan bile sayılmıyor. Ülkemizde bazı cağdaşlar islama takmış kardeşim o kıcınnı yayladığın batıda daha düne kadar kadınlar cadı diye yakılıyordu. Secme secilme hakına çoğu Avrupa ülkesinde 70 yıllarda kavuştular. Incil kadını sadece cinsel obje olarak görüyor hatta kendi kızıyla bile bir baba çocuk yapabilir diyor kilise gümüzde hala cinsel korunmayı takmayı şeytan işi olarak görüyor. Bunları konuşan yok.
sen belki söylediklerinde haklısın ama yazar yazar kendin okursun yoruma bak sadece ne kadar az kimsenin böyle bir derdi yok diyorum sana yıpratma kendini sen kendinde derinleş sen emri bil maruf nehil anil münker yaptın senin görev son sen derinlere dak zahirde kalma bu kadar hevesin varken biz treni kaçırdık bize bir dem vurdu geçti biz fark edemedik sen kaçıranlardan olma milleti bırak avam bir şekilde gelir yola sen iç aleminde seyrana çık
@blue_eyes_men haklısın belki herkes yolunu secmiş derdim yorum sayısı değil benim için bir iki güzel insanla sohbet daha faydalıdır. Okuduğun sözler ömer hayamdan mı?