Nerde bir sohbeti geçse nedense o sohbetin başını kadınlar çekiyor. Ne etti layn size bu kadınlar. Hem ne demiş Frida Kahlo: “Ahlak ve namus deyince sadece kadından konuşmaya başlayan herkes ahlaksız ve namussuzdur”
Ahlak namus denilince neden hep “kadınlardan” konuşulmaya başlanıyor?
Çünkü kadın seks objesi olarak görülüyor toplumumuzda. Eğer ortada bir hata varsa muhtemelen kadının kuyruk sallamasından kaynaklanıyor. Erkeklerin yoksa hiç günahı yok bütün hata kancık olanda oluyor onlara göre. Böyle zihniyetler evdeki kadınından da ölüm derecesinde korkaklar onu da dip not olarak iliştireyim.
Bu konu beni acayip sinirlendiriyor namus sadece kadınlara yüklnemis bu ülkede bu yobazlıktır erkek yapınca elinin kiri kadın yapınca namussuz tamam desteklemiyorum ama niye tek taraf yargılanıyor...
Ataerkillikten kaynaklı tamamen. Orta Çağ Avrupa'sında kadınlar evden dışarı bile çıkarmıyorlardı. Neden? Erkeklere şehvet uyandırdıkları için. Sefere giden asker, karısı aldatmasın diye bekaret kemeri takıyordu karısına.
Yine Türk geleneklerinde kırmızı bel kuşağı da kadının bekaretini simgeliyor. Ancak erkek tarafına geldiğimizde böyle durumlar yok, bilakis "milli" unvanını alıyorlar. Bu zihniyet çoğu yerde hakimken tabii ki namusu sadece kadında ararlar.
Bu ülkede "göster oğlum pipini amcalara" kültürü var. Kız çocuklarına da tam tersi "sen böyle gülemezsin, sen bunu giyemezsin" işte burada bir mantık hatası var.
Erkek cinselliği yaşasın, kadın cinselliği yaşamasın. Kadına sevişmediği zaman kezban diyorlar, seviştiği zaman yollu diyorlar. Ee, kadın ne yapsın? Nasıl var olacak bu kadın?
Ahlak var mı yok mu bunu sorgulayamam ama bu ülkede kadın bedeni üzerinden yapılan bir ahlakçılık var.
Dikkat edin, "ahlak namus" diyen, kadınlara ahlak öğretmeye kalkan dinci soytarı bütün erkekler, twitterda "dul kadınlar genç erkek arıyor", "liseli kızlar igşası" gibi hesapları beğenir takip eder. Bu hiç şaşmaz.
Burada da aynı. Bir erkek bekaret arıyorsa, din iman ayakları çekiyorsa, emşn olun kadınların mesaj kutularına dğşen, kadınlar cevap vermeyince de küfreden lağım fareleridir. Bu da hiç şaşmaz
Bunu anlamak sevgili Frida'nın güzel sözlerine dahi gerek yok.
Kadın çok üstün değildir, erkekte çok üstün değildir. Bu ahlaksız, namussuz meselesi bizde olan bir şey.
Yabancılarda bunlardan yok diye tahmin ediyorum.
Mesela burada bir kadın çıplak gezse ahlaksız namussuz diyenler diğer kadınlar, erkeklerde sanmıyorum.
Yabancılarda çıplak gezene oranın insanları hiçbir şey demez ama sadece yasaktır. Ha derki çocuklarım var, görüyor vesaire diye ama namussuz ahlaksız denmez
Biz insanız Kadın da insan, erkekte insan. Hiçbir canlı hiçbir canlıdan üstün değildir.
Günümüzde bu sisteme ataerkil sistem deniliyor yani erkeklerin yaptı şeyler namussuzluk değil ama kadın alışverişe bile çıksa kötü yere gitti denilir aslında günümüzde değil geçmişten gelen bir ataerkil sistem var erkek herşeyi yapabilir , okuyabilir , gezebilir ama kız olan sadece yanında ailesi olunca bunları yapabilir diye ülkemizdeki inandigimi Z dinde sadece kadınlar için namusunuzu koruyun demiyor , erkekler için de deniliyor ama işte... Namus bekçisi olan erkekler , kadınların namusunu zorla alan erkekler , namussuz diyen hakir gören yine erkekler
hahaaa kadınlar tertemiz deme zinayı erkekler tek başına yapıyor deme. toplumun ahlaklı namuslu olması için daha doğrusu kadınların temiz olması için ataerkil yapı var
Kadın yapınca o... Oluyor ama erkek yapınca neden bir şey olmuyor ben sadece erkekler suçlu veya erkekler yapıyor demiyorum. Elbette kadınlar da yapıyorum ama namus bekçiliği sadece kadınlar için yapılmaz erkekler içinde yapılmalı
Kadınlara erkekler değil diğer kadınlar düşman oluyor sonuç olarak da iki kadın kavgası çekişmesi hep erkeklerin işine geliyor. Çok zeki olduğu söyleniyor kadınların o zaman neden bu kadar düşmanlar birbirlerine:-) Ağzı olanın konuştuğu, her konuşanın iletişim kurduğunu sandığı bir coğrafyadayız. Tek diyebileceğim namus diyince kadından söz edenlere herkesin kendi düşüncesi beni bağlamıyor
Namus diyince ahlak diyince ancka bacak arası akıla gelen bir ülkede normal! Erkeğe mübah kadına günah diye diye bu hale getirdiler Hırsızlık yolsuzluk vs nedense namus kavramına dahil değil bizde. Ancak yorgan altı namus dahil!
Eril toplum anlayışının hakim olduğu coğrafyalarda, tüm kötülüklerin kaynağı dişilerdir. Kadının ayartıcı, baştan çıkarıcı ve aldatıcı olarak tasvir edilip lanse edilmesi de buna dayanır.
Namus Denildiğinde direk Kadın konuşulursa En büyük Namussuzluk asıl o zamandır Hepimizin annesi bacısı var direkt karalama yapmadan ironi yapılması gerekli bence
Cunku Osmanlı zamanından gelen ozmndan aldatma başkasıyla biseyler yaşamaya nursuz demişlerdi böyle geldi şimdide devm ediyo ama sunu belirtmek istiyorum unutmayın ki siz erkekler doğasında bi kadın bi kadına iftira atmak namusuna laf etmek kendi anneniz kardeşiniz var
Erkekler acısından olaya baktığında, kadını kontrol altında tutmak için çokça kullanılıyor bu söz. Diğer yandan kadınlar açısından ise kıskançlık, çekememezlik ön planda.