Kadın/ Erkek milleti değil mi hepsi aynı işte.
Böyle söylemde bulunan için neler düşünürsün?
Nasıl bir cevap verirsin?
Ya senin için..
Kadın/ Erkek hepsi aynı mı?

niye herkesi tek bir kalıba sığdıralım neden bazıları sapık zihiniyetli ya da gerikafalı diye ayıralım biri yaptı diye diğerininde aynı haltı yediği anlamına gelmiyor önyargıları bi kenara bırakıp herkese aynı eşit davranmamız lazım ben yapmasam bile erkeksin sende aynısın kalıbına girip neden kafamı yiyorum yapmadığım halde neden psikolojim bozuluyor? lütfen ne kadınlara ne erkekleri 1 kalıba sığdırmayın ne kadına o yakışmayan sözü ne de erkeğe sapık tecavüzcü tacizci diyin biri onu yapıyorsa diyin ama yapmayanı görmeden bilmeden lütfen kimseye öyle şeyler demeyin !!
Kadın/Erkek, her insan ayrı bir dünya...
Kadın/Erkek, yeryüzünde Allahü Teal'anın en kıymetli varlığı (halifesi)...
Kadın/Erkek, birbirinin tamamlayıcısı...
Hiçbir fark yok mu derseniz; Kadın/Erkek, bedeni ve ruhsal yapılarında farklılıkları mevcut...
Sorunuza gelince; bütün erkek/kadın kendi cinsinin karakteristik özelliklerini mi taşır. Kısmen de olsa doğruluk payı var...
Bazı istek ve arzularda, huylarda, duygularda, zevklerde, meşguliyette,... iki cins arasında farklılıklar kendini gösterir...
Tabii bunu bütün olarak, genele indirgemek yanlış olur...
Özellikle karakterle ve kişilikle ilgili mevzular cinsiyetle alakalı değildir...
Tabi ki değil. Bunu diyen sanki bütün erkeklerle/kadınlarla tanışmış gibi konuşur çoğu zaman. Halbuki o kişinin deme sebebi çoğunlukla canı yandığından dolayıdır.
Teşekkürler..
Ricalar.
Genellemelere bayiliyoruz zaten. Herkes bir değil ama gerçekten sağda solda duyduğumuz yanliş genellemelerin dişinda insanla karşilaşabilmekte bir o kadar zor.
Cevap
29Cevap
Hayır.
Hepsi insan, insandan insana değişir.
Katil erkek, katil kadın
Namussuz erkek, namussuz kadın
Şerefsiz erkek, şerefsiz kadın
Ahlaksız erkek, ahlaksız kadın
Sapık erkek, sapık kadın
Masum erkek, masum kadın
İnsanoğlu melek değil, her haltı eder ama bu her insanın yapacağı anlamına gelmez.
"Kadın/erkek milleti değil mi? Hepsi aynı işte!" Bu söylem, kötü bir insanın ardından ortaya çıkıyor muhtemelen. Önce bu konuya değineyim.
Her insanın kötüsü olabilir. Türk'ünde kötüsü vardır Amerikalı'nında, kadınında kötüsü vardır erkeğinde. Bir insan bir kötülük yaşadı diye herkesi aynı kefeye koyamaz. Bu haksızlık ve bence en büyük kötülük olur.
Bunun kadınlıkla erkeklikle alakası yoktur. Alakası olan karakter meselesidir. Düşüncelerim böyle. ☘️👌🏻
herkes aynı olamaz bu imkansız düşüncesi farklıdır hayalleri farklıdır beklentileri farklıdır
Ancak yeni bir ayrılık yaşayan insan her kadını aynı erkeği aynı görüyor maalesef ve mesafeli oluyor Bu aslında yaşadıklarının sonucu oluşan bir ön yargı
Olumsuz şeyler yaşandığı zaman böyle söylemlerimiz olabiliyor ancak milyonlarca insan var ve sen sadece birkaç tanesini tanıdın... herkes aynı değildir birçok karakter ve kişilik farkı vardır yani mevzu cinsiyet değil karakter meselesidir
Tabiki ayni degiller. Kadinin da iyisi kotusu var erkegin. Ayni anne babadan olan kardeslerin bile huylari farkliyken butun kadinlar/erkekler aynidir demek sacma olur
kadınların %99.99'u ekonomik stabilite arıyor. evlenme veya ilişki için bu konu olmazsa olmaz onlar için. bütün kadınlar (nerdeyse) aynı işte.. kadın değil misiniz... Azcık da gönüle baksanız :)
Butün kadın erkek aynı değil tabiki uzun uzun yazmak isterım fakt vaktim yok karekterlı ve karektersız vardır kısaca
Hiç kimse aynı değildir.
Her karakter ve her insan farklıdır..
Mesela bi erkek bi kızı aldatınca kız bütün erkeklerden nefret ediyorum diyor halbuki kötülüğü yapan tek bir kişi ama suçu genelde buluyor
Aynı olur mu hiç?
Bundan daha saçma bir genelleme olamaz. Sadece hormonal bazı temel dürtülerde istisnalar hariç genelleme yapabiliriz.
5 parmağın 5 i bile bir değil milyarlarca insan nasıl aynı olsun
Genellemeye karşıyım her insan farklıdır bunun kadını erkeği yok...
Toplumda olanlar bireylerin yaptıklarıdır. O yüzden aşağı yukarı aynı davranışı yapma ihtimali vardır bana göre. O yüzden tahmin edilebilirdir kişilikler.
Hepsi aynı değil elbette..
Ama kadınlar her zaman daha karmaşık.
Erkeği kadını yok … ikiside insan oğlu.. farklı bir ürünün evlatları değil …
zerre katılmıyorum direk insanın kişiliğiyle alakalı erkekler adı çıkmış sadece sonuçta bizimde canımızı kadınlar yakıyor
elinde sonunda o ikileme kalır verdiği karar o statüye sokar
ben aynı diyen tarafım arada istisnalar tabiki var
mümkün değil..
dünyada 3,5 milyar kadın varsa 3,5 mr ayrı tip var..
Bana hiç normali gelmediği için yorum yapamıyorum normal bir kadın nasıl olmalı biri yazsin da öğrenelim
hayır degil bence , çünkü herkesi aynı kefeye koyamayız.. bu doğru değil
Fıtrat gereği ortak özellikler olsa bile hepsini aynı kefeye koymak kafasızlıktır :)
İnsan işte ancak kalp kırarlar kendilerinin doğrusu dışındaki hiçbir doğru onların doğrusu olmaz.
Erkekler için o genellemeler doğru olabilir yaa
Kadını erkeği bırak her birey kendine özgüdür
Dar görüşlülük diye düşünülebilir..
Her iki cinsiyet için de aynı değil bence
Böyle diyenlerde cehalet görüyorum.
Hiç bir insan bir digerinin aynısı değildir.
nasıl bakılırsa öyle görünür
İnsanlar diyebiliriz. Hekes farklı bir birey.
Boş konuşuyorlar, ciddiye almamak gerek
İnsan milleti der geçeriz 😂😂😂
Ben ayırmam bazı insanlar derim.
Hayır tabiki
Değildir
Tabii ki aynı değil.
Değil
Hayır ayni değiller
genelde evet
Bence değiller
hayır aynı değiller
degıl