- Sizin gözlemlerinize göre çocuk hakları biliniyor mu?
- Günlük hayatta çocukların haklarını kullandığına ya da kullanamadığına dair gözlemleriniz nelerdir?

Merhaba hocam!
Allah aşkına sizce yetişkinler haklarının farkında mı? Bence çocuklardan önce yetişkinlerin hakları konusundaki farkındalığını tartışmalıyız. Çünkü çocuklara haklarını öğretecek kişiler, öncelikle ebeveynleri ve sonra okul hayatındaki öğretmenleri. Bunu gerçekleştirmenin tek bir yolu var: İlköğretimde eğitim müfredatına çocuk hakları ve çocukların anlayabileceği şekilde insan hakları dersleri koyulmalı. Her şeyin başı eğitim..
İlk okulda çocuklara bu haklar öğretilmeli çocuklar haklarını ne kadar bilirse o kadar kendine öz sevgi besleyip kendini koruya bilir diğer minik arkadaşlarını koruya bilir. Danimarka’da yaşadığım için biliyorum buradaki çocuklar haklarını bildiğinden ne aile el kaldıra bilir ne çocuğa bir taciz ola bilir çünkü çocuk bilir ki bu sınırları aşanlar suçludur ve hakkı yenir buda bir şikayete bakar bir hocaya söylemesi ailesine bildirmesi yetiyor. Olmuyor demiyorum burdada oluyor bir çok suç ama oran meselesi Türkiye’ye kıyasla daha az oluyor 😔 keşke dünyanın hiç bir yerinde çocuklar acı çekmese.
En iyi görüş için teşekkür ederim daha fazla bilgili paylaşımlarınızın devamını dilerim. 🙏🏻
Eğer çocuk haklarını hekres bilseydi asla bitane çocuk yok yere olmezdi binlerce çocuk tacize tecavuze ugramazlardi ben kuzenimi hiç uğruna kaybettim maganda kurşunuyla hala adalet arıyorlar Türkiye'de olmayan adalet hala aranıyor nerde çocuk hakları siz hala halklardan mi bahsediyorsunuz
mesela cocuklarin virus icin bile olsa eve kapatilamayacagi bunun cocuk haklarina aykiri olmasi gibi mi
Cevap
1Cevap
Elinize sağlık hocam
Tabiki de.
elinize sağlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?