ne kısıtlaması artık, ya kusura bakmasınlar da işin b. kunu çıkardılar. ben antalyadaydım birkaç gün once , ruslar dolu ve kimsede maske yok. ve rusya virüsten kırılmak üzere su an. ben anlamıyorum insanlardaki bu rahatlığı, cogu yerde ben maske takıldıgını gormuyorum, sosyal mesafe desen hic yok. kısıtlamadan ote cezalandırmalar gelmeli maskesizlere, mesela otobus seferleri artırılmalı dip dibe gitmemeli insanlar , gelen turistlere karantina uygulanmalı ve aşı konusunda biraz teşvik edici olunmalı. kusura bakmayın bu kadar vaka sayısı artarken insanların aşı olmaması insan sağlıgını riske atmak gibi geliyor. tamam ası olma tercihi kisiye bırakılmalı ama su an gercekten durum ciddiye dogru gidiyor, artık ası tercihi kisiye bırakılmamalı. tek basına maske ve mesafe virüsten kurtarmıyor, ası olmalı
maalesef artıyor, ama biz de insanız. normalleşmeye çalışmazsak bir sürü kısıtlama getirsek de vaka sayısı birden 0'a inemez, senelerce böyle yaşayamayız. insanlar iyice tembel ve depresif oldu, canlarına kıymayı düşünüyorlar. eve kapanmak insanları çoğu açıdan olumsuz etkiliyor. artık kısıtlama olmasın, online eğitim hiç verimli değil insanlar üniversite ilk sınıfken korona sonrası bir bakmış son senelerindeler ve üniversite hayatları olmadı. daha bir sürü örnek var, kısıtlamaya karşıyım.
Bir siktirip gitsinler tüm kısıtlamacılar 2 sene oldu lan 2.ölmeyeceğiz diye yaşayamıyoruz ki.ömür boyu böyle mi gidecek bu. ne kıymetsiz hayatlarınız varmış sizin. asıl sizin hayatınız kıymetsiz. 2 seneni çöp ettiler en güzel yıllarında hala bu rezillikler konuşuluyor inanılır gibi değil. en iyisi ömür boyu kısıtlama olsun hem diğer hastalıklardan da ölmezsiniz, trafik kazasına da kurban gitmezsiniz. bu midir yani? amaç güzel bir şekilde yaşamak, nefes almak değil.
Herkes için geçerli olmadıktan sonra kısıtlamaların bi faydası olmuyor. Saçmasapan bir şeyler yapıp duruyoruz ülkece. Şu beladan kurtulmak için herkes dişini sıkamadı birkaç ay, sonuçta olanlara bak. Kurtulamıyoruz. Aşı olan da olmayan da maskesiz gezmemeli. Olabildiğince çok insan aşılanmalı. Yaz geldi diye, anlamıyorum, bu ne rahatlık? Tatil mi yapmak istiyorsunuz, yapın yine. Ama şu maskeyi takmayı akıl edin artık bi zahmet.
siz bu devletin insanlari dusundune inaniyormusunuz hepsi cebini doldurma pesinde turizim bu ulkenin baslica gelir kaynagi oldu icin birileri cep dolduruyor, olan fakire fukaraya oluyor kis gelmesiyle yasak yaz gelir bitti vay insanlari nasilde guzel koyun gibi yonetiyorlar
Yav zikmişim kısıtlamasını, vakalar artıyor da ağır hastalar, hastaneye düşenler artıyor mu? Vakalar tabii artacak. Bir daha eve kapatılmaktansa ölen ölsün mk maske zorunluluğu da kalksın demelerini yeğlerim. Ne yapacağız ulan sizin keyfiniz gelene kadar yaşamaktan mı vazgeçeceğiz? Bir yıl oturduk evde, 86 kiloya çıktım lan eve kapanmaktan.
Ayrıca benim seyahat hakkım, yaşam hakkım bu devletin beceriksizliği uğruna bu kadar engellenemez. severim sizin ''aman devlet hepimizi eve kapatsın'' korkaklığınızı
@Hissizkalpler Bu kafasında tango yaptığımın kazmaları istiyor ki, devlet herkese yasak getirsin.
Başka bok bildikleri yok.
Hayır bak, restoranları bir yıl kapattılar adamlar taş yiyecek hale geldi, vakalar ciddi oranda düştü mü? Hayır aksine aşılama ile kontrol altına alındı.
Üstüne çaydan suya herşeye zam geldi devletin esnafı kanırtması yüzünden.
Adamlar ne yaparsa yapsın, cezasını biz çekiyoruz.
Bari ölecek olanlar fittirolsun gebersin de bitsin bu tantana.
Ne güzel iş ya... Millet evde sıkıldı bunaldı, ekonomiye de para lazım diye olan yine öğrencilere olacak... Eğitim dışında hiçbir şeyden taviz verilmiyor. Birileri ipini koparıp tatile gidecek sonra evinde oturanları da içeren kısıtlamalar uygulanacak. Ne âlâ memleket.
Kısıtlama nedir ya iyice köle kafasına girdiler. Bu plandeminin oyunları tıkır tıkır işliyor millette hala yasaklar geri gelsin desin. İleride daha büyük yasaklarla karşılaşınca da bunlar sesini çıkarmaz. Biran önce herkezin gözünün açılması dileğiyle. Bu sahte oyunlara kanmıyorum.
Abartmayın yeter ne yasağı, bu virüsle yaşamayı öğrenmeden bitmicek zaten. Herkes aşısını olup maskesini takıp dikkat etse etmeyenlere ağır ceza yazılsa sorun olmaz. Turistlerden dolayı vakalar arttı geri azalır. Sorunu aşı kartı olayı çözer, aşı olmayanlara kısıtlama gelirse sorun kalmaz.
Dislike atanlar mal mısınız? Eğitim açısından hiç bakmayın, 2 senedir çöp eğitim alıyoruz, sürekli evde evde nereye vardı sıfır? Maske takmayıp 'ki aşı olup olmadığınız da belki değil' dipdibe milletle tatile gittiniz dışarı çıktınız. Vakalar artınca kapanalım, her şey iyice pahalı oldu daha da olacak bir çözüm de olmuyor. Azıcık beyninizi kullanın kurbanınız olayım ya, akıl dağıtılırken sizleri boş geçmişler.
Ne kısıtlaması herkes tatile gitti maskesiz dip dipe instgramda görüyorum bizler evlerdeydik yine bütün yaz bi kendi sokağımızda dolanıyorduk hava almak için oda
2 doz aşısını olanlara ayrıcalık tanıyacaksın yasak gelse bile onlar muaf olacak ki aşıların faydasını görelim.
Bir sorun var, ve bu sorunu uzun vadede insanlara zarar vermeden çözmek yerine her artışta kısıtlamaya gitmenin hiçbir yararı olmadığı gibi her bakımdan ülkemizi zor duruma sokuyor. Dünya da kıyamet kopmadıkça bütün canlıların yararına bir sürü ihtimal vardır. Diğer bir değişle ya beyazdır ya da siyahtır demek üçüncü, dördüncü vs. yolları yok saymak demektir, unutmayın ki Gökkuşağı rengarenktir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu vaka sayılarına gerçekten inanıyor musunuz? Ne hassa turizm sezonu vakalar düşüyor ve yasaklar kalkıyor, turizm sezonu bitmek üzereyken de vakalar birden yükselişe geçiyor. Görünen o ki vakalar yükseldiği için yasak koymuyorlar, yasak koymak için vakaları yükseltiyorlar. Benim düşüncem bu.
kısıtlamalar aşı olamayanlara gelsin. aşı olanların hayatını riske atmaya kimsenin hakkı yok. aşının etkinliği ispatlanmış oldu aşılanmanın az olduğu yerlerde vaka sayıları tırmandı bu yüzden aşı olmayanlar aşı olanların olduğu yerlerde bulunmasına izin verilmemeli
@LimonluPastanınHüznü ama aşı olmayanlar olmamak için direndiği sürece salgının sona ermesi çok uzayacak ve aşı olanların hayatını kaybetme oranı ile olmayanların hastalığı ağır geçirmesi ve hayati riski kıyaslanamayacak seviyede
Aşı olan kendi rızası ile oluyor, olmayan da hastalığı kendi rızası ile çekiyor. Ayrıca aşı olan kişinin sorumluluğunu ne aşı firması, ne devlet, ne de sağlık kurumu almıyor.
@LimonluPastanınHüznü toplumsal bağışıklığın kazanılabilmesi için nüfusun yüzde 65 i aşılanmalı bu sayede salgın son bulabilir ayrıca kronik rahatsızlığı ve ya alerjik reaksyonu olan kişilere aşı olmaları önerilmiyor zaten onlar istisna
Kronik rahatsız ve alerjisi olmamasına rağmen ölenler de var. Benim bir tanıdığım hiçbir problemi yokken öldü. 27 yaşındaydı. Onun ailesinin canı yanarken bunun sorumluluğunu üstlenebilecek misin? Ölen o masumu geri getirebilir misin?
@LimonluPastanınHüznü ne yaparsa yapsın başkalarının hayatını riske atmadıktan sonra beni alakadar ermez aşılılardan uzak olmak zorunda aşısızlarla aynı mekanlarda olabilir
@LimonluPastanınHüznü aşının koruyuculuğu bir middet sonra geçiyor ve salgının süresi uzadıkça virüs kendini yenileyip mutasyona uğruyor sürekli güçleniyor ve aşının etkinliğini tehlikeye düşürüyor
📌 Vakalar, varyantlar... basın, hastalik saciyor. İsin garibi, gunluk hayatta neredeyse kimse dikkat etmezken kimseye bir sey oldugu yok. Kapatin tv leri ve cikarin maskeleri..!
Kısıtlama olmamalı! Bunlar bir işe yaramıyor.. Suyu yukarıdan döküyorsun aşağıdan akıp gidiyor. Yarın yine aynısı olacak, yine bir daha böyle olmaz. Herkes 2. doz aşısını olana kadar bu iş böyle gider..
Kısıtlama olacağını sanmıyorum. Okulları da açacaklar. Okullar açılmasından 1 2 hafta sonra ise kısıtlama gelecek. Her zaman böyle oldu resmen kısır döngü içine girdik.
Bundan sonra kısıtlama olmaz ya, ben inanmıyorum. İnsanımız fazla rahatlaştı şu aşı dolayısıyla, adım atacak yer kalmadı. Lütfen Ayvalık'tan gidin öf. 😓
Bir kısıtlamayı daha ne pskolojimiz ne de ekonomimiz kaldıracak durumda değil artık 2 yıldır insanların ikiğini sömürdünüz kısıtlama kısıtlama diye. tedbir artı düzenli aşı uygulamasıyla bu sorun aşılmaya çalışılmalı
Kapanma çözüm sağlayacak olsa Kore gibi Çin gibi birkaç ay içinde hastalıktan tamamen kurtulurduk. Bizim halkımız yozlazmış, ilkel insanlardan oluşuyor. Kısıtlamaya sosyal mesafeye hiçbir zaman uymadılar uymazlar da.
Millet bunu kaldıramaz. Eğitim mahvolur. Devlet bu yükün altına giremez yani girmemeli. İflas bayrağını asar herkes ve büyük karışıklıklara sebep olur.
Artık kısıtlama olmamalı kim ne hali varsa görsün iyice oyuna çevirdiler vakalar biraz azalınca her şey serbest artmaya başlayınca kısıtlamalar işlerini doğru düzgün yapamıyorlarsa hiç yapmasınlar.
Turistler yaz sezonunu kapatıp ülkelerinde dönünce, yani döviz akışı durunca tam kapanma geri gelir. 1000 kişi ölmüş, 10 kişi ölmüş; kimsenin umrunda değil...
Kimse maske takmiyor, aşi sirasi gelen bir cok insan aşi olmuyor. Olan biz sağlik calisanlsrina oluyor 4. Dalgsda bakalim ne olacak, her dalga bir öncekinden daha büyük geliyor
Çin'in pandemiyi engellemek için ülkesinde uyguladığı insanlık dışı muameleler bizim halka da uygulanmalı. Bu millet 5000 yıldır dayaktan anlıyor sadece. İnanmayan tarihi açıp okusun.
Kışin yine yasaklar olcak salak olmayan bilir ztn turistler icin sezonun acildigini yaz bitince yasaklar da baslicak ztn vakalar artiyor. Kurtulus yok ne covidden ne maskeden o kesin.
Olmalı bütün herkes evde oturmalı hickimse disara çıkmasın iş yerleri kapansin çalışmasın kimse herkes evine erzak depoları olmayanida olan versin devlet versin kimse disara çıkıp nefes bile almasin
Ben Kıbrıs ta yaşıyorum. Burda devlet hiç bir yeri kapatmayacak herkes başının çaresine bakacak dedi. Yani bu bayram dan sonra patlama yaşamamız gayet normal dır..
Bku çıktı artık. 5000 bine düşer yine açarlar her yeri sonra her şey baştan. Aşı olmayanlar için bi önlem getirebilirler ya da herkes aşılansın anca o zaman biter gerçi aşı da güvenilir mi değil mi tartışılır
Aşılama tam olurda covid vakaları artsa da ölüm vakaları artmayacağı için gerek duyulmaz. Ama süper düşünen insanımız aşıyı reddederse onları kısıtlayalım.
Kısıtlama ile çözülecek mevzu değil bu. Bilinç aşılamak gerek insanlara. Bu kadar vurdumduymaz olunduğu sürece bu vaka sayıları artmaya son hız devam edecek.
Asi olmayanlar diyorsunuz ama siz aşı olduysaniz bunu size zorla yaptıran aşı olmayan grup değil bulunduğunuz çevre, kendi düşünceniz ya da çalıştığınız kurumdur. Ayrıca bu vakaların yükselişi sadece aşı olmayan gruplar tarafından olmuyor. Aşı olanlarında bu virüsü tekrar gecirebildigi etrafa tasiyabildigi gerçeği de mevcut. Asi çıkmadan önce insanlar sokaklardan içeri girmiyordu o kadar yasağa rağmen ama hiç kimse sesini çıkarmadı ceza verilip geçildi şimdi toplumca aşı olam grup aşı olmayan grup diye ikiye ayrılıyor toplum. Kimse kimseye ben aşı vuruldum siz vurulmadiniz sokağa çıkmayın diye baskı yapamaz kimse kusura bakmasın. Bu vaka artışı herkesi sorumuyetinde herkes ona göre tedbirini alacak. Asi vurulmak istemeyen maskesini takacak temizlik konusunda kendini ve çevresini entube edecek aşı vuruulan grupta bunlara uyacak. Çünkü coronayi aşı vurulanlarda tekrar geçirebiliyor ve aşı vuruldum maskeyi çıkarayım sürekli gezeyim bana bsy olmaz diye sorumsuz davranamaz.
Doğruları söylememiz ve hakkımızı savunmamız gerekiyordu bende bunları yazıya döktüm bana destek olduğunuz için ben de size teşekkür ederim 🌺 @LimonluPastanınHüznü
vakalar zaten hiç düşmemişti ki bayramdan önce 17 kapanıp 2 hafta içinde 60 bin olan vaka sayıları nasıl 5 bin altına düşürdülerse şimdide bayram kalabalığı bahane edilip sayılar tekrar 60 binlere çıkarılacak hemde 2 hafta da 😉😉
Yasak falan olmamalı. Bence artık virüs yokmuş gibi yaşanmalı. Hiçbir kısıtlama hiçbir işe yaramıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kısıtlama anlaşılan çoğunun işine geliyor Kısıtlama olduğu zaman esnaf batıyor iş yapamıyor Evde kalınca herkesin psikolojisi bozuluyor Milletide aşı olmaya zorlamayın Yan etkisi var Aşıdan ölen yakınlarım var Herkes maske kuralına uyarsa Bu illet yakında biter Yok eve kapanalım yok yasakmış oldu efendim
@Elorf1 Otopsi sonucu aşıdan öldüğünü söylüyorum ama. Kalp krizinden öldüğünü zaten otopsi yapmadan söylediler direk. Kalp krizinin sebebini öğrenmek için otopsi yapıldı.
Bence toplu taşıma, avmler , cafe ve lokantalar, maçlar, konserler gibi toplu yerlere aşısı olmayanlar alınmamalı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
10-15 milyon tatilde belki daha fazlası. baska ile gitmiş ve buraya gidenler pcr testi mi yaptı da sayı cıktı anlamadım? tatile giden pcr yaptırıyor mu ki
Devletin umrunda bile değiliz, onlar için ayaklı birer seçmen kağıdıyız. Ekonomi işçiden emekçi üzerinden düzeltmeye çalışıyor. Kendi yandaş şirketlerine yağdırıyorlar, yok destek yok hibe bitmez
Araştırın derim size. Aşı çıktı her varyantta nasıl destek sağlıyor. Bu 6 ay önce bulunduysa. Telefon modeli gibi varyantlar. Her konuda araştırın birisi bu bende olsam doğru olmayabilir. Araştırmadan aşı olana da olmaya da saygı. Ama araştırın derim.