Üniversiteye gitmek istemiyorum ama ailem sürekli ısrar edip duruyor. Artık okuldan derslerden sıkıldım. İş hayatına atılmak istiyorum üniversiteeye gitmek istemiyorum. Onları da kırmak istemıyorum. Ama nasıl olacak bilmiyorum. Ne yapabilirm?
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 741 cevap paylaştı. Tatlim ne yapmak istiyorsan onu yap. Yoksa inan sonrasinda cok pisman oluyorsun. Bir bakiyorsun, senin hayatin ama sen yasayamiyorsun.. Ne yapmak istiyorsan onu yap, ama olc tart once. Gercekten istemedigine emin misin? Ne is yapacaksin? Bulacagin isleri bunyen ne kadar kaldiracak? ya da sen ne kadar kaldirabileceksin milletin aguz kokusunu? Bunlar hic kolay seyler degil. Soz konusu olan senin gelecegin ve senin hayatin. İyice dusun ne istedigine karar ver ve onu yap. Sadece kendi istedigini.. Sonucda onlar her zaman yaninda olmayacak gelecekte ve zaten sen tek basina bir bireysin.
05 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Saygı gostermyo ama kmse
- +1 yıl
Bak, lisede sirf annem istiyor diye ticarete gittim, universiteye gitmeknicin sadece kendi cabalarimla evde ders calistim, tercihimi yaptim begenmediler son gun internetten degistim onlarin istedikleri bolumleri yazdim. Ama sirayi sallamistim. Yerlesmeyeyim diye dua ettim ama yerlesrim. Ogrendigim gun bilgisayarin basinda agladim gitmem diye. Allem edip gallem edip yine beni ikna ettiler ve son kayit gununde hallettim kaydimi. Sonra ne mi oldu bir yil zor gittim okupa ve okulu birakdim iskence gibiydi
- +1 yıl
Bir sene calistim. Hemde bir tarafdan tekrar sinava hazirlandim girdim ve tek seferde yeelesrim ustelik burs sinavina da girmiadim ve %100 burs da kazandim onlardan hic destek almadan kendi baaima ama kendi istedigim bolum ve okulda olcam.. Gecmisde hee dediklerine tamam deyisime o kadar pismanimki yillarim bosa gitti..
Soran+1 yılÇok kötüyms ya. Su ailelerin karısmalarına cok kzıyorum valla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliş hayatında ağzına sıçıyolar üni mezunuyum ve patron geldiğnde hazır ola geçmek zorundayım sen lise mezunuyken rahat bir iş bulamayacaksın ve böyle bir duurmda ezilen taraf olacaksın ben özel bir hastanede çalışıyorum müdürü bile patrona boyun eğiyoken kuzum kusura bkma sen lise mezunuyken en zor en kötü işlerde çalışcaksın ve ağzına sıçacaklar beş kuruş maaşa haftada 1 tatili bile yeri geldiğinde kullanamayacaksın buna razı gelme oku okulunu sonra kafanı duvarlara vurma iş hayatı dışarıdan göründüğü kadar basit değil. işe 1 dakika geç kal bir dakika ya sana savunma yazdırırlar
25 Yorumla
Soran+1 yılhayır gec kalmak falan onlar onemlı degıl. ya asıl sorun artık devam etmek ıstemıyorum okula. İlla anlattıgın gibi mi olur yani?
Cevap sahibi+1 yılcanım benim ben üni bitmeden mağazalarda çalıştım milletin gtünü toplamak kolay mı sanıyosun lise mezunusun gireceğin iş bulaşıkçılık temizlik garsounluk ya da satış sorumlusu başka iş yok sana tek mesele işe geç kalmak değil beş kuruş maaşla 12 saat ayakta çalışıyosun asgari ücrete tabii yemek paran yk ve öğe aran sadece 30 dkka aklın varsa oku derm snra pişman olma
Soran+1 yılmagaza falan degl havaalanı mesela?
Cevap sahibi+1 yılhavaalanıda seni bekliyodu zaten
Soran+1 yılniye olmasın ki?
+1 yılBen çoğu kişiden farlı düşünüyorum.
Zengin olmak vs için Çok okumak gerekmiyor.
Eski patronum lise mezunu zor bitirdi ve şu an kuyumcu adamın serveti inanılmaz
Bir bayan eğer okursa kötü değil tabi ama iş hayatına atıldı mı evlenip çocuk sahibi olunca çok zorlanıyor.
Çocuk da annesinden uzak büyüyor. En güzel çağlarını ondan uzakta yaşıyorsun.
burada mühim nokta ahlaklı ve zengin koca bulmak :D
Okumasanda oluyor ben okudumda noldu yine işçiyiz okumasamda işçiydim.
Kız olsam durumu iyi bir adam bulur evlenir kırarım dizimi :)))))))))))))03 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D
- +1 yıl
Patronunda başta bir sermaye vardır. Ve etrafı çok vardır herkes tanıyordur onu ayrıca 2014teyiz. kızı yanlış yönlendiriyorsun. Oku soran arkadaş oku okumazsan çok pişman olursun oku
- +1 yıl
Dünya da tek sermaye vardır "dürüstlük"
Bir işi iyi yapabiliyorsan iyi yapacağına inanıyorsan imkan da vardır. Patronun başta sermayesi bildiğin tahmin ettiğin kadar değildi. Kuyum işi farklıdır tamamen güvene dayalı ama bir yamuğunda piyasadan silerler.
Neyse eğer ki bir ürünün yoksa okumak yani liseden sonra okumak meslek edinmek için bir yoldur.
Okumak cehaleti alır eşşeklik bakii kalır meslek sahibi para sahibi itibar sahibi yapmaz ve çoğu zaman doğru tercih yapmazsan sırf üniversite de okumuş olmak için girersen okursan acaip vakit kaybıdır. Onun yerine bir meslek kursuna git veya çalış meslek öğren daha iyi
+1 yılüniversite okumalısın :) gerçekten bu bambaşka tecrübe yani çok para kazancan diye de demiyorum tecrübenin gelişmesi açısından söylüyorum , yardım ediyorum sna.. yanii orda tek başına kalıcaksın cebinde paran olucak ve bir yandan part-time lik iş yaparsan eğer hayatın gerçek yüzünü keşfetmiş olucaksın :)
08 Yorumla
Soran+1 yılama istemiyorum ki? nasıl olcak
- +1 yıl
annenin babanın ellerini öpüp pencereyi açıp artık aklına ne gelirse :D
Soran+1 yılya of sacmalama :/
- +1 yıl
bak saygı değer üye ! kaç yaşındasın bilmiyorum ama gerçekten mantıklı biri olmadığını seziyorum.. eğer maddi sıkıntı olsa ailen git demezdi.. ya da sevgilin var onun yüzünden gitmk istemiyorsun.. ya da okumaktan sıkıldın ama farketmez üni. ye gidince zaten senin gözlemlerin değiştiricek sni okuyacaksn işte hem ygs puanın kaç? terchler açıklandı bile?
Soran+1 yılgitmedım bu sene işte. ve gitmek de istemiyorum ya napayım? sıkıldım okuldan yaaaaaa. !!!
- +1 yıl
bişey olmazzzz devam ett :) annen senin kötülüğünü istemiyor kızım git oku ayaklarının üstünde dur diyor :)
Soran+1 yılfarkındayım. ama şu an bıkmıs durumdayım gercekten. sonra gdersem gderım
- +1 yıl
bu işin sonrası yok kızım git oku :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
16Cevap
+1 yılbiz sanki çok mu seviyoruz
biz sanki sıkılmadık mı?
ama her şeye rağmen özellikle biz kız çocukları okuyup meslek sahibi olmalıyız. yarın birgün işe atılsan bile ondan da sıkılacaksın. okul belki 18 yıl filan ama iş hayatı daha fazla. o yüzden ondan da sıkılacaksın. en iyisi oku, meslek edin onun üzerine çalış.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılButun cevaplara istemiyorum demissin oku o zaman niye soruyosun ki. Ayrica cok pisman olucaksin serbest her hangi bir meslek kolaymi saniyosun parani vermiyolar ona burun kiviriyolar buna kiviriyolar. Ayrica her yerde 5. sinif insan muamelesi gorursun cocuklarin oldugunda ayni sekilde yasicaklarini bil ona gore karar ver
01 Yorumla
Soran+1 yılhmm..
Ailem yüzünden sevmedigim bir bölümden mezun olacam. işkence gibi geçti şükür 9 ay kaldı ama elde var sıfır. yurtdışına gidecektim ailem yüzünden gidemedim. hayallerim vardı benimde gerçekten yapmak istediklerim ama yapamadim ailem yüzünden...
Kısacası ben ettim sen etme.05 Yorumla
Soran+1 yılailen ne istiyodu ki? sen ne istyodn
- +1 yıl
Babam okumami istedi okudum sevmedigim bolum geldi gitmek istemiyorum diyemedim. ilk tercihimi yurtdışı yapacaktim puanimda yüksekti yetiyordu ama izin vermediler. sana şöyle ifade edim sen durumunu KS ye sorarak bir nevi içini doktun ben içime attım kısacası sorunum aileme YOK diyememekti.
Soran+1 yılişte dyecektnn
fazla hayalperestsin git oku ailen iyiliğini düşünüyor üniversite sadece derslerden oluşmuyor üniversitede pek çok şeyi hayatına sığdırabilirsin. Ailenin yanındayken bilmediklerini hayat sana orda çok iyi öğretiyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılailem yanımdan ayrılmıcak kı uniye gdınce?
Soran+1 yılyani
İş hayatına atılıp ne yapacaksın, ömür boyu bir işçi, ara eleman olarak çalışacaksın.
Aileni dinle ve git üniversiteye. Kariyer yapabileceğin bir bölüm oku.13 Yorumla
Soran+1 yılüniversiteye gidip işsiz olan cok ama?
Soran+1 yılhedefin olsun ya da olmasn. olmaynca olmaz kı
+1 yılher ikisine de yapabileceğin ayrıca insanlarla iletişimin iyi ise çok zevk alarak yapıp sosyalleşebileceğin bir iş önerebilirim tıpkı benim gibi network marketing yapabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani? anlatsana
- +1 yıl
eğer ilgileneceksen sana bir link gönderebilirimhttps://www.youtube.com/watch?v=WzC3mauuoyw bunu dikkatli ve sabırla izlersen aklındaki bütün soruların cewabını bulabilirsin izledikten sonra bana geri dönüş yapabilirsin
Soran+1 yılpeki
- +1 yıl
ok iyi seyirler:D
+1 yılneden ünv okumak istemiyorsun önce bir hastalığı teşhis edelim ona göre tavsiye de bulunalım neden?
06 Yorumla
Soran+1 yılya sıkkldım artık okuldan. sınavlardan derslerden
- +1 yıl
peki 900 liraya konfeksiyon atelyesinden 35 sene boyunca çalışırken sıkılmayacak mısın?
Soran+1 yılne alaka? orda calıscagmı nerden bilyosn? hiç calsmadm ve calsmam da zaten
- +1 yıl
ailen hangi ekonomik sınıfa dahil baban üst düzey memur mu fabrikatör mü imalethanesi mi var ya da üretim mi yapıyor eğer böyleyse okumak zarunda değilsin tabi ama benim anladığım düşük gelirli bir ailedensin
Soran+1 yılevet
Soran+1 yıldüşük sayılmz ama tam olrk
Acaba sorunların mı var? Liseden bambaşka bir ortama giriceksin ve eğer gidiceğin okulda iyise emin ol bitmesini istemezsin. He gitmezsende 5-6 sene sonra cahillik ettik gitmedik dersin kafanı duvarlara vurursun.
04 Yorumla
Soran+1 yılsorunlar derken? niye vurayım ki? sonra canım isterse giderim
- +1 yıl
Aynen sen boşver 😃
çokk pişman olursun ilerde şimdi kolaya kaçıyorsun ama ilerde sürünürsün oku kardeş elinde mesleğin olsun bir bayan için en iyisi
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye gitmediğine pişman olursun ileride. Okumayı bırakan herkes bunu söylüyor. Bu senin kararın ama şiddetle devam etmeni tavsiye ediyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki
hem üniye git hem çalış aynı anda 2. öğretim seçersin olur biter bence ilerde pişman olursun üni okumazsan üninin tadı ayrıdır
00 Yorumlaİş hayatında eğitimin yoksa bir hiçsin tabi ekstrem bir özelliğin yoksa. Tecrübeye güven nerden döndüğümü bile kestiremezsin.
010 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani? eğitim derken?
Soran+1 yılyani?
Soran+1 yıloha artık. ne eti ne kasabı ya
Soran+1 yılne yapmsm?
Soran+1 yılbelki de yaşlandın sen
+1 yılOkumadiginda senin icin kotu olcagini bildikleri icin zorluyorlar bence egitim hayatina devam etmelisin
05 Yorumla
Soran+1 yılara versem bıraz? cnku gercekten cok sıkıldm tahmn edemzsn
- +1 yıl
Ben de üniye gitcem. bir sure cok calisinca insan bıkıyor ama ara verirsen hic istegin kalmaz bir sure sonra. Bosverirsin ve bu boyle gider. Kaldigin yerden devam et bence
Soran+1 yılya ama skıldmmmmmmm
- +1 yıl
Ben de sıkıldım cok calismaktan ama mecburuz geleceğimiz icin :)
Soran+1 yıl:D:D
+1 yılİş hayatına atılmak derken burger kingde çalışmaktan mı bahsediyorsun? Elinde imkan varken oku ilerde çok pişman olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılhyr havalimanı gbi
sıkıldıysan kayıtını yaptır sonra bir sene dondur seneye gidersin madem öyle ama okumalısın üniv..
04 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum ya ama gercekten cok sıkıldım.
Soran+1 yılolablr oyle bakk
Okumalisin evde kocanin gelmesini bekleyip ne yapacaksin , ayrildin diyelim lise mezununa mi is verirler yosa sana mı yanlış anlama ama okumalısın
00 Yorumlagitte kendı ayakların uzerınde durabılecegın bı meslegın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılya ama istemiyorum asıl sorun da o
İş hayatı derken bulaşık falan mı yıkayacaksın oku okulunu.
17 Yorumla
Soran+1 yılhyr oyle bişi degl. havaalanı gbi?
Soran+1 yılbildiğin havaalanında işte. Lise mezunu olup da orada calısan cok tanıdıgım var.
Soran+1 yılniye almasınlar? almanca ve ingilizce sertifikam da var.
Soran+1 yılbilmiyorum valla :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat senin! Keşke her aile seninkiler gibi düşünceli olsa değerlerini bil.
05 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın ama sıkıldm artık okldan yaa gercektennn. napablrmm
Cevap sahibi+1 yılBen ünideyim bende sıkıldım ama ilerde seçme şansım olsun rahat edebileceğim hayallerimi gerçekleştirebileceğim bir iş için sabretmek zorundayım sende bir düşün ilerde nerde olmak istiyorsun ona göre ver kararını illa okumak istemiyorum dersen ailene düşüncelerini net bir şekilde anlat. Bide çalışma hayatına atılmak istiyorsun ya ya iyi derecede yabancı dillerin olacak ya da tanıdıkların çünkü bu devirde üni mezunları bile zor iş buluyorlar maalesef
Soran+1 yılya ne diyorum. almanca ve inglizce sertifikam var c1 seviyesindee
Cevap sahibi+1 yılİyi o zaman ailenle konuş kariyer planlamanı bu yönde yaptığını falan anlat ila herkes okuyacak diye bişey elbette yok kendini geliştirmek önemli bol şans sana.
Soran+1 yıltşkler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkumalısın bu devirde diploma şart. Bu şekilde nerde işe girersen gir 3 kuruşa canına okuyacaklar. İnsan yerine koymuyolar diploma olmadan
00 Yorumla
+1 yılİlerde ailene neden okumama yardım etmediniz demeyeceksen gitme :)
00 Yorumla
+1 yıl2 kez üni terk ettmiş birisi olarak sana tavsiyem kesinlikle oku
06 Yorumla
Soran+1 yılneden terk ettin ki?
- +1 yıl
maddi nedenler yüzünden ama şimdi okuyorum aoften.
Soran+1 yılhmmm.. ben de ole yapsam olmaz mı ya?
- +1 yıl
mantıklı yapabilrsin ama durumun müsaitse yani bir işte çalışmyorsan maddi imkanın varsa örgün oku bence.
Soran+1 yılhmm tamam tşkler
- +1 yıl
öenmli değil
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılİş hayatı öyle kolay değil eşine bağlı kalırsın onun eline bakarsın. Hiçbir sözün geçmez
00 Yorumla İş hayatında üniversite mezunuyum dediğinde saygı görürsün açık ve net
04 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum.
Soran+1 yılhayır ya ole bsı mı dedm?
Bende aynı çıkmazdayım zaten okulu bitirip güzel bi meslek sahibi olma inancımda hiç yok
00 Yorumla
+1 yılÜni sıvana girmiş miydin?
02 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Nereyi kazandın?
ne işine grceksınkı sonra pişman olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılhavaalanına grmeyı dusunuyorum
+1 yılee git olmadi aciktan oku
01 Yorumla
Soran+1 yılonu bende dusundum. bakalmm
Yanlis yapiyorsun. bir kere cok guzel bisey
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum. cok sıkıldm gercektn
Bence oku yoksa hayata 5-0 geride başlarsın
02 Yorumla
Soran+1 yılama istemiyorum :/
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 830 cevap paylaştı. İş hayatında genel müdürlük seni bekliyor
07 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani ya
Soran+1 yılhı hı cok kolaydı tabı hemen atanıyosun dimi!
Soran+1 yılbelli olmaz
Soran+1 yılsen git ya. yazmasaydn allah allah
+1 yılevlen benle kaçırayım seni :)
04 Yorumla
Soran+1 yılhadi be :D:D
- +1 yıl
ciddiyimm :d
Soran+1 yıldüşünmüyoorum.
- +1 yıl
Ozaman git üni ye
+1 yılGitmede ac kal surun
00 Yorumla
+1 yılbence git en azından işin gücün elinde olur :)
00 YorumlaGit evlen
01 Yorumla
Soran+1 yılniye?
Gizli Üye(30-35)+1 yılGİt adam ol
08 Yorumla
Soran+1 yılüniversiteye gdınce mı adam olunuyormus?
Cevap sahibi+1 yılDünyanın nasıl bir şey olduğunu ya okursan ya çalışırsan öğrenirsin. Öyle evde oturmakla dünya toz pembe görünür ama çık bir bak bakalım dünya kaç bucak.
Soran+1 yılbakarız ;)
Cevap sahibi+1 yılBak bak iyi gelir
Soran+1 yıltamam bkalm
Cevap sahibi+1 yıl:))
Soran+1 yıl;))
Cevap sahibi+1 yıl:)))
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üniversiteye gitmek istemiyorum ama ailem gitmemde ısrar edip duruyor. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat