Siyasi görüşü önemsemem.
Bu konular hakkında da çok fazla konuşmam.
Ama din konusu benim için önemlidir. Arkadaşım olan kişiyle dinim hakkında sohbet etmek isterim.
Onun benden yararlanmasını isterim. Tabii ki ben de ondan yararlanmayı isterim.
Bilgi alışverişi yapmak hoş bir durumdur. Bilmediklerimiz muhakkak olabiliyor.
Ama keskin düşünceleriniz varsa örneğin siyasi olarak, o zaman kendiniz gibi düşünmeyen insanla arkadaşlık etmeniz çok zor olur. Her ne kadar da benim için önemsiz denilse de keskin bir düşünceniz olduğu için aksi bir söz söylenmesi insanı kızdırır ve arkadaşlığı zedeler.02 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkürler :)
En İyi Cevaplar
+1 yılKimsenin ne dediğini takmam herkesin kendi görüşü fakat Deistim dedikten sonra sınıf arkadaşlarım bana düşman oldu halbuki demeden önce ne kadar iyiydik işte bana senin kitabın ne senin tanrın ne gibi sorular yönelttiler her fırsatta ve bunu hocaya bile ilettiler ne alakası varsa hoca normal karşıladı ben bu süreçte arkadaşlarımın sorularına sakin olarak ve kimseyi rencide etmeyecek şekilde yanıtlar verdim zamanla anlaştık ama bir insanın görüşlerine saygı duymaman inandıklarını savunduğun anlamına gelmez geri kafalı olduğunu gösterir (kimse alınmasın genel konuştum)
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılSiyası görüş için sevdiklerine ve halka sırt dönen, küfreden bir sürü ahmak var. Babamdan örnek veriyorum 25 yıllık evladıyım Ömründe bir kez olsun tayyibi görmemiş adama inanıyor bana inanmıyor deli oluyorum. Bunun gibi bir sürü insan var. Yıllardır tanıklarına değilde kılıçtaroğluna, bahçeliye, demirtaşa vb. geçmişte yaşamış siyasi akım soytarılarına inanıp ta sevdiklerine inanmayan bir sürü insan var.
03 Yorumla- +1 yıl
Bişey dikkatimi çekti, Tayyip'i görmemiş diyorsun ama Atatürk'ü de görmedik?
- +1 yıl
Ben zaten hepsinden bahsediyorum. Her haltın doğru olduğuna nasıl inanıyorlar anlamıyorum.
- +1 yıl
+1 yılEn yakin arkadasim komunist ben ülkücü * fsgdhahs kisa sureli etki yaratir tabi ama engelliycek kadarda diyik
02 Yorumla- +1 yıl
En güzeli. Yorumun için teşekkürler :)
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
+1 yılBen Tayyipçiyim ve etrafımdaki hicbir chpliyi vb kırmamaya özen gösteririm hatta fatih kolejine gidiyorum birçok cemaat yanlısı arkadaşım bar ben onlarla tartismadigim halde siyasi görüşümden dolayı benimle ilişkisini kesen oldu chpli kuzenim bile bunu yaptı ilk basta cok üzülmüştüm ama artik yapmıyorum gerçek arkadaşlarımı tanıtıyorlar bana
13 Yorumla- +1 yıl
Bendensin :D
- +1 yıl
şu an sana sarılasım geldi :D
- +1 yıl
Sarıl bacım :D
+1 yılherkesin fikri farklıdır tabii. birisi çıkar ben atatürkü sevmiyorum der o zaman bak çadır nasıl karışıyor :D biri der ben solcuyum biri der ben ateistim biri der allah yok biri der ben hristiyanım. bunlara hiç gerek yok bana göre ben insanı insan olduğu için seviyorum ne düşündüğü falanda umrumda değil zaten bana zararı yoksa sıkıntı yok ne düşünürse düşünsün yeter ki insan olsun ^-^
01 Yorumla- +1 yıl
siyaseti bu vatan için yapıyorsan sıkıntı yok. her fikir kendince güzeldir bakmasını bilmeli arkadaş yeri gelir kendi fikrini unutturur insana arkadaşlarki gerçek arakdaş fikirdende önce gelmeli sonuçta fikirler sağlam ve kalıcı arkadaşlıklar sağlam değil arakdaşlıkları sağlama almak gerekir dimi?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. ben siyaseti cok sewerim konu acildimi kimse durduramaz beni ama bu yuzden cok arkadasim la aram bozuldu. bence en iyisi susmak o da elimde olmuyor bazen. ben gercekcilikten yanayim ve karsimdaki insanlar cevap veremedikleri halde yanlis olduklarini kabul etmede zorlaniyorlar gelde laf anlat.. en iyisi susalim herkesle tartisilmaz bu konular.
00 Yorumla
+1 yılasla açmaz çünkü siyaset konuşmak din konuşmak kadar boş bir şey yok konuşuyorsun tartışıyorsunda ne oluyor ülkeyimi kurtarıyorsunuz boş boş şeyler arkadaş çevremide buna göre oluşturuyorum fakat siyaset ve din meraklısı arkadaşlarda araya karışıyor ama hı hı deyince susuyorlar :)
01 Yorumla- +1 yıl
Bölücü fikirlere sahip olmadığı müddetçe olmaz.. Bazen de at gözlüğü takmışlar oluyor onlara dayanamadığım andan kopabiliyor.. Doğru tektir aslında birazcık düşünen, sorgulayan, mantığıyla yoğuran insan doğruyu bulur.. Ha bunu yapamıyorsa o insana en doğruyu getir inanmayacaktır ki zamanında Peygamberlere bile inanmamış bir çok insan varmış..
01 Yorumla- +1 yıl
benim sağcıyım en yakın arkadşım alevi ve tabikide solcu. bu konulara girmemeye çalışıyoruz genellikle çünkü kavga ediyoruz hatta bir süre konuşmuyoruz bile ben o kadar takmıyorum ama o sürekli alevi old. için dışlandığını sanıyor. ama yinede çok seviyorum onu :D
01 Yorumla- +1 yıl
Benzer bir durum. Yorumun için teşekkürler :)
+1 yılHer konuda etkiler arkadaşlığınızı. Ha konuşursunuz ama buna arkadaşlık denir mi bilmem. Etkilemeli de bana göre çünkü modern toplum kültüründe tüketici olarak gözüken bu insanlar yeri geldiğinde seni anında satacakdır. Bu yüzden kendi fikrinde birilerinle arkadaş olmaya çalış
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Yorumun için teşekkürler :)
siyasi farklılıklar etkilemez çünkü arkadaşlarımla siyaset konusmam çok sevmeme rağmen kimseye yararı olmadığı gibi aramı açar arkadaşlarımla din de sorun olmaz çünkü arkadaşlarımın neredeyse hepsi yabancı ve hristiyan ama ateistler le etkiler çünkü aptal görüyorum buda araya bir soğukluk soktuğu için arkadaşlık kurmam
02 Yorumla- +1 yıl
Eğer arkadaşın sığ görüşlü dediğim dedik ise etkiler. Fakat sen görüşün konusunda haklı isen ve bunu iyi savunabiliyorsan, inan arkadaşını o sığ düşüncesinden kurtarırsın. Fakat arkadaşın körmüş sanırım engel nedir arkadaş. Benimde değişik arkadaşım vardı fakat okulun son dönemlerine doğru bana katılıyordu. Fakat okul bitince elimden kaçırdım. :)
00 Yorumlanormal arkadaslıklarda bu aslında faydalı bıle sayılabılır, kısıler saygısızlık etmedıgı muddetce ıletısımı guclendırır, ancak bu sahsıyetler ask yasıyorsa orada durup oturup dusunmek gerek..
01 Yorumla- +1 yıl
Bence etkilemez siyasi gorusumun tam tersi bir arkadasim var arada sakalasir birbirimize satasiriz ama hic oyle abartacak kadar ilerletmedik gerek yok cunku.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen şu şekil inanırsın bu bayan şu şekil inanır şu şekil inanır. Herkesin kimsenin özgürlüğüne karışmaya hakkı yoktur. Herkesin özgürlüğü birdir. Benim yorumlamam bu kadr :))
02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum. Yorumun için teşekkürler :)
Bu sene insanların birbirinden ne kadar koptuklarını gördüm, karşıt fikirdeki arkadaşlarımla bu konuları konuşmamaya çalışıyorum , ama düzgünce konuşabildiklerim de var
01 Yorumla- +1 yıl
Siyasi görüşümün tutmadigi bir insanla evlenmem bu kadar net yani bu. Bana köstek değil destek olacak insan lazim her alanda. Arkadaşlık iliskileri evlilik gibi değil hoş görülebilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAçık görüşlü ise etkilemez. Kendine has fikirleri olan insanları severim.
Ama yobazın teki ise etkiler. Zamanla salak olduğunu düşünmeye başlarım, saygım biter. haliyle arkadaşlığımız da.00 Yorumla Zevkler Ve Renkler Tartısılmaz Herkesin Görüsüne Saygı Göstermek Zorundayız Bence Herkesin Fikri Farklı Olabilir...
02 Yorumla- +1 yıl
Acikcasi ben siyasi konularda konusmayi sevmiyorum ama farkli gorusteki arkadaslarimin yuz yuzeyken sorun yok gibi davranip arkalarindan konustugunu duydum, kesinlikle bu daha kotu ve cook cok sacma
02 Yorumla- +1 yıl
+1 yılbiraz etkiler ama küçükken saf duygularımız vardı. ilkokulda bütün arkadaşlarım çok koyu Atatürkçüydü gözleri hiçbir şey görmüyordu dinle neredeyse alakalrı yoktu ama çok iyi dosttuk hala özlüyorum o günleri
01 Yorumla- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Ne yazıkki etkiliyor.
Dostlarınızla siyaset yapmayın, siz dostlarınız kaybedersiniz, siyasiler yoluna devam eder diye bir laf var, sahiden doğru. Son seçimlerde çok insanın dostluğunun bozulduğunu gördüm.10 Yorumla
+1 yılNormalde etkilememesi gerekir, ama son yıllarda etkilemeye başladı. Buna sebep olan da, yine anlaşamadığımız karşı siyasi görüşün ülkeyi bu hale getirmiş olması.
01 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılKomunist' de ülkücü'de kendi açılarından vatana ve millete daha faydalı olduğunu düşündüğü fikirlerin sancağını taşıyan kişilerdir. Herkezin görüşüne saygı duymalı, fakat doğruları görmelerine yardımcı olunmalıdır. Önemli olan içimizden vatan ve din hainlerini soyutlamaktır.
00 YorumlaAkpartili olmayan biriyle kesinlikle evlenmem e hadi evlendik diyelim 40 gün olmadan boşanırız kesin
04 Yorumla- +1 yıl
Saçma bence
- +1 yıl
Saygı duyarım elbette :) Allah gönlüne göre versin :)
Etkilemez etkilemiyorda çünkü birbirimize saygı göstermesini biliyoruz
02 Yorumla- +1 yıl
En güzeli. Yorumun için teşekkürler :)
Kardeşi birbirine kırdıran bir kavramın etkilememesini düşünmek :D
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılHerkesin fikri görüşü farklı buna sert tepki değil saygı duyup kendi görüşünü savunabilirdi yanlış yapmış
02 Yorumla- +1 yıl
Bende böyle düşünüyorum. Yorumun için teşekkürler :)
- +1 yıl
:))
+1 yılhayır :D ama sıkıntı yaşıyıp bida konuşmayanlar oluyor :D ama din kesinlikle etkilemez
tartışmaya girebilirsinde ahlak çerçevesinde sorun çıkmaz06 Yorumla- +1 yıl
Saygı çerçevesinde elbette tartışırsın ama gerçekleri söylüyorum diye engel atmak nedir ya :)
- +1 yıl
sinir olmuştur :D senin siyasi düşüncen hakkında biri knouşsa sinir olmanmı :D
- +1 yıl
yalnız dinsel konuda deist ateist müslim agnostik alevi hertürlü din varken bile iyi geçinen arkadaşlardık biz hiç dinsel tartışma çıkmadı :D
- +1 yıl
Yoo neden sinir olayım onun görüşü, eğer haddini aşarsa kızarım sadece
- +1 yıl
işte demekki o öyle biri değil :D
- +1 yıl
Etkilemeli, onlar bir zenginlik olarak sizi daha çok yakınlaştırmalı.
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Rica ederim ve takdir ediyorum seni duruşundan, karakterinden dolayı. Bence insan fikirleri ayrılık sebebi görüyorsa ilkin kendini bölmeli, kendinden ayrışmalı çünkü en çok kendiyle çatışma halindedir insan fikri anlamda. Bu durum karşısında farklı fikirlerin ayrıştırıcı değil, çözümleyici yanına insanı nasıl oluyor da apaçık kanaat getirmez anlamış değilim.
+1 yılFikrim ve zikrimle uyum sağlayamayan insanla ne arkadaş ne de dost olabilirim.
Sadece tanıdığım olabilirler yardıma ihtiyacı olduklarında dost arkadaşlarından önce yanlarında olurum bu tanıdıklarımın.
Ama sadece tanıdık kalırlar.00 Yorumla
+1 yılbence dostların ile siyasi tartışmaya girme derim !! eğer böyle devam edersen daha çok arkadaş kaybedersin !! konu açıldığı an konuyu değiştir derim ok !!
01 Yorumla- +1 yıl
Senin fikrin. Yorumun için teşekkürler :)
Aile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı. Saygısızlık ihanet vb şeyler olmadığı sürede değil görüş farklı din'e mensup bile olsa zerre fark etmez , beni kişinin insanlığı ilgilendirir.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılİlk baslarda olmax ama gorusu saplanti haline getirir evrensel dusunemez kendini yenileyemez ve takim tutar gibi olursa butun iliskileri etkiler ki şu an bu tipler cok :-)
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Rica ederim.
Arkadaşlarımı siyasi görüşüne göre seçmem ama bazı yeni tanıştığım insanlar görüşümü söylediğimde saçma sapan dalga geçmeye çalışınca karşıt görüşlerle muhabbet etmekten çekiniyorum açıkçası
01 Yorumla- +1 yıl
İnsandan insana degisir bu durum. Ve tabikide arkadasliktan onemli olmamali hangi gorusu olursa olsun siyaset yuzunden onyargi yapmam arkadasligimizi etkilemesine izin vermem.
02 Yorumla- +1 yıl
Bende böyle düşünüyorum. Yorumun için teşekkürler :)
+1 yılSiyasi görüşüm yok insanları bu konu üzerinde ki düşüncelerine göre sınıflandırmayı da yanlış buluyorum kimse kimseyi düşüncelerinden ötürü yargılayamaz bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Benim de düşüncem bu. Yorumun için teşekkürler :)
Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Etkilemez desem yalan olur. Farkli gorusten yakin arkadaslarim var ama bu konulara hic girmeyiz
01 Yorumla- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Mesafe iyidir uc dusuncede olanlarla daima. Ozellikle boluculuk ve yobazlik yapanlari ciddi terslerim ve alakayi minimuma indiririm.
01 Yorumla- +1 yıl
Yani arada sinir bile oluyorum bir süre sonra alışıyosun ya hem fikirlerinden beslenmeye bak kendinidde geliştirisin :d
00 Yorumlabirkez sevgilimle bunun yüzünden kavga ettik sonra napıyoruz biz deyip bir daha konuyu açmadık
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKesinlikle katılıyorum... işte bunlar ileri demokrasi deyipte kendi fikirlerinden olmayanı dışlayan insanlar... öyle adamlada benim işim olmaz...
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEvet sadece Mhp ve Chpli arkadaşlarım var diğerleriyle ilişkimi kestim
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle olmaması gerek ama bazen siyaset konuşması tartışmaya veya kavgaya dönüşebiliyor.. O zaman etkiler dostluğu :)
04 Yorumla- +1 yıl
Tartışma neyse saygı çerçevesinde olurda, sen bana zıt gidiyorsun diye engel basmak çok çocukça bence :)
- +1 yıl
Etkiler evet mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışırım ve dost edinmem öylelerini
00 Yorumlaİlk önce tartışırız. Sonra neden bir farklılık yüzünden tartışıyoruz boşver bee deyip geçiştiririz :D
00 Yorumla
+1 yılBenim siyasi bir gorusum yok konusanlardan nefret ediyom sonunda i ortak noktayada varamiyo mallar boşa kada skiyolar oyuzden hepsine by :)
00 YorumlaSen ve o hangi siyasi görüşe sahipsiniz? Hangi parti?
03 Yorumla- +1 yıl
Soru bu değil
- +1 yıl
Peki
Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı. evet bozar ben bozmam ama karsi taraf bozar yediremeyip takilmacalar olur ben ters tepki vermem
01 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılEtkilememeli ama halen hayırda eğitim seviyemiz buna müsait değil senin bu yaşadığını defalarca yaşadım cok sevdiklerimin gönlünü yinede ben alırım haklı olmama rağmen
04 Yorumla- +1 yıl
Hiç gönül falan alamam, gerçeklere kulağını tıkıyorsa ve seviyesizce hareket ediyorsa umurumda olmaz.
Cevap sahibi+1 yılBazen cehaleti ile sevdiğin insanlar oluyo onlara göstere bildiğin kadar yok gösterip öylece kabul ediyorsun seviyorsun naparsın
Cevap sahibi+1 yılYol olacak ti o
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır aşırı yobaz olmadığı sürece etkilemez etkilemiyorda
00 Yorumla hayır kesinlikle... insanlar inançlarıyla sorgulanamazlar..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTc cumhurbaskanimiza ve basbakanimiza laf soylemesinler kime ne soylerseniz soyleyin beni baglamaz yani
01 Yorumla- +1 yıl
:) Yorumun için teşekkürler :)
+1 yılen az 20-30 arkadaşım arkadaşlıktan çıkarmıştır bu yüzden
03 Yorumla- +1 yıl
Saçma geliyor bana. Herkes birbirine saygı duyması lazım
- +1 yıl
kız gbi kızsın :)
- +1 yıl
Cahil olmadığı sürece bir insan hiç bir ilişkiyi etkilemez tartışmalar.
00 Yorumla
+1 yılsiyaset futboll ve aşk meseleleri herkezin ilişkilerini zedeler bence bu konularda dikkkat edin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleger sen benim görüşümü benimsemedi diye ona sinir oluyorsan bitir muhabbeti gereksiz tartışmalar dostluklara zarar verir
04 Yorumla- +1 yıl
Detayı dikkatli oku. Benim görüşüme katılacak diye bişey yok. Tabii ki zıtlıklar çıkabilir ama onun sen benim görüşümü benimsemiyorsun diye, engel atması çok çocukça.
Cevap sahibi+1 yıltabiki çocukca aynı durumu yaşadım ve hiç bir zaman o görüşüm oldugu için iyi davranmadı. İnsan yerine koymadı ama o birgün pişman olucak.
- +1 yıl
Öylelerine saygı duymam ben. Ben nasıl ona saygı duyuyorsam o da bana aynı şekilde davranacak. Yoksa misliyle geri teper söyledikleri :d
Cevap sahibi+1 yılben onun gönlü için herşeyi yapsamda olmadı alltan aldım yine bana saldırmak için yer aradı en son tartışmayalım dedim bidaha mesaj atmadı sorun o ben degil.
Siyasi görüş dine yansıyorsa etkiler.
03 Yorumla- +1 yıl
Hayır dinle alakalı bir derdimiz yoktu. Sadece siyasi farklılıklar
- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. etkilemez dostluk baska dünya görüşü başka
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende böyle düşünüyorum. Yorumun için teşekkürler :)
Dostlugumu etkilemez ama sevgili secimimi etkiler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Etkiler.. Sağcılardan hiç haz etmem.
00 Yorumla
+1 yıletkilememesi için çabalıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler