Siyasi farklılıklar, değişik düşünceler dostlarınızla ilişkilerinizi etkiler mi?

Arkadaşlar bir dostum (!) vardı. Siyasi açıdan görüşlerimiz farklıydı. Tartışırdık konuşurduk ama bunu normal yaşantımıza yansıtmazdık. Dün gece de benzeri bir tartışma çıktı, bir kaç şey söyledi bende buna karşılık kendi fikrimi belirttim. Yaptıkları şeyleri yüzüne söyledim, söylediği sözler ters tepti. Aklı sıra bana laf sokmaya çalışıyordu beceremedi. En son işte bir kaç şey söyleyip engeli bastı.(whatsapp) Sorum şu, siyasi görüşler , kendi fikirlerimiz, kendi dinimiz dostlukları etkiler mi? Bana çok saçma geliyor çünkü herkesin fikri farklıdır aynı olmak zorunda değil. Benim görüşüm bu sizlerin de görüşlerini öğrenmek istedim?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın komünist, ülkücü, Kemalist. Hiç biri değilim tek bir partiyi de benimsemem. Fikrim zikrim diğerlerinden ayrıdır. Eic yaptığım arkadaşın yorumunu beğendim diye seçtim yanlışlık olmasın :)
Siyasi farklılıklar, değişik düşünceler dostlarınızla ilişkilerinizi etkiler mi?