Arkadaşlar merhaba. Ben Müslümanım. Ancak feministim. Günaha giriyor muyum? Erkeğin kadından veya kadının erkekten üstün olduğunu savunmuyorum. Hak ve hukukta herkesin eşit olduğunu savunuyorum. Günah mı bu?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Değil zaten dinde de her insan eşit. Sadece kadın ve erkeğin farklı toplumsal görevleri ve rolleri var
İslama göre ters bir ideoloji. Feminizmle çelişen çok ayeti var ama saygı duyarım.
Ben feminizmi seçtim.
Doğru düşünüyorsun. Günahını da düşünme. Mantığın sana ne diyorsa o dur doğru olan böyle içsel bir konuda
Müslümansan kitaba göre bak Allah ne diyorsa odur amalarla aksini iddia edersen şirk olur
Zaten Allah kuran' da kadın ve erkeğin eşit olduğunu söylüyor. Birbirinden üstün olmadığını yani bazı konularda farklılıklar olsa da ikisinin de hakları eşittir. Yoksa biyolojik olarak eşit değildir zaten. İkisinin de birbirinden farklı güzel veya zor özellikleri vardır.
Eşit olduğunu söylemiyor araştır bence
Ben zaten biyolojik olarak eşitler demiyor. Hak hukukta ve Allah katında eşittir herkes. Cinsiyet fark etmeksizin. Yanlışıkla kur'an yazdım gece gece aklım karıştı pardon. Ve biyolojik olarak cinsiyeti bırak hiçbir insan birbiri ile eşit değildir. Sorumluluk olarak da eşit değillerdir. Ama kadınlar doğum yapabiliyor diye erkeklerden üstün diyemeyiz veya erkekler daha güçlü diye daha üstün diyemeyiz.
Üstünlük yok ama kadınların geri planda olma yükümlülükleri var ve bi çok konudada erkeklere hitap ediliyo tabiki kadınları hos tutmak zulmetmemekte söyleniyor. Ama söyle bişey var bir kadın kocası kasini al derse Kaş alabilir desem ne dersin? ya da burda bunu okuyan bitane kadın evet öyle der mi ? Aksine geri kafalı diye saldırılar
Zaten eşler birbirini dinlemeli zaten bu zamanda neredeyse herkes kaşlarını aldırıyor da. İleride kocam kaşlarını al deseydi alırdım. Ama kendimi beğendirmek için. Kocam olacak sonuçta.
Ya bu konu hakkında uzun uzun yazılırda neyse !
Ne kadar saçma bir soru neden günah olsun?
Feminist neden olur ki bi insan
Kadın erkek haklarının eşit olduğunun savunulması işte. Yoksa birbirinden üstün olduğunu savunmuyorum.
Din ırk cinsiyet önemsiz geliyor bana
Bu senin kararın tabi ancak din benim için önemli.
değil ama erkek düşmanı olmayın
Hayır kesinlikle erkek düşmanı değilim.
feminist olman günah değil ayrıca dünya şu an ilişkiler feninizmi yürütülüyor sadece Türkiye'de de maskulizm var 😆😆
Bu feministlik değil zaten gunah olmaz
Tamamdır. Normal zamanda günah mı peki feministlik?
Yine gunah degil ama bazen zarar verici derece de erkek dusmani oluyorlar o zaman gunah iste
Feminist olmak günah.
Neden? Kuran' da kadın ve erkek eşittir yazıyor. Ben de zaten kadın ve erkeğin hak ve hukukta eşit olduğunu söylüyorum. Yoksa biyolojik olarak eşit değiller zaten birbirlerine üstünlüğü yoktur ama birbirinden farklı özellikleri vardır.
Kur'an'da kadınla erkek eşittir diye bir şey yazmaz. Kıçından laf üretme.
İg ver kanıt atayım.
İg mi vereyim, o ne la.
İnstagram) Nisa suresi 34. Ayet.
İnstagram vermem, bir şey atacaksan burdan at.
Nisa 34'e nolmuş
İslamî inanca göre, kadın-erkek bütün fertler gerek görev ve sorumlulukları gerekse hak ve ödevleri bakımından eşit yaratılmıştır. Bu eşitlik bir bütünü tamamlayan parçalar mesabesindedir. Aile içerisinde, kadının görev ve sorumlulukları ayrı; erkeğin görev ve sorumlukları ayrıdır. Bu görev ve sorumlukların farklı olması veya fiziki bakımdan birinin daha güçlü olması, bir tarafın diğer taraftan üstün olduğu hakkını vermez.
Bu dediğin senin uydurman, var mı kaynağın. Nerden alıntı yaptın.
Tabikide atayım kaynağı bekle
atif.sobiad.com/index.jsp bu sanırım
Yalan söylüyor, inanma buna.
Ki ben zaten kadın ve erkek biyolojik olarak eşit değildir diyorum. Ancak hak ve hukukta tüm insanlar eşittir cinsiyet fark etmeksizin. Ve Allah katında da tüm herkes eşittir. Herkesin kendi cinsiyetine göre sorumluluğu vardır. Kadın Doğum yapar, anne olur. Erkek baba olur gibi. Doğurmak ile bacak arasına tekme atma acısını bir tutamayız mesela. Allah katında hepimiz eşitiz.
Hem fiziksel olarak hem de hak hukuk adalet olarak erkek kadından üstündür, bitti.
Herşey sana göre uydurma zaten. Erkeği kadından üstün tutuyorsun. Erkek olmayı bir b*k zannediyorsun hangimiz daha çok günaha giriyoruz? Sen düşün. Allah katında hepimiz eşitiz. Bu dünya sınav değil mi zaten bu yüzden zorluklar olmalı. Bu zorlukları da eşit değil olarak algılayamazsınız. Erkek kadından güç olarak daha üstündür ancak kadınlar doğum yapabiliyor. Bende o zaman kadınlar doğum yapabiliyor daha üstün erkeklerden her konuda diyim? Yok öyle dünya. İki cinsiyet eşit değildir ancak hak hukukta ve Allah katında eşittir.
Güya modernist Müslüman'ı teki kadınlara yaranmak için bunu yazmış, hangi zamanda hangi yerde hangi Müslüman'da böyle bir bakış açısı olmuş kadınlara karşı. Güldürme beni.
Tuz ve şeker mesela? Tatları aynı değil ama ikisinin de birbirlerine karşı bir üstünlüğü yok. Biri tatlı biri tuzlu ama sen tutup da şeker tuzdan daha üstün diyemezsin.
Tuz şekerden üstündür. Şeker olmasa da olur ama tuzsuz yemek olmaz.
Ya sen şaka mısın? Komik. Tuzsuz yemek yedim ben bir dönem tansiyon hastası olduğum için. Demek ki tuz olmadan da oluyor. Şeker olmadan tuz olmadan da yaşarız. Öldürmüyor yani.
Yaa kardeşim kabul et işte. Senden üstünüm. Ama senden üstünüm diye seni hor görmem. İslam kadınla erkek eşittir demez, erkek üstündür ama kadını hor görmemeli der.
Ne alakası var? Her insan eşit. Allah katında herkes eşit hak vr hukukta da. Yoksa kimse Kşmse ile eşit değil. Sokaktan geçtiğin her erkek ile kendine biz bununla eşitiz diyor musun?
Allah katında erkekle kadın hukukta eşit değil ki. Ulan 2 kadının şahitliği 1 erkeğinkine denk ki zorunlu kalmadıkça kadından şahit de olmaz.
Ben eşit mi diyorum? Ki kanunlara bakarsan kadın ve erkek hak ve hukukta eşit.
Allah katından bahsetmiyorum ben. Hak ve hukukta eşit olduklarını savunuyorum. Yoksa normalde kimse kimse ile eşit tutulamaz. Yolsul bir erkek ile zengin bir erkeğin eşit olduğunu söylüyorsan zaten körsündür derim direkt.
Bu laik düzende eşit. Laikliğin İslam'la alakası yok.
Yav birader ne anlatıyon anlamıyorum valla. Uykum geldi, yatacam ben. Hadi iyi geceler.
Neyi savunuyon belli değil
Kadın ve erkek hak ve hukukta eşit diyorum. Kadın ve erkek eşit demiyorum (biyolojik olarak sorumluluk olarak)
Kadınla erkek şeriat mahkemesinde hukuken eşit değil, anca böyle laik mahkemelerde eşit olur.
Yasaları mı atayım sana illa? Ben Allah katından bahsetmiyorum hani dünyada hak hukuk diye bir kavram var ya.
1982 Anayasası'nın 10. maddesine 2004 yılında “kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı yorumlanamaz”. hükmü eklenmiştir.
Güzel kardeşim, şu anki laik düzen kadınla erkek eşit. Onu biliyorum zaten. Ben şeriat düzeninde eşit değil diyorum.
Ayrıca senin 2 kadının oyu 1 erkeğe eşittir demen de şu ; Bir erkek yerine iki kadın şahidin bulunması, genel değil, o zaman için pek kadın uğraşı olmayan borç alıp vermeyle ilgilidir. Kur'ân, borcu garanti altına almak için borç tanıklığında iki erkek bulunmadığı takdirde bir erkekle beraber iki kadın bulunmasını gerekli görmüştür
Değil
Yanis yapiyorsn yapma
Allah Allah ne yanlış? Hak ve hukukta herkes eşittiri savunuyorum cinsiyet fark etmeksizin.
Yoksa biyolojik olarak eşit değiller zaten birbirlerine üstünlüğü yoktur ama birbirinden farklı özellikleri vardır.
Annadim
Sevap
Feminist nedir
Kadın ve erkeğin hak ve hukukta eşit olduğunu savunmak.
Emin misin 😏
Feminizm kısaca:
Kadın>Erkek felsefesi
Evet. Bu zamanda feministlik erkek veya kadın düşmanlığı olarak adlandırılıyor. Ama asıl feministlik kadın ve erkeğin hak ve hukukta eşit olduğunu savunmaktır. Yoksa kadınlar ve erkekler zaten biyolojik olarak eşit değiller zaten birbirlerine üstünlüğü yoktur ama birbirinden farklı özellikleri vardır.
Ya kes sesini. Feministliğin anlamını internetten 1 kere bile araştırmadan hemen kadın veya erkek düşmanlığı diyorsunuz. Asıl feministlik kadın ve erkeğin hak ve hukukta eşit olduğunu savunmaktır.
Siyaset bilimi okudum hiçte bahsettiğiniz gibi yazmıyordu
Kanka, kanma bu karıya. Bunlar seni feminizme kadın erkek eşitliği diyerek ısındırmaya çalışırlar, sen ısınınca verirler gazı, bi' bakarsın kadın erkektir üstündür naraları atan bir kalabalık
Kadın erkekten üstündür*
@Barbarok herkesin düşüncesi özgürdür kimse beni düşüncelerimden alikoyamaz o konuda sorun yok arkadaşta istediği gibi özgür dusuncelerini söyleyebilir sorun yok
Feministim ama hiçbir zaman kadın erkekten üstündür demedim. Hiçbir insan birbirinden üstün değildir.
O zaman sen feminist değilsin bir ideolojiyi savunuyorsun onların düşüncelerini savunmalisin
Degil
Yooo