Feminizm kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olmasını savunuyor, yanlışım varsa düzeltin. Eğitim, iş, çocuk bakımı gibi konularda eşit haklara sahip olmaktan bahsediliyor, güzel.
Peki eşitlikçilikten, egaliteryanizmden farkı ne? "Kadınlar ve erkekler aynı haklara sahip olmalı" yerine "kadınlar, erkeklerle aynı haklara sahip olmalı" diyorlar. Ben farkını anlamıyorum, feminizm denince kadınların öne çıkarılmasının beklendiğini de bu sebeple düşünüyorum. Amaç eşitlikse bunu savunan bir sistem var çünkü.
Çünkü kadın toplumlarda hep geri plana atılmış durumda. Örneğin ben akşam 11 de okuldan-işten eve dönerken yanımda bir erkek olursa çok daha güvende hissediyorum. Ama erkek arkadaşım neredeyse hiç tedirginlik yaşamıyor. Bu yüzden, bu farkı kaldırabilmek ve eşitliğin sağlayabilmek adına ekstra olarak "kadın hakları" na ihtiyaç duyuyoruz. Eğer toplumu herkes eşit olsun diyerek "bu dönemde" serbest bırakırsak ve kadınları korumaya çalışmazsak, eşit hakları gerçek hayatta göremeyiz ne yazık ki. Bu yüzden ekstra olarak kadınlarla ilgili kanunlara ihtiyaç duyuyoruz çünkü genel insan haklarını aşan bazı durumlarla karşı karşıyayız artık. Bu sebeple de bu hakları elde etmek için savaşan insanlara feminist deniyor. Yoksa tabii ki ilk ve tek istediğimiz şey eşitlik.
Feminizm, kadın, erkek eşitliği bahane edilerek, kadının erkeği ezmesini, onun üzerinde hüküm kurmasını hedefleyen bir harekettir. Cocuklarda bile hep kız olanlar üstün tutulurken , onlarin okuması, gelişmesi, iyi meskeklere sahip olması istenir. Derler ya ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye. İşte feminist akımın cinsiyet eşitliği adına yaptiklari da kendi asıl hedeflerini yansıtır. Erkekler onlar için potansiyel tecavüzcü, saldırgan, kriminal bireylerdir ve ezilmelidirler.
Feminizmin asıl amacı kadınla erkeğe eşit haklar verilmesidir ama günümüzde bu görüşü çok yanlış kullanan, kadını üstün gören bir insan topluluğuyla karşı karşıyayız. Umarım bir gün gerçekten eşit bir dünyada yaşarız, erkekler de üstün olmaz kadınlar da ama böyle giderse zamanında ezilen kadın topluluğunun yerini ezilen erkek topluluğu alacak yani gerçekten eşitlik isteyenler yanlışlıkla bambaşka bir eşitsizliğe yol açacak.
Feminizm kendi kendini bitiren bişey Kadınlar kadinligini silah olarak kullanamaz Kisaca feminizm kadin haklarini savunmak degil Kadini erkek yapmaktir bi nevi
Eşitlik genel bir kavram. Feminizm sadece kadın erkek eşitliğini ele alıyor. Bence bu durum kadın erkek eşitliğinin olmadığı toplumlarda ayrı bir hareket olarak çıkması daha ön planda olması açısından iyi ve etkili bir durum.
İkisi farklı hareketler. İkisi de madem eşitliği savunuyor niye ayırıyoruz kadın haklarını eşitlikçilik üzerinden de savunamaz mıyız diyorum, feminizmi savunup niye ayırıyorsunuz diyorsun dalga geçer gibi.