Kaynanam cocuklarima kötü davraniyor nasil hareket etmem lazim?

Arkadaslar ben ayda birkere veya 2 3 haftada bi ikiz cocuklarimi 10 aylik kaynanama birakirim bizde esimle ya vakit geciririz veya evimi güzelce tenizlerim bebeklerle yapamadim islerimi yaparim.. cocuklarimi ben kendim bakiyorum esimle birlikde kaynanama sadece ayda 1 2 kere birakirim.. neyse konuya gelelim cocuklar eve geldiginde cok huysut oluyorlar kucagimdan inmek istemiyorlar kaynanama gidince agliyorlar hep tabi bidr anne yok.. neyse kaynanamla kayinbabam cok kavga ederler bende süphelendim acaba cocuklarinin yaninda bagrirma cagitma var mı diye ve nasil davraniyorlar diye ses kayida aldim herseyi.. ve ben duyduklarima sok oldum amcalari cocuklarimi PIIIc Sere.. z diye sesleniyor cocuklar aglayinca kiziyorlar susun bagirmayin diye azarliyorlar.. kaynanam ikidebir ne bicim anne birakip gidiyor ben bakmak zoeunda dwgilim diyor gelsin cocuklarin altini alsin yemeklerini versin gitsin diyor.. halbuki esim bana diyor herseylerini hazirla annem yapsin diyor herseyi yapmaya calisma biraz yükünü asalt annen gile verince diyor.. kardesi bana küfütler ediyor kaynanam gitmis cig et vermis bebeklere cocuklar yukarda aglayip duruyorlar.. bidr ne bicim anne bi altina alamiyor coczk bakmasini bilmiyor diye söyleniyor.. sonrada ogluna ben cocuk bakmasini bilmiyorum niye getiriyorlar ben bakamiyorum edemiyorum diye söyleniyor ama lafa gelince onlar benim torunlarim demesini biliyor.. daha cok seyler var bu durumda siz ne yapardiniz? Bide diyorlsr geline laf vermeyin yoksa dilinden düsemeyiz bidr yalan söylüyorlar.. cocuklara corba yapip vermisdim yesinler diye gidip corbalari dökmüsler yediler deriz diye anlasmislar.. ne bicim insanlar bunlar ya.. benfr aksam üsttü sasirmisdim bunlar niyr ac diye... evet ses kayidi almak cezali ama yapmak zorundaydim cocuklarimi nasil bakiyorlar diye bilmiyordum bana hep yalan demisler cocuklari da iskence etmisler bide ellerine vuruyorlar..
Kaynanam cocuklarima kötü davraniyor nasil hareket etmem lazim?