AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
157Cevap
bunu ben bir dayatma olarak görmüyorum sadece bazı hareketler ve davranışlar bence dünyanın her yerinde aynı karşılığı görür. Sütyen Türkiye'de de çok takmayan gördüğüm var, bunu ama ülkenin her yerinde normal karşılanma sini beklemek saçma.
Katılıyorum
Bir kaç şehrin bir kaç ilçesi dışında sıkıntılı olabilir
Avrupa da sadece rahatsız etmeme hususu var. Bilakis avrupalılar da bu duruma alışık değiler. Avrupa özentisi olmayın. Özeneceğiniz nokta insanları kendi haline bırakın rahatsız etmeyin.
Türkiye’de böyle bir kadın önelerinden gecse Vay Haline…
Yani isteyen istediğini giysin. Saklamak isteyen saklasın saklamak istemeyen saklamasın, bu dayatma şart değil..
Çok aşırıya kaçmamak şartıyla vede bulunduğu toplumun gelenek görenek kültür farkını bulunduğu ortamı göz önüde bulundurarak kendine yakışanı giymeye bence herkes özgürdür. Bide burda yaşta çok önemli her yaşın kendine özgü bir giyim tarzıda vardır belli yaşta çevrene bakar ona göre heves eder giyinirsin belli yaşa geldiğinde fikrin değişir yani hevesini almış daha olgunlaşmış olarak daha değişik giyinmeye başlarsın. Bu defada senden küçükleri eleştirme moduna girersin buda çok yanlış bence.
Sütyen giğmedğinde meme ucunun belli olması hoş birşey değil. Ben ergenliğe girdiğimden beri dar pantalon giymen eşofman giyip dışarda dolaşamam çünkü bu şekilde giyimime dikkat etmessem penisim belli olur. O şekilde beni görsen ayıplamazmısın
Kendi vücudun sonuçta neden ayıplayayım ve doğal bir şey şahsen ben rahatsız olmazdım
Cinsel organım o belli olan şey utanmam çok normal. Senin cinsel organımın belli olmasını normal karşılaman anormal.
Ok
Şalvarlıya bakacak insan bile var o yüzden bu senin giydiğin kıyafet ile değil kişinin zihniyeti ile alakalı istediğini giy ama bokunu da çıkartma yani iç çamaşırı gibi şort giyen kızları bende itici bulurum ya da bikini üstü giyip gezenleri de sevmem (üstüne ceket gömlek vs giymediyse)
Bir kadına beğenerek bakabilirim istemsizce olan bir durum ama bu göz dikerek rahatsiz edici biçimde olmaz. Bir arkadaşım evde çok rahat yarı çıplak derecesinde gezerdi. Erkek kardeşi vardı. Nasıl rahatsın diye sorduğum da insan kapalı olanı merak eder açık olana 3 5 den sonra alışır sıradan olur demişti. Belki bizde 3 5 den sonra alışırız. Sadece güzel kadın diye 2 saniye bakar geçeriz.
sen oyle gıyın bırde iç anadoluya falan gel , sana galaksideki yıldızları saydırırlar.
burada arizona kertenkeleleri hazır nazır beklıyor.
avrrupa ıle kıyaslayamazsın. hersey aılede baslar , yoksa kım ne gıyerse gıysın banane.
o zaman yaşadığımız yerin, mensup olduğumuz dinin ne anlamı kalıyor, karar verin ya müslüman gibi yaşayalım ya da bunu kabul etmeyip Hristiyan gibi yaşayalım, bir kere daha dinimiz nedir örf adetimiz nedir bunları benimseyeyemişiz vay halimize vay.
Yaşadığımız yerin dini mi varmış
Var evet, Avrupa ya gitsen onlar gibi yaşarsın
. d? Öyle bir şey yok
Kendi kendini kadırısın bunu diyerek
Sen kandirmissin kendini asko belli
Canım benim sen etrafa bakarak hareket edersin ben gerçekleri neyse söylerim kabul etmeyen sensin
Meme cinsel organ değildir ama mahremdir bence. Ayrıca Avrupa'ya ozendigimiz nokta hayrete düşürüyor beni. Bilim, sanat, medeniyet seviyesi? Bunları örnek alan yok. Ama siz açın açın, az daha açın. Erkekler de asssssla bakmasın 😂
Edep nerde kaldı o zaman herkese özenmek yerine yurt dışı öyle yapıyor onlaramı benzesek mi ya önce kendimiz olalım ozaman herkes giyinsin üstsüz yarı çıplak sonra bana bakıyor tabi bakarlar
Herkes erkek ile kadın memesi aynı demiş heleki kızlar harbi sorunlusunuz. Erkek memesinin ne işlevi var acaba merak ettim. Hem kendi memenizden siz bile tahrik oluyorsunuz burda boş yapıyorsunuz
Cinsel objelik gibi yorulmasından rahatsız oluyorum. Erkekler böyle görüyor. Bu yüzden kadını bir mal olarak görmemeli ki bu sadece burada değil her yerde böyle
Dedigini kendi evinde yap dinimizde bir kadının vücut hatları belli olmamali baska ulkede normallesmis bizde normalleşmeli algisi olmamali farkindaysaniz onlar Müslüman degil.
Valla bu söylediğin bizim toplumumuzda yadırganır. Geleneksellik, örf adetlerimize bağlılık meselesi. Ha bana sorarsan, farketmez, istersen çıplak dolaş! Önemli olan anlayış! Ama karşılıklı oluşan bir anlayış!
resmen kafayı yemişsiniz siz vücut hatlarınızı belli eden kıyafetler giymek sizin tercihiniz fakat dönüp size aval aval bakanlarada laf söyleyemezsiniz sonuçta hepimiz özgürüz ya istediğim şeye bakarız
Bu olup da saklayan var mı? Bence de saklamasınlar göz zevkimiz yerine geliyor. Gözle etrafı süzmeyi seviyorum. Ama daha ileriye gitmem ama bakmak hoşuma gidiyor. Küçüklükten kalma bir alışkanlık. Vitrinlere bakıp gezmek gibi bir şey bu. Anlatılmaz.
Yurtdışında insanların meme ucunu göstererek gezdiğini mi düşünüyorsunuz? Avrupalılar ve Amerikalılar daha fazla muhafazakar
Cok cok digru ve tek gerçek cvb
Kadın dediğin edepli giymeli. Vücut hatlarını teşir eder gibi acarsa karşı tarafın nefsini uyandırsa evet karşıyım
Zaten dar kıyafet giydiğiniz için bikini bölgeleriniz belli. Hangi erkek penisi dışarıda sallanarak geziyor? Bence bunu normalleştirmek akılsızlık.
Lütfen abartmayın her şeyin bir adabı var. Meme ucunun gözükmesinin neresi normal? bir kadınsan giyiceksin kardeşim elin oluda yapışmıycak sonra. Sen çıplak gez benden sana izin ablacım
Bence eğer erkekler abazanlıklarını engelleseler kadının gizleme ihtiyacı olmaz ama erkekler bunu yapamadıkları için örtmen gerekir bence. Ayrıca erkeklerin üstü açık dolaşabilirken kadınların dolaşamaması bu abazanlar yüzünden ben o abazanlardan değilim yanlış anlamayın ben eşitlikçiyim
Bilerek eşitlikçi dedim feminist değil çünkü pek çok kişi feministliği kadının üstünlüğü olarak alıyor asıl feministlik eşit olmak tır. Ayrıca normalde eşit ilişkide tamamlayıcı olunması gerekir benim için
Kadın üst bölgesiyle erkeğin üst bölgesi aynı değil. İki farklı bedende aynı eşitliği sağlamazsın ama adaletli olursun. Düşün bunu
Galiba dediğimi tam anlatamadım örnek vereyim bir keresinde deniz kenarındayken (kartal sahil) bi adam gördüm adam sadece beyaz boxer giyiyordu ve böyle koşu yapıyordu ve bu adamın böyle gezmesinde bir sıkıntı olmamadına rağmen bir kadının sutyen giymeden dışarı çıkamaması bana hem saçma hem adaletsiz geliyor.
Ayrıca ben iç giyim olarak diyorum çünkü gidip bir kadına sokakta tamamen üstsüz gez denmez elbette
Adamın beyaz boxerla gezmesi de hoş değil. Kadınınki de hoş değil. Adam da hoş karşılanmıyor sütyensiz gezen kadın da. Laf diyen adama da der kadına da. Üst bölge kıyaslaman da zaten saçma olmuştu. Kadın ve erkek bedenleri farklıdır. %100 eşitlik verilemez adalet aranmalıdır
Doya doya açamadım güzelliğimi saklamaktan bıktım usandım
Saklama yani atabilirsin ortaya🤣
Yanlış bı algı. Isteyen istediğini yapsın meme cinsel organ bile değil neyin tatavasini yapıyorsunuz. Zihniyetiniz kötü igrnec insanlar
Tek çeşit sütyenler yok. Yani illa takmayacagim rahatlık istiyorum diyorsan da takma kendi tercihin. Öyle rahat gezsbiliyorsan sorun yok
kimsenin kimseye karıştığı yok aslında, sadece gözle adamı afedersin yapmadıkları kalır bi tek, onu göze alan da giysin zaten
Evet burası özgür bir ülke Arabistan değil sonuçta. Ama herkesin kendi yaşantısı illa ben ucunu gosterecem diyorsa kim ne yapabilir 🙄😏
bu meme ucuna amma takık bizim millet, bunu da anlamak mümkün değil, ne meme ucuymuş arkadaş ya 😅
bu arada sen rus musun anne falan
Yok Türk Kızıyım
rusa benzettim, bence var genlerde bi araştır derim, kaç yıl turizmde çalıştım gözünden anlarım
Büyük halalara benzetyorlar onlarda gocmenmis ama ne göçmeni bilen yok. Saçlarında su filan tasiyorlarmis
vaaay, çok havalı
Demi farklı aslında 🙂
Allah kıymet bilene düşürsun
ah işte öyle olsa keşke :)
emin ol sen en hayırsıza düşersin :) neyse nazarım değmesin
Çok doğru sana katılıyorum ama yaşadığımız şehir küçük ve gece eşimle tenha da bişeler içmeye dahi gidemiyorum adımız çıktığından beri gerisini sen düşünn
Sadece kadınlara baskı yapılmıyor bu ülkede. Her alanda baskı yasaklar var ve insanları yasaklamak çare değil. Örneğin sakal kesmek gibi insanların kendi kişisel seçimlerini bile engelliyorlar
Kimsenin vucudu kimseyi ilgilendirmez. Bana gore benim dinim İslam. Ben vücut hatlarimi belli eden şeyleri giymem Allah onları millete sergileyin diye yaratmadı. Ben bu algıyı doğru buluyorum ama gelip kimse bunu bana söylemez ben kendi irademle buna karar verebilirim.
Git o zaman orda yaşa o ülkelerde, sanki çok kapalisiniz da kicinizi açtınız yetmedi, birde a* got* acin, türk toplumu örf adetleri ile oynamayın, elin kafirlerini izleyip izleyip sakin aklinizdan geçirmeyin, hangi erkek baba kardeş eş ister ulan sen iyimisin nerde yasiyon? İnsan namusu şerefi için yaşar. Herşey piyasa olmuş sen cidden bunu nasıl sorarsin
bu abazalar nefislerini tutmalı biz istediğimizi giyeriz kimse bir şey de diyemez bu da avrupa özentiliği değildir özgür yaşamaktır iyice arabistana döndü ülke
Dönecek tabi hangi erkek ister ulan kadınının orasını burasını açmasını
@ssssaaeer umarım ironi yapıyorsundur
Onların yetiştiriliş tarzı eğitimleri inanışları bizden tamamen farklı
Misal bir tatil köyüne gitsen türkten rahatsız olursun yabancıdan değil çünkü başkalarının yaşam alanına söz göz koymazlar
Fakat Türkiye de dediğin şey çoğu yerde imkansız coğrafya inanış vb etkenler
Fakat yazlık yerde dediklerinin bir kısmını gerçekleştirebilirsin
Bir şeyin dayatılması iyi değildir. Bunun dışında bu konuda benim ne düşündüğüm kimseyi ilgilendirmez, bu konuda başkalarının ne düşündüğü de beni ilgilendirmez.
Eğer kültürümüzde seks yapabilme olsaydı
Filim lerde reklamlarda
Seks pompalanmayıp
Kadın cinsel obje olarak gosterilmeseydi
Dediğinde haklıydın
Usturuplu giyimi severim ama kimseye de karışmam.
Bu tamamen dini kaygılar, bastılılmış duygular, algı problemi.
İnsanın çıplaklığı eski atalarımızın çok dert ettiği bir konu değil.
Kanka şöyle istersen kıçını tamamen aç gez zerre umrumda olmaz ama abi bakarım valla bundan rahatsız olmuyorsan gez sonuçta heryerin kabak gibi meydanda illaki gözler oraya gider jsjsj 😂 😂
yurt dışında da pek farkı yok sadece burda herkes bakıyor kadını erkeğiyle orda da aynılarını yapıyorlar sarkanı bol laf atanı bol
Burda o şekilde çıksak başımıza bir şey gelse ‘vücut hatlarını belli ediyordu’ indirimi gelir
o konuda haklısın katılıyorum sana sadece şu algınızdan kurtulun bütün ülkeler temiz bi türkiyede erkekler bakıyor algısını yok edin heryerde aynı kadın cinayeti de bol tacizde tecavüzde
Ya bana anlatma onu Yurt dışında kadın resmen çıplak geziyor bir tane erkek dönüp bakmıyor. Burda evine kadar takip ederler sen ne diyorsun
Karşındaki insanı tanımadan türkiyeyle sınırlı kaldığını nerden bilebilirsin? Babam yurt dışında bir acentenin müdürü ve çok kez gidip geldim bir çok ülkeyi gezdim burda köyünden çıkamayan adam gelmiş bana ondan bundan duyduğu palavraları anlatıyor
kadınlar istediği gibi gezsin evet medeniyet bu ama köyünden çıkamayan adam dediğimizde de medeni oluyoruz dimi aynen ya sizin medeniyet anlayışınız bu yurt dışına çıkabilmek zengin olmak kısa açık giyinmek bunlar medeniyet ama bulunudğu şehirden dışarı çıkamayan insan medeni değildir dimi tam sonradan görme aç gözlü insan stilisin
Teşekkür ederim:) 🙏🏻
Kadın meme ucunu belli etmesin erkek de bakmasın herkes üzerine düşeni yapsin.
İnanın yurt dışındaki bayanlar daha dikkatli giyiniyor almanyada yaşıyor ve görüyorum.
Almanyada ciplak gezmek serbest ve yasal? Sanmiyorum duzgun giyinen varsada cok az sayidadir
Kanka cıbıl cıbıl gez o zaman. Her şeyin suyunu çıkarmayınca olmuyor galiba? Özgürlük bu değil ama bil istedim.
Bu kişinin kendisi hariç hiçkimseyi ilgilendirmez. Vücut sizin ister saklar, ister sergilersiniz. Kimse de karışamaz.
Arap geleneği bize dini kural diye yutturulmuş. Hepsi bu.
Rahatlık olsun diye sütyen takmıyorlar değil, ilgi çekmek için obje olmak için takmıyorlar.
bir erkegin kıyafette meme ucu gözükmesi de aynı ikiside dikkat çekici cunku gereksiz
Bu soruyu sorman bile kendini ne kadar alçak düşürdüğünün bir göstergesi.
Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Altına imzamı atarım
Cinselliğe aç bir ülkeyiz inancımız gereği duygularımız hep bastırılmış. Bu yüzden farklı karşılanıyor değişmesi için bir 20seneye daha ihtiyaç var.
Abartılmadığı sürece sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ama illa ki abartılır yani dediğine gelecek olursak haklısın gayet normal
İnsanlar kendi kararlarını halk ne der diyip düşünmemeyi neyi istiyorsa onu yapmalı ki yavaş yavaş herkes alışsın öyle değilmiş?
kadına vücut hatlarını sakla diyeceklerine biraz da boş gövde gösterisi yapan erkeklere deseler keşke
herkes rahat giyinsin ayri konu da bak abazanlik öyle göz ardi edilcek bir durum değil. herkes seks yapmiyor ekonomi belli evlenemiyor bile artik herkes. erkekleri fazla azdirmak iyi olmaz iyi sonuclar dogurmaz.
Yurtdışında bile cok normal değil... bir iki rahat davranan görünce genelleyip "bilmem nerede böyle" diyoruz da.. bence kadin da erkek de mahremiyeti olmak zorunda..
Bedelini ödemeye hazırsan istediğini yapmakta özgürsun.
O dayatma değil toplumun azgınlığından. İnsanlar da korkuyor haliyle.
Türkiye deki abazalığı bitrebilirsekki imkansız kadınlar ögürce giyebilirlerdi
Öğk yorumlar potansiyel tecavüzcü, sapık ve ilkel insanlarla dolu.
Etrafta bir sürü abazan ergen varken rahatsız olmamak adına belli ölçülerde saklaman daha doğru olur bence. Yoksa tatil yörelerinde kimse kimseyle ilgili olmadığı için istediğin gibi giyinebilirsin.
Gerçekten sevdiğim kadının öyle şeyler giyip abazaların odak, fantezi noktası olmasını istemem..
Şöyle de bisey varki, yurtdışında aşırı rahatlar. Tabiri caizse kimin eli kimin cebinde belli değil. O onun karısıyla düşüp kalkıyor, o onun sevgilisiyle yatıyor. Edep, adap diye bi kavram yok..
Oraya gelene kadar çözülmesi gereken bir sürü sorun var. Keşke hepsi çözülse de millet bi rahatlasa.
bunu bile gizli soruyorsun
sonra tabuları yıkmaktan bahsediyorsun
çelişki değl mi?
Gelecek sayısız mesaj ve takip isteğiyle hesabımı reklam etmek istemiyorum ki bu benim sorunum
Soran kişiye diyorum
Evet İslamiyete uygu bol vücudunu göstermeyen elbiseler giymek zorunda İslamın Emrî Budur