Sosyalleşmeyi neden beceremiyorum?

Merhaba Adım murat 25 yaşındayım 1 gözümü doğuşdan şaşı yüzde 20 kullanıyorum bir kulağımda işitme engelli , lise 1 terk ilkokul mezunuyum kendimi oldum olası hayatın içine atmadım , okumadım , çalışmadım yan gelip yattım tek eğlencem odaya kapanıp bilgisayar oynamak oldu , Zamanla kendime 9 yıl boyunca hiç bakmadım ve kusurlarım çıktı , çok kilo aldım , dişlerim çürüdü , boyum kısa sabit kaldı , vücut çatlaklarım çıktı , saçlarım hiç kuaför yüzü görmedi iğrenç tel tel kepekli felan ve hayatla bağımı kestim özgüvenim herşeyim gitti öncesinde de yoktu zaten , Engelli kimliğim var engelli maaaşı alıyorum baktık çalışmıyorum hanım evladıyım midemi de kontrol edemiyoruz engelli maaşı aldık ayda 600 lira o da işte ancak boğazıma yememe kilo almama gidiyor , böyle mortu çekiyorum ama şimdi herşeye bu kadar alışkanlıkdan sonra başlamaya 0 dan korkuyorum kalbimi , aklımı öbür hayatta hissedemiyorum nedense belki bu kilolar yüzünden böyle konuşuyorum kolay değil yaşadıklarım , benim akrabam benden küçük hayatı dolu dolu herşeyi yaparak yaşayarak yaşıyor her şeyi var , ben kız olsa bile hayatımda o hayatı istemiyorum nedense böyle bir karakter olabilir mi , Kendi çıkarlarım rahatlığım uğruna bir çok şeyden mahrumum ve onları hayatımı kazanmak içinde korkuyorum.. Değişmek iyidir ama ben nedense değiştikden sonra bile hiç girmediğim bir bedene büründüğümde kaldıramam öyle mutlu olamam gibi hissediyorum yanlış mı düşünüyorum bu kilolardan...
Sosyalleşmeyi neden beceremiyorum?