Doktorun, hastada transfobik ayrımcılık yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Olayı yaşayan kişi şöyle anlatıyor olayı ,

Başlarda çok ilgili ve alakalıydı. Cuma günü bu lokal anesteziyle ameliyat yapacağını söyledi. Barkot sordu. Barkodum yoktu. O yüzden bilgisayar başına geçti, bana TC kimlik numaramın son iki hanesini sordu.

"Birden bağırmaya başladı. ‘Sen travesti misin’ dedi. Evet dediğimde, ‘Ben travesti doktoru değilim. Sağlık Bakanlığı bana hasta seçme hakkı veriyor. Ben seni tedavi etmem’ deyip, elindeki kağıdı yırtıp attı. Ben de, ‘Her yerimi ellediniz, muayene ettiniz. Şimdi ne oluyor’ dediğimde, ‘Travesti olduğunu bilseydim seni ellemezdim ellerim kirlendi’ diyerek geldi bir de bana omuz attı, dışarı çıkardı zorla.”

Doktor, bir yandan da Pelin’in arkasından transfobik ifadelerle bağırmaya devam etti. Hastanede çalışan iki kadın güvenlik görevlisi de bu hakaretlere şahit oldu. Pelin, hasta hakları bölümüne şikayet etti. Güvenlik görevlileri de yaşananları doğruladı.

“Ben ayrıcalık istemiyorum, ayrımcılık yapılmasın istiyorum”
Hasta haklarından bir görevli ertesi gün Pelin’le görüştü ve ‘Haklısınız’ diyerek başka bir doktora yönlendirmek istedi. ‘Doktorun gergin bir anına denk gelmişsiniz’ diye de ekledi.

Pelin, hem savcılığa hem de İstanbul Tabipler Odası’na şikayet etti. Tabipler Odası doktordan savunma istedi.