Bugünlerde birkaç kişiden en çok duyduğum şikayet hastaneye gittiklerinde karşı cins doktor tarafından tedavi edilmek. Mahremiyete gelince konu erkek ya da kadın farketmeksizin utanma söz konusu oluyor sanırım. Doktorların cinsiyeti olmaz cümlesine katılıyor musunuz yoksa karşı cinsten bir doktora muayene olmak sizi utandırıyor mu?
Tedavi aşamasında doktorunuzun karşı cins olması sizi rahatsız ediyor mu?
Normalde ne olursa olsun evet doktorun cinsiyeti olmaz olacak kadar işine önem verir, tam da benimle uğraşma doktor çalıyor ^_^, tüm din ve anlayışlarda da böyledir fakat doktora olan inancın zayıf olduğu bu dönemlerde gereksiz davranışlı doktorlar yüzünden böyle bir önlem gayet normal. Tabii ki sapık hastaları da es geçmemek gerek. Tanıdığım bir çok doktor bir insana düzgün laf kullanmaya korktuğunu söylüyor. Kısacası herkes kendi cinsiyetini seçebilir ve mahremiyete her zaman dikkat edilmeli cancağızım.
Utanmak ayrı, rahatsızlık duymak ayrı. Sizin de söylediğiniz gibi kadın/erkek fark etmeksizin utanma duygusu illa ki oluyor. Ee o zaman neden özellikle doktorum hemcinsim olsun diye tutturayım ki? Şu ana kadar tek 1 tane kadın doktora muayene oldum. Öyle denk geldi. Onun dışındakiler hep erkekti ama rahatsızlık duymadım.
Utanmam tıpta günah yoktur sağlik söz konusuysa haram olmaz geneldede erkek doktorlari tercih ederim sebebine gelince daha çok bilgili oluyorlar kadinlara soru sorulmuyor azarliyor hemen misal dişciler bir kere gittim tövbe ettim kadin dişciye azarlayiveriyorlar hemen odun gibiler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir sağlıkçı olarak bunu sorun etmem, zaten bu doğru olmaz. Özelikle erkek hastalar süturlatını alacağım zaman ısrarla erkek stajyer istiyorlardı. Bence sorun edilecek bir durum yok, gayet normal benim için.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır hiç rahatsız etmiyor hangi doktor alanında daha iyiyse ona gidiyorum onlara kadın doktor erkek doktor diye değil sadece doktor olarak bakıyorum hatta erkek doktorlar daha samimi ve espirili olduğu için zaman zaman özellikle erkek doktor tercih ediyorum.
Asla cinsel tedavi aşamasında kadın olsun erkek olsun tutumluyum, bir erkek olarak erkek doktorun muayene yapması gerekir mahremiyet açısından, kadında kadın doktor muayene edecek
Mahrem bölgelerle ilgili bir durumsa ister istemez insan önce kendi içinde bir tedirginlik utangaçlık yaşıyor ama söz konusu sağlıksa kadın doktor olsun diye direten biri değilim ikisi de gözümde doktordur tedavim için cinsiyet ayırt etmem
Özellikle erkek doktor tercih ediyorum. Kadın doktorların egolu tavırları beni çok rahatsız ediyor. Ama erkek doktorlar daha sıcak ve de mütevazi davranıyorlar.
Jinekoloji Drum ilk ve tek Drum karşı cins ama neredeyse 16 yaşımdan beri tanıyorum çekinecek bir durum yaşamıyorum. Farklı alanlarda da seçim yapmam tecrübesi ve ilgisidir merak ettiğim konu
Hayır etmez çünkü sağlık için gereken şeyler yapılmak zorunda ama ne yazık ki bazı doktorlar mesleğini kötüye kullanabiliyor. Hangi meslekte çürük insan yok ki?
Söz konusu sağlık olunca önemli değil ama bende 2 kez ameliyat olmuştum erkek doktordu çoğu belime kadar çıplaktım ne yalan söylim biraz utandım ama sonradan çok önemsiz bişey gibi geldi bana çekinmenize gerek yok
Ne alakası var? O Kadın/Erkek işini yapıyorum sonuçta. Ama kadınların tedirginliklerini anlıyorum fakat bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama benim açımdan hayır