Erkeker mi kadınlar mı?

Kimse kimseye muhtaç değiliz..
Sadece karşı cins olarak birbirimize ihtiyaç duyuyoruz..
Genel olarak biz kadınlar daha korkağız, daha nariniz..
Ağır bir eşyayı taşıyamayız, erkek gücüne ihtiyaç duyarız..
Hayvanlardan korkarız yine erkeğe ihtiyaç duyarız, saldırıya uğrarız, erkeğin bileğinin gücüne ihtiyaç duyarız..
Erkekler de karşı cinse ihtiyaç duyar hem duygusal olarak, hemde cinsel olarak.. Yoksa erkekte kadının yaptığı işi yapar, yemek yapar, ütü yapar, sökük diker. Bunları erkekte yapar. Ama karşı cinse duygusal ve cinsel olarak ihtiyaç duyuyoruz.. Allah kadını ve erkeği birbirini tamamlasın diye yaratmış..
Elbette ki dostlarımız vardır ama duygusal, cinsel anlamda da yakınlığa ihtiyacımız oluyor..
Bazı ihtiyaçlarımızı tek bir kişiyle giderebiliriz. Oda hayatımızdaki en özel, en mahrem insan olur.
Bir bebeğin dünyaya gelmesinde bile kadın ve erkeğe ihtiyaç vardır.
Kimse tek başına bebek meydana getiremez.
Kadın tek başına hamile kalamaz.
Hazreti Meryem hamile kaldı, Allah dinleyince her şey olur.
Orası ayrı bir konu..
Kadın ve erkek birbirlerine ihtiyaç duyar
Kendini geliştiren erkek ve kadınlar karşı cinse muhtaç değildir.
Biz kadınlar okumuşsak veya okumayıp çalışma hayatına atılmışsak (kısacası çalışıyorsak) erkeklere maddi olarak muhtaç değiliz. Yemeğidir, ütüsüdür bir kadın zaten yapmayı bilir. Hele ki günümüz İnternet çağında hiç bilmeyen birisi bile yemek sayfalarına bakarak yemek yapmayı öğrenir.
Erkeklerin de günümüzde kendini geliştirmiş olanları mevcut. Hepsi demiyorum ama hiç yok da değil. Erkek adam bizim toplumda zaten ailesini geçindirmek gibi bir vizyonda olmalı. Hatta ne derler? Evlenmek istiyorsan önce işin olmalı. Tek bir konuda biz kadınlara muhtaç erkekler. O da yeme içme, ütüsü, bulaşığı gibi hizmetlerini gördürmek için. Lakin bunu kendisi yapan erkekler de günümüzde mevcut. Ha hala kadın dediğinin işidir ev işi diyenleri de mevcut. Onlara da önerim ya kendinize hizmetçi tutun bunun için ya da eşiniz çalışmasın. Evinde oturup ev işi yapsın. Bunu da asalaklık olarak görmeyin. Biliyorum, gören insanlar da var. O zaman siz oturun evde, biz işe gidip çalışalım. Eve gelince de hizmet edin bize. Yani hem çalışıp hem ev işi yapmak iki katı daha zor. Eğer ki çalışan bir kadın istiyorsanız ev işlerinde de birbirinize yardımcı olmalısınız. Kimsenin kimse hizmetçisi değil.
Erkekler sexe kadınlar sevgiye muhtaç.
Kadınlar sevmek için sever erkekler ise sevişirken mutlu olduğu kadını sever.
O yüzden erkekler dış görünüşe daha fazla önem verir.
Erkekler sadece cinsi yönden muhtaç kadınlar ise ilgi sevgi yönünden ikisi de yapboz gibi birbirini tamamlıyor işte
Cevap
70Cevap
Her iki tarafta aslına bakarsak. Bir elmanın yarısı gibiyiz tek başımıza. Dünyanın en başarılı kadınlarına bile baktığımızda hepsinin aynı cümleyi kurduğunu görüyoruz. '' Çok güzeldim, başarılıydım, hayatımda bir erkeğe ihtiyaç duyacağımı hiç düşünmedim ama yıllar geçtikten sonra bunun doğru olmadığını anladım'' gibi.
Hayatımızdaki insana sadece cinsel, fiziksel, duygusal hisler olarak bakılmamalı. Bu insan bir süre sonra bizim dostumuz, en yakınımız, elimiz-kolumuz oluyor. Birlikte yaşlanmak güzel bir şey.
Aslında doğruyu söylemek gerekirse iki tarafta birbirine muhtaç olduğu noktalar var, Çünkü Allah kadını erkeğe erkeği de kadına yaratmıştır mesela erkeğin yapamadığı işler vardır ama kadının yapabildiği işler vardır yani her iki tarafında özellikleri başkadır, mesela bir evde kadın olmazsa o evde düzen olmaz yemek yeme saati yemek yeme düzeni banyo saati temizlik gibi düzenler hiçbir şekilde olmaz ama bir kadın olduğu zaman ev düzene girer. Bir de şöyle bir gerçek vardır kadın tek başına yaşayabilir her işini görebilir ama başında bir erkek olması eşinin sevdiğinin olması onu koruyucu olmasına vesile olur Çünkü bugün bakarsanız eşinden ayrılmış yalnız yaşayan birçok kadına Cinsel açıdan yaklaşma derdinde olan birçok karakter yoksunu insanlar vardır Bu yüzden erkeğin düzene girmesi kadının da sevgi ve koruyuculuk hissetmesi için iki tarafın da birbirini muhtaç olduğu noktalar vardır Ben muhtaç değilim Ben bilmem neyim diyen yalan söyler
Aslında kimse kimseye muhtaç değil. Bunu muhtaçlık olarak değerlendirmemek lazım. Ama yalnız da olmaz. Hani bu şu söz gibi. Ben sensiz de yaşarım ama seninle daha iyi yaşarım. Erkek de kadın da karşı cins olmadan yaşayabilir., muhtaç değildir ama karşı cins ile daha iyi yaşar. Önemli olan da daha iyi yaşayacak karşı cinsi iyi seçmektir. Puzzle parçası gibi. Farklı parçalar uyumlu olursa bir bütün oluşturur ama uyumlu olmazsa birbirinin üstüne oturur. Uysun diye bastırdıkça da sadece parçalar yıpranır o kadar. Ama asla bir bütün oluşturmaz. Uyumlu görünse de uyumlu olmaz.
Bana gore erkekler kadinlara biraz muhtac kadinlar hayatlarinda bir erkek olmadanda her turlu hayatlarini surdurebiliyirlar ama erkekler icin bu heleki maddiatin olmadigi surece cok zorlaniyorlar yemek is ev temizlik elbise her sey basli basina bir problem kadinsiz bir hayat dusunemiyorum bile
Gerçek şu ki bence hiçbir insan birbirine muhtaç da değil, mecbur da değil. İsteyen tek başına dağları asar. İstemeyen düz yolda şaşar. Fakat inzivaya çekilmiş veliler, gurular bile eril ve dişil enerjiye muhtaçtır. Cunku Allah kâinatı yaratırken herşeyi bu iki enerji üzerinden yarattı.
Erkek ve kadının birbirine ihtiyacı bir kuşun iki kanadı gibidir.
Birisi olmazsa öbürü bir işe yaramaz. Erkek yoksa kadın, kadın yoksa erkek tek başına bir anlam ifade etmez. Bu nedenledir ki kadını okutmayıp cahil bırakan ve evde hapis hayatı yaşatan islam ülkeleri bilimde, teknolojide, sanatta, eğitimde, sağlıkta, adalette ilerleyemezken kadını da erkeği kadar özgür olan Almanya, İsveç, Norveç, ABD, Kanada, Fransa, İngiltere gibi ülkeler her yönüyle gelişmiş ülkelerdir.
Kadınların erkeklere muhtaç olduğu konu daha fazladır evladım. Ama kadınlar muhtaç oldukları şeyler için tek bir erkeğe mahkum değildir. Erkekler cinsellik ve cocuk dışında kadınlara muhtaç degiller ama çoğu zaman bunu her kadında bulamayıp tek kadına mahkum olurlar. Kadınlar ise bazen ağır birşey kaldırmak için de erkeğe muhtaçtır ama bunun için tek bir erkeğe mahkum değildir bir sürü erkek kadına bu konuda yardım eder.
Bence böyle bir ayrım yapamayız. Çünkü allah her iki cinsi de birbirini tamamlaması için bu dünyaya göndermiş. Yani ikiside birbirine muhtaç şahsi fikrimdir...✔
Kimse kimseye muhtaç değil ama erkekler yalnız kalmayı tercih etmiyor genellikle çünkü bekarken annesi, evlenince eşi arkasını toplamaya hazır olduğu için yalnız kalınca afalliyor haliyle...
@Mehmetbke o sizin düşünceniz, genel olarak beyler yalnızlıktan şikayetçi burada da görüldüğü gibi çoğu zaman...
@Mehmetbke genel sozler bunlar. Kişiye özel değil
Herkes birbirine muhtaç sevilmek de yemek su gibi ihtiyaçtır. Anne baba sevgisi, dost sevgisi, eş sevgisi, evlat sevgisi hepsi ayrı ayrı gereklidir; biri olmadan diğerleri eksik kalır.
Net ve kısa bir şekilde iki tarafta birbirine muhtaç. Kadın olmazsa erkeğin bir anlamı yok, erkek olmazsa kadının bir anlamı yok
Kadınların da erkeklerinde birbirine muhtaç olması bir gerçek ama kadın isterse dimdik ayakta kimseye muhtaç olmadan da yaşar🤭🤭
Kadın erkeğe erkek kadına muhtactir
Ama kadın isterse erkeksiz yaşamanın formülünü bulur 😉
Nasıl olacak. o
Dmde cvbini verrirmsn
Güçlü kadın gördüysen örnek olur sana da yazma boşa 😉
Herkes birbirine muhtaç, öyle olmasa Allah yaratırmıydı kadını erkeği.
Kıymet değer bilinmeli kimsenin kimseden üstünlüğü yok ki.
Kimse kimseye muhtaç değil. Sadece bazılarımızın sevilmeye ihtiyacı var ❣..
Çünkü hep sevmiş, koşulsuz şartsız...
Kadının muhtaç olduğu çok nadir. Her türlü yaşamlarını sürdürebilir kadın. Ama bir erkek bir kadına her zaman muhtaç olur
Kimin kendini nasıl yetistirip geliştirdiğine bagli bi durum. Aslinda kimse kimseye muhtaç yaşamamali, bu kendi ellerinde
öyle demek yerine insan insana muhtaçtır diyelim ilgiye sevgiye hangi ilişki tek başına yürütülebilir ki :)
Belli sorumluluklar alınırsa kadın da erkeksiz yapabilir, erkek de kadınsız yapabilir. Önemli olan sorumluluk almak. Kimse kimseye muhtaç değil.
Muhtaçlık değil de yoldaşlık diyelim... Herkes tek de hayatını idame edebilir ama birlikte olmak hayatı daha kolay ve anlamlı kılar
Her ikiside birbirine muhtaç birçok anlamda, ama bir konu var ki, birbiri olmadan hiçbir tat olmayacağı aşikar
Bana yardm edermsn benı aldatan kisiyi sıkayet etmek hesabını kapatmak istiyorum ve cok insana ihtiyacım var
kimse kimseye muhtaç değil bakarsan
birbirne karşı saygı ve sevgi olduğu sürece her şey tırıs gelir tırıs gider
Niye muhtaçlık saygı sevgi beraber huzur mutluluk varken. Düşmanca bu hareket satılık mal gbi hersey seans ücreti üzerine
Her iki cinsin de birbirine ihtiyacı var. Bu kesinlikle inkâr edilemez.
Kim neye muhtaç bilemem. Ben çok şükür kimseye muhtaç değilim.
erkekler kadınlara niye önce adem as vardı sonra yanlızlık çekince havva as yaratıldı
İki tarafında karşı cinse ihtiyacı vardır ama muhtaçlığı olamaz.🤷♀️
Bravo güzel dedin
"yumurtamı tavuktan çıkıyor, tavukmu yumurtadan çıkıyor" böyle birşey oldu :)
ikiside birbirine ihtiyacı vardır çünkü insan herzaman ötekiye ihtiyaç duyar.
Muhtaclik demeyelimde her iki tarafında birbirine ihtiyacı var.
Herkes birbirine muhtaç sevgiye ilgiye saygıya bunun kadın erkeği yok
Eğer amaç çoğalmak değilse kimse kimseye muhtaç değil.
İlla bir muhtaçlık söz konusuysa Tabii ki de Erkekler kadınlara muhtaç
Tabiki erkekler kadınlara muhtaç cennet kadınların ayaklarının altında 👍👍
Kesinlikle erkek kadın olmadan yapamaz
Erkek her zaman hükmedilmeye muhtaç olmuştur
iki taraf da birbirine muhtaç iki parçanın tamamlayani gibidir.
Bana yardm edermsn benı aldatan kisiyi sıkayet etmek hesabını kapatmak istiyorum ve cok insana ihtiyacım var
hesabını kapatarak intikam mi düşünüyorsun
inanılmaz yaniliyorsun hesaba dokunarak ona bir zararın dokunmaz
Kapansın hıc deılse
Nası ıntıkam alcmkı
önce onun hoşlanmadığı durumlar bilmen gerek
Bu iş tavuk yumurta işine döner. Adı üstünde çift. İkiside bir birine muhtaçtır.
Her iki tarafta birbirine muhtaç ne bir eksik ne Bir fazla tamı tamına muhtaçtır her konuda
İki cinste hem aşk duygusu için hem de üremek için birbirlerine muhtaçtırlar.
Ben, telefonum olmadan yapamıyorum, başka birşeyin eksikliğini hissetmedim. :D
Her iki taraf da birbirine muhtaç sonuçta eş demek denk değil tamamlayıcı demektir
Baska erkekleri bilmem ama bi kadina muhtac olmam kadin bana mujtactir
😎😎
komik😂
Evet sen tam bir prosun çok üstünsün ve karşı gelinemezsin. Egon tatmin olsun
@Ali_durmaz ali seni doğuranın a... mına korum p.. çç baban olurum senin k... ahpenin dölü. Sen tanıyor musun ki konuşuyorsun lan yav... şak
Kimse kimseye muhtaç değildir iki insanı bir birine baglayan tamamen birbirlerine duydukları sevgi ve ilgiden dolayı sevgi demek muhtaç olmak anlamına gelmiyor
Gerçekten bu soruyu gördüğüme çok şaşırdım yani öyle tek taraflı muhtaç olmaz kızlar erkeklere erkekler kızlara muhtactır. Tek taraflı muhtaç olsaydı kimse evlenmezdi.
Aslında ikisinin de birbirine ihtiyacı yok çocuk dışında ama daha çok erkekler kadınlara muhtactir ama tek bi konuda o da yemek yapmak... kadının da güçlü olması gerek
Erkekler tabiki çünkü kadınlar olmadan bir işi yapamıyorlar daha kendi donlarını bulmaktan acizler
Kadinlar daha bagli kendimden biliyorum 2 gündür erkek arkadasimin telefonu bozuk bna bsk telefondan ulaşma imkani var ulasmiyor obur yandan ben cok merak ediyorum ulasamiyorum
İkisi de birbirine muhtaç bence. Sevgi dene ihtiyacı bir şekilde karşılamak gerekiyor ve en sağlıklısı bunu karşı cinsle sağlamak. Sevgiyi bağımlılıklarda arayan birçok insan var..
Her ikiside birbirine muhtaçtır
Kimse kimseye muhtaç değildir. Herkes içindeki gücün farkında olmalıdır, kendi başına ayaklarının üstüne basmalıdır
Ben kimseye muhtaç değilsem kimsede bana muhtaç değil, konu zaten muhtaçlık değilki bişeyleri paylaşmak.
Biz kuluz nihayetinde. Birbirimize muhtaç yaratıldık. Kadın da erkeğe; erkek te kadına muhtaçtır kimi zaman
İki tarafta birbirine muhtaç değil bu buna muhtaçtır diyenler tamamen yanılıyor bence erkek kadınsız kadın erkeksiz yapabilir
Kimse kimseye muhtaç değil mk. Bir erkek kadın olmadan da ya da bir kadın erkek olmadan da yaşamını sürdürebilir.
Bence erkekler kadınlara muhtaç hatta kadın bir terk etse çoğu erkek gitme diye ayaklarına kapanır. Yani çoğu erkek kadınlara muhtaç
Her ikisi de birbirine muhtaç ikisi bir bütünü tamamlıyor
İki tarafta birbirine muhtaç iki tarafta yalnız yapabilir ama zor olur
İki taraf da eşit bu konuda. Erkek kadınsız, kadın erkeksiz yapamaz.
Erkekler muhtaç ya 10 gündür evde tekim yicek bişey bulamıyorum 😂
Ben de uzun zamandır evde tek başımayım açıkçası erkekler olmadan da zor eğlendirecek birisi illa yanında olmalı diye düşünüyorum 🤣
@BeyzaCakir6762 hangi ildesin 😂
Zonguldağa beklerim bir gün 😂😈
Bence ikisi de birbirine muhtaç birbirlerini tamamlayan iki parça yani
Her birimiz Allah’a muhtacız başka kimseye değiliz.
Bu sitede okuduğum en güzel yorum, seni tebrik ediyorum..👍
Kimse kimseye muhtac degil kadin erkeksiz erkek kadınsız yaşar. Olsa güzel olur olmasada olur yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?