AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
LGBT Q'dan bunun genetik bir rahatsız olmaktan ziyade kişisel bir yönelim olduğunu öğrendiğim günden beri nefret eden bir insanım. İnsanların kendi kişisel sapkınlıklarından başka hiç bir şey değil benim gözümde. Bu insanlar bu yanlarını benimle olan arkadaşlık ilişkilerine yansıtmadıkları sürece benim için sorun yok ama bunu yaparlarsa yerin dibine çok fena sokarım ki yapmışlığım vardır.
Daha kendi cinsel iradesine söz geçiremeyen, yönetemeyen bu insanların sokaktaki sapıklardan da pek farkı yok benim gözümde. Gitsinler kendileri gibi olanlarla ne halleri varsa görsünler banane. Bu insanlara bana bulaşmadıkları sürece tek saygım "susmak" ki bunun yeterli olacağını düşünüyorum.
Her insana saygı duyulmalı, kimsenin hayatı üzerinde söz söyleme hakkına sahip değiliz.
Ancak konu evlilik olursa, bunun için uygun olan ülkeler var. İsteyen oralarda evlenebilir ancak bizim ülkemiz bu durumu ne kültürel anlamda ne de sosyal anlamda kaldıramaz. Aile kültürümüz ile bağdaşmıyor. Ötekileştirilmeyi önce çözmeli. Evliliğe gelene kadar bakılması gereken çok şey var.
kendi cinsiyetinin farkında olmayıp bunu değişik duygular çerçevesinde. yapılarına aykırı hareket eden insan ya da insanları hiçbir şekilde normal bulmuyorum bulamam zaten.
insan madem düşünebilen ve zeka sahibi olduğunu iddia ediyor ise.
o vakit kendince düşünerek ben doğrama aykırı hareket eder isem yanlış sonuçlar doğurabilir diyerek kendi ben liginde özünü bulabilmelidir. aksi takdirde. zaten saçmalıklar doğacaktır. doğuyor zaten.
görüyoruz.
buna saygı duymak zorunda değiliz.
doğaya aykırı ve mantık dişini asamkanul etmem.
asla kabul etmem.
Cinsiyetinin farkında olmadıklarını ve yapısına aykırı olduğunu nerden çıkardın? Doğası bunu yapmasını istiyor. Sadece üremek değil ki amacımız, zevk almak bu yüzden var, hayattan sıkılmayalım diye. Bu da o zevklerden biri. Sen eğer doğanın üremek ollduğunu düşünüyosan o zaman sadece üreyip avlanmalısın, bu teknolojinin başında olman bile doğana aykırı. Doğada hayvanlarda da eşcinsellik var. Doğana aykırı olsa böyle doğulmaz zaten, bu şekilde doğuyosan doğana aykırı değildir, ne kadar saçma bi düşünce. Farkındayım zeka seviyonuz "kadın doğurmak, kadın oturmak ev" mağara adamı düşüncesi seviyesinde olduğundan, hayat hakkında pek bi düşünceniz olmaması normal ama kafanıza vura vura öğretilcek, fiziksel olarak değil tabi, aynı yasaklarla siz de karşılaşcaksınız elbet, çoğunluğu dindar olmayan nesil büyüyo.
senin bu sekilde hitabın bile ne kadar pasif bir düşünceye sahip olduğunu gösteriyor.
seninle tartışmak gibi düşünceye girmeyi bile düşünmem.
o senin fikrin ben olanı soyledim.
mağara adamı olsa idim. bu sekilde ifade etmezdim koçum tmmi.😂
Olanı söylemedin kendi fikrini söyledin olanı arkadaş güzelce açıklamış daha eşcinselliğin ne olduğunu bile bilmiyorsun. Eşcinseller kendi cinsiyetlerindeler zaten ve gayet de farkındalar onlar doğaları gereği eşcinseller çünkü sizin gibi cahillerin bildiğinin aksinr kadın erkek erkek kadın sever diye bir durum yok eşcinsellik canların doğasının bir parçası önce mağarandan çıkıp neyin ne olduğunu öğren daha eşcinselin tanımından bir habersin. Yazık.
tamam oyle olsun.
ne diyim yargısız infaz moduna girmeyin. ya. nolur.
doğal ise sizin olsun tmmi.
abartmanin ya da uzatmanın alemi yok
Toplumumuza, aile kurumumuza uygun değilmiş.
Doğru, bizim aile kültürümüzde evlenmeden çocuk yapmak da var zaten.
Günde onlarca tecavüz de olurdu eskiden.
Her koca karısını da döver, katleder, hırsız kadar ceza yerdi.
Doğru, çok ahlaklı, çok edepli, mükemmel insanlarız biz, eşcinseller kötü, eşcinseller kaka.
Lanet olsun yahu, biz süperiz. Allah da kahretmesin bizi.
İtiraf edecek kadar cesaretleri yok sadece, biz iğrenç yaratıklarız ama gücümüz onlara yetiyor, bu yüzden iğrençliğimizi onlara yöneltiyor, onları sorumlu tutuyor, riyakarlığımızı böyle örtüyoruz diyemiyorlar.
Bu defa gerçekten lanet olsun.
Görüş yapanın görüşünü kaldırırım. Benim babam öğretmen, p... nk değil, sizinkinin ne meslek icra ettiğini bilemem. Biraz edep yahu. Biraz saygı.
Bence yasallaştırılmalı, ben hetoroseksüel biri olarak lgbt üyülerinin ilişkisini de evliliğini de destekliyorum. Herkes mutlu olacağı ilişkiler yaşasın. (Tabi, saygı sevgi çerçevesin de) biz istesekte istemesekte bu insanlar var ve var olacak bırakalım mutlu olsunlar. Kendilerinini gizlemek için karşıt cinsiyle evlenmelerine gerek yok. Lezbiyen, lezbiyenle evlenir gay, gayla evlenir. Diğer türlü evlilikte yaşanacak seksin tecavüz etmekten ve tecavüze uğramaktan farkı yok gibi geliyor. Sen karşı isen bu insanlardan uzak durursun olur biter. Hatta sadece lgbt falan değil bazı fetişlerde normalleştirilmeli fetişini doyasıya yaşamalı. Eğer böyle bir şeyler olursa emin olun insanlar eski yaşamına göre daha mutlu olur.
Toplumsal değerlerimiz denilen şey zaten leş. Ama bu lgbt şaklabanlığı da leş. Eşcinsellerin cinsel kimlikleri sanki bir ayrıcalık Haline geldi. Neredeyse eşcinsel olmamak kekolukmui gibi. Bu bokların hepsi batıdan ithal saçmalıklar.
Eşcinsellik vardır, ve eşcinsellerin tüm hakları, diğer insanlar gibi garanti altındadır. Ayrımcılık var mı, var, hukuk bu konuda tarafgir davranıyor mu, evet. Ama bunlar uygulama sorunlarıdır, yoksa her hakka sahipler.
Evlilik denilen şey de, aslında çocuk yapmak ve miras hakkı gibi mülkiyet ilişkilerini esas alan bir uygulamadır. Eşcinseller çovuk yapamayacağına göre, evliliğin miras füzenlemeleri de anlamsızlaşır.
Evlilik diye tutturmalarının nedeni. De bu mğlkiyet lişkilerinden, serbest piyasa hesabına faydalanmaları. İnanılmaz bi pazarı varünkü bu işin.
Kosacası, emperyalizmiz çarpık kültürünün bi yansıması.
Gündem olarak daha kadın-erkek eşitliği aynı dinde olmamıza rağmen mezhep faşizmini, aynı mezhepte olmamıza rağmen o kapalı bu açık tartışmasını bırakamadık.
Biz demokrasi değil kurtuluş mücadelesi verdiğimiz için hala kendimizi güdecek çoban arayan toplumuz. Demokrasiyi sadece oy vermek sanan, 13 yaşında çocuğu evlendirip, akşam ezanından sonra kadının dışarıda ne işi var diye hükümeti başta tutuyoruz.
Yani böyle bir şeyin gündeme gelme ihtimali daha yok. Eşcinsel bireyler varsa hemcinsleriyle aynı evde yaşayabilir şimdilik böyle idare etsinler. Türkiye ve doğusunda bir hak istiyorsan sadece kanla alırsın. Doğu coğrafyasında işler böyle yürüyor.
Bence insan olarak her birey aynı değerde olmalı. Her bireye eşit şans verilmeli, fakat evlilik, bir resmiyet kazandırmak bence Türkiye’de birkaç kuşak fazladır. Olmasını da doğru bulmuyorum.
Sebebi de sadece kanunen resmileştirilen şeylerin bir alternatif yol olarak teşvik kabul görmesi.
Mesela bazı ülkelerde gazetecilikte intihar haberlerine çok yer verilmiyor ve bu bir gazetecilik anlayışıdır. Sadece haber değeri yüksek olan haberlere intihar konusu karışırsa yayınlanıyor. Sebebi de bilinçaltında özendirdiğine şahit istatiksel verilerin ciddiye alınmasından kaynaklıdır.
Eşcinsel evliliklerde de resmileşse böyle durumların aratacağı düşüncem var, ve malesef bu durumda zaten kışkırtılmayı bekleyen bir sürü insanda mevcutken, ülkede yeni bir sorun daha oluşturulur. Yani kurtlar sofrasında kuzu çiftliği açmak gibi birşey olur
❗"Efendiler, sosyal hayatın kökeni, aile hayatıdır. Aile, açıklamaya gerek yoktur ki, kadın ve erkekten oluşur." - Mustafa Kemal Atatürk
❗"Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Bu hayatta fenalık, muhakkak sosyal, ekonomik, siyasal güçsüzlüğe sebep olur. Aileyi teşkil eden kadın ve erkek unsurların doğal haklarına sahip olmaları, aile görevlerini başaracak güçte olmaları gereklidir."- Mustafa Kemal Atatürk
Atamın izindeyim. Aile kadın ve erkekten oluşur. Bu değerli kurumu korumak için atam bu kadar uğraştıktan sonra ve medeni konunun getirerek bu kurumu taçlandırmışken eşcinseller evlensin diyemem. Aile kavramı popüler kültürün oyuncağı olamamalı.😤 Medeni kanunda Evlilik çouklar, miras... Gibi konular ele alınır sizin bir çocuğunuz olamaz, mirasınızda bir yere kalamaz. Evliliğe ihtiyacınız yok. Nedenini kanunda kadın - erkek eşitliği esas alınmıştır, sizin ilişkinizi kapsamaz.
İlişki yaşamalarına bişey diyemem yaşayabilirler saygı duyarım ama evlenme bence olmamalı burası Türkiye Cumhuriyeti bu ülkenin de belki bir kuralları var o kurallar çerçevesinde yaşamak zorundayiz müslüman bir ülkeyiz elhamdülillah ve dünyadaki çoğu Müslüman ülkelere biz örnek oluyoruz ve hepsi bizim kardeş ülkelerimiz biz onlara böyle örnek olamayız üstelik bu bizim kutsal kitabımız da geçmiyor haramdır. Böyle bir duruma ülkemiz de goz yumamayiz ilişki yaşayabilir ama evlenme olmaz. Amerika Hollanda değil burası Türkiye .
Anayasayı aç oku bence.
Türkiye Cumhuriyeti Müslüman ülke değil laik bir ülkedir
Fark edermi ülkenin %90 ı müslüman dir burası Müslüman bir ülke kardeşim
Fark eder. Azınlıkların haklarının korunması açısından Fark eder
Sen izin vermiyorsun diye adamlar heterojen mu oluyor kardes ayrica ben kimseye örnek ülke olmak istemiyorum yüzde 99 da olsa burasi şeriata degil cumhuriyetle yönetiliyor dinini önemseyen okur kitabini orucunu tutar ve escinsel olduğu halde escinsel iliski yaşamaz ve günaha girmez ama kimsenin ne yaşayacağı kimseyi ilgilendirmez
O burda olmaz işte evlenmek isteyen yurtdışına gidebilir ama burda öyle bir şey kesinlikle olmicak
Bende zaten ilişki yasabilir vs saygı duyarım dedim sadece burda evlenemezler.
Ha bir de 18-24 yaşındasın. Yazık, genceciksin daha, allahın kurtarsın ne diyim
Allah sizi kurtarsin ülkemde es cinsellik evlenemez dedim Diye bunu yazman cok saçma
Kendi değerlerimize, kültür ve ahlağımıza sahip çıkıyoruz diye homofobik diye yaftalanıyoruz.
Olağan kadın - erkek ilişkisi dışında herhangi bir ilişki yaşayanlar, tasvip edenler, hatta destekleyenler kendilerini özgürlükçü ve demokrat ilan ederken, onlarla aynı fikri ve hissi paylaşmayan her bir insanı homofobik olarak damgalaması, aslında o kesimin ne kadar tahammülsüz, baskıcı ve zorba olduğunu gösteriyor.
Siz ne demokratsınız, ne çoğulcusunuz, ne anlayışlısınız. Sizin gibi düşünmüyor, hissetmiyor hatta istemiyoruz. Bunu bu ülkeye bu halka dayatamazsınız!
Şu an için olmamalı. Hükümet, İstanbul Sözleşmesi'ni içinde "cinsel yönelim" kelimesi geçmesini bahane ederek iptal etti. Kendilerini böyle haklı çıkarıyorlar. Cinsel yönelimi farklı olan insanları hedef göstererek, kabul etmeyerek, dışlayarak. Sadece iki kelime için böyle davranılan bir ortamda bu olmamalı. Ki bunu geçtim, daha biyolojik cinsiyeti kadın olanlar bile ( bile diyorum) şiddetten, tehditten, cinayetten, baskıdan kurtulamıyor, eşcinsel evliliği düşünemiyorum artık. Çok, çok erken. 3-4 nesil sonra bir ihtimal.
Evlilik iki cins arasında yapılır. Çocukla taçlanır. Eşcinsel evlilik diye birşey olamaz. Bunun yerine başka bir statü geliştirilmelidir. Yasal bağlılık gibi. Miras hakkı ve bir takım sosyal hakların paylaşıldığı özel bir statüsü olmalı. Ama asla evlilik olamaz.
Asla, çirkin âdetleriniz yetmezmiş gibi birde bunu yasallaştırmak mı istiyorsunuz? Bizim bir dinimiz var ve böyle şeyi lanetliyor. Sizin yüzünden bataklığa doğru sürükleniyoruz. Hiç mi ölümü hatırlamazsınız? Bunun hesabını nerede vereceğinizi düşünmez misiniz? Allah sonumuzu hayır etsin.
Ayrıca, eşcinselliğe desteklemeyip öyle olanlara saygı duyanlara da anlam veremiyorum. Müslümanız biz, fikirlerimizi açıkça dile getirmek bizim sorumluluğumuz. Bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın mantığıyla değil. Saçma fikirlerinizi bir kenara atın artık, üselik böyle bir konuda.
Sadece şeye takıldım saygı duyanlarıda anlamıyorum biz müslümanız dedin ya orda bi şunu sorgulamanı istedim hani islam anlayış saygı sevgi içeren bir din ya hani islamda zorlama yok ya hani inandığın peygamber inanmayanlara ya da günah işleyenlere zorbalık etmeyi geç tek kelime dilini uzatmamış kötü bir şekilde ya hani allah ona inanmayanları şu anda hâlâ yaşamalarına izin verip helak etmemiş ya sen kim olarak pardonda birilerini günahları için ya da tercihleri için aşağılıyorsun senin dinin sana hoşgörülü ol kimseye kötü söz etme birinin ayıbını ört ki öbür tarafta allah senin günahını örtsün derken senin bu düşüncen gerçekten beni benden alıp baya bir düşündürdü ve bir kez daha fark ettim ki aramızda sözde müslüman olan o kadar insan var ki islam iyi olmanı iyilik yapmanı emreder zulm etme der zina yapma der eminim ki yaptığın bir şey bak ciddi diyorum senin işine gelen sevap işine gelmeyende günah yalnızca böyle konularda müslüman olduğunuzu hatırlamayın hep hatırlayın...
Sana şöyle cevap vereyim:
Evet, islam saygı ve sevgi içeren bir din, dinde zorlama da yok haklısın. Ama insanlar sınırı aşsın, zina etsin, hırsızlık yapsın, yetmedi gitsin eşcinsellik yapsın öyle mi? Sence bunlara saygı duyarsan bunların yaptığı ilerlemez mi? İnandığın Peygamber demişsin. Evet inandığım Peygamber Hz. Muhammed'de zamanında bir çeşit cezalar vermiş. Zina edenlere recm cezası gibi. Ne yapmış onlara karşı sessiz durmamış, yeri geldiğinde uyarmış, yeri geldiğinde ise ceza vermiş, zina edenlere saygı duymamış.
Sen diyorsun ki şimdi hani islam saygı diniydi, evet İslam saygı dini. Ama bu git herşeye sessiz kal anlamına da gelmiyor. Bir insanı uyarmazsan, yeri geldi ceza vermezsen o insanın hali ne olur? Daha da berbat duruma düşmez mi? O yüzden sen sen ol burda gereksiz duyar kasma. İşinize gelen veya gelmeyen durumları yaşayan sizlersiniz. Siz, işinize gelmediği için her sıkıştığınızda "hani dinde zorlama yoktu" diyenlersiniz. Siz işinize gelmediği için "hani islam dini hoşgörü diniydi" diyenlersiniz.
Her ne olursa olsun bu aşağılamak oluyor bir insanı sen direk ben lafımı söylerim diyorsun yani ceza vermek senin hakkın değil valla kusura bakmada yani ayrıca ben işime geldiği gibi davranmıyorum elimden geldiğince iyi biri olmaya çalışıyorum kimseyi incitmeden bu sohbeti de burda kesmek istiyorum çünkü bunu anlayabilecek bir kapasite göremedim karşımda sana hayatında başarılar diliyorum iyi günler
Ben, inandığım Peygamber Hz. Muhammed'in zamanında verdiği cezadan bahsettim, onu hemen uygulayalım demedim, farkındaysan şeriatla ilgili birşeyden de bahsetmedim, neden öyle anladın, anlam veremedim.
Haklısın bende sende göremedim aynı şeyi. İyi günler sana da.
@faline saygı olayı şöyle islama göre sen ona zarar veremezsin kendi hayatıdır, ama allahın yasakladığı bi şeye de allahım evet sen yasakladın ama ben saygı duyuyorum yaa diyemezsin
Yasal olmamalı bence, hormonal sorunu olan bir şekilde cinsiyet değiştirmeden ya da cinsel tercihini değiştirmeden önce sosyal ve psikolojik yardım almalı, bu ülkenin Hollanda gibi olması medeniyet olmaz, ahlaksızlık olur, Lut kavmi de bu yüzden helak olmadı, Allah lanet ediyor bu tarz şeyleri biraz da inanç ve akıl olarak bakmak lazım, hoşgörü her şey için uygun değil, bence asla yasal olmamalı, en iyi düzen bu konuda şu anki düzen.
Asla desteklemem bunu eşcinsellik toplum ahlakını bozan ve sapık bir görüştür. Eşcinsellik normal olsaydı doğal yollarla çocuk yapılabilirdi demek ki doğal değilse sapıklıktır.
Zaten doğal yollarlada çocuk yapılıyor kadınların kemiklerinde sperm bulundu erkeklerin ise bir şeyi yok. Ayriyetten sapıklık değildir anne karnında belli olan doğal şey nasıl sapıklık oluyor zır cahil
@falciiabinizgeldii Ya boş yapma doğal yollarla falan yapılmıyor o dediğin sadece kız çocuk oluyor ve doktorsuz çocuk yapamıyorsunuz hadi git yap göreyim seni
Doktora gitmeden çocuk yapamıyorsan hastalıksın eşek gibi kabul edeceksiniz bunu normal falan değilsiniz iki tane cinsiyet vardır kadın ya da erkek üçüncüsü yoktur eş cinsel ilişkilerde bile bir taraf erkek bir taraf kadın rolü yapıyor ne zırvalıyorsunuz lan siz !
Sapıklık olmasa 21. Yüzyılda değil tarihin en başından beri normal karşılanır hiç bir dinde yasaklanmazdı ayrıca eşcinsellik İnsanlara özendiriliyor bir çok hetero İnsan eşcinselliği sempatik görmeye başladı bile emiliy ratajkowski çocuğunu cinsiyetsiz yetiştireceğini 18 yaşından sonra istediği cinsiyeti seçebileceğini söylemişti hani eşcinsellik normaldi?
of kes ya
@laylaylay71 Kardeşim size ne eşcinsellerden onlar kendilerini bu kadar savunmuyor :Ç
ben eşcinselim sen hayırdır?
@laylaylay71 üstteki arkadaşa diyorum avukat olmuş :D
Lezler ve Gaylar için iki ayet bırakıyorum
Nisa suresi 15: Kadın kadına hayasızca davranışlarda bulunanlara/lezbiyenlik yapanlara gelince, onların işlediği bu ahlaksızlığa aranızdan dört kişi şahitlik etsin; bunlar onun için şahitlik yaparlarsa, suçlu kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara tövbe etmeleri suretiyle bir kapı açıncaya kadar, evlerine hapsediniz..
Nisa suresi 16: İçinizden iki erkek fuhuş/livata yaparsa onlara eziyet ediniz; eğer tövbe edip uslanırlarsa, artık onlara eziyetten vazgeçiniz. Çünkü Allah, tövbeleri kabul edendir, merhamet sahibidir.
Bence eşcinsellik insanda olan bir psikolojik sorundur. Kimliğini diğer cinste aramaktır. Onları kınamıyorum. Ama yanlış bir şey. Kafadan atıyorum; renault u ne kadar değiştirsek de opel olabilir mi? ya da bunun tam tersi olabilir mi? İşte eşcinsellikte böyle. O yüzden eşcinsellik yasal olmamalı
Eşcinsellikle söylediğin şeyin en ufak bir alakası bile yok araştır. Eşcinseller zaten kendi cinsiyetlerinden memnun ve kendi cinsinden hoşlanıyorlar bir cinsel yönelim bu nornal ve doğal bir durum.
@AlongGirlxx Görüşüne saygı duyuyorum. Ama kendi cinsinden hoşlanmak normal değil. Eşcinselliğin doğal olmadığı kesin. Yukarıda örneğini verdim.
Hayır aksine doğal bir cinsel yönelim herkesin karşı cinsden hoşlanması gerekir diye bir şey yok bu kanitlanmadı herkes hetero doğar diye bir durum yok eşcinsellik de doğal bir cinsel çeşitliliktir ve her canlıda vardır. Tek bir normal yok birçok normal cinsel yönelim var.
@AlongGirlxx Heterocinsellik yaratılışımızda var. Allah canlıların soyunun devam etmesi için insan ve hayvanların kalbine cinsellik duygusunu vermiştir. Aksi taktirde üreme olmazdı. Doğal olan budur. Bir diğer sebep de cinsel arzu olabilmesi için insan kendinde olmayana ilgi duyar. Kendinde olan bir şeyin benzerine ilgi duymak normal değildir. Ama onlarda insandırlar. İnsan gibi yaşamayı hak ederler.
Hayır öyle bir şey yok senin inancında olabilir ama doğada böyle bir şey yok eşcinsellik var bunu reddedemezsin her canlıda var ve gayet doğal bir cinsel yönelim bu. Doğalı hetroseksuellik değil eşcinsellik de doğal bir yönelim tek 1 cinsel yönelim yok neyin normal neyin anormal olmadığına sen karar vermiyorsun eşcinsellik doğal ve normal bir cinsel yönelim. Yok aynısını sevemezmiş falan bunlar gercek degil tamamen uydurma her insanın heyero olması gibi bir durum yok bunu kanıtlayan bir şey de yok artık tek bir normal olmadığını bir çok normal ve doğal cinsel yönelim olduğunu karayn hayal aleminden çıkın gerçekler bunlar.
@AlongGirlxx Hayal alemi değil ispatlarıyla yazdığım şeyleri kanıtladım sana. Hatta kutsal kitabımızda eşcinsellik açıkça yasaklanmıştır. Tarihte Lut kavmi vardı. Allah onları bu yüzden helak etmiştir. Google dan araştır. Görürsün.
Söylediğin şeyler kanıtlı falan değil sadece din kitabında yazıyor fakat herkes senin dinine inanmıyor dinde yazan şeylere doğru demek senin işin olabilir fakat ben gerçeklere alakalıyım bilim söylediğin şeylerin tam tersini kanıtladı bile üreyemeyen anormaldir diye bir durum yok heteroluk yaratılışta var diye bir durum da yok tek cinsel yönelim heteroseksüelliktir diye bir sey de yok. Ben dinsel değil bilimsel konuşuyorum.
@AlongGirlxx Maalesef bilimsel konuştuğunu zannediyorsun. Ama eşcinsellik insanların çocukluk döneminde yaşadığı travmalar, ihmaller ve isitismarlardan ortaya çıkıyor. Dinsel konuşmadığını yazmışsın ama %90 ı Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Bizi Türk yapan şey geleneklerimiz, göreneklerimiz ve aile hayatımızdır. Eşcinsel evliliğin gelecek nesiller için Türk toplumunu çöküntüye uğratacağına inanıyorum. O yüzden eşcinsel evlilik yasal olmamalı.
Söylediğin şeylerin bilimsel bir tarafı yok küçükken Travma vs muhabbeti tanamen bilim dışı psikoloji böyle bir şey yok bu günümüzde sizin gibi eşcinselliği kabul edemeyen dininden başka fikri olmayan cahil kesimin dinleri haklı çıksın diye olan uydurmaları o kadar. Psikoloji de tıpda eşcinselliği bir oluş olarak görür. Bilinsel olarak cinsel yönelimler anne karnında oluşur ve asla ama ASLA doğum sonrası müdahaleler bunu değiştiremez yani saçmalamayı kesin sizin bilim dediginiz milat oncesinde kalmış 2 3 dinci sözde doktorun dedikleri o kadar. Eşcinsellik üzerinde doğum sonrası hiçbir şey etkili olamaz dediklerin de senin hayal ürünün o kadar.
Ayrıca ülkenin %90ı müslüman değil sözde Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Bir ülkenin dini olmaz bu ülkede her tarz insan var ve bir ülkenin refaha ulaşabilmesi için bu her tarz insanın haklara sahip olması gerekir. Eşcinsel bir insan haklara sahip olması Müslüman bir insanın hakkını kısıtlamaz.
Ayrıca kimse sizin uydurma aile yapınıza uymak zorunda değil eşcinsel evlilik olmayınca bu insanlar yok mu olacak zannediyorsunuz? Hayır onlar buradalar ve kağıt üzerinde birliktelikleri gözükmese bile her zaman da burada olmaya devam edecekler ve daha da görünür olacaklar emin olabilirsin.
Eğer bu sizin kültürünüzü bozuyorsa bozsun çünkü Eğer kültürünüz herkesi kapsamıyorsa belki de bozulması gerekiyordur.
@AlongGirlxx Ben söyliceklerimi söyledim. Sen beni değiştiremezsin. Ben de seni. Seni farklı görüşlere saygı duymak gerek.
Söylediğim şeyler bilim benim düşüncelerim değil ama senin söylediklerin gerçekleri reddetmek için uydurulmuş saçmalıklar. Herneyse...
Yasal Olmamalı Elbette.. Toplumsal Değerlere Aykırı
Kim oğlunun kocası olsun ister...
Al buda tarcan bizim oğlanın kocası... damaaaat...
Olacak şey değil
Neden istemesin? Oğlunun mutluluğunu isteyen herkes ister neden utanıyorsunuz bundan? Neden her şekilde oğlunuz adına mutlu olamıyorsunuz? Kızının karısını söylemekten utanmazsin ama al sana 2 yüzlü toplum yazık çocuklarınıza.
herkes oğlunun mutlu olmasını ister?
Bir hayat, insan tarafından istendiği gibi yaşanmalı. Devlet bunu engellememeli. Ben lgbt olanlara saygı duyuyorum öyle arkadaşlarım da var karakterleri de gayet yerinde. Şimdi ben öyle değilim diye onların hayatı yaşama hakkı yok mu? Onlar da insan ve bir seçim yapmışlar..
Yasasinlar kimse onlara ölsun demiyor ama bu is yayilirsa insan nesli yok olur
lgbt lilerin evliliklerinden çok beni şaşırtan ankebut suresinin 34. ayeti kerimesinde ;
"Biz, yoldan çıkmalarının cezası olarak bu memleket halkının üzerine gökten alçaltıcı bir belâ indireceğiz!”
ayetini okuyup "Rabbim bunların belasini versin helak etsin "nin disinda olumlu bakanlarin kendilerine hala nasil musluman demeleri?
İnsan gibi yaşayabilirler ona kimsenin dediği bişey yok, bu tür şeylere karşı olmak sanki orta çağ zihniyetinde olup bu tür insanlara yaşam hakkı bile verilmemeli denmiş gibi algılanıyor, elbette herkes her türlü şeyde özgür, sadece yaptıkları şeyi toplumun gözüne sokmaya çalışmaları rahatsız edici oluyor, sonuçta her şeyin aşırısı rahatsızlık verici olur.
O değil de her şeyi taciz tecavüze çekenler, kafayı mı yediniz siz?
Eşcinsel ilişkiler doğru değil deyince sanki biz taciz tecavüzü destekliyormuşuz, ama eşcinselliğe karşı çıkıyormuşuz gibi konuşanlar var. Zihniyetinize, zekanıza hayranım.
Böyle devam edin dik kafalılar.
Çocuğunuz eşcinsel olursa evlatlık edinir ve adına da aile dersiniz artık. Sonra başkaları çok eşli hayat sürdürünce de olabilir bize ne deyin.
Avrupa'da pedofiliyi savunanlar da var. Hadi buna da normal deyin!
100 yıl sonra bunu da tartışırsınız artık.
Zeka küpleri sizi
buna karşı çıkanlar genelde günah diye çıkıyor ama çocuklarla evlenen dedelere bir şey denmiyor nasıl olsa haram değil çok normal işinize gelince dini sokuyorsunuz araya bu yüzden onlara örnek veriliyor
@_yagmurr___ kimmiş onlar göster bakalım!
Ama bana iki tane cahil cühelayı veya 1000 sene önceyi örnek verme. Çünkü her yerde normaldi bu sadece müslümanlar arasında değil.
Hadi Allah aşkına bana çocukla evlenen dedeyi örnek versene bu zamandan.
yorumlara baktığında bile görülüyor. haber falan izlemiyorsun ya da intte hiç takılmıyorsun herhalde bunu demen için
Zihniyeti bozulmuş, kirlenmiş, çarpıklaşmış bir zihniyetin varoluşu üzüyor tabi ki... Başımızda bi kerimcan var zaten. Başka kerimcanlara gerek yok.
Cevabım görselde, dünya görüşüm bu
İnsanı insan olduğu için seviyoruz, sayıyoruz, saygıda kusur etmiyoruz...
Lakin bu toplum kültürel yapı olarak buna hiç müsait değil, bu söylemler ilgi çeker ve tepkiye dönüşür. Bu sever ortadaki saygı ya da nötr düşünceler nefrete hatta şiddete dönüşebilir. Bu toplum hala ''müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz'' mantığı ile yürürken LGBT nin bu talebi ters teper...
Yasal olsun abi Allah aşkına sanki toplumsal değerimiz mükemmel bir düzeydeymiş gibi bu durum mu onu kötüye götürecek.
Evet pedofiliyi yasallaştıracak duruma getirecek kim bu hali düşünmeden lgbt+ ki + pedofili demektir istiyorsa Allah onu bildiği gibi yapsın.
toplumda bazı yanlışlar oluyor diye bunu hoş mu görelim.
@tecrubebılgı bazı? toplumda çoğu şey yanlış onlara bir şey denmiyorum ama konu eşcinseller olunca herkes toplumsal değer vs
Yasal olmamalı. Toplumsal değerlerimizi yok eder.
Aile kavramı anne, baba ve çocuktan oluşuyor. İki hemcins kişiden değil.
dünyanın en saçma olayı mal mal konuşmayın her şeyi böyle yasallaştırsalar dünya yaşanmmaz bir yer haline gelirdi tamam o zaman hırsızlık yasal adam öldürmek yasal kadına şiddet yasal bazıları onla bunu ne alakası var diyecek işte herşey böyle gelişiyor yavaş yavaş o yüzden saçma sapan konuşmayın bu gidişle herşey alt üst olur
kadınla erkekte evlenmesin o zaman ne gerek var
@SosyoPsikopat tamam olur hadi bakalım
Ya Allah aşkına neyle neyi bir tutuyorsunuz
@xCuppycake tam olarak kime dedin
Aynı şey mi bunlar stultus?
@KozalaklıPizza al bir rebus daha
Olayda iki yetişkin kişinin rızası varsa tabii ki kimse karismayacak ortada zarar gören kimse yok ki hırsız baskasinin hakkını gasp ediyor katil baskasinin hayatını çalıyor
Teorik olarak aksi görüşlerdeki insanları kabul etmediğin sürece yer edemezsiniz ki zaten keşke bunu anlasanız. Yasak kısmına ne desem yanlış anlaşılır o yüzden bişey demiyorum ama sen nefret yorumları yapana ağır konuşurum dersen kimse sana karşı sakin durmaz ^^ tokyo ghoul izlediğim için ve psişik olduğum için bende insanların insanları dışlaması ne biliyorum, fakat kimse sıcak bir adım atmıyor ve herkes kaosa koşuyor
Toplum ve sosyal değerlerden dolayı asla türkiyede bunu yasallaştıramazlar bunlara tecavüz eden hırsızlık yapan skip atanlar daha faydalı emin ol sözde müslüman bir ülkeyiz zaten zina da yasaklanmalı o halde erkeklerde kadınlarda birbirleriyle yatmamalı yatanlar idam edilmeli bana göre bizim mutlu olmamız engelleniyorsa onlarda aynısını yaşamalı diye düşünüyorum
İnsanlar cinsel yönelimleri yüzünden katledilmesin, işinden gücünden edilmesin, toplum baskısına maruz kalıp intihar etmesin isterim. Ben heteroyum. Sadece yaradılanı seviyorum yaradandan ötürü. Bence eşcinsellerin evlilikten önce halletmesi gereken çok daha büyük sorunları var türkiyede.
İstesek te istemesekte biseyler oluyor.
Dogada 1500 canli da biseksuellik gozlendigine gore bu ayiplanmamasi gereken bir durum.
Ayni durum sende yok diye baskasina kizmak onu asagilamak bana gore tanricilik.
hayvanla insanı bir mi görüyorsunuz hcjfghfd
bazı hayvanlar kendi bklarını yiyorlar, bir insan da kendi bkunu yese hayvanlar da yapıyor mu diyeceksiniz
@poncikkizzzzx
Katılıyorum hayvanlarla insanlar bir mi
Bilimsel olarak altı çeşit canlı bulunur: Bitkiler, hayvanlar, protistalar, mantarlar, arkeobakteriler, eubakteriler.
İnsan hayvan katagorisinde dir.
Yemin ederim LGBT üyelerini savunduğunuz kadar dini savunsanız çok şey değişirdi çokkk
hayvan kategorisindeyiz, ama hayvanların da ayrı ayrı cinsleri var ya hani
tavuk ile sen bir değilsin ya hani
hayvanlar zekaya göre hareket etmiyorlar ya hani
O zaman dini baz alarak anlatayim, kalpler allahin elindeyse ve onun sozunden baska bir soz olmayacaksa ve o din gunune kadar bir idrak verip karismayacaksa.
Ben allahtan daha buyuk degilim ki karisayim.
Lut kavminin helak olmasina gelirsek homoseksuel olduklari icin degil aslinda zorla yapmaya kalktiklari icin helak olmustur.
Onlar ise yalan maymunlar hariç çünkü maymunlar çok azgındır belgesel izlediğinde muz kabuğuyla yaptığını bile görürsün sen kendini maymunla bir tutuyorsan kendine canlıyım insanım deme akıllı değilsin
Zorla mı asla zorla değildi sahtekarlık yapmayın keyfii zevk için yapıyorlardı. Hatta Lut yapmayın bu sapkınlık deyince sanane dediler ki orada namaz kılanlar bile buna göz yumdu zorla birşey olsa yummazlardı lutta dahil ki karısı da destekledi onları biraz yavaş atın tutun
Tabiki de hayır bu ülkenin % 95i müslüman eşcinsellere saygı duyarım ama Allah'ın helak ettiği bir şeyi dee savunacak değilim
Aile kavramı diye birşey kalmaz asla yasalaşmamalı..
Eksileyen hanımefendi çocukları sevmiyorsun anladıkta ailenin ne olduğunudamı bilmiyorsin acaba tesüf ederim😂
Evlilik aile demektir ailede erkek ve kadindan oluşur bu kadar basit niye anlamiyorlar
@bowie321 anlatıyoruz ama anlamak istemediklerini düşünüyorum
Ben kati bir nefretle bakmiyorum herkes kendi tercihini yapar sonucta! Ama is yasallasmaya gelirse karsiyim! Adet/orf/gelenek olarak bakmiyorum umurumda degil o tur seyler! Ama bu durumu insan dogasina aykiri buluyorum ve bundan dolayi ozentilestirmenin/alistirmanin toplumu oraya dogru itmeyi dogru bulmuyorum. Birakin kim ne istiyorsa YASASİN ama akli ermeyen bireyleri OZENDİRMEYİN! diyorum.
Böyle bir şeye saygı duyulmaz yaa dinde de yasak zaten yanlışa saygı duymamak lazım LGBT bitse yeni doğan çocuklar da böyle bir şeye belki yönelmez
her şeyi dine göre yaşıyoruz ya
Yasallaşsın herkes özgür olmalı içinden ne geliyorsa onu yapmalı doğarken sorsalar nasıl dünyaya gelmek istersin aynı doğduğum gibi dermisin onun için bu kişinin bi kabahati değil içinden gelen bi dürtü bi tutku yaradılışı itibariyle onu o yöne itiyor bu görmezden gelinebilirmi.
MQ mun ülkesinde ne eşcinseller umurumda ne de başka bir şey. Benim umursadığım tek şey US in TR ye uygulayacağı 25 % vergi elektronik eşyalarda. MQ ülkenin nasını zükülüyor bu koduklarım onur ayı diyor. Onur ayı deyip ortalıkta dolanıyor. Bu mq mun dünyasına bir türkiye büyüklüğünde meteor taşı düşmesinin ve de tüm insanlığın tamamının yeryüzündne silinme vakti geldi geçiyor. Covid becereksiz çıktı.
Kimle nerde ne bok yerse yesin. Ama bu iş yasallasip evliliğe dokulmemeli. aile yapısını bozar. bakin geçmişe helak olan toplumlara bakın hep eşcinsellik ve sapkınlık uzerine
Aynen öyle müslüman kerdeşim, aynen öyle. İnşALLAH bütün kafirlerin eşcinsel midir nedir, onlar hepsinin elleri ve ayakları çarpraz bağlanıp öld*rülür.
saçmalık! kendi yaşam tarzı olabilir amma velakin yarın evlat edinme hakkıda isteyecek ve evlalık aldığı çocuğu da zorla kendi fikirlerine göre yetiştirecek. bir de homo-misyonerler çıkmasın bi zahmet. nasıl ki yobazlara yallah arabistana diyosak bu arkadaşlara da yallah hollandaya diyoruz..
Escinsellerin aileleri nasil heteroseksuel ise heteroseksuel anne babasi escinsel olabilir
inşALLAH kardeşim, inşALLAH hollanda, sağol
@xCuppycake yapmayın hocam 5-6 yaşındaki çocukları "onur haftası" diye dillendirdikleri rezillik haftasında nasıl kepaze şekilde yanlarında yürüttüler görmedin mi?
Biz onlar yanlış yapmaz demiyoruz diyoruz ki escinselse oyle yaşasın özgür olmadıkları taktirde daha cok riskli oluyorlar
Yasallaşmalı tabiki insanlar istediği kişii ile evlenebilir, bu toplumsal değerimizi yok eder diyenler, tacizciler tecavüzcüler katiller toplumsal değerinizi yok etmiyor ama iki insanın bir birini sevmesi sizi rahatsız ediyor toplumsal değeri yok ediyor öyle mi sadece gülüyorum
desteklemiyorum ama saygım sonsuz
Onlara birde escinsel evlilik ekleylim takim tam kurulsun.
İnsanlar dediği eşcinseller😀tacizcileri savunan kim. ikisini kıyas etme saçmalığı saygı olabilir yasallaşmalı demek başka bişey. Bu arkadaş sürekli sap samanı karıştıryor.
Bizim ülkede olmaz gitsinler yasal yerde yapsınlar
Sanki tacize tecavüze destek çıkan var gibi eşcinselliği tek hayır diyoruz gibi aptal saptal yazmanız yok mu? Hepsi aynı bokun laciverti hatta sizler türemeyin yeterli
Bide buna Onur diyorlar, ne hale geldik. Evlenmek isteyenler yallah Hollanda'ya
Eşitlik adı altında masumane gösterilen ve iğrençliğin üstüne örtülen masumca bişi algısı ile normalleştirilmeye çalışılan iğrenç ötesi bi vaziyetden başka bişi değil.. bu bi değer felanda değil.. romantik yazılarla kimseyi kandiramazsniz...😏😏
Aynen öyle. Çok zekisin sen, büyük resmi görüyorsun.
Herkes belirlenmiş cinsel kimliklere inanmak zorunda değil. Bu cinsel kimlerin de kimler tarafından neye göre belirlendiği tartışılır. Her iki bireyin bu gibi beğenisi varsa diğerlerine saygı duymaktan başka ne kalır ki?
eger turkseniz eger atam ataturkse diyursaniz yasal olmamali. yok eger avrupa culturene ozenegiz diyursaniz oda baska bi kafa.
bu arada çin ve japon gibi gelismis ve avrupadan daha ostun, olan ulkelerde bille bu yasal deĝil. yani bunun yasal olmasi gelismekle bir alaksi yok
Evliliği önemseyen var da kimlerin evlenip kimlerin evlenemeyeceğine mi karışıyoruz. Böyle konular yalnızca ortalığı karıştırıp insanlari birbirine düşürmek için alevlendiriliyor. Herkes zaten dilediğince yaşıyor bunu tekrar masaya yatırmamıza lüzum var mı..
Hayır yasallaşmamalı. Eşcinselliğe karşı bir ön yargım yok bir nefretim yok ama bu kadar önemsenecek değer verilecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum.
Onur ayı mı 🤣 sapkınlık olarak görüyorum. Evlenmeyi bırak normal olarak bile görmüyorum.
Ülkemizdeki bazı toplumsal değerlere saygı duysam da karşı çıktıklarım da var. Bu durum da bunlardan birisi ve dini açıdan da inancımıza ters olduğundan ''Eşcinsel evliliğin'' yasallaşması ülkemizi büyük bir krize sokarak ikiye bölebilir.
Ben de bir eşcinselim. Fakat evliliğin yasalaşmasını istemiyorum. Bende bunu doğru bulmuyorum. Yoksa evliliğin bir önemi bir değeri kalmaz. Biz eşcinseller genellikle flört etmeyi seviyoruz. Zaten evlenmek isteyen eşcinsel kişi sayısı azdır.
Sen ne diyosun ya eşcinseller evlenirse ne demek evliliğin değeri kalmaz? Eşcinseller de bir ömür beraber olma sözü verebilir bu kadın erkekle kısıtlı bir durum değil eşcinsel biri olarak bunu nasıl söylersin? Bunu diyerek eşcinseller birbirlerine böyle bir söz vermezler onlar flört eder geçer izlenimi veriyorsun bu senim için gerçerli olabilir ama her eşcinsel adına konuşma neymiş doğru bulmuyormuş sebep ne? İyice saçmaladınız siz ya.
@AlongGirlxx Bence yazdıklarımın hepsi doğru. Ben ayrıca tüm eşcinseller evlilik istemiyor demedim. Evlenmek isteyen eşcinsel kişi sayısı azdır dedim. Ve eşcinsellerin yüzde 90nı flört etmeyi seviyor.
Doğru falan değil resmen bağlılığı heterolara özgü göruyorsun eşcinsellerin böyle bağlı uzun ilişkileri olmaz diyorsun ayrıca %90 diye bir oran da verenezsin kendi adına konuş. Evliliğin anlamı kalmaz ne demektir evlilik hetero işi değil. Ayrıca eşcinseller flört eder sevgilileri olmaz uzun süreli ilişkileri olmaz demeye çalışmışsın hangi hayal alemi bu?
Hakları yok. Zira hakları olması için, şahsi kararlarını "topluma dayatma" girişimine giremezler. Dünya'da tartışmanın odağında olan güruh için, bu toplum öncülük edemez. Alenen yaşama istekleri bu toplumda olmaz, biliyorlar...
Bir de çocuk evlat edinirler. Yarın bir gün ne diyecek o çocuk etrafa. Çok boyutlu. Yasak olmalı.
Bütür şeyleri yasallaştrmak istiyenler toplumun, örf, adet, gelenek ve görenekleriyley kutuplaştırmak istiyorlar. Bana göre iğrenç bir durum.
Ben eşcinsel evliliği doğru bulmuyorum. Çok doğru bir şey olsaydı medeniyette şimdiye kadar yerini bulurdu. Eşcinsel birliktelik hiçbir zaman toplumda kabul edilmeyecektir bu böyle biline. Destekleyen çoğu insan da tepki yememek için destekliyor.
Ben escinselim ancak inancım gereği lgbt bireylerinin evliliği yasalaşmamalıAncak isteyen Avrupa'ya gidebilir 3 semavi dinde bunun günah olduğunu söyler
Buna yasal olsun derken nasıl mideniz bulanmıyor anlamıyorum.
Valla ben de anlamıyorum, nasıl midem bulanmıyor. ilginç?
Miden olmayabilir. Normal.
Olamaz böyle bir durum.
Toplumda normalleştiricek tarz paylaşım yapanlar cezalandırılmalı bence.
Bence de çünkü zaten normal bir şey.
@laylaylay71 değil
Özgurluk yönünde fikrim yani yasallasmali kimseye bir zararları yok ne bu nefret