LGBT+ bireylerin yaşam hakları ve kalitelerini normalleştirmek, ötekileştirme çirkinliğinden uzaklaşmak için bilinçlenmek gerek ve işte tam bu zamandayız! Nefret salgınını körükleyecek kişiler anketimden uzak dursun çünkü ağır konuşurum. Neyse, tehdit ettiğime göre gelelim kendi fikirlerime.
İnsanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar, bence biz de bundan dolayı korkup öteki kalmalarını istiyoruz ama durun, kesin kararlar vermeyin. Herkesin sevdiği kendine diyebilecek cesarette misin? Eminim öylesin ama korkuyorsun. Bilmiyorsun çünkü, anlatılana da ön yargı ile bakıyorsun. Yapma! Bir bebeğin öğrenmesi gibi tarafsız ve yalın dinle, belki o zaman sen de ''herkesin sevdiği kendine'' derken bunu yürekten söyleyebilirsin.onur ayı - 2021
Yasallaşmalı. Herkesin hayatını istediği kişiyle birleştirme hakkı olmalı.
Bu yapacağım yorumu kırıcı olmamak kaydı ile yapmayı planlıyorum umarım insanlar beni anlamak istediği gibi değil de benim anlatmak istediğim gibi anlarlar, eşcinsel olmak insanın elinde olan bir durum değildir yani bu doğuştan gelen nasıl heteroseksüel bir bireyin kadınların ya da erkeğe ilgi duyması erkeklerin de kadınlara ilgi duyması gibi bedensel ve fizyolojik bir durumdur.
Böyle aşağılayıcı yorumlar yapmak istemem çünkü hiçbir şey için büyük konuşmamak gerekir klasik bir söz vardır Gülme Komşuna Gelir Başına bundan dolayı bu durumda olan kardeşlerimize Allah sabırlar ve imtihanlarının kolay geçmesini nasip etsin, zaten toplum olarak belli konularda ahlak düzeyini fazlası ile açmış durumdayız. Bugün bırakın eşcinsel birliktelikleri insanlar nikah olmadan dini ve resmi nikah olmadan aynı evde yaşıyorlar aynı evi paylaşıyorlar nikah olmadan hamile kalma durumları söz konusu oluyor.
Bizler daha bunlara önem alamıyorken Şimdi bir de eş cinsel ilişkiler yasal hale gelse ortalık daha çok karışır, kimseyi ayırmam ama yakın zamanda buradan eşcinsel olan bir arkadaşla tanışmıştım normal bir arkadaş olarak sohbet edelim onu anlamak istemiştim ama daha sonrasında maalesef şu durumla karşı karşıya kaldım O eşcinsel olan arkadaş bana ilgisi olduğunu ve benimle cinsel birliktelik yaşamak istediğini söyledi. Bundan dolayı ben kesinlikle böyle bir şeyi tasvip etmiyorum hem ahlaki hem de dini olarak eşcinsel durumlarına meşrulaştırmak doğru değildir. Günümüzde zaten birçok ahlaksızlık durumları meşru hale gelmedi mi? Bir de bunu meşru hale getirirsek ne hale geliriz düşünüyor musunuz? Zaten insanlar birbirine söylemeden ya da gizli bir şekilde çok rahatça ilişki yaşıyorlar niye bunu illaki yaşama bir yasal yollara başvurma içgüdüsü yaşıyorlar bunu anlamıyorum. Ayrıca bir de adını onuru ayı koymuşlar neyin onuru arkadaşlar, insan eşcinsel olduğu için neyin onurunu duyabilir? Bugün eşcinsel bir adamın yanına çocuğunuzu lezbiyen bir kızın yanına kızınızı bırakabilir misiniz başına neler geleceğini biliyor musunuz? Tabii ki azgınlık ya da ahlaksızlığın eşcinsel olma ile bir ilgisi yok ama eşcinseller heteroseksüel olanlardan bile daha fazla ahlak yoksunu olduklarından dolayı kesinlikle böyle bir şeyi tasvip etmiyorum ve onaylamıyorum. Dediğim gibi hakaret etmiyorum herkesin kendi kaderi kendi hayatı Ama hiçbir şekilde bunun yasal olmasını doğru bulmuyorum.
Demek ki sorun bende değil sende, ayrıca ben fikrimi yazdım katılmak zorunda değilsin zaten site yönetimi katılmış süper görüş seçmiş sen sevmesen de olur.
Cinsel tercihi kişiye özel yaşam tarzıdır ancakYasalaşmasa ne yasalaşsa ne? ben size en az yirmi kişi sayabilirim sosyal medyada yaşantılarını video fotoğraf vs ile paylaşanlar Bakın arkadaşlar ülkemiz bir mozaik gibidir, öyle yorumlara baktım da evet yasallaşsın diye yazan arkadaşlara tek bir sorum var, ben tercihlere saygı duyduğumu belirttim ama sözde değil, dayım amcam halam teyzem kızkardeşim abim ya da yakın akrabalar böyle tercih kullansalar asla karışmam ama görüşmem de Soru şu ahkam kesenlere yassallaşsın diyenlere:aynı şeyi sizde olsa yda yasa çocuğunuz erkek evladınız karşınıza çıkıp anne ben hem kızlardan hem erkeklerden hoşlanıyorum ya da kızınız anne ben hem kızlardan hem erkeklerden ya da aynı cinsten dese? Boş beleş yorum yapmayın bu ülkede bu İşler lafla olmaz ama yaşayamazlar demiyorum yaşıyorlar, sahada ötesi suggardaddy’ler suggarbaby’ler İnan isteyenler offff işin iyice cılkını çıkarttınız ya kendinize bu soruyu sorun bana cevap yazın ama dürüst olun
Çocuğum eşcinsel veya biseksüelse gayet normal karşılarım neden herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz bu sanki korkunç bir şeymiş gibi herkesin olumsuz karşılamasını bekliyosunuz yoo değil gayet doğal bir durum ve gayet de doğal karşılarım çünkü olması gereken bu.
Ayrıca sosyal medyada parası olan kesimin yaşaması her eşcinselin rahat olduğu anlamına mı geliyor zannediyorsun? Bu ülkede neler yaşanıyor haberin yok herhalde biraz aç gözlerini eşcinseller heteroların sahip olduğu her hakka sahip olmak zorunda kimse senim zevkine göre hareket edemez herkes kendisi olmak ve bunu özgürce yaşamak zorunda.
Yasallaşmalı çünkü ülkedeki bir insan topluluğunun varlığını kabullenmeme, yok etmeye çalışma hakkını kimse kimseye vermemeli. Yasallaşsa bile bir şey değişeceğini sanmıyorum çünkü homofobik nefreti çok büyük ve ciddi bir nefret ve eşcinsel komşuları olan kişiler komşularının evlerini yakabilirler. Memurlar kötü davranabilir, düğün yerleri istemeyebilir, düğünlere saldırı bile yapılabilir kimse bir şey demez. Kaç transseksüel tacize uğradı dövüldü sırf transseksüel oldukları için. İş bulamadılar, ötekileştirildiler, zorbalığa maruz kaldılar. Kimse çıkıp bir şey yapmadı. Bu iş riskli ama yapılması gereken bir şey kısacası. Çünkü; Bu işin düzelmesi lazım insanlar onlara kabul etme seçeneği verdiğimizde kabullenmeyecekler diğerlerinin hayatlarını yaşama haklarını "gelenek" adı altında yok etmeye çalışacaklar. Ama diğerlerinin özgürlüğünü kimsenin almaya hakkı yok. Dine uymayabilir ama bu dine inanmayanları ötekileştirme hakkını kimseye vermez. Bu ülkede sadece heteroseksüeller cis insanlar yaşamadığı gibi sadece onlara evlenme hakkı vermek ayrımcılıktır. Hoşgörülü olunmayabilir ama bu işe engel olmaya kimsenin hakkı yok çünkü bu insanların da hakları var. Ve başkasının hakkını elinden almak istemek saçma. Kimse kimseyi ahlak anlayışını yaşamaya zorlayamaz. Bu insanlar bunu kabullenmeyecekler ama yapacak bir şey yok çünkü ayrımcılık yapma gibi bir hakları yok.
Zaten dünya batmış durumda bir de böyle birşeyin yasal olduğunu düşünemiyorum. Bir de savunma yapmak için yok herkes özgür de yok benden kime ne de diye laflar söylemeyin burda. Bu bi hastalık değil... Allah tarafından insanlara verilen bir sınav dır. Sabredersen kazanırsın.. o kadar. Bende o duyguda olan bir insanım... ama kimse bu zamana kadar gelip de :"kızlarla neler yaptı varya bir bilseniz." Diyemez... Ben o yüzden kendimi bu konuda ayrı tutuyorum.. Sebebi de nefsimin istediği şeyleri benim günah olduğu için yapmak istememem. Fakat şöyle bir dönüp bakıyorum da.. çoğu tam tersini yapıyor. Haklı olduğunu sanıyorlar... Ama değiller.
Benim hayatımdan sizene diyenlere sesleniyorum... Bu dünya da bir toplum olarak yaşıyoruz.. 1 kişi dini inkâr ederse onun arkasından 1000 kişi gider... eğer 1000 kişi din'e inanırsa o 1 kişi tek başına kalır... 1 kişiden ne olacak derseniz hayatımızı zehir edersiniz..
O yüzden evlilikmiş bilmem neymiş... onları bi bırakın kenara
Aynen öyle 👍 Bu bir sapkınlık bir meyil.. Tıpkı bu, nikahının olmadan karşı cinse meyletmek ile aynı.. Ama bize de yasak! Biz normalleşsin diyor muyuz zinaya?
Ben de şuna inanıyorum. Şeytan tarafından bi din kitabı gönderilmiş, insanlara tanrı adı altında emretsem ne kadar kötü olabilirler diye, sonucunda sizin olduğunuz durum ortaya çıkmış. Gelip de bu bi sınav diyip insanlara zulmedip sonra cenneti heheflemeniz tamamen şeytanı gösteriyo, bundan tanrı olmaz anca şeytan olur. Sizlerin inancının dünya genelinde dışlanıp kabul görmemesi gerekiyor. Kan isteyen bi dinin takipçileri de kan bulur. Dünyayı cehenneme çevirmek için birebirsiniz, tehlikelisiniz.
@Pırtcık bu kanıya nerden vardın sorabilir miyim? Şeytan ile din kitabını ne akla hizmet bi araya getiriyorsun? Benim anlattıklarım değil... bu dünya başlı başına bir sınav. Haa yok benim işime gelmiyor öylesi diyorsan keyfin bilir... ben burda kalkıp da sen şöyle yapacaksın senin arkadaşın böyle yapacak bilmem ne diye akıl verecek değilim... Beni alakadar etmez yani.. ama gördüğüm bişey varsa da uyarırım. O kadar Şimdi canın nasıl istiyorsa myle hareket et ama bilmediğin, araştırmadığın, sırf ben senin düşüncenin tersini düşünüyorum diye de.. burda bu şekilde yorum yapma kardeşim.
Yeterli açıklamayı yaptım, ben bir inanmayan olsam dahi tanrının iyiliğin simgesi olduğunu bilirim ama siz iyilik değil adeta kibrin, açgözlülüğün, kıskançlığın, öfkenin sembolüsünüz, geri kalan şehvet, oburluk ve tembelliği simgeliyo musunuz bilemem ama şu an gözle görülür şekilde 7 ölümcül günahın 4 ünü simgeliyosunuz. Zaten bir kitaba inanan birinin bu kadar basit düşünüp yoldan çıkması beni şaşırtmıyo, bi tanrının bu kadar kötü şeyler emretceğini düşünerek inanan kişilersiniz, eğer tanrı gerçekse siz şu an şeytan tarafından kandırılan ve kuran aracılığı ile vesvese verilen kişilerden ibaretsiniz.
Çok güzel bir yorum olmuş elinize sağlık. Z kuşağında özellikle görüyorum ki eşcinsellik hatsafaya çıkmış durumda. Ben müslümanım. Ve kendi kendime diyorumki, Ben nasıl bir müslüman ülkesindeyim? Şoklar geçiriyorum liseye giden çocukların karşısında. Daha fazla ne kadar ileri gidilecek bilmiyorum ama bir insanda ahlak, iman duygusu yoksa heteroseksüel olabilir. Çünkü Allah katında lanetlenmiş olarak adlandırılırlar. Ve dini imanı olmayan insandan da her şeyi beklerim. Allah çolul çocuğumuzu uzak etsin. Amin.
@zilankorrkkmaz Söylediklerinize katılıyorum bu konuda. Zaman ilerkedikçe insanlar değişiyor ama maalesef kötü anlamda değişiyor... Bu durum herkesi herşeyi etkiliyor tabikide. Şimdi yaşadığımız hayata hayat demek için milyonlarca şahit gerek.
Yorumumda da söylediğim gibi bende o duyguda olan bi insanım ama elimden geldiği kadar kendimi sınırlıyorum bu konuda. Öyle de olması gerekiyor bence.
@EndArYa merhaba. Senden dileğim. Doğru olan neyse sen daha iyi bilirsin kardeşim. Lütfen doğru olanı yap. Ve nefsine hakim olmayı dene. İllaki karşıma hoşlanacağın, avuç içlerini terleten güzel kalpli bir erkek çıkacaktır. Seni seviyorum iyi geceler 😊
@zilankorrkkmaz Kız eşcinselim diyor sen erkek çıkacak karşına diyorsun anlayın artık EŞCİSEL INSANLAR KARŞI CİNSDEN ASLA AMA ASLA ETKİLENMEZLER ben de umuyorum avuç içlerini terleten bir kadın çıkar karşına sabret.
@AlongGirlxx şunu anlamıyorsun. Allah bizi zor sınavlardan geçirir. Önemli olan nefsine hakim olmaktır. Eğer müslüman değilsen o kızında nefsiyle oynama. Ben doğru yola itmeye çalışıyorken sen burada boş cümleler kuruyorsun.
@AlongGirlxx Yorumun için sağol. Beni duygu konusunda anlamışsın ama yanlış anlamışsın dostum. Ben ilk yorumda dedim ki Bende öyle bir duyguda olan bir insanım ama kimse diyemez ki bu zamana kadar şu kıxla şunu yaptı diyemez... bunu yazmıştım. Demek istediğim şu öyle olsam da ztn yanlış olduğunun farkında olduğum için kendimi sınırlamaya çalışıyorum bu konuda.
@zilankorrkkmaz Seni de anladım.. yorumun için sağol Zaten dediğim gibi ben öyle olsam da yanlış olduğunun farkındayım.. dert etme o yüzden akıl boyamalar falan işlemez bana :)
@zilankorrkkmaz Doğruyol Senin yolun değil doğru olan herkesin olduğu gibi yaşamasıdır bu kız eşcinsel bunu yaşasa da eşcinsel kendini sıkıp yaşamasa da eşcinsel yani asla ama asla bir erkekten hoşlanmayacak o erkeklere karşı senin hissettiklerini hissedemez Çünkü o Heteroseksüel değil eşcinsel. Siz insanları doğru yola sokmuyorsunuz dininiz yüzünden kendini bastırmasını başka biri gibi rol yapmasını istiyorsunuz. Doğru yol kişinin kendini kabul edip sevmesi kendi gibi yaşamasıdır. Aman ne yaparsanız yapın sizin için sadece üzülüyorum
Kiminle ne yaptığın beni ilgilendirmez ne yaparsan yap senin cinsel yönelimin bu sen bir erkeğe aşık olamazsın yani Bu kadının söylediği gibi bir erkeği görünce etkilenmemezsin normal olan bu çünkü sen Heteroseksüel değilsin ister kadınla sevgili ol ister olma bu eşcinsel olduğun gerçeğini değiştirmiyor.
Ayrıca ortada yalnış bir şey yok kişinin eşcinsel olması da kendi yönelimini kabul edip kendi gibi yaşaması da normal ve doğal olan şeyler anormal olan ise senin gibi insanların kendini baskılayıp başka biri gibi yaşamaya çalışması.
Bir şey senin dininde yanlış olması yanlış olduğu anlamına gelmiyor haberin olsun doğru olan herkesin kendi olmasıdır sen başka biri gibi olmak istiyorsan ol ama insanların cinsel yönelimi hakkında saçma bir şekilde yalnış vs diye konuşma kendi adına konuş.
Ayrıca bir kadınla bir şey yapsan da bunda kötü bir şey yok Çünkü sen eşcinselsin yani bunu yapman normal olan. Neyse..
@zilankorrkkmaz Ayrıca Boş konuşmak Eşcinsel bir kadına ileride bir erkeğe aşık olacaksın demektir Çünkü aklı olan böyle bir şeyin olmayacağını çok iyi bilir git kendini biraz bilgilendir de rezil olma bari.
@AlongGirlxx Dostum ben seni anlıyorum da sen beni anlamıyorsun heralde .. eyw. Olan bişeyi değiştirmeye çalışmıyoruz. Dopru olduğunu da kimse kanıtlayamaz burada. Senin düşüncenle benimki hiç uyuşmuyor. Biz bu konuda o yüzden ayrılıyoruz senle. Yorumun için sağol. İyi günler dilerim
Sana söylediğim şeyi anlamadın Sanırım senin ne yapıp yapmadın Beni ilgilendirmez dininden dolayı cinsel yönelimini yaşamamayı tercih edebilirsin Ama Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi Karşı cinsteki Bir insana aşık olamazsın çünkü eşcinselsin bunu sen de biliyorsun ben de biliyorum aklı olan herkes de biliyor.
Ayrıca ne demek doğru olduğunu kimse kanıtlayamaz Elbette ki doğru olan Herkesin olduğu gibi yaşamasıdır. Herkesin bir cinsel yönelimi var ve herkes kendi cinsel yönelimini yaşamaktan sonuna kadar özgürdür doğrusu bu. Fakat eğer Senin dininde bu yanlışsa sen buna sadece ve sadece benim dinimden ötürü yanlış diyebilirsin genel olarak yanlış diyemezsin. Benim dinimde yanlış diyebilirsin en fazla. Senin neyini görmediğimiz sürece insanın kendi cinsel yönelimini yaşaması doğru olandır.
Ne yani doğru olan herkesin kendi olması değil de baska biri gibi rol yapması mı? İyice delimişsiniz siz. Senin dinin yalnış diyor diye eşcinsellik de eşcinsel insanların kendi cinsel yönelimlerini yaşaması da yalnış olmuyor sadece senin dininde yalnış olmuş oluyor yoksa doğalı ve doğrusu bu.
Normali ve doğalı ve doğrusu herkesin kendi cinsel yönelimini özgürce yaşamasıdır dininde yok diye cinsel yönelimler hakkında genel yargılara varma dinin dışında yorum yapma yani.
@AlongGirlxx Yalnız dediğim gibi 1 kişinin hatasını yeri geliyor 1000 kişi çekmek zorunda kalıyor. Senin ne yaptığın da beni ilgilendirmez ama uyarırım.
Dediğimi yine ve yine anlamamışsın ne yaptığın beni ilgilendirmez derken cinsel yönelimini İster yaşa istersen yaşama ama bu senin lezbiyen olduğun gerçeğini değiştirmiyor Ben bunu diyorum.
Ayrıca ortada bir hata yok uyarman gereken insanlar da yok. Insanları kendisi olduğu için uyaramazsın dinde yalnış denilen şeyleri yapmak hata yapmak değil dine uygun olmamaktır ve dine uygun olmamak hata değildir çünkü senin dinin mutlak doğru değil.
Kişinin kendi yönelimini yaşaması normal ve doğal olandır doğrusu budur senin dinine uymuyor diye insanların kendisi olması ve kendileri gibi yaşaması hata olmuş olmuyor sadece senin dinine uygun olmadığı anlamına geliyor o kadar ve kimse de senin dinine uygun olmak zorunda değil Çünkü senin dinin herkesin doğrusu değil artık bunu anlasan iyi olur.
Senin dinin diye bişey mi var? Dinde yanlış yapmak hata yapmak değildir diyorsun bi de... kardeşim bak sen önce bu kavramların anlamını araştır sonra burda yorum yap. Ben sana saygı duyarım bu konuda ama yok senin dinin diye bunu yapamazsın da bilmem ne de diye konuşma. Ben de dahil herkes gördüğü bişeyi uyarmakla yükümlüdür. Haa sen yok ben böyle rahatım diyorsan eyvallah. Kimsenin hayatı beni gram ilgilendirmiyor. Herkesin düşüncesi kendine doğru... ama yapılan yanlışa da doğru demek saflık tan başka bişey değil. Sende bunu anlasan iyi olur.
Artık bir şey söylemek istemiyorum. Sadece şunları ekleyip daha fazla polemik yaşamayacağım.
“Alemlerin içinde erkeklere mi gidiyorsunuz? Ve Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyorsunuz? Siz sınırı aşan kavimsiniz.” (Şuara, 26/165,166
Hz. Lût, erkeğin erkeğe yaklaşması (homoseksüellik) şeklindeki bu fuhuş çeşidini, daha önce hiçbir millette görülmemiş ölçüde yaygınlaştırmaları sebebiyle onları eleştirdi; kendisinin güvenilir bir peygamber olduğunu, Allah''tan korkup davetine icâbet etmeleri, hallerini düzeltmeleri gerektiğini söyledi (bk. Şuarâ 26/160-164)
Eşi geride kalanlardan (kâfirlerden) idi. / Ve üzerlerine dehşetli bir yağmur (taş) yağdırdık. İşte gör günahkârların sonunun ne olduğunu!" (A''râf:7/80-84)
Asıl sen neyon ne olduğunu araştır elbette ki senin dinin diye bir şey var herkes dine inanmıyor biliyor muydun? Saçma dininizi sanki herkes için mutlak doğruymuş gibi DA YA TA MAZ SI NIZ!!!
Bir şeyin senij dininde yalnış olması yalnış olduğu anlamına gelmiyor bana göre en büyük yalnış yapan sizin gibiler. Sen kimsin de insanların cinsel yönelimine yalnış diyeceksin herkese kendi dini doğrularını dayatma herkes senin dinine inanmıyor ve senin dinin mutlak doğru DEĞİL!!
@zilankorrkkmaz Uff klasik dinden başka birşey bilmeyen ve herkese kendi dinini dayatmaya çalışan insan tipi. Ben o yolları geçtim bunları ezbere biliyorum ama aklım var ki böyle hayali saçmalıklara inanmıyorum.
Ayrıca bana ne senin dininden. Benim sana dediğim şeyle dinin ne alakası var? Sen kıza erkek sevebilirsin diyorsun AMA SEVEMEZ!!! Anlaman zor mu? Kız lezbiyen erkek sevemez isterse kadılarla beraber olmaz ama yine de erkekle olamaz!!!
ya kardesim sen bi saygını takın insanın sinirine dokunmaktan başka bişey yapmazmısın sen. Dinime saygın olacak önce senin ki benimde sana saygım olsun. Seninle ahirette görüşeceğiz sana son sözüm budur. Bundan sonra yazdığın hiçbir saçma ve boş cümlelerini okumaya tenezzül etmeyeceğim. Ne halin varsa gör. Edepsizlik hat safada. Yeter.
@zilankorrkkmaz Sana söylediğim şeye saçma sapan bir şekilde dinini karıştıran sensin önce okuduğunu anlamayı öğren sen. Yazdıklarımı okumana da zaten gerek yok çünkü belli ki okusan da anlamıyorsun. Din din başka bildiğiniz bir şey yok zaten ne desek duvarla eşdeğersiniz ben bambaşka bir şey diyorum sen lut kavmi diyosun bu kafayla cidden okusan da anlamazsın zaten.
Ben dindar bi insan değilim. ama Benim inandığım dinde, o helak olmuş bi kavim (28) Lût’a gelince o, kavmine demişti ki: “Siz, kesinlikle daha önce hiçbir milletten hiç kimsenin yapmadığı bir hayâsızlığı yapıyorsunuz.” ﴾29﴿ “Siz hâlâ erkeklere yaklaşacak, meşrû yolu kapatacak, toplantılarınızda ahlâk dışı işler yapacak mısınız?” Kavminin tek cevabı şu oldu: “Hadi, doğru söyleyenlerden isen başımıza Allah’ın azabını getir de görelim!” ﴾30﴿ Lût, “Şu ahlâkı bozan topluluğa karşı bana yardım et rabbim!” diye dua etti. ﴾31﴿ Elçilerimiz İbrâhim’e müjdeyi getirdiklerinde, “Biz şu memleketin halkını yok edeceğiz; çünkü oranın halkı zulme sapmışlardır” dediler. ﴾32﴿ İbrâhim, “Ama orada Lût da yaşıyor!” dedi. “Biz orada kimlerin bulunduğunu çok iyi biliyoruz; onu ve karısı dışındaki bütün ailesini elbette kurtaracağız, karısı geride kalanlar arasında yer alacak” dediler. ﴾33﴿ Elçilerimiz kendisine geldiğinde Lût, onlardan dolayı huzursuz oldu ve ne yapacağını şaşırdı. Ama onlar “Korkma, tasalanma!” dediler; “Biz seni ve karın dışında bütün aileni kurtaracağız; karın ise geride kalanlar arasında yer alacak.” ﴾34﴿ “Biz, yoldan çıkmalarının cezası olarak bu memleket halkının üzerine gökten alçaltıcı bir belâ indireceğiz!” ﴾35﴿ İşte o memleketten geriye, aklını kullananların yararlanabileceği açık bir ibret vesikası bıraktık.
kulturel deger kukturel deger diye tutturanlara lafim... Arkadaslar toplum olarak kafayi yedik mi diye soruyorum kendime. Cocuklarimizi yalniz baslarina okul yuruyerek gondermeyi birakin ellerine yapisiyoruz , okul kapilarinda body guard gibi bekliyoruz. HERGUN bir kadina yonelik siddet , cinayet haberi izliyoruz, hayvanlara yonelik istismar siddet haberleri de var.. Işsizlik almis basini gitmis.. Mezun olanlar issiz.. Yillardir hatta ben 33 yasindayim, kendimj bildim bileli torpili olanlarin gelecegi garanti, Akademisyenlik babadan ogula gecen saltanat olmus adeta.. Komsu komsuyu katlediyor. Esinden ayrilmis bayan olarak soyluyorum, agzinin salyasini akitarak dolasan " dulmusun ableyaaa" diyen insanlardan tirsarak yasiyoruz... Ne kulturel degeri... Escinselmis degilmis umurumda degil, cocugma bana zarar vermiyorsa, benim popoma ellemiyorsa , bu benim icin yeterli.. Siz kimseyi yargilayamazsiniz.. kultur adi altinda kimseye zarar verme uzme hakkiniz yok.. Siz kimwiniz... Sadece Allah yargilayabilir.
Saygı duyun diye diye kasılmaktan bir hal oldular. İşleri güçleri ikiyüzlülük yapmak. Aha burada da aynı şey geçerli. Üremek için bir kadın ve bir erkek olması gerektiğini algılayamıyorlar çünkü. Evliliği de müessese olarak görüyorlar, kadın işçi ve erkek işçi diye. Artık öyle bir düşünce algoritması verdiler ki saygı duymayan cehalet, cahil gözüyle taşlanacak resmen, o derece de gözleri dönmüş. Herkes birbirini Adabistan'a yolluyor. Yalnız Japonya ve Çin'de de yok bunlar. Bir tek Avrupa'da var. Hani bilmiyorsanız? Ben ağzımı bir açarsam pir açarım en iyisi mi burada bitireyim.
Pardon neyin onuru? Daha çok onurumuz ayaklar altında gibi. Lanetlenen birşeyin nesine alkış tutacağım ben. Kendi içlerinde ne yaşarlarsa yaşasınlar. Çok evlenmek istiyorlarsa da yurtdışına gidebilirler. Ben kendi ülkemde karşıyım böyle şeylere. O insanlar kötü demiyorum ama çocuklarımızın psikolojisini bozacak hiçbir duruma da müsamaha gösteremem. Tek İslam'da değil diğer dinlerde de yasaklanmışken bu neyin çabasıdır. Haram haramdır, günah günahtır, bunun nesi anlaşılmıyor. Lut kavminin tohumlarımı çocuklarımı hiçbirinin İslam'da yeri yok.
İsteyen istediğine aşık olabilir, zaten oluyor da yani yasal değil evlenmeleri diye kimsenin gönlüne ket vurulmuyor.
Bırakın kim kimi severse sevsin. Yetişkin ve karşılıklı rıza varsa, herkes istediğiyle ilişki yaşasın bize ne bundan? Umarım birgün herkes sevgiye saygı duymayı öğrenir. Tercihlere de, farklılıklarla zengin olduğumuzu anlayabilir. 🌈
Eşcinsel bi arkadaşım bana bu konudaki dertlerini anlatınca çok üzülmüştüm, onların açısından bakabilmiştim. Fakat bazı toplumsal değerlere karşı gelen biri olarak , bu konunun savunucusu olamayacağım, çünkü inançlı bir insanım ve dinimiz açısından olay zaten ters bi durum ve evlilik te olmamalı. İnanç konusunu düşünmeden cevaplarsam, toplumumuz buna zaten hazır değil...
Çözüm konusu tartışmalı bi konu, din çözümü kur an da vermiyor, ama yapmayın diyor sadece... Eğer eşcinsel olsaydım çözüm bulmaya çalışırdm hatta bunu gerçekten merak ediyorum, bu bi hastalık değil evet ama bazı duyumlarım var , özelde söyliyim sonra, burda şimdi gülerler belki siz de inanmazsınız 😊
Lgbt altın da düşünmeye gerek yok. Hepsinin bir insan olduğunu bilmek bile onların sevgi hakkını yaşallaştırmanin doğru bir karar olduğunu bilir. Neden evlenmek için avrupaya gitsinler? Yorumların bazıları o kadar saçma ve gattar ki... Sanki ülkemizde her şey normal de bu size anormal geliyor. Dine vuranlar olmuş, günah diyenler olmuş. Arkadaşlar hayat bir takım oyunu değil, milletin günahı sizi alakadar etmez. Göz zevkine falan bakiyorsaniz eğer bakmazsiniz olur biter. Her şeyi dine, ülkenin gidişatına göre yorumlamayın allah askina. Her şey iyi olsun ülke de sonra konuşursunuz bunları. Ayrıca Lgbt bireylerini geçtim siz daha ülkenizde ki kadınların güvenliğini sağlayamıyorsunuz. Haydi selametle 👋
Saygı duyarım fakat toplumsal ve kültürel olarak böyle bir evliliği kabul etmeyiz saygı duyarız ama. LGBT+ olan zaten büyük ihtimal evlenmez normal çiftler bu zamanda evlenmiyor bunlar neden evlensin.
LGBT+ çoğalmasını istemiyorum ya böyle kalsın ya da azalsın. şu an linçlenecem biliyorum fakat yıllardır insanlık nasıl çoğalıyorsa öyle devam etmeli bence. Normal bir şey değil ama sizi insan olmaktanda çıkarmaz. Çocuklara baskı yapılmamalı biraz bu konudan uzak durmalı büyüdüğünde olgun düşünebildiğinde bazı insanların farklı olduğunu böyle bir şey olduğunu anlatmak ve onun saygı duyması gerektiğini anlatmak lazım.
En iyi yorumlardan birisi. 10 yaşına gelmiş bir çocuğa cinsel tercihin ne diye sorulmaz. Ona bu şekilde yakkaşmak, baskılamaktır. Doğal hayat dögüsünden koparıp, bizim gibi ol diye telkin etmektir.
Ki bu ülkede ibnelere yerine göre ve yaptığı (cinsel yaşamı hariç) işe bakılarak büyük değerler atfedilir. Bkz: Sanat Güneşimiz. Saygılar
Önce çocuğa tacize tecavüze, kadın cinayetlerine, sokak hayvanlara yapılan cinsel istismarlara, fuhuşa sürükleyen kadın tüccarlarına, sosyal medyada kadınların hayatlarına çamur gibi yapışanlara çözüm bulsunlar ahlaklarını düzeltsinler de sonra milletin cinsel hayatına karışsınlar. Ne cahil toplum ya. Bakın bu suçları yapan HETERO dediğimiz insanlar. Yani size göre Allah'ın sevgili ahlaklı kulları. Namus bekçiliği yapacaksanız önce içinizdeki pislikleri temizleyin. Kadın kadını sevmiş eee size neyi batıyor kardeşim? Eşcinsel bir kadın senin 10 yaşındaki çocuğuna bi yerini çekip atmaz. Eşcinsel erkek senin köpeğinin ırzına geçmez. Eşcinsel kadın senin kız kardeşini erkeklere satmaz. Eşcinsel erkek sosyal medyada kadınları taciz etmez.
Kesinlikle ve kesinlikle yasal olmalı sevgi kimseye zarar vermez ama nefret nefret edene dahi zarar verir. Love is Love 🌈🌈🌈
13
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşcinsel evliliklerinin makul olduğu savunulabilir, bende evlenmelerinde sorun görmüyorum. Çocuk sahibi olma haklarıysa; tartışmanın edilgeni durumundaki çoçuk, eşcinsel değil karşı cinsel bir birleşme sonucunda dünyaya gelmiştir. Dolayisiyla da bu düzen korunması gerektiğini düşünüyorum.
Taşıyıcı anneyle, sperm bankasıyla ya da herhangi başka bir şekilde çocuk sahibi olmamalılar. Her çocuğun doğduğu aileyi, soy bağını, kardeşlerini bilme hakkı vardır. Sperm bankaları yaygınlaşıra ensest olaylarında hoş görmek zorunda kalıcaz. Sperm bankasından üretilmiş olup birbirini hiç göremeden aşık olan kişiler var, bir sınırlama gelmezse bu iş böyle olmaz.
Toplumsal bir değerimiz mi varda yok olsun daha az once mutfaktayken gozume gazete carpti 22 yasinda adam cezaevinden cikmis 8 aylik hamile esini oldurmus neden es cinsel insanlarin boyle haberini almiyoruz cunku saygi var degeri olmayan topluma deger kazandiricaklarini dusunuyorum bu görüşü eksilicek insan kadar Allah kimseyi düşürmesin bu arada
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Atam doğru söylemiş. Onun medeni kanunu getirerek korumak istediği aile kurumunun böyle bozulmasına izin vermeyin.
Cinsiyet ayrımı yapmak istemiyorum ama erkek görüşlerini ve kadın görüşlerini okuyorum, erkeklerin çoğu geri düşünceli iken kadinlarin çoğu çağdaş ve ileri görüşlü. İnsana insan olduğu için saygı duyan herkese sonsuz saygım var. Saygı duymayan insanlar yallah Arabistan a.
Bizim ülkemiz, daha kadına, çocuğa yapılan şiddete engel olamadı. Bunun, insanlık dışı olduğunu daha ülkece kabullenemedik. Yanlış anlaşılmasın.. Benim eşcinsel arkadaşlarım tanıdıklarım var. Hepsiyle iyi anlaşıyorum.. Her insanın yaşantısına tercihine saygımız sonsuz. Ama maalesef böyle evlilikleri ülkece kaldırabileceğimizi sanmıyorum.
Kesinlikle yasallaşmalı. Toplumsal değermiş işlerine gelen konularda değerler şu bu gelmeyince kimse sallamıyor. Aşırı aşırı saçma bi durum. insan ister kadın ister erkekle hayatını geçirebilir devletin buna müdahale edebilmesi kadar anormal bir şey olamaz. Gerçi bu cahil ülke için bunlar çok ileri seviye durumlar
Tamam bir şeyler yaşayabilirler ben de buna karşı değilim ama evlilik olmamalı bence. Evlilik dediğimiz çocuk olunca cinselliği meşrulaştırmak değil mi? Bu tür ilişkilerde evlilik çok amaçsızca geliyor o yüzden evlilik olmamalı. Diğer ülkelerde olabilir ama Türk toplumu buna asla alışık değil.
Ülkenin yarısından fazlası da dindar varsayarsak, taşlarlar bile. O yüzden buna gerek yok kesinlikle.
tabii ki yasal olmalı 21. yüzyıla gelmişiz bunu kabul etmeyenler var hala. kimseye zararları yok bırakın istedikleri gibi yaşasınlar. bu ülkede tartışılması gereken çok daha acil konular var. bunda bile takılırsak ohoo bi b*k olmaz bizden
tabii ki olmali tek istedigimiz heteroseksuel bireyler gibi bizim de sevdigimiz insanlarla hayatimizi birlestirmek. sevgiden kimseye zarar gelmez 😌🏳️🌈
Aynen iktidar aleyhine birşey söyle bakalım tweet te daha birkaç sene önce komşumuzun oğlu yattı çıktı muhalefete küfür edenlerin yattığını görmedim daha
Burda birşeye kapalılık gösterdiğim yok özgürlük bu değil kişisel fikir zaten yasaklanamaz nerde yasaklandigi gözüktü eğer fikrini herşeyde rahatça belirtemiyorsan özgür değilsindir ve belirtemiyoruz yani kısaca ne oldu özgür müyüz tartışılır ama fazlası yok bu ülkede hakkın da yok özgürlüğünde
İnsanlar düşünceleri yüzünden öldürüldüğü bir zaman vardı. O zamanları atlatmış olmamız bile bir özgürlük. Evet, şu an yasa konusunda gerçekten sıkı bir çalışma yapılması lazım, diğer konularda olduğu gibi. Ama özgürlüğün bu ülkede olmadığını sanmıyorum. Yine de bu senin düşüncen olduğu için saygı duyuyorum.
Yasal olsa bile şu ülkede, bu kadar sağlıksız insanların içinde evlenmeyi psikolojim kaldırmaz benim. Bence birlikte de yaşanabilir o şekilde. Evlilik düşünülürse de imkan varsa en güzeli yurt dışına gitmek. Psikolojik ve ekonomik açıdan en iyi çözüm bu..
Yasallastigini belki sizin torununuz görür ama pardon siz çocuk yapmıyordunuz, neyse yasalaşırsa, ailesinden gizlenmek için saçma evlilikler yaparak başka hayatları da mahveden arkadaşlar ayıklanmış olur. Hoş çok özgür amerika da bile gay bir birey kendini kabul ettirene kadar anasını ağlıyor, siz burda yasallaşma olsun mu? jenerasyon değişmeden hiçbirşey olamaz.
Hmm tam benlik soruymuş:) açıkcası lezbiyen degilim ama ilgim var gibi yok gibi neyse bu ayrı bi konu... soruya cvp vermek gerekirse, evlilik olayı biraz zor gibi gerekte yok diye düşünüyorum herkes kendi bildigini yapsın illa evlilik olacak diye birsey yok herşey bir İMZA
Bana kalırsa evet de Türkiyede böyle bir şey hayatta olmaz. Ülke homofobik dolu. Böyle dar zihniyetli insanların olduğu bir ülkede bunun gerçekleşmesi imkansız.
Onur ayı mı? Bir de bu çıktı şimdi. Bu normal değil, normalleştiremeyecekler.
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yasallaşmaması insanların eşcinsel tercihlerini ve yaşadıkları gerçeğini değiştirmez. En güzeli saygı duymak. Herkes kendisinden sorumlu, karışarak toplum ahlakını ayakta tutmuş olmuyorsunuz. Toplum zaten zıvanadan çıkmış, alnını secdeye koyanların neler yaptığına şahidiz onlara müdahale edilmeli, adalet sağlanmalı önce.Ülkenin sorunu eşcinsellik olmamalı. Bunlar tercihdir, kimseye zararı yok sonuçta.
Türkiye müslüman bir ülke bile değil laik bir devlet bence devletin başındaki kişilerin sanki müslüman bir ülkeymiş gibi yönetip özgürlüklere karışması çok saçma bana göre bir şey değil ama böyle böyle yasaklar yaparak şeriata dogru gidiyorlar bence evlenmek isteyen evlenmeli
Yasal olmamalı ama nedense böyle anketlerde hep erkekler birilerinin mutluluğu için kötü yorumlar yapar A diyen kız %41 Erkek %26 B diyen kız %49 Erkek%61 bağzı filmlerin %85 i erkekler tarafından izleniyor. Ama buraya gelince namuslu, imanlı ayakları, bırakın bunları bu kadar kin ve nefret dolu olmayın.
Herkesin cinsel kimliğine saygı duyuyorum ki bence olması gereken de bu.. Yasal olur ya da olmaz bilemem ama zaten yaşamak isteyen ilişkisini yaşıyor önemli olan bu.. Keyifli günler..
Doğuştan lgbt bireyi olanlara saygım var ama sonradan gelen bi kararla gay olduysa eğer saygı duyduğumu söyleyemem... Evlilik konusunda da ben doğru bulmuyorum açıkçası, ileride çocuk yaptıklarında çocukları bu durumdan pek memnun olmayabilir gay bir babası olmasından şikayetçi olabilir. Ama tabi herkesin kendi hayatı kendi kararı :)
Ulan iyi bir bk olsa 3 kutsal dinde de yasaklanır mı ha? İşlerine gelen müslümanları hedef alır tabi. Git Yahudi bir ailede yap bakayım kafan boynunda kaç saat duruyor.
Sosyologlar in konusu o bu su konuşamaz ve tabiki de sosyal tabanda çözülme olacak ve yozlaşan toplum yok olacak katiyen yasallasmamali.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle yasallaşmalı ama bize farketmez biz her zorluğa rağmen sevmeye devam ederiz çoğu heteroseksüel ufacık zorlukta ayrılır biz seversek ayrılmayız 11 yıldır her zorluğa rağmen hayatımda birisi var ve iyi ki var
Kültürümüze uygun değil. Bunun dışına çıkılamamalı.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sesimizi çıkarmıyoruz diye iyice tepemize bindiniz yani, kesinlikle yasallaşmamalı.
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizim toplumsal değerlerimiz kadını çocuğu sokak ortasında dövmek her yerde torpil insan dolandirma doalndirma birbirini aldatma adam öldürme ama eşcinseller evlenirse bütün değerler yok olacakmış sanki çok değerlerimiz varda
Herkes kafasına göre takılmalı kimse kimseye karışmamalı yıl olmuş 2021 yani özgürlüğün zamanı değil mi? Evet ben sevmiyorum onları ne yalan söyleyeyim ama nefret de etmiyorum. Ne demişler bana dokunmayan yılan bin yaşasın ama uzakta 😊
dogru oyun degil... hayatin ta gercegi... "ailenizi ve akrabalarinizi yakiti tastan ve atesten olan cehennemden koruyun " ayeti kerimesini okumamis muslumanlara sayın diyen cahil sığırlari ne yapacaz... asıl bunu dusunmek lazim 🤔