2 yıldır tesettürlüyüm ama şu aralar aslında kişiliğime hiç uymadığını fark ettim biraz geç olsa da. Pardesü ve feraceyi kullanmayı denedim ama olmadı yapamadım. Biliyorum oyuncak değil ama belki bilincine ilerde erişirim o zaman daha iyi tesettüre girerim diyorum. Ama çok kararsızım... Peygamber efendimizin hadisinde bulunan örtülü çıplaklar cennetin kokusunu bile alamayacaklarmış. Ve ben her geçen gün onlara benziyorum... Böyle giderse belki ilerde dönüşümde olmayacak.:((
Cevabın nedir?
+1 yılBende kapalıyım. Dediklerin bana da oluyordu. Çünkü bakıyorum, açık kızlar istediği gibi hareket ediyor, herşeyi yapıyor. Onlarca sevgilisi oluyor vesaire.( Hepsi değil tabi ). Sonra düşündüm ki ben bu dünyada toplasan en fazla 60 yıl daha yaşarım. Ya sonra ebedi cehenneme dayanabilcekmiyim... O yüzden ne olursa olsun, açılma kardeşim. Emin ol ki Allah zorlukla beraber kolaylık sağlar.
181 Yorumla
Nefsinle savaş asla pes etme ! cehenneme girmek kolay sen zor olanını yapmaya çalış.. tek saç telinin 500 yıl cehennem olduğunu ve burdaki 100 yılın orda sadece 1 gün olduğunu sakın ama sakın unutma.. ve sürekli Allah a sığınarak dua et.. Rabbim yardımcın olur inşallah
72 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçıkar gitsin gönülde olmadıktan sonra basında olsa ne olur olmasa ne olur?
belki ileride kendini hazır hissedersen o zaman takarsın gönülden gelince takmak en iyisi
hem zorla taktığını allah bilmiyomu senin şu an sanki?
biliyo
e daha ne çıkar gitsin.160 Yorumla
aklini kullan ve nasil rahat ediyorsan oyle giyin ben cok gordum basi acik ama basi kapalidan daha musluman ve durust. kiyaslama butun kapali bayanlar icin gecerli degil aciklama yapmis olayim..
42 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın... açıkken belki daha çok namaz kılıyordum :((
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
31Cevap
+1 yıl12 yaşımda kapandım. Kapanmak için ailemi ben ikna etmiştim o yaşımda. şu an 17 yaşındayım ama son üç yıldır o kadar istemeyerek kapalıyım ki bilemezsiniz. Bu üç yıl içerisinde üç kere aileme açtım bu açılma mevzusunu. Anneme söylediğimde saatlerce konuşup ikna etti bir nevi ama ben hiç mutlu olamadım. Babam ise bir ilk söylediğimde çok büyük tepkiler verdi. En son söylediğimde "istersen açıl ama eski babani bekleme benden" diyerek reddetti bir nevi yeniden. Ama dile kolay üç yıl. Üç yıldır mutsuzum. Artık dışarı dahi çıkmak istemiyorum. Fakat anlayan ya da dinleyen yok. Istemeyerek kapalı olduğum için zaten bir sevabını da almıyorum. Ayrıca tam tesettürlü şekilde kapanamiyorum tabii ki. Bu zaten daha büyük günah. Ama maalesef asla anlamıyorlar ve yapabileceğim hiçbir şey de yok. Bir çözüm ya da öneri değil belki ama görmüşken sadece içimi dökmek istedim. Umarım senin için kolay olur her şey
200 Yorumla
+1 yılkuranda örtünmek zorunlu degildir başörtüsü kişiseldir ister takarsın ister takmazsın zorunlu olan nur suresinde gögüs kısmıdır yani erkegi tahrik eden kısımlar gögüs yırtmacını örtüyle kapaat kafanı açsanda günah yoktur yeterki mini etek gögüs dekoltesi yapma
60 Yorumla
+1 yılyaşadığın toplumdaki çoğunluğun yaşam tarzı sana iyi görünmesin.
mesele sadeec örtünmek değil, irade ve iman ile tercihte bulunmak.
ve tercihini yaparken çoğunluğa uaynlarla ilgili yine yaratıcı şöyle uyarmış yaratılanları;
"Yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak tereddütleri peşinden gider ve tahminleri üzere yalan söyleyip dururlar. (En'am 116)30 Yorumla
+1 yılseytan sagdan yaklasiyor sana.. acilmanin daha dogru olacagini fisildiyor.. ne kadar gunah isliyor olsan da.. bunun acik ken de yapmayacagin garanti degil en azindan acik olma gunahindan kurtulmus olursun.. hem bir ise baslayip yarida birakmak beceremedim psikolojisine de girmemis olursun... sen boyle ok daha guzelsin bence;)
31 YorumlaBen de 10 aydir tesetturluyum şu dönemde de hamileyim. Yaz da geliyo. Sıcaklardan Bunaliyorum. Acilmak istiyorum ama kendi kendimle celisiyorum. Hakkiyla kapanmak gerçekten çok zOr. Allah herkese sabır versin. Inşallah bu dusuncelerimden en kisa surede kurtulurUm dualarım bu yönde.
30 YorumlaHayat senin hayatın. Aynı zamanda kararlarda senin kararların. Sen açıldın kapandın diye insanlar sana illa ki bir şeyler diyecek ama önemli olan sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle olmalıdır.
30 Yorumla
+1 yılResmen şuanki Halim.. 9 ay oldu ama oturtamıyorum ve açılmak istiyorum. Allah affetsin ilk önce. Ama insanın yüreği temiz olduktan sonra Allah her şekilde yar ve yardımcısı oluyor.. Belki bir hata gaflet ama eninde sonunda dank edicek. İnsanları düşünme istediğini yap.. Herkes günah çocuk oyuncağını falan diye konuşuyor. Ama olmayınca da olmuyor. İnsanın ilk önce yüreğinden gelmeli napalım belkide böyle de affedicek Rabbim.. Yüreğini temiz tut yeter
20 Yorumla
+1 yılTamam sen açılmak istiyorsun ama şunlarıda göze alman lazım
*insanlar sana farklı bakanilir
*tepki alabilirsin
*sana her gittiğin yerde açılma diyebilirler
öncelikle bunları göze alman lazım sonra ise bunlar geçici bir hevesinde mi yoksa değilmi anlaman lazım sonra kararını verirsin gerisi sana kalmış12 Yorumla- +1 yıl
ben de 1 2 yıldır testtürlüyüm ve son 1 2 haftadır cok düsünüyorum aynı durumu yaşıyorum ne yapacagımı bilmiyorum ama içimden gelmiyormuş gibi hissediyorum uzaklaşıyormuş gibi hissediyorum ne yapacagımı bilmiyorum
Bu cümleler aynen şeytanın kulağına fısıldadığı şeyler kardeş. Açılmak istediğin zaman erkeklerin olmadığı mekanlara gidebilirsin açılmamda sorun yok. Tesettür hem erkeğe hem kadına farzdır. Şartlara göre örtmen gereken kısımlar değişir.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİçinden bu şekilde giyinmek gelmyorsa ya da hazır değilsen açılabilirsin bence.
Kendini hazır hissettiğinde yavaş yavaş eski giyim tarzına dönersin.
Karakterin üzerini hiçbir şey örtemez o yüzden kendine karşı dürüstsen gerisi gelir.00 Yorumla
+1 yılBaskı altında kalmana gerek yok emredilen zaten gözlere kadar kapanmak eğer istemiyosan açılabilirsin fakat toplumun dediklerini önemsememelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim yardımınız için
Örtülü ciplakliktan rahatsizlik duyman takdir edilesi ama yine de doğru dürüst kapalı olmayi dene Bu neden kişiliğine ters?
11 Yorumla
Soran+1 yılaslında 2 yıl çok mutluydum ama bunun bir bölümünde düzgün bir şekilde kapalı olmaya çalıştım beceremedim... çevrem de ailemde kimse yok böyle.
+1 yılinşallah tesettürlü olarak kalırsın... biraz daha ibadete yönel... gerçek bir tesettürlü bayan gibi davranmaya başlarsın. örtülü çıplaklardan olmazsın o zaman...
10 YorumlaKardesim konu kisilik falan degil.
Bu olay ciddi bir konu.
Gittikce imanindan bir zayiflama hissediyorsan konuyla ilgili kitap okumuyirsun demek.
Bana ulasmani isterim bazi tavsiyerim olacak13 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKeşke tesettüre girmeden önce iyice düşünüp ona göre karar verseydin!
10 Yorumla Bizim kesin kararlar vermemiz bizi dinden çıkarabilir biliyor musun :D
Bir sünneti sorun olmaz yapma şeklinde yorumlamak çok tehlikelidir07 Yorumla
Soran+1 yılAnlayamadm biraz açıklayabilir misiniz?
Soran+1 yılAnlıyorum peki sağolun.
- +1 yıl
Bana göre böyle konuları tek başınıza oturup düşünmek en iyisi olacaktır hem kendi kararlarınızı almış olursunuz hem de kimse sizin kararlarınız sonucu kötü etkilenmez. Benim burada aç diye sizi desteklemem sonucu aklınızın bir yerinde çoğunluğun aç demesi kalırsa ve açarsanız hem ben hem siz.
Soran+1 yılhaklısınız ama ben bir açıklama yatım ve aslında bu soruya cevaben belki de yorumuna göre tekrar düşün ama kara senin gibi destek istiyordum. Psikolojim pek iyi değil şu aralar.
Soran+1 yılKapalı daha güzel olduğumu söylüyor arkadaşlarım ama ben böyle daha çok dikkat çektiğimi düşünüyorum... Çok teşekkür ediyorum.
kuralina göre kapanmamak daha günah bence bende kapaliyim ve asla istemiyorum aile zoruyla kapandım kendi hislerine güven kimseyi takma daha mutlu olucaksan açıl bende maalesef aile zoru var şimdi hepsinden nefret ediyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Aile baskısı kadar kötü bir şey olamaz. Özgürlüğünü elinden alıyorlar resmen
- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen...
Şimdiden teşekkürler 😎👍
+1 yılaçılınca daha çok erkek teklif edecek sanıyorsun ama yanılıyorsun erkekler peşinden koşacak sanıyorsun ama yanılıyorsun istersen açıl zaten kapalı olmanın bir anlamı yok bu düşünceler içerisinde iken değilmi?
01 Yorumlakapalı çıplaklar peki tamam. peki acık olmanın gunahının altta kalır bı yanı var mı? Allah en guzel örtunebılmeyi nasip etsin canım
00 Yorumlacennet sıkıcı bir yer olmıycak mı? öyle giyinen dangalaklarla aynı yerde bulunmak ister misin? niye herkes cennet peşinde anlamıyorum.
10 Yorumlason karar senin tabiki ama içinden gelmiyorsa açıl tabiki de
10 Yorumlaİslam dininde zorlama yoktur. İstiyorsan senin için hayirli olacagini dusunuyorsan açıl.
00 Yorumlayapma kız bak çoğu bayanın yapamadığını erken yasta yapmıssın dewam et dua et
00 Yorumla
+1 yılŞeytanın nefsine uymaa bacıımm...
02 Yorumla
Soran+1 yılİnanın bunu çok düşündüm ama kıyafetlerim hiç uygun değil belki de böyle olarak şeytana uyuyorumdur...
- +1 yıl
Tabi hayat senin kararlarında senin. Eğer ki açılmak istiyorsan açıl benim arkadaş cevremdende açılan oldu tabii. şimdi açılmak istiyorsan saygı duyarım senin kararın:)
cenneti neden bu kadar istiyorsun?
00 Yorumla
+1 yılALLAH akıl fıkır versın
03 Yorumla
Soran+1 yılAminn. Cümlemize. Herkes bazı zamanlar ihtiyaç duyuyor çünkü. Fıtrat böyle.
- +1 yıl
Ben kotu bırsey demedım yanlıs anlamayın sadece ne karar verırsenız verın sızın tercıhınız olacak bu. dogruyu yanlısı sız bulacaksınız
Soran+1 yılFakındayım ben de bir açıkmlama yapma gereği hissettim. Sağolun.
Peki, sevglin ne dusunuyor, nasil begniyor seni
01 Yorumla
Soran+1 yılo tesettürlü kalmamı istiyor, kıskandığı için. Ama ben çook bunalmış durumdayım. hiçbir şeye odaklanamıyorum... Rabbimm affetsin bazen kendime zarar vermeyi bile düşünüyorum.. :(
+1 yılPantolon tunik şeklinde giyindin mi?
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 8,9b cevap paylaştı. açılmaktan kastın ne?
00 YorumlaVesvese bu sadece yanlis yapiyorsun :(
00 Yorumlakendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşamalısın
10 YorumlaBence öyle kal açılınca ne değişecek
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 436 cevap paylaştı. Senin icin zor olabilir ilerde.
00 YorumlaAçıl ne olacak yine müslüman olucaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçıl. düşünme bile
00 Yorumlaıcınden gelenı yap
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 304 cevap paylaştı. Günah...
00 Yorumlaiyi misin? ?
00 YorumlaKeyfine bağlı
00 Yorumla
+1 yılaçılma lütven:(
00 Yorumlaaçıl da çok açılma
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri