Nedense pek sorgulanıp tartışılmaz ama fırsatçılar için büyük nimet. Karşılıklı alkol alıp sarhoş kıvama getirdikten sonra ondan faydalanmak bence tecavüzden farksızdır. Her ne kadar kadın o sırada kendi iradesiyle karşılık verse de ayıkken yapmayacakları bu karşılık için sonradan oldukça pişman olabilmektedirler. Zaten öyle bir ortamda bulunmak ne kadar doğru orası da tartışılır ama sizce kadının sarhoşluğundan faydalanmak taciz değil midir?
Evet, tacizdir.
Hayır, bunun yaşanacağını bilmesine rağmen sarhoş olmayı göze aldığı için taciz sayılmaz.
Bu konu hakkında bir fikrim yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir kadının sarhoşluğundan faydalanmak taciz değil midir?
İster dini ister resmi nikâh olsun isterse de gayrimeşru ilişki olması farketmeksizin, bir bireyin bilinci tam kapalı (ölü, baygın) ya da bulanıkken (uyuşturucu nöbeti, alkol, darp sonucu hareket edememe) kişiye işlenen cinsel yaklaşımın hukukta karşılığı TECAVÜZDÜR.
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi sözcüsü Avukat Ayten Ağırdemir'in de dediği gibi;
“Yasalar birbiriyle uyumlu olmalıdır. 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Yasa ile aynı çatı altında yaşayan aile bireylerinin birbirine şiddet uygulamasını engellemek amacıyla koruyucu tedbir kararı verilebiliyor. Şiddet ne yazık ki fiziksel eylemle sınırlı değildir. Psikolojik, ekonomik, duygusal ve cinsel şekillerde de şiddet uygulanabilir. Cinsel şiddetin en ağır biçimi tecavüzdür. Kadın evlenmekle bütün özgürlüklerini eşine dev- retmez. Zaten kimse özgürlüğünden önceden feragat etmez. Yani evlilik akdinin imzalanması ile birlikte kadının mülkiyeti kocaya geçmez, kadın attığı imza ile bedeni, fikirleri, cinselliği üzerindeki özgürlüklerini kocaya devretmez. Öyle ise tecavüz ister evlilik içinde olsun, ister evlilik dışında olsun TECAVÜZDÜR. 4320 sayılı yasaya göre tecavüz eden kocanın evden uzaklaştırılması gerekir.”
@BengalKedisi00 aynen bacım bir siz kadın haklarını savunuyorsunuz değil mi zaten? Sahip olmak zorla yapılan bir eylemken cinsel ilişkiye girmek iki kişinin rızası olarak yapılan bir eylemdir. Bence kavram kargaşasına girmişsiniz. Tecavüz olayları da o zaman cinsel ilişki? Zorla yapılan işe ne diyebiliriz başka anlamadım yani.
Bence kendi iradesi dışında olduğu için tacizdir. Sonuçta "bunun olacığını bile bile" diye bir cümle söz konusu olamaz çünkü olması zorunlu bir durum gibi görüp tedbir alsın ki kadın? Ayrıca erkek gönlünce sarhoş olabilirken kadın neden yine "ne olur ne olmaz ben sızarım sonra taciz edilirim ama hayır demediğim için ses çıkaramam" düşüncesiyle dilediğince istediğini yapamasın? Bilinçli şekilde karar verebilirken bir ilişki yaşama niyeti olabilir ve sonra sarhoş olunca yaşanabilir o ayrı ama ortada hiç öyle bir durum yokken kadından faydalanmak tecavüzdür.
Ahlaki olarak etik dışıdır, fırsatçılıktır. Fakat bir kadın, erkekle içki içiyorsa sonunun kötü olabileceğini de düşünmesi gerekiyor. İnsanlara güven olmaz çünkü kim olursa olsun bu konu da dikkatli olunmalı.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
29
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀 Kadının iradesi ile değil yani bilinçli olarak yapılan bir şey söz konusu değilse evet bu doğru değildir tecavüz ve tacize girer. Sarhoşken cinsel ilişkide rıza yoktur. Madde 102 (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel davranışın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, on iki yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur. Bu fiilin eşe karşı işlenmesi hâlinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikâyetine bağlıdır.
Evet yasanacagini biliyo olmasina ragmen orda bulunmayi tercih etmesi bastan olur vermesi demek benim için. Kadinin kafasi guzel ken erkegin ne durumda olduguda onemli biraz. Erkek de icmisse neden sorumlulugu erkek oldugu için ona yukleyelimki. Erkek bunu yaptiginda taciz ama kadin erkek sarhosken onun sarhoslugundan faydalandigin da taciz degil. Bilemedim:)
Yok sarhoşluğundan faydalanan erkek dedim ve detayda ''sarhoş kıvama getirdikten sonra'' yazdım. Erkek bunu bilinçli yapıyor yani. Kıza şarap veriyor ama kendisi şarap yerine vişne suyu içiyor p*ç. Öyle düşünün yani :)
Turk filmlerindeki gibi yani:) kadin bi sekilde katakulleye getiriliyo. Hani aklina dahi gelmiyo karsisindakinin yapabilecek oldugu seylerin ihtimali. Ole saf birinden bahsediyosak belki sayilabilir diyelim:))
Bir kadından faydalanmak için onu sarhoş etmek tacizdir. Yani bunu önceden planlayıp bile isteye yapmak. Fakat iki taraf da sarhoşsa ve bir yakınlaşma olduysa, bu erkek tarafından gerçekleşmiş olsa bile taciz diyemem buna.
Çok haklısın birader. Bu durumun tek istisnası ancak kadın oluru içkisinden ilk yudumu almadan verdiyse olur. Yani o zaman taciz değildir ama karar içki içildikten sonra kadın tarafından bile verilirse erkeğe düşen ilişkiden önce bir kahve içmektir.
Alkol kadınları azdırıyor doğal olarak iradeleri yerinde olsa da savunmasız oluyorlar ama tam bilinciini kaybetmicek şekilde içmeleri gerekiyor bu durumda yinede desteklemiyorum bu durumu ama kadınların vücudu elmas gibidir ve erkekler değerli şeyleri sever paylaşmak isteyenler için sorun yok ama istemeyen kadınların dikkatsizliği kendi sorumluluğu oluyor içilcekse güvenilen biri veya kocası sevgilisiyle içmeli
Erkeklerin vücudu da elmas o zaman. Çok saçma, herkese çekici gelen vücut farklıdır zaten. Sen o kişiyle birlikte olmak istiyorsan ama o istemiyorsa, bilerek alkollü mekana götürüp ordan evine götürürsen kadının kafa bir milyon ne yaptığını bilmiyorsa bu planlı taciz değil mi?
Herkes yaşını başını almış dimi belli yaşa gelmişsin 20 yaşına gelebilmişsen aklını kullanabiliyorsundur demek ki aklını kullanamayan erkeği farklı şekilde yerler kadını da bu şekilde yerler sen kendine dikkat etmezsen böyle olur yani kusura bakmayın
Ben aldıramıyorum gelmiş 25 yaşına ya sen çalışan kadınsın erkeği de iliğine kadar tanıyosun hayatı da yani nerde ne yapcağını bilmek zorundasın kusura bakmasın kimse
Sen de arkadaş ortamında zil zurna sarhoşken biri çağırdığında gidebilirsin? Adam seni takar koluna taksiye bindirir sen sarhoşken, sarhoş zaten bilinci tam olarak yerinde olmayan vücudunu düzgün hareket ettiremeycek kişiye deniyor. Yanında iyi bi arkadaşın yoksa kimse sormaz nereye götürüyorsun diye. Seni eve götürür senden cinsel olarak yararlanabilir gaydir belki yani?
Ben erkek halimle güvenmediğim kişilerle içmiyorum. Alkol güvenmediğin birisiyle içilmez. Bu durumun kadını erkeği yok. Durumdan faydalanmak hoş değil tabii ki istismar edilmiş oluyor. Planlanarak yapılmış bir durum varsa kesinlikle tacizdir.
Alkolün kadınlara has cinsel istek arttırıcı etkisi yoktur, her iki cinsiyette de aynı etkiyi yapar. Taraflar birbirleriyle içiyorsa, bunun sekse gideceğini öngörerek içmeliler. Burada taciz tecavüz söz konusu olamaz.
Tabikide sayılmaz zorla birşey yapmıyor kız istiyorsa adam taciz etmiş olamaz ki aynı şey erkek içinde geçerli adam sarhoşken kadın da yaptığı için taciz etmiş olmaz sonuçta kendi bile bile yapıp kendini getirdiği konum
Diyor ki adam bunu önceden planlayıp kadına içirdiyse, yani arkadaşı gibi kendine güvenmesini sağlıyor, kadına içki veriyor kendi meyve suyu içiyor falan
Sarhoş bir bayanı idare etmek çok zor. İnsanların zafiyetinden faydalanmak doğru değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Eğer erkek sarhoş değilse, kadının sarhoşluğundan faydalanması bana göre tecavüzdür. İki taraf da bir şeyler içmiş ve bilinci yerinde değilse iki tarafında suçu yoktur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kuyumcu altinlarini disarip cikarip koyarsa hirsiz da gelip alsa bu hirsizlik sayilmaz. Kanunda boyle.
inanmıyorum ben onlara benim içmediğim şey kalmadı saçma hareketler yaptım tamam ama hepsinide hatırlıyorum kendi isteğimle yaptım o kadınlar kendileri isteyerek o duruma geliyor alkol sadece birazcık cesaret veriyor hepsi bu
Yani erkek bara gidebilir ama dişi bir birey gidemez çünkü taciz ihtimali. Gerçekten böyle mi düşünüyorsun? Erkekler de tacize uğrayabiliyor. O zaman o erkekler de kaşar, evden çıkmasaydı.