Kızı gidip istemek ve izin almak çağ dışı değil mi ya kaç yılındayız sonuçta. Yoksa gelenektir aileler mutlu olsun diye mi düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben gereksiz ve mantıksız buluyorum. Sonuçta kendine yeten insanlar evleniyorlar ve bunun için kimseye sormalarına gerek yok. Erkeğin ego tatmini yaptığı bir tören daha yani. Hem girilen masraf gereksiz hem de mantıksız isteme olayı. Aileler tanışır olur biter geri kalanına ne gerek var. Böyle merasimlerle ilgili her türlü masrafı gereksiz buluyorum bir imza atılacak ve bitecek iş. Zaten evlenince şiddet olayları boşanamama ve yola getirme adında yapılıyor. Peki insanlar şiddet hakkını nereden alıyor? O kutsallaştırılmış geleneksel merasimlerde yaptıkları ego tatmininden ve şişirilmiş sahiplenme duygusundan. Gerek yok. Toplum düzenini bozuyor.
185 Yorumla- +1 yıl
İlk önce erkek düşmanı değilim. Eşitlikten yanayım. İkinci olarak siz düzgün bir psikolojiye sahip olabilirsiniz ama benim gördüğüm çoğu erkek bu tür törenlerde ve törenlerden sonra o benim istediğimi yaparım gibi gereksiz sahipenmeye giriyor. Ve o tür törenlerde kadınlardan çok erkekler ön planda. Kız babasından istenir ve isteyen de erkeğin babasıdır. İsmi bile saçma. Zaten iki insan birbirini seviyorsa ailenin karışmaya hakkı yoktur resmi olarak. Neyin istemesi? Kimseye yararı yok. Zaten tek gecede resmiyete bağlanacak bir samimiyet olmamalı aileler arasındaki samimiyet. Zaten yavaş gider. Her şeye bir isim koyup boşuna para harcamanın ne gereği var? Bir de erkeklerin sonra gereksiz erkeklik taslaması aldım seni benimsin gibi aptal zırvalamaları çekilemez. Girilen masrafa da pek değmez
En İyi Cevaplar
bence de çok saçma çünkü sonuçta dönüp dolaşıp gençler aralarında anlaşmış diyorlar, 2 ailenin tanışmasına lafım yok ama kız isteme olayı saçmalık gerek masraf, gerekse bu stres günümüzde saçma kalıyor aynı şekilde düğün de öyle en mutlu günümüz diye düşünüp en fazla stres ve masrafa kaçılan gün olarak duruyor çağ dışı mı orasını bilemem ama günümüzde bu çok masraf ve stres olduğu için yapılmaması gerek bir durum gibi kalıyor bence
131 Yorumla
+1 yılGelenektir diyenler o zaman gitsin taş devrinden kalma şeyleri de uygulasın. Değişmeyen, gelişmeyen topluluklardaki gençler işte böyle ülkeden kaçıp gitmeye çalışır. Sorun sadece ekonomik değil arkadaşlar. İnsanların bu kadar sabit fikirli, dar görüşlü, ahlâksız olmasından kaynaklı her şey.
132 Yorumla- +1 yıl
Olayın kaynağını sabit fikirlilik, dar görüşlülük, ahlaksızlık olmaya bağlamak kız isteme merasiminden de çağ dışı. Tercih edilen gelenekleri 2. plana atıp bu tarz ithamlarda bulunarak marjinal olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Mecranın tercihlere saygı temeli olmadığı gibi farklılığa özentiliği de temelsiz.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
111Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yeni bir akım baslıyor sanırım. bu devir kızlarda bir başkaldırının oldugu donem oldu sanırım. herşeye itiraz. özgürüz biz modu. marangoz da oluruz oto tamirciside. illa evlenmemiz mi gerek. cocuk yapmak zorundamıyız. kariyerde yaparız cocukta. cocuga anne bakardan sıkıldım erkek baksın birazda. hep bir erkeklerle yarıs hali ve kocadan ne kopartırızı dusunen bir mod. babamız bile niye karısız. bekaret neden önemseniyor diye uzatabiliriz. tabi böyle dedim diye kızılacak bana kesin ama. sadece bir kuyuya taş atmak istedim.
soruna gelicek olursak bence kişisel fikrim değildir. kadın dogası talep edilme üzerinedir. normal bir kız istendiğinde mutlu olur vay be ne hatunum adam ciddi beni ailemden istedi be der. demekki işi sonuna getirmek istiyor lafta değil. babamın karsısına cıktı anamın. helal be. aile tanıstıysa artık iş ciddileşti demektir. ve ciddiyim demenin fiiliyata kavustugunun kanıtıdır. yoksa ciddi düşünüyorum senle demek manasız. arıca gelenektirde. yani istenmese yerine ne koycaz. zaten su anda bence en güzel modunda. kızı tavladıysan zaten isteme işi sadece bi nevi mizansen tiyatro formalite. aile vermicekmi. verir. ama tabi genel konusuyorum. vermeyen hır cıkaran reddeden kızını vs de olur. baslık parası cag dısımı diye sorsan anlarım da ne bilim bu bence o sekilde düsünülcek bir şey değil. izin almak zaten havada kalıyor. usulen istiyorsun. bence güzel de bi anı. aileyi ezip gecsen büyüklerini daha mı iyi. izin alıver ne olcak onlarada dusen gencler sevmişlerse bize dusende onaylamak derler. tabi bunun arka planın da bilinc altında bence sey var. babadan istenir ya kız. o batıyor sanırım. hani emin de konusmayım da. sanki o.
bence bu devirde bunlara takılmamak lazım. 2 insan birbirini sevmişse cesaret etmişse budevirde evlenmeye. op basına koy. insanlarda evlilik korkusu oluyor artık. malum nafakası var bosanma ihtimali. onca masraf. cocuk olsa o bi dram. kimseye de laf denmiyor artık. herkesde calısıyor para kazanıyor. cesaret işi evlilik.32 Yorumla- +1 yıl
Bir kız olarak çok beğendim ve hak verdim. Çok mantıklı bir yorum.
Kiz isteme mantik olarak yanlış gelse teoride bana biraz olmasi gereken bir durummuş gibi geliyor.
Ailelerin tanışıp kaynaşması birbirlerini daha yakından anlamlarına olanak sağlayan durumlar bunlar.
Sonuçta yumurta kabuğundan çıkmadık ve kız olsun erkek olsun insan çocuğunun hayatını birleştireceği insanı yakından tanımak istiyor.
Şu altın isteme mevzularinin dinimizce gereklilikleri zaten bunların konuşulması için hazırlanan ortam ve yeri gelmişken gereğince kızın ailesinin gönlüde yapılır.
Bu duruma hoş görüyle bakıldığı zaman aslında çok naif bir hareket olduğunu görmek zor değil.110 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız isteme merasimi adından çok daha fazla anlam taşıyor. İnsan her ne kadar kitaplardan fazlaca bilgi öğrense de hiçbir bilgi tecrübenin yerini tutamaz. Kız isteme merasiminde anne babaların tecrübeleri de ön plana çıkıyor. Kızım seviyorsun ama bu adam bu aile uygun değili, ancak tecrübe söyleyebilir. Ki bu merasimin öncesinde araştırılıyor her iki taraf da. Ayrıca evinizde beslediğiniz hayvandan bile sadakat bekliyosunuz, bırakın da çocuklarını yetiştiren ailelerin rızası alınsın ve evlendireceği kişiyi aileyi gözüyle görsün tartsın. İki yetişkin insan birbirini sevmiş daha ne cümlesi ne kadar sığ ve birçok çirkin düşünceye izah olarak sunuluyor. Sevmek kelimesi başlı başına bir şey ifade etmiyor, marjinal (!) fikirlerinize saçma sapan argümanlar bulmayın lütfen. Metalaştırmak denince de, belki de tarihin hiçbir sahnesinde kadın bu kadar objeleşmemiştir.
“Kadın” kelimesi üzerinden hassasiyet fikirleri atıp toplum dinamiklerini bozanlarla kadını en fazla objeleştirenler hep aynı zihniyet. Bir millet kültürüyle tarihiyle diliyle var olur. Dayanaksız hassasiyetleriniz lütfen günümüzde her sektörde “modern” olma adı altında objeleştirilen kadınlar için de işlesin.30 YorumlaPaylaşımları yorumları okudum.. Yapmayın.. Kız isteme adı kötü gibi duruyor olabilir. Ama gelip babanın annenin rızasını almak.. Ailelerin tanışması kaynaşması.. En önemlisi Allah'ın emri peygamberin kavliyle kelimesinin manevi değeri.. yarın çocuklarınız olduğunda evleneceği kişinin ailesini tanımayı ve gelip sizden onay alınmasını istemez misiniz.. Herkes bugunki kendini düşünerek bu yorumu yapmış.. O tuzlu kahvenin heyecanını anısını bir ömür taşımak bile büyük bir an ve hep hissedeceğin bir tebessüm..
40 Yorumla
+1 yılBurada amaç kız ailesinin ve erkek ailesinin görüşüp tanışmasıdır. "Kız isteme" adı altında bir ailenin çiçekle böcekle gerçekten de gidip kızınızı almaya geldik anlamına geldiğinden değil. Aileler sohbet ederler oturur konuşurlar. İki seven varsa zaten samanlık seyran olur.
Ayrıca bu dediğiniz kimsenin haberi olmadan evlilik hiçbir anne baba tarafından normal karşılanmaz. Oldukça özgür yaşantılara sahip ABD'li sanatçılar dahi aile arasında veya aile arkadaş arasında mutlaka kutlama yapmaktadır.
Kısacası "kız isteme" gerçek anlamda kızın bakkaldan makarna istenir gibi istendiği bir merasim değil, ailelerin tanışma vesilesidir, anlayana...30 Yorumla
+1 yılÇağın isterilerinin dışında kalan bir gelenek olduğunu varsaymadığım gibi evlilik yolunda atılan ilk resmi adımlardan biridir. Büyüklerin rızası alınır ve ilişki resmiyete dökülür. Kadın gidip erkeği istemeye eine ailesinin rızasını almayacağına göre bunu erkeğin yapması bana gayet normal geliyor. Ben bir çok kız istemeye tanık oldum, öyle aşırı derece de bir maddi sıkıntıya soktuğu yok. Ayrıca kız istemeyi çağın dışında buluyorsan, evliliği de öyle görüyorsun demektir🤚🏼Ayrıca, gelenek kültürel alışkanlık liar, bilgiler, törelerdir. Yani bu tarz şeylerde mantık aramayı geç tartışma konusu bile değil çünkü dogmadır.
30 Yorumla
+1 yılYok çağ dışı yok gereksiz saçma yok şöyle yok böyle diye zırvalayanlar, hayat sizin sandığınız gibi tozpembe değil. İnsan sarraflığı diye bir şey var. Bunu sizin gibi dünkü çocuklar anlayamaz. Aileler görecek ki acaba bu kişi benim çocuğuma uygun mu değil mi diye düşünecek. Yarın çocuğumu üzer mi mutlu eder mi bunlar anlaşabilir mı diye en iyi onlar anlar. Ondan sonra mutsuz bir evlilik yaşayınca keşke annemin babamın sözünü dinleseydim dersiniz. Türkler o kadar akıllı bir millet ki daha düne kadar gelen misafire neden kolonya uzatıldığını bilmezdik. Kız isteme merasiminde de muhakkak bir hikmet vardır. Ama bunu çağ dışı olarak algılayan sözde ilerici aydınlar bunu anlayamazlar.
12 Yorumla- +1 yıl
@amirselam kesinlikle
+1 yılÇağ dışıdır. Bir kadın ve bir adam kendi aralarında evlenmeye karar vermişler ama gidip babasının onayını almaya çalışıyorlar? Son derece sağlıksız eski bir gelenek. Eskiden kızların rızası alınmadan babası istediğine verirmiş kızı.
Bu geleneğin hiç güzel bir yanı yok... Bir de yabancılar gibi evlenme teklifi bekleyip, sonra da kız istemeye hazırlanmak tam bir "kültür çatışmasıdır".
Bizim şu doğu batı arasında kalmışlığımızın en kötü göstergelerinden biridir. Bir gün evlenirsem kız isteme, büyük nişan olmayacak. Direkt aile arasında küçük bir evlilik töreni yapmayı istiyorum. Kalabalık ve gösterişten uzak samimi bir evlilik isterdim.10 YorumlaMaksat aileler tanışsın ve nezaketen aile büyüklerine ziyaret. O çağ dışı bu çağ dışı beğenmeyen istemesin kaçsın direkt 😅 size ters gelen bir şeyi aşağılamak da gereksiz bir davranış. Ayrıca ülkede çağ dışı o kadar şey var ki buna sıra bulduğunuza göre sizin de düşünce yapınız çok dar.
70 YorumlaSelam :)
Aslında bu durum çağ dışı değil oradaki amaç kızı istemekten ziyade "geniş ailenin" birbirlerini tanıması düğün-nişan öncesi tatlı bir vakit geçirmek amacıdır. Sonuçta kimse "vermiyorum" demez deseler bile çiftin umurlarında olmayacaklarını bilirler. Ebeveynler illaki çocuklarını evlendirecekleri kişiyi ve aileyi ufakta olsa bir görüp tanımak ister ve bu "kız isteme merasimi" bu istek için güzel bir aktivite.70 YorumlaKız isteme töreni, nişan düğün gibi törelerimizdendir. Buna ağaca çapıt bağlamak, nevruz kutlamak, ölenin ardından lokma dökmek, kurşun dökmek vb binlerce örnek verilebilir. Bu bizim kültürel kimliğimiz ve kökümüzü ifade eder. Köksüz insanların, dilsizler gibi genel söylemi, bu ve benzeri mantığa uygun insana uygun olmayan, kimliğiyle uygun olmayan bir takım önerilerdir.
İsteyen kız istemez, isteyen düğün yapmaz. Bu insanlar ilerde çocuk sahibi olduğunda onlardan saygı da beklemek istemez. Düz, monoton, tek renk düşüncelerine kaba softa, ham, kalas gibi duyguları eşlik eder. Sıradan, kolay ve tuzsuz bir hayat yaşayıp çoğu hissi, cümbüşü ve zevki tatmaktan korkarak ölüp giderler...00 Yorumla
+1 yılKimi kimden istiyorsunuz? Bir eşya mı istiyorsunuz? Aldık, verdik ne demek? Bir insandan bahsediliyor. Kanlı canlı bir kadından. 50’sini geçmiş adamlar bir kadın hakkında aldık verdik muhabbeti yapamaz ve yapmamalı. Leş gibi gelenekler. Bu yüzden kız isteme kadar iğrenç bir şey görmedim duymadım. Kırmızı kuşak geleneğiyle yarışır kadını küçük düşürme konusunda. Tuzlu kahveyle, çiçeklerle çikolatalarla bu iş güzelleştirilmeye çalışıyor ama berbat bir durum. Sanki sen pazarlık yapılacak bir kurbanlıksın da içerde senin hakkında aldık, yok almadık, şimdi aldık, verdiniz mi gibi saçma sapan laflar ediliyor. Bu lafların muhatabı bir kadın yahu! En başta bir insan. Sanki o kadının o zamana kadar sahibi babasıymış da sonra basit bir “Verdim gitti!” cümlesiyle başkasına veriyor kızın tapusunu. Öyle önemsiz. Öyle obje gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılToplumumuzdaki kadını mal yerine koymanın bir diğer yansıması da bu kız isteme olayı İşte. Sanki yemek yapıyorsun da evinde patates yok komşudan bi çuval patates istemeye gidiyorsun. Tam da onun gibi bir şey. Kaldı ki zaten çiftler evlenmeye karar verdiyse istemenin ne anlamı var. Bu saçma adetler Ortadoğu zihniyeti bizde anca bir 100 yıl sonra yok olur. O zamana kadar da olan bizim gibi arada kaynamış y kuşağına olacak. Ben alfa z ve beta kuşaklarından ümitliyim. Onlar kurtaracak bizi bu çağdışı kafadan.
10 Yorumla
+1 yılBabaların en hassas noktası kızlarıdır, elin adamının gelip kızını evinden koparmasına çok üzülürler. Bu olay bir nevi ben evlensem de senin kızınım, senin onaylaman benim için çok önemli anlamına gelir. Ben çağ dışı bir şey olduğunu da düşünmüyorum, zorla evlendirmiyorlar sonuçta kızın sevdiği gelip ailesinden onay alıyor.
40 Yorumla
+1 yılBence çağ dışı değil. Babadan anneden evlenmek için izin isteniyor bir nevi. Anne baba görecek damadi efendim, bakacak nasil kahve içiyor, kahveyi alirken kiza nasil bakiyor; yan mı bakiyor düz mü bakıyor diye? Tuzlu kahve olayi da eğlence olsun diye ama mânasi ömür boyu sevecek gibi bir şeymiş.
30 Yorumla
+1 yılNeden çağ dışı olsun.
Nasıl evlenmeyi, ailenden izin almayı düşünüyorsunuz.
Kaçıp annem ben koca buldum evleniyorum mu demeyi düşünüyorsunuz yoksa ne bekliyorsunuz.
Tamam kız istemek çağ dışıysa Anneni Babanı ikna eder Erkeği istemeye gidersiniz20 Yorumla
+1 yılAsla ve asla çağ dışı değildir ve hiç bir zaman olmamalıdır ailelerin birbirini de tanımadığını varsayarsak ailelerin uyumu da önemlidir ben mesela severek istedim sonra istemeye de gittik ailem ben dengesiz bir şey yaparım diye bana söylememiş evlendik sonra biraz kendi biraz ailesi yüzünden boşandık
20 YorumlaKendi örfünü, adetini, tarihini sacma gereksiz goren, kapali olanlari kezban adleden sığ beyinlilere sesleniyorum! Bizi yetistiren o hor gordugunuz gecmis nesiller en azindan kendilerini savunacak bizi biraktilar. Sizin yetistirdiniginiz nesiller tarihte kalacak olan sizleri neyiznizle savunacaklar acaba. Yobazlik kendi örfüne, adetine saygi duymakla degil, kendinden olmayana saygısızlıkla olur. Işte boyle böyle birbirimizden ayrısıyoruz. Ve sizi tebrik ediyorum bu konuda baya basarilisiniz.
10 YorumlaEvlenmek sevişmek üremek daha çağ dışı ilk insandan beri yapılıyor bunlar bunlar çağ dışı bırakalım demiyorsunuz ama masum bi geleneğe çağ dışı kaldıralım 😄😄😄 sizi gidi köfteler sizi ilk insan gibi çağ dışı çağ dışı sevişmeyin entellektüel olun alın birer kitap geceleri kitap okuyup onun hazzını yaşayın 😄😄😄
10 Yorumlaİstemek ve almak kelimeleri kadını mal gibi göstermek anlamına gelmiyor. Mantıklı olarak geniş çaplı düşünüldüğü zaman maddi manevi olan erkeğe oluyor zaten kadından çok. Bu kelimeler kadının içindeki kompleksi açığa çıkarıyor kötü görünmesinin sebebi de budur yani.
10 Yorumlaİsteme gibi şeyleri ben çağ dışı buluyorum. O kız bir mal mı istenip verilsin. Ben ailelerin tanışmasını yeterli buluyorum. Bence isteme izin falan çok gereksiz, iki yetişkin insan hayatlarına dair bir karar vermişler zaten bir şeylerin bilincindeler ve kendi hayatları daha neyin izni. Sadece haber verilip tanışılması uygun diye düşünüyorum. 🌸
10 YorumlaBir toplumu oluşturan yaoi taşlarından biri olan aile mefhumunun sağlıklı devamlılığı ve kalıcılığı adına düzenin sürdürülebilir olması toplumun yozlasmasinin ve toplumsal yıkımın önüne geçilebilmesi adına evlilik ve kültürlere göre kız istenmesi erkek istenmesi gibi durumları en başta saçma bulduğunuzu söylerek insanalr üzerinde algı yaratmışsınız. Yukarıda yazdığım faktörler baz alınarak hareket edilecekse ve çifler karar verecekse bu saçma değil olması gerekendir.
Iyi günler00 YorumlaDüşününce mantıklı gelmiyor. Sonuçta iki kişi evlenmeye karar vermiş. Kızı ailesinden istemeye gitmek saçma.
Tabii ki aileler tanışsın falan ama bu isteme olayı çağın gerisinde diyebiliriz
Ama artık gelenekleşmiş bir şey olduğu için hemen söküp atılamıyor, adetten de olsa bir isteme töreni oluyor00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Bende sacma buluyorum mecbur olunmazsa yapmayacagim seydir yani, kiz bi esya falan mi da istiyorsuz yani sacmalik ama aileler isteyecegi icin mecbur yaparim anca ole yani mecbur olmazsam yapmam gerek yok seviyorsak birbirimizi bitmistir 2 yetiskin insaniz sonucta 😒
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Yani bugüne dek hiç başıma gelmedi ama şahsen çay kahve sigara kullanmadığım halde bigün o duyguyu yaşamak isterim bi gelenek sadece sorun normalde zaten kahve içmeyen sevmeyen biriyim şaka değil en son içeli 15 sene falan olmuştur bide bunun tuzlusu gelcek onu nasıl işcem bende bilmiom
00 Yorumla
+1 yılBence de gereksiz aileler gelir (kız evi erkek evi farketmeksizin) bir tanışır bir çay kahve içer tanırlar birbirlerini aileler anlasamadiklari noktaları konuşur olmazsa olmaz der olursa da bir söz yapılır , ne gerek var kızınızı istiyoruz demeye klişe laflar adet yerini bulsun diyeymis bulmasın öyle adet yerini
00 Yorumla
+1 yılBu da sacma sapan bir adet kiz vermek tabire bak anasini satimm jsjsjsj Hep veren kadinlar olsun zaten... Neyse yemek ve tanisma iyidir ama yok peygamberin kavliyle kizini istiyoruz yok verdim gitti sacmalik. Allahin adi gecti diye hayirli evlilik olmuyor goruyoruz iste once allahin emriyle isterler sonra allah ne verdiyse dover sover oldururler
00 Yorumla
+1 yılİster mantikli bulun ister mantiksiz bulun bizim icin gelenektir sizin aileniz istemiyorsa yapmayın direk evlenin bizi ilgilendirmez fakat yapanlara sizin fikiriniz de olmayanlara saldırmayı kesin biz sadece geleneklerimizi yasatiyoruz bunda sacma bir sey göremiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBir şeyin çağ dışı olabilmesi için uygulanmasının toplum tarafından anormal olarak karşılanması gerekir. Çağ dışı değil günümüzde. Bana göre yanlış bir uygulama da değil. Ailelerin haberi oluyor, aile ile birlikte karar alınıyor. Bu güzel bir şey.
40 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Rasyonel izahı olmayan zihinlerinizin abuk mastürbasyonları için her önünüze geleni çağ dışı diye iteliyorsunuz.
Hatta nöbetçi kilise olsun imam bassın hemen nikahı. Kaşeyi balayında bastırırsınız.30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet hayırdır? Sığır almaya mı geldiniz. Kızın eli dili beyni yok mu mq. İmzayı atıcak olan kız-erkek aileler işin içine girerse bu bir mal alışverişine döner. Ailelerin işi yok evlenme işlerinde.
https://www.youtube.com/embed/LQXgNLGDPgo10 Yorumla
+1 yılİşinize gelmeyen herşey çağdışı zaten o çağdışı bu çağdışı 😂 iyi o zaman annene babana sormadan önüne gelenle evlen
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Sahipsiz değilim gelip anne babamın da rızası alsınlar anne babamın fikri tecrübesi benim için önemli
40 YorumlaÇağ dışı olan sensin ileri görüşlü oldugunu mu saniyorsun sen öyleyse yanlışın var
71 YorumlaTatlı telaşlar ortak kültür. Rahatça aile tanışması. Bence çağ dışı değil. Çağ dışı demek için çağın gerisinde kalmış şekilde devam ediyor olması lazım. Ama kız isteme günümüzde aile tanışmasına evrildi
20 Yorumla
+1 yılcağ dışı mı. Dünyanın neresine gidersin git. Kiz isteme olayları, tanışma vs var. O zaman seni istemeye gelmesinler. Arada bir babanın evine git.
59 Yorumla- +1 yıl
esya değil ama unutma ki sevdiğim kadına saygım ailesine olduğunu göstermek. onlari hoşnut etmek. o heyecan farklı bir şey hem aileler birbirlerini tanıyor hem de ileriye dönük ne yapılması gerektiğini korede aileler tamam der gerisine karışmaz. evlenmis banane tarzı lakin oradaki çiftlere aileleri yardım etmiyor. ve evlilik oluşmuyor. biz de ailelerimiz bir şekilde yardım ediyor.
- +1 yıl
Insanlar dalgaya almayı sever. Gerçeklerle yüzleşince söyledikleri akıllarına bile gelmez. Ailelerin tanışması her zaman iyidir. o şekilde gören şahıslar cahil ve onlara bulaşmamak gerekir. Asıl önemli olan kızın sevdiği kişiden çözmesi gerekir.
- +1 yıl
ben Türkiye'de yaşıyorum. Turkiyede yaşamakla alakasi yok. kültürlü olmak ile kültürsüzluk arasında fark var. İstanbul en kötü semtinde yaşıyorum. Ama davranışlarım, karakterim belirli bu tercih meselesidir. Ya efendi kültürlü bilgili olacaksın ya da sokaktaki serseri olacaksın. Lakin tercihim efendi bir insan olmaktan geçiyor
- +1 yıl
Kadınlari sadece cinsel obje göreceksem pisliğin teki olurum. Ama kadını insan olarak görmek önemlidir
- +1 yıl
Türk halkı olarak bakma meseleye ona bakarsan Asyanin her bölgesinde de böyle olması gerekmez mi. Ortadogudan kadını dansöz olarak gördük. Farslardan kadını insan yerine koymamayi gördük. kisacasi etkileşim. Aslına bakarsan türk erkeği kadınını yüksekte tutar ama bu beyni çalışmayan zavallılar yüzünden bu haldeyiz
Gizli Üye(18-24)+1 yılAileler tanışır önceden evlenecekler tamam der son olarak bir yerde ailelr buluşup işte söz bilmem ne falan konuşur mesela ismine kız isteme deme başka bir şey de sadelik olduktan sonra sorun yok gibi geliyor. İlla pahalı kıyafetlerle gitmek giderken bir şey götürmeye gerek yok çift anlamıştır aileler tamam der anlaşır sonra işte şurada nikah yapalım falan filan diye aileler bir araya gelir konuşulur buna kız isteme deme başka bir şey de yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılModern kız isteme çıktı şimdi süre uzadı bilemiyorum bana yine doğru gelmiyor. Her hâlükârda ailenin yanında rahat konuşulamaz. Evlenmeden önce konuşulması gerekilen o kadar özel konular var ki, bunları konuşmadan da doğru evlilik yapılamaz diye düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Zaten direk gitmek değil ki kişiler önce tanışıyor mesela sonra aileler tanışıyor kişiler evet derse erkek ailesiyle kızın evine gidiyor yani tanışma var ki veya sevgili diyelim bana göre değil ama sevgililer haber ediyor evlenmek istiyoruz diye aileler tanışır onaylarsa kız isteme olur yani tanışma var aslında
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilelerinde az da olsa hakkı vardır. Anne babası ile sıkıntılı olmayanlar uyguluyordur bence. Ailesi ile sıkıntılı olanlar için zor bir durum. Bende direkt nikah yapılmasını düşünüyorum. Aileler işin içine karışınca bir ton dert çıkıyor gördüklerimde.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇağımızda kadınlar kötü çocuklara kendilerini altın tepsi de sunarken efendi adamı sopayla kovalıyorlar. Yani bir kesim kızı istemese de alırken öbür kesim istese de alamıyor. Kız isteme her açıdan gereksiz. Kadınlar her zaman olduğu gibi bu dönemde de kazanan taraf...
00 Yorumla
+1 yılBence çok zarif bir gelenek. Sonuçta ormanda kurtlar tarafından büyütülmedik. Bir ailemiz var. İstemeye gelmek ailenin rızasını almak ne kadar ince bir davranış.
31 Yorumla- +1 yıl
cag dısı oldugunu dusunen kesımın savı biz malmıyız esyamıyız üzerine. hiç öyle düşünmemiştim. erkekler aman kızı alayım da katlanırım tuzlu kahvesine de istemesinedir. budusuncedeki kızlar ıcın cidden fesatlık yani:D erkekler bence eminim hiç böyle bakmamıslardır olaya. aman isteyimde ego tatmini olsun. hatta zorlamasan istemez. korkar vermezse diye. ee heyecanı var. masraf yapcan. ailenin poposu kalkıcak üzerine bilezik isticek vs. yani damada külliyen zarar bu iş. bayılmaz yani damat o törene. dugunde yapmaz meraklısı değildir:D ayrıca karım diyeceği hatunla hayatını birleştiriyor yani damat da. hani onu esya olarak gorse ne olcak el değilki. senin eşin yani. ezsen karını ezeceksin. z kusagı cok farklı diyeblirim sadece. istemek zaten kelime anlamını tasımıyor. evlenmeyi istemek aslında özünde. bence eğer agrına gidilcekse kız ailesinin para istemesi gitmeli. baslık parası. bilezik istemesi (dini miktar ok. güvencesi olmalı elbet kızın) . herkes biliyorki aliyle ayse evlense aliye daha cok masraf girer. alinin ailesine yüzde 50 50 değildir. bu asagılanma olarak algılansa neyse dicem de. ama erkekler böyle düşündüğünü sanmıyorum karım der gözü görmez seviyorsa. neyse alırım der.
+1 yılKesinlikle evet. Kadınlar verilen - alınan mal değiller. Birer bireyler, kendi istekleri doğrultusunda bir başka bireyle hayatlarını birleştirme kararı alabilirler.
30 Yorumla
+1 yılAbi ben onu bunu bilmem ingilizler gibi saat 5 çayı yapıyoruz amerikalılar gibi fast food kültürünü yapıyoruz fransizlar gibi şarap kültürünü tadıyoruz eee nerde atatürkün bahsettiği turk milleti tabikide isteme olayı olacak bu senin kültürün bunu kaybetmeden ülkeni kaybetmesin.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılSevişerek cocuk yapmakta cag dışı klinik ortamında cocuk yapın her boka cag dısı demek sacmalık onemli olan geleneklerle geleceği harmanlamak. o zaman medeniyetler ilerler Deyim vardır : gecmişini unutan geleceğini kuramaz cok dogru bir sözdür.
10 Yorumla
+1 yılNiye çağ dışı olsun. 2021 e geldik diye insan olmaktan toplum olmaktan dinden imandan çıktık mı? Yoksa sizde maymuna geri dönüş mü başladı
40 Yorumla
+1 yılHayır bence çağ dışı değil Ya. Hem geleneklerimize niye bu kadar önyargılı yaklaşılıyor anlamadım ki. Sonuçta onlar bizi biz yapan değerler diye düşünüyorum. Böyle devam ederse ilerde kesinlikle benliğimizi kaybedicez. Başka kültürlere özenen onları taklit edip duran bir toplum haline gelicez diye çok korkuyorum valla.
20 YorumlaSanmam, zaten söze başlarken gençler aralarında konuşmuş anlaşmışlar diye başlanıyor ve bence ailelere kalan sadece resmileştirmek Buda çok doğal
Ancak şu görücü usulü evlilikleri hala anlamış değilim üzgünüm ama öyle00 Yorumla
+1 yılBaban düğün davetiyesi eve ulaşınca öğrensin artık evleneceğini
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. neyin çağ dışı olduğuna kimin karar verdiğine bağlı
50 Yorumla
+1 yılÇağ dışı değildir bence çünkü evlenmek için birde aileye sorulması gereklidir sonuçta ağaç kovuğundan çıkmadığı için kimse gereklidir
30 Yorumla
+1 yılGidip kız satın almıyorsun
Aileler kaynaşıyor biraz ve iş
Biraz daha resmiyete dökülüyor
Güzel yaşatılması gereken bir gelenek30 Yorumla
+1 yılailenin iznini almak bir nevi aldığımız evlilik kararını onaması için onlara danışmamız bir saygı göstergesidir
30 YorumlaKültürel bir şey bu. Bugün Çinliler hala yemekleri çubukla yerler. Kültürü korumalı. Gerekli mi dersen de gerekli. Karşı taraf nr ayak görmek bilmek gerek. Kızı götürüp hayat evlerine satan ş. r. f. z. l. r var bu ülkede neticede. Her şey olabilir düşünmek gerek.
10 Yorumlabence evet öyle. gelenek diye kolay kolay vazgeçilmiyor ve üzerinde pek düşünülmüyor ama nereden baksan hoş değil. "kızın" mal gibi istenip alınması, ailenin de hadi biz kızımızı size veriyoruz demesi hoş değil. bana yapılmasını kesinlikle hazmedemezdim.
10 Yorumla
+1 yılÇağ dışı tabii ki. İstemek/vermek ne ya? Bence kadını metalaştırıyor. Düğün ve kına da saçma. Gelinlik damatlık da saçma. Herkes sade ve şık giyinsin ve bir nikah yeterli.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. Anne - Baba ile tanışma faslı diyorum buna. Onlar versede vermesede ben bir şeye olacak dedim mi olur. Başkasının ne dediği önemli değildir. Ben ne istiyorum o önemlidir.
10 Yorumla
+1 yılBence çok güzel bir şey. Allahin rızası ve peygamberin kavliyle ..
40 Yorumla
+1 yılgeleneğe, adete gene düpedüz kadını ezme, aşağılama amaçlı yine de kezbanlarımız vazgeçmiyorlar.
Bu türk kadını kadar gurursuzu var mıdır20 Yorumla
+1 yılKim ne yapmak istiyorsa onu yapsın, garabet gibi nitelendirmelerle insanları sınıflandırmanız yanlış herkes istediğini yapsın. beni de ilgilendirmiyor ki karışmam zaten bize düşmez toplumu yargilamak
00 Yorumla
+1 yılÇağ dışı değil diyen kızlar evde kalsınlar😄 zaten kafaları kapalı, cahil ve kezban tiplerdir😄
30 Yorumla- Devamını Gör (147)
Devamını Gör(192)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem