Evet etmeli
Hayır etmemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kaldırılsın hatta kapatılsın. İki kişi evlenmeye karar veriyor üstüne babalar gidip mal gibi istiyor 🤔 Haaa yok gelenek görenek diye karşımda sayıklayan insan evladı olursa hay hay der gelenek ayağına, koluma dizi dizi bilezikleri altınları kolyeleri taktırırırm 😂 gelenek diye adettendir diye diye bohçası kınası nişanı diye bol bol geçiririz 😂 nede olsa töremiz bunu emrediyor oğull 😎😂🤣🤣🤣
Öyleee köleniz daima hizmetinizdeee
tövbe rabbilalemin, yallah kışt
Olmazzz dedimmm yaa daha altın alcam sana ev araba eşya yat kat 😒😒😒😍
triplex ev isterim bahçede havuzu jakuzusi olmazsa olmaz. Babamın evinde hep jakuzi vardı 😂😂😂
Kesinlikle katılıyorum bence de sacma adetler
Oy oy nasıl almam jakuzi falan kurban olsun ksjfjdj sen yeter ki sadece nikahta evet de başka bir şey yapman gerekmiyor kamfjssjd
Bence en güzel gelenek isteme ya. Sadece geleneklerin aşırı abartilmasina karşıyım. Mesela istemeye 50 kişi geliyorlar. Ne gerek var?10 kişi yeter de artar. Bütün sülaleyi toplamaya ne lüzum var yani. Bu kişiler hizmet bekler, ikram bekler. İnsanı yoracak şeyler hep. Zorlaştirmayalim kolaylaştıralım...
Parasızlıktan bu gidişle ne örf, ne adet, ne gelenek, ne görenek, ne anane kalcak. Çünkü para yok. Eskisi gibi insanlar düğün yapamıyor. Yavaş yavaş istemeye kadar geldi konu. Hızlı bir şekilde asimile olmaya devam ediyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.
Cevap
20Cevap
Edebilir bence
Ben böyle şeylere karşıyım komik ve saçma adetler var onlar yetmiyormuş gibi bir de koca koca insanlar ılın nı ış yıpıyı nı kıdı mıış ılıyı olayı hiç çekilmez evleniyoz mu evleniyoz bu kadar ahirete hesap veriyoruz sanki.
Eskilerden beri olan bir adet ha bitsin diyorsaniz yarin evinize baciniz bir bebekle ya da karni burnunda gelir o zaman artislik yapamicak hatta ustune annenizinde kimin karisi oldugunu bilemiceksiniz
Aileler tanısabilir ve üstelik bitsin diye bir sey demedim sadece anket bu dostum
Becermisim anketi unutmayin adetlerimiz biterse namus diye bir kavram kalmaz
Tamam merak etme bir 100 yıl daha devam eder hdhdhdhd
Etmemeli gelenek diyolar ama saçma aileler tanışmalı çiftler evlenmeli hatta şu nişan alışverişi şu bu saçmalığı da kalkmalı
Kızlar böyle der miydi sjkhdj adamsın beton yetmez beton fjkf
@LeeCooper2002 der yani benim düşüncem en azından
Helal lan sana 😍
gerek yok herkesin zaten bir sürü partneri var birine kalıyor piyango. şans.
Gereksiz merasim.
Kapıdan emaneti almaya geldik diyerek alıp çıkılmalı 🤦🏽♂️
Tiksindim kardeşim. Tiksindim. Heryerimizden iki yüzlülük akıyor.
Bence güzel bir adet. Kalkması gereken bir şey varsa o da düğün konvoyudur bence.
Konvoy dünyanın en güzel şeyi üfff
Zaten devam ediyor en başından beri saçma bir soru olmuş
Hayır bence gereksiz 😅
Katılıyorum
Saçma adetler
Evet devam etmeli bunlar güzel gelenekler. Geri kafalı olanlar bitsin ama.
Yani geri kafalı olanlar derken?
İlk gece çarşafta kanın olup olmamasina verilen önem çok cahilce bu tarz şeyler bitmeli.
Bana kalırsa bana adetlerim çoğu saçma geliyor ya hani tamam kız isteme hani neyse yine okey ama benlik değil bence saçma ama o dediğin de çok iğrenç bir şey
Onu yapanlar nasıl bir insan anlamadım
Bence güzel
Yani evet kız istemenin tatlı hos seyleri var tabi canım ona bir sey demiyorum tabiki ana galiba ben evlenmek istemiyorum 😂 ondan galiba nsbsdn
Olabilir ahdhhs
Lan çarşaf, kan noluyo noluyo ebemin beni müjdelediği günden beri öyle bir şey görmedim duymadım bilmiyorum jlhfj
Edilsin, nesi kötü ki.
Ben saçma buluyorum
gelenek ve göreceklerden bıktık usta
Tabi ki etmeli. Bu bir geleneksel kültürdür
Evet etmeli. Tuzlu kahve olayı kalkmalı.
Bencede tuzlu kahve olayı kalkmalı.
Tuzlu kahve olayı ne ayıp tan sonra ne espirisi kalıyor ki 😏
evet edilmeli.
İsteyen edebilir
Togg iyiiiiiiiiii güzel hoş misss gibi
etmeli yaw. güzel ritüeller bunlar 🤷♂️
Evet
Evet tabi
Sana göre sevmeler
Etmeli.
Etmemeli
Gerek yok