Ailem yüzünden psikolojim bozuldu?

Merhabalar. 18 yaşında bir erkeğim. Öncellikle psikolojimin bozulma sebeplerine gelmek istiyorum. Psikolojimin artık bozulduğu nokta annemin saçma bir sebepten dolayı eşini ve çocuklarını terk etmesiydi. Annem babamın parası yetmediği için evi terk etti üstelik babam annemide işe sokmuştu ancak bu seferde alışveriş yapmıyo gibi şeyler söylemeye başlamıştı. Annemle babam işitme engelli bu arada. Babam eskiden bir üniversitede çalışırken sodexo diye bişey vardı galiba onunla sürekli alışverişler yapardı ancak şu an çalışmadığı için fazla alışveriş yapamıyoduk. Babam 2.400 tl alıyor annem 2.600 tl alıyordu babam elektrik su doğalgaz internet vs ödüyor. 6 kişi yaşadığı için evde ve ev 2 katlı olduğu için bu tip faturalar fazla geliyordu ancak babamda gene bir miktar para kalıyordu. diğer sebep ise babamın kalan bir miktar parası olduğu için en küçük ihtiyaç olan yemek kısmında babamdan hamburger almasını istemişti kardeşim ancak bağırmaya başladı ve kardeşim ağladığı için çok üzülmüştüm. Sadece yemek değil babamdan her ne isterse istesin 10da 1i sadece olumlu bir cevap oluyordu. Kimse yanlış anlamasın pahalı hiçbirşey zaten istemiyor. Sebepler bunlar daha çok var ancak şu an bunu yazarken bile ağladığım için burada bitirmek istiyorum artık kendime erkek demeye utanıyorum.
Ailem yüzünden psikolojim bozuldu?