Kim hakli sizce babamdan kalma 2+1 evim var. Nişanlım aramızda tam bir guven olması için evi onun üstüne yapmamı istiyor. Ama yarin bir gün bosansak gidicek yerimde yok o yüzden evimi vermek istemiyorum. Evi vermeli mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGenelde Türk kadınlarının bir isteği bu, gerçekten kötü bir durum. Evi asla ona vermeyin. Yorumlarda ama evlendikten sonra istiyor demişsiniz. O zaman bile o kişi kaçıp gidebilir, evi satabilir siz de evsiz kalabilirsiniz, evi kiraya verir sizi kovarlar vb. durumlar var. Haberlerde çok görüyoruz bu tarz durumları. Yapmayın öyle bir şey hatta ayrılın kendisinden çünkü ileri vakitte mutsuz olursunuz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSakın öyle bir hata yapma çünkü medeni kanuna göre evlenmeden önceki malı senden talep edemez fakat evlendikten sonra yaparsan da hiç bi hak talep edemezsin sana şunu da diyebilir evi satalım daha büyük bi ev alalım ev senin üstüne olsun derse bile kabul etme çünkü medeni kanuna göre evlenmeden önce mal kimin üstüneyse hak onundur fakat evlendikten sonra böyle birşey yaparsan senden hak talep eder
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılHay hay böbreğimi de vereyim mi de! Böyle erkekler resmen avcı gibi alacağını alır sırtını döner arkasına bile bakmadan gider! Bi kere güven oluşması için kimse kimsenin mal varlığına çökmez bunu dile bile getirmez ki yanlış anlaşılma olmasın, ama adamdan oluk oluk güvensizlik akıyor ki böyle bir talepte bulunmuş! Evi verme ve mümkünse böyle bir insanla evlenme...
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYok artık. Bunu söyleyen insana güven olmaz, ayrıca zaten evlenince o ev ortak mülkünüz olacak ki, boşanma aşamasında bile ev senin üstüne olduğu için o evden may payı alabilecek. Hem seninle yaşayacak, ne evi istiyor ki. Böyle riskler altına girmeyin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
205
Cevap
165Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Verme niye verrsin ama şimdi kadın erkek rdit diyorsunuz ya. Erkeğin evi olsa veya ev aksa benim üzerime yap diyorlar kadınlar
1713 Yorumla- +1 yıl
Bu ev ya da araba mevzusu değil zaten kızın üstünde niye versin ekstra masraf ama sonradan alında fark etmez Es durumundan paylaşılır zaten
- +1 yıl
@paronayaksim evlilik öncesi olan paylaşılıyor mu ki?
- +1 yıl
Paylaşılıyor diye biliyorum
- +1 yıl
Ee o durum da vermemesi daha hayirli
- +1 yıl
Hiç bir şey yazmiyor
- +1 yıl
Ne okusun bir şey yazmiyor ki orada
- +1 yıl
Arkadaşlar evlilik öncesi paylaşılmaz. Mal sahibine aittir. Burada da eğer ki ev satılmaz ise (erkek tarafından) boşanma durumunda kadın evi geri alır.
Ama erkeğin niyeti burada kötü. Evi üzerine alınca kadını terk edecek veya satacak, sonra da kadın ayıklayabilirse ayıklayacak pirincin taşını. Yani devretmemesi en mantıklısı - +1 yıl
@Ehlivukuf profil foton çok iyi
- +1 yıl
@petit_gervais evlılık öncesı paylaşılmıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle verme. Ne olacagi belli olmuyor. Benimde bekarken oturdugum kendi evim vardı. Eski eşim ev var iste niye masrafa giriyoruz ki falan dedi. Dedim bende bu ev bize yetmez. Cocuk falan olunca yetmez. Simdiden ev alalim. Hemde zarari olmaz yatırım olur demistim. Ne yaptim ettim. Ev almaya ikna ettim. O oturacagimiz evinde tapusu ondaydı. Bir gun hararetli bir tartismada beni evden kovdu. Eşyalarını topla, git seni bu evde gormek istemiyorum dedi. O anda iyi ki o evim varmis iyi ki akıllılık etmisimde o evde oturmamisiz dedim. Pilimi pirtimi toplayip evime gittim. O yuzden kadın bu tarz şeyleri paylasmamasi/satmamasi/tapuyu vermemesi taraftariyim. Basiniza ne gelecegini bilmiyorsunuz. Kadının evi kendinde kalmali. Kalmayin bile orda. Baska eve çıkın mutlaka. Sonra gün gelir kendi evinizden bile kovulur hale gelirsiniz. Ne yap et ikna et. Baska eve çıkın o ev senin evin. Calisan kadinsan destek ol, beraber bir ev alin. Ama kendi evinde kalmasina ve tapuyu ustune almasina izin verme. Uygun olmuyor de. Burasi babamdan bana hediye tapuyu veremem falan de. Ama kesinlikle verme.
20 YorumlaKesinlikle hayır. Saçmalığa bak. Hiç bir seven insan, sevdiği insana ait olan değer ve birikimi ondan ayıracak bir eylemi sevdiğine yapmaz. Aksine seven insan sevdiginin imkan ve olanaklarını arttırmaya daha fazlasını ona vermeye çabalar. Çünkü senin iyi olman onun mutluluğudur. Karşında ki bu durumu bir güven sorunu yaptığına göre kesin ve net söylüyorum. Karşında ki insan gercek bir narsisttir. Kendi güven problemini senin üzerinden elde etmeye gidermeye, seni tüketerek kendini var etmeye çabalayacaktır. Bu hem maddi hem de manevi anlamda ilerleyen her dönemde daha fazla tükenmene yol açacaktır. Tehlikeli tür insanlardır, alingandırlar lütfen bu tür problemli insanlara dikkat et. Karşında ki insanın gerçekte sana beslediği hiç bir güven duygusu olmadığını görmeye odaklan. Umarım bu durumu çözümlersin. Başarılar.
50 Yorumla
+1 yılKardeşim söylediklerimin hukuksal dayanağı var, o yüzden iyi oku
1. Evi verirsen eğer boşanma durumunda geri alabilirsin. Bu senin hakkın
2. Boşanmadan önce evi satabilir. Bunu önlemek için de eve aile konutu diye şerh koydurman gerekiyor. Sen olmadan devir yapamaz, haciz yapılamaz.
3. Seninle daha nişanlıyken bile maddi konularda dizginlerin kendi elinde olmasını istiyorsa uzak dur derim. Çünkü amacı belli. O ev ha senin olmuş ha onun olmuş, evlilik ben sen değil biz olmaktır.
4. Bir an önce ayrıl. Sana abi tavsiyesi. Üzülürsün.20 YorumlaBu soruyu soruyorsan gerçekten geri kafalısın dostum.
Kalbin kırılmasın sakın haa.
Ama bütün hayatlarını erkeğe adayan kızlardan gerçekten hazetmiyorum.
Yap yap adamın üstüne, yarın da seni aldatacak, boşayacak. Evine de el sallarsın artık.
Benim sevgilim nişanlım kocam böyle yapsa ağzına biber sürerim o şerefsizin.
Kıçına koyarım tekmeyi "git başka yerde dilencilik yap" derim.
Siz kadınlar böyle olduğunuz sürece tacize de uğrarsınız, aldatılırsınız, öldürülürsünüz, dayak da yersiniz, kazıkların en büyüğünü de yersiniz.
Hadi bakalım, şimdi o evi adamın üstüne yap bakalım cesaretin varsa, ve kendine saygın yoksa...22 Yorumla- +1 yıl
Yanii çok istiyorsa alsın kendine bi ev. Vallahi de bu adam onu sevmiyor dediğin gibi evi alacak üstüne bundan daha iyi birini bulmak için arayışlara çıkacak. Kendinize gelin! Sizin gibi hayatını erkeğe adayan kadınlar yüzünden erkekler bütün kadınları aldatıp kandırabileceğini sanıyor.
- +1 yıl
@bilmiyomyaağ 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻
Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Ablacım daha nişanlıyken bu muhabbet ne? Daha kadının hesap ödemesini kabullenememiş insanım ben, bu konuya niye girer bir erkek?
Ayrıca neden yapasın onun üzerine? Bunun güvenle ne alakası var? Asıl bu talep başlı başına yeterki güvenmemek için.
En sevmediğim şeydir ayrıl vs muhabbetleri. Ama kusura bakmasın kimse, ayrıl. Bu neymiş?
Kadının evi olması neden güveni sarssın?
Sakın yapma öyle bir şey. Bir dayanağın kalsın hayatta, ki düşmeyesin.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapman gereken tek şey ayrılmak. Bu adam seni malın için istiyor. Adil yıldırımın sırtlanlarla ilgili ve diğer videolarını izle YouTube’dan. Adil yıldırım seninki gibi erkekleri sırtlan olarak tanımlıyor. Onun seni malın için istediğini bir kez daha kanıtlı Bi şekilde görmek istersen; evlenirken mal ayrılığı rejimi yapalım de. Bu evlilik sözleşmesi gibi Bi şey. Kabul etmezse ki etmez, kesin anlarsın seni malın için istediğini. Bir kadın kendisini kendisi olduğu için değil başka şeylerden dolayı isteyen bir erkeğe tekmeyi basmalıdır. Hem kendine olan saygın için hem de ileride üzülmemek için.
10 YorumlaHayır verme, tam güvenden kasıt nedir? Evi verdiğinde mi tam güvenecekmiş yoksa güvenemiyormuymuş sana? Ailen sana vermiş ne güzel kızım rahat etsin otursun diye sen de gidip elin adamına mı vereceksin tapusunu, saf olma lütfen. Biz düğünde karısının altınlarını çalıp giden damatları biliyoruz. Güven sorunu varsa zaten hiç devam etmesin belliki malında da gözü var tatlım dikkatli ol.
20 Yorumla
+1 yılMal varlığı kiminse onun olmalı. İleride boşansanız evsiz kalacaksın. Bence konu güven değil seni kandırıyor gibi duruyor. Mantıklı hiç bir insan böyle bir şeyi teklif etmez. Aranızda zaten güven varsa evin senin üstünde durması hiç bir sorun olmaz. Bence seni kandırmaya çalışıyor dikkat et bence.
20 Yorumla
+1 yılHım evet çıkarı için kullanacak malı yaptıktan sonra tekmeyi vuracak kendisini akıllı mı zannediyor bence malın önde gideni böyleleri dünya da ne aç köpekler var malı için insanı kullanan insana hor bakan kıskanan çekemeyen anca kemik atarsın yüzüğü atarsın bu kadar basit kimse saf değil malını elin itine yedirsin...
21 Yorumla- +1 yıl
Öyle insana g. tunle gül gülüm...
Gizli Üye(36-45)+1 yıldirek ayrıl ne evliliği direk ayrıl. görmüyor musun adam senin evin peşinde sana da 2 seviyorum aşığım diyo tamam işte. direk yol ver at o nişanı
52 Yorumla
Soran+1 yılEvlendikten sonra istiyor evi
Cevap sahibi+1 yılne farkeder evlisi nişanlısı mı var
bunu dile getirmesi bile ap açık sahtekar olduğunu gösterir
görmüyor musun bu şu tuzakla aynı
2 nişanlı. erkek bana güvenini ölçmek için ilişkiye girmeliyiz
sonra slk kız kabul eder ve erkek alacağını alır ayrılır gider
bak sana diyorum ki asla ama asla o adamla evlenme zaten adam falan da değil
bak ne olmalıydı biliyo musun
sen ortada hiç bir şey yokken bile evi onun üstüne yapmayı teklif edip
oda az bişe delikanlıysa şöyle demeliydi ; olur mu öyle şey o senin evin baba mirasın
uyan çocuğum uyan aşk ahmaklıktır uyan
Hayır sakın verme... boşanırken kurtarması çok zor oluyor. Ben boşandığımda 7 yıllık alın terimle aldığım evim gitti. eşimin üstüne yapmıştım. sakın sakın! cicim ayları çabuk geçer. zaten sırıl sıklam aşık olsan, 2 sene sonra evde iki yabancıya dönüşüyorsun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı. Boşanma durumundaki mal paylasımı evlilik öncesi edinilen malları kapsamaz. Ama evlendikten sonra onun adına yaparsan yarisı onun olur. Evlendikten önce yaparsan tumü onun olur.
O çocuk böyle bir şey istiyorsa dikkat et ona.
Çok dikkat et hem de. Mal avcısı olabilir.
Bunun güvenle ilgisi yok. Sakin öyle bir hata yapma10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBunu teklif edenle bir daha asla asla görüşmezdim evlenmek şöyle dursun üstelik bir erkek bunu diyen
Çirkin ve ahlaksızca bir teklif sende kalınca güven olmuyor mu?
Düpedüz güvensizlik bu yaptığı...61 Yorumla- +1 yıl
özellikle babasının hatırasını nasıl isteyebilir...
- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılSen kız isen ne alaka onun üstüne yapacaksın ev icinmi evleniyor yanlış anlamada boş ver onunla yapılan şeyler tabiki mukayese edilmez ama ondan öncesini niye paylasacaksin atıyorum içinde oturursun tamam kiraya verirsin parasını alırsın ama onun üstüne yapmak ne demek ev icinmi evleniyor seninle bilemedim
10 Yorumla
+1 yılAklini kullan 20,10 yilik iliskiler bitiyor sonra o 20 yilin ardindan dusman oluyorlar nerde kalacaksin mantik kullan yani bunu sorman bile cahilce benim gorusum... tabiki de evi ona vermeyeceksin kim isterse olsun abin olsa bile vermeyeceksin bu devirde kimseye guven yok kendini dusun insanlari dusunmeyi birak.
10 Yorumla
+1 yılYa bunu sorman bile hata ev senin evin. Ben sana diyeyim hemen nişanı at kaç. Adam kendini garantiye aliyor. Hep kendine muhtaç kalasın diye.. sakın asla boyle birsey yapma. Sende kendine söyle ben sana evi verdim sen bana güvendin ben sana nasil güvenicem. Sen bana ne vericeksin de. Aklini kullan ya. Bu zamanda her insan her an değişebiliyor. O ev senin hayatinin garantisi. çoluk çocuk ortada kalsan Allah korusunda gidecek yerin olcak
10 Yorumla
+1 yılOh be hem hatunu alıyor hem de evi. Bizde selam versin dünyalar bizim olur diyoruz. Demek ki hata bizde. Valla sen bilirsin bacim ben olsam evim olsa hatunun üstüne yaparım ki gelecekte bişey olursa napim diye aklı kalmasın isterim o kalkıp senden baba yadigarı evi istiyorsa ne diyim ben anama anasından kalma 4 hisseli evden gelen paranın bir kuruşuna dokunmadım ölüm hak miras helal o senin paran diye demek ki böyle yapanlar seviliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Knk son attığım soruyu şikayet edebilirmisin silmek istiyorum da
Hayır saçmalama asla yanaşma bu teklife sırf ev için seninle evlenmeyeceği ne mağlum 2 gün sonra seni dışarıya atmıycağı ne mağlum gidecek yerin yoksa çaresizssen herşeyi göze al. Kadınsan hep çaresizssin ama erkek her zaman iş bulur çalışabilir v. s Türkiyede kadın olmak çok zor.
10 YorumlaOldu, nisanlın hic iyi niyetli gelmedi. Guvenı evle saglayacaksa saglamasın. Asla evini verme. İyice yüzsüz olmus bazı erkekler. Yuz gorumlulugu falan isteyecekler utanmasalar. Kadın ya da erkek gururlu, iyi niyetli bir insan asla böyle bi talepte bulunmaz.
00 Yorumla
+1 yılgüven problemi için ev istemesi saçma bence zaten seninle evleniyor yani aynı evde olucaksınız kimin üstünde ne fark eder ama istemesi yanlış bence ne kız ne erkek karşı tarafın olan bir malı ve ya mülkü istememeli bence evlide olsanız sonuçta onu senin ailen senin için almış
00 YorumlaSakınnnnnnnnnnnnnnnn...
Bak kuzum evlilik güzel şey ama en iyi erkek bile bazen yak ettiriyor gidecek yerin olmadığını söylüyorsun bi ömür ger dediğine tamam demek zorunda kalırsın hiçbir zaman kavga edemezsin tartisamazsin elin yüreğinde olur sakın öyle bi hata yapma kuzum bak binlerce kadın gidecek yeri olmadığı için şiddet görüyor öldürülüyor benim babam geçen yıl öldü evliyim eşimde çok iyi biri ama sonuçta el oğlu kimseye sonsuz güvenme ben mesela bosanmayi düşünmüyorum mutluyum çok şükür eşim iyi biri ama gidecek evim olmasa kafayı yerdim00 Yorumla
+1 yılKesinlikle evi sakın verme ona.
Hakkının üstüne konar boşanma arifesinde.
Evi güven için üstünede istemiyor açıkçası kandırmaya çalışıyor seni.
Babandan kalma olduğu için yani onunla evlenmeden olan bir mal olduğu için evi ona vermeden evlensende evine konamıyor dava açamıyor yani.
Sakın verme güvenme bu konuda ona.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bu öneri bir güven değil soygun önerisidir... Nişanlının numarasını verirsen ona ben hak ettiği gerekli konuşmayı yapar, itin gtüne sokup, sokup çıkartırım. Sen de akıllı ol böyle şerefsizlere hala nişanlım diye hitap etme. Akla ihtiyacım yok diyorsan paşa gönlün bilir tabi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmeden önceki mal varlığı, bosanma durumunda ortak mal paylaşımına girmez... bu adam bunun farkında, o yüzden gözünü eve dikmiş.. bence bununla evlenmeyi bir daha düşün... çünkü güven birine evini vererek olacak şey değil... sakın o evi vereyim deme..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe erkek ne kadın evlilik öncesi size ait olan hiçbir şeyi eşinize vermeyin. Gerçekten seven bunların konusunu açmaz. Demek ki tek derdi para. Soran kişi azıcık aklın varsa vermezsin sende evi. Aranızdaki güveni tek bir ev belirleyemez saçmalamasın o kişi. Hatta ben bunu diyen biriyle evlenmem bile
20 Yorumla
+1 yılnekadar aptalsın aklım almıyor nekadar cahıl sın aklım alımyor sünger beyınlı evı ona verırsen herzaman onun elınde olursun o adamla evlenmek hayatın en büyük hata olur
56 Yorumla- +1 yıl
Yürüyen beyin mdmdmdmdm helal abi ya duygularımın tercümesi bu yazılar
- +1 yıl
@Fatmaqydın eyvallah :D ama benden söylemese o ev kafadan gıttı yazık olacak daıreye...
- +1 yıl
Valla doğru ya nxkdkdk bu kadar da olmaz dedim okurken
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli üye : olur hemen kdkxkkdkr
- +1 yıl
+1 yılNe alaka ya ev benimse neden onun üzerine yapıyorum ki hayret bişey. Ne kimseden tapu isterim ne de benim olanı veririm. Hayır yani ne alaka güvenmekle.. Güvenmiyorsa uzasın gitsin uyanık.. Keyifli günler..
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIyi misin sen ne güveni? Babanın oğluna bile güvenme. Tam güvenmiş. Uyanığa bak. O zaman o ev alıp sadece senin üstüne yapsın malum tam güven önemli! Bunun amaç dolandırmak olmasın dikkat et. Yıllardır tanıyorum, sevgiliyiz, seviyoruz diye düşünme. Böyle olaylar çok çıkıyor haberlere. Dikkat et ve bence ayrıl. Derdi sen değilsin, senin evin.
10 YorumlaAllah aşkına sırf evleneyim diye bu kadar geri*zekalı olma. Seviyorsa senin üstüne olsun birlkte kullanın ama Senin üstüne olsun
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAahhhahaa.. tam güven mi. sen evi onun üstüne yap soluğu müge anlıda alırsın. İnsanlar iyicene kendilerini akıllı zannetmeye başladı galiba. sen bu teklifi kabul edersen kusura bakma ama malakanın önde gidenisindir. Öyle bir durumd aben nişanı bozar yüzüğü suratına fırlatırım.
10 YorumlaBirlikte almış olsanız ortak bir tapu yapmak mantıklı olurdu ama sana önceden miras kalan bir ev bu.
Asla böyle bir hatayı yapma.
Ortak aldığınız bir ev için geçerli olsun bu isteği ⚖️40 YorumlaKesinlikle öyle bir hataya düşme. Hele hele çok ısrarcıise sen böyle nişanlıyıda böyle nişanıda iyice tart biç gözden geçir. Yinede ben evi onun üstüne geçireyim diyorsan hayatının en büyük hatasını yapmış olursun.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. gerçekten bu soruyu soran birinin elinden evide alırlar. ama soruyu troll olarak görüyorum insan bu kadar akılsız olamaz. tamam binbir hile ile evin gidebilir ama kimse evini bu kadar kolay vermez. ortak alınan evi bile vermem ben..
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSakın sakın sakın böyle bir şey yapma öyle bir dünya mı var. Evlenmeden önce kız tarafı da istiyor diyenler olmuş ama kız tarafı kalk evi benim üstüme yap demiyor. Kirada oturmamın zorluğunu çekmemek ve eşinin ailesi ile aynı evde kalmamak için damadın kendine ait bir evinin olmasını istiyorlar. Senin nişanlınınsa şu an yaptığı tabiri caizse sahtekarlık ve dolandırıcılık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSitede takılanlar epey düşük IQ. Burda soru sadece fake amaçlı. Yoksa bir kadın azgınlıktan ölse bitse vermez malını. Hele türk ise bu kadın mümkün değil.Çünkü bizim kültürde kadın erkeğe parazitlik yapma kaültürü mevcut. tam tersi kültürümüzde yok ki 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeden önce evine baba mirası olarak noterde tasdiklenmen lazım.
Evlendikten sonra ayrılırsan eşin bundan hiç birşey alamaz.
Evini neden onun üzerine yapıyorsun ne kadar yanlış bir düşünce.
Nişanlın bir daha ev araba alırsak benim üzerime yapalım ya da ikimizin üzerine yapalım diyebilirdi.
Nedir yani bu evlenmeden mala çökme isteği.
İlla tapuda resmini görmek istiyorsa çalışsın alsın.
İnsanlar evlenince birbirini daha iyi tanır, belki zamanla birbirinize uygun olmadığınızı göreceksiniz.
Sakın baba mirası evini bir erkeğin üzerine yapma, baban sen kimseye muhtaç olma diye bırakmıştır.
Bir erkeğe el pençe divan dur diye değil.00 Yorumla
+1 yılSözleşmeli bir şekilde verilebilir, örneğin evi ona verdikten sonra evi hiçbir şartta ve koşulda satamasın veya boşanma durumu olursa evi sana tekrar iade etsin.
30 YorumlaBunu düşünemeyip soracak kadar salak mısın? Evet öyle galiba. Sana babandan kalan evi niye adamın üstüne yapasın. Bunu isteyen adamı da çok mu aradın? Nereden buluyorsunuz bunları ya belediye mi dağıtıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ne kadın evi adamın üstüne yapsın ne de adam kadının üstüne. Evlilik bu. Ne olacağı belli olmaz yarın bir gün anlaşamadınız boşandınız sen ortada mı kalacaksın. Evinden de olma boşuna. Güven olması içinmiş. Güvenmiyorsan evlenme o zaman yaw he.
14 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. "Aranızda tam bir güven olması için" bence evi onun üzerine yapma...
Bana bunu bir kız teklif etse o kızdan ayrılırdım... o kadar söyleyeyim...
Herif evi üzerine alıp sana tekmeyi basacak haberin olsun.10 Yorumla
+1 yılBen böyle rahat insanları hiç anlamıyorum yahu. Hadi kendi kendine düşündü bunu da evi benim üzerime yap ne demek. Bir yuva kuracaksınız ömrünün geri kalanını zaten onunla gecireceksin ev derdine mi düşmüş. Valla terk edilme sebebi.
10 YorumlaO biraz fazla uyanık sanırım erkek sevdiği kadının üstüne olsun ister herşeyi bence asla yapma güven evi üstüne yapınca olacak ise olmasın bana kız arkadaşım teklif etse asla evi üstğme almam
20 YorumlaVerme sakin kıZım manyakmisin zaten amacını belli etmiş yerinde olsam evlenmem bile. Oh ne ala hazırın üstüne konsun. Sonra ayrıldığınizda kendini kapının önünde bulursun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılNereden buluyorsunuz böyle tipleri anlamakta güçlük çekiyorum. Bende kiz arkadaşıma dedim ki. Benim ile evlilik düşünüyorsan gidelim notere herkesin malı mülkü kendini bağlar iyi günde kötü günde kimse kimsenin parasına malına burnunu sokmasin evlilik uzun ömürlü olur dedim beni terk etti 🤣🤣
00 Yorumla Böyle bir şeyi senden istemeye hakkı yol. Sakın böyle bir hataya düşme. Sonuçta evleneceksiniz ve o evde bırlıkte oturcaksanız. Böyle bir seye gerek yokkı. Pişman olmamak için iyi düşün
20 Yorumla
+1 yılDerdi güven falan değil bildiğin kurnazlık yapıyor. Para pul hesabı yapan erkekten hayır gelmez benden söylemesi öyle aşk Sevgi yalan. Yol yakınken dön derim canım
20 YorumlaAllahım yarabbim nasıl ticarete bağlamışlar ilişkiyi ya nasıl saçma sapan istekler sakın yapma yapmaaaa ev senin evlenince de ikinizin olacak zaten onun üstüne yapmak nedir ya bu nasıl bir istek
24 Yorumla- +1 yıl
Resmen bulmuş enayi gibi. Bu da soruyor
- +1 yıl
😂😂 akıl yok fikir yok iste
- +1 yıl
+1 yılSakın verme evlendikten sonra istiyor diyorsun nikah işlemleri yapılırken onuda aradan çıkaralım sonra uğraşmayız der arada evide alır senide bırakır ev istemek nedir ya
20 Yorumla
+1 yılBabandan kalan ev ile mi güven sağlayacak. Ailesinden kalan mirası sana versin öyle güven sağlayın. Biraz akıllı olun kızlar evlenip boşanabilirsin. Eger bosanirsan sana kalan mirastan hak iddia edemez belki o yüzden kendi üstüne istiyordur. Verme kesinlikle.
20 YorumlaAslaaa yapma öyle bksey bu nasil itici birsey senin evin ise o nasil üstüne isteyebilir bu nasil bkr saygisizlik akli finri evde mi ev icin mi wvlemiyor yok yani evi üstüne yapmazdan evlenmicek mi seninle bence iyice gözden gecir sen iliskinizi
00 Yorumla
+1 yılHayır verme o babandan sana miras kocana değil.. ayrıca evlilik öncesi olan birşey sana ait evlilik sonrası olan para ikinize ait aranızda halledip verirsiniz ama bu ev bizati sana ait babanın senin için emeği verdiği bir şey verme..
00 Yorumla
+1 yılYok daha neler... Hatta o ev için evlilik sözleşmesi yapmalısın ki bosaninca ev onun üstüne geçmesin... şimdi sen ona söyle bakalım bana güveniyorsan imzala evlilik sözleşmesi diye... sanki babasının malı
00 YorumlaBu düşünce yapısında ki bir insanın zaten birden fazla evi olacaktır, elinizdeki imkanların kıymetini bilin ve sahip çıkın. B u açgözlülükten başka bir şey değil, hayatı paylaşmak milletin üç kuruşuna göz dikmek değildir.
00 Yorumla
+1 yılAsla verme yarın birgün boşanırsa yüzüne bakmaz bu ne saçmalık? Pişmanlık yaşamak istemiosan yapma gerekirse onla evlenme yinede yapma bu nasıl bi erkekmiş ya 😂 babanın sana aldığı evi üstüne istio ee başka? Kendini uyanık sanmasın
01 Yorumla- +1 yıl
Böyle güvencemi olurmuş? Güvenmiosa sana defolsun
- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılSen deli misin bu nasıl istek öyle , sen babandan kalan evin için ondan evlilik sözleşmesi istesen hoşuna gider miydi acaba zat-ı muhteremin az empati ya a empati😕
10 Yorumla
+1 yılSktirsin gitsin yvşağa bak. Verme kızım evini falan zeka yoksunu musun sen yoksa troll musun. Ne alakası var ya güvenmekle evi ona vermen ne alaka. Evlenmezse evlenmesin yol ver şu dangalaga. Ben ne kendi malımı mülkümu veririm ne de birinden istersim. Hadsiz yüzsüze bak.!
10 YorumlaAsla böyle bir şey yapmayın. Neden bunu yapasınız, babanızdan kalmış yadigar sonuçta. Israrcı olmaya devam ederse ya da küser darılırsa ilişkinizi gözden geçirmenizde fayda var bence. Siz böyle bir şeyi ister miydiniz? Bunu da düşünün. Ben sanmıyorum isteyeceğinizi. Hiç yoktan bir eviniz var ondan da olmayın.
10 YorumlaEvlilik öncesi mallar paylaşılmaz boşanılırsa eşte kalır. Bu senin için tamamen zarar. Bırak o insana ev vermeyi direk ayrılmalı her yerden engellemelisin. Kız erkek böyledir bu durum.
10 Yorumla
+1 yılHangi hakla ve ne yüzle bunu isteyebilir senden? Cibiliyetsiz bir kan emici. Derhal ayrıl o omurgasızdan. Bir de soruyorsun vereyim mi diye inanılır gibi değil.
17 Yorumla- +1 yıl
@Kıvanç132 olabilitesi yok değil.
- +1 yıl
@Kıvanç132 diyebiliriz sakıncası yok ahsjdkxkclg
- +1 yıl
@Kıvanç132 gönder yenisini 😂😂
- Devamını Gör (310)
Devamını Gör(355)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlım evlenince evimi onun üstüne yapmamı istiyor ama ben istemiyorum. Evi ona vermeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler