Nişanlım evlenince benim evimde yaşamak istiyor ama ben istemiyorum? Ne yapmalı?

2+1 evim var. Nisanlim evlenince senin evde yasayalim mi her sey hazir, ev guzel, esyalar falan var, baska tutmaya gerek yok bence dedi. Hakli taraflari var, bu pahalilikta masraf yapmak istemiyor ama ben kendimi biraz garantiye almak istiyorum.

Zaten benim evde yasamak istesem onun bunu soylemesine bile firsat vermezdim, evlenince benim evde yasayalim derdim. Ama istemiyorum bunu.

Kendisine ev alalım bende yardimci olurum, kira öder gibi öderiz dedim. Yani bu doviz, altin, gayrimenkul her sekilde degerleniyor. Ben bu evi zamaninda 85 bin liraya aldim. Suanki deger 500 bin lira. Ayni apartmandaki baska bir daire 500 bin liraya satildi 1 ay önce. Yatirim amacli olarakta mantikli geliyor bana.

Daha genciz, cocuk yok, masrafimiz daha azken hem daha buyuk hemde yatirim amacli ev almak istiyorum ben. Hemde ilerdeki cocuklarimiz içinde miras olarak birakabilecegimiz bir seyler olmus olur.

Diger yandan da her evlilik mutlulukla ilerlemiyor, sorunlar oluyor ve bosanmalar oluyor. O yuzden bu evi garanti olarak goruyorum kendime biraz.

Teyzemin kocası, teyzemi ortada koymuştu, baya sinirlenip kadini disarda birakti, sonra bosandilar zaten. Teyzem calisan kadindi, otel falan idare etti boşanana kadar sonra kiraya falan gecti ev bulunca ama ekonomik ozgurlugu olmasina ragmen yine sıkıntı çekti.(ailesi baska sehirdeydi. O sehirde bir tek kendi ve kocasi vardi) o zaman keske kendime ev alsaydim demisti.

Bana da dedi bunu. Devir artik cok değişti, erkekler artik eskisi gibi sahip cikan tipler degil, aninda kapiya koyabiliyorlar, o yüzden kenarda kosede hem birikmis paran hemde evin olsun, benim gibi bir durumun olursa kapiyi ceker evine donersin, bu devirde kendini kadin olarak her sekilde garanti altina alman lazım, kimseye güven olmuyor dedi.

Teyzemin de hakli tarafları var. O yüzden ben kendi evimde oturmak istemiyorum. Ama nisanlim kiralik ev ya da ev kredisine falan girmek istemiyor. Nasil ikna ederim baska eve cikmaya? Kendisine maddi olarak destek olacagimi da söyledim. Daha ne yapabilirim?
Nişanlım evlenince benim evimde yaşamak istiyor ama ben istemiyorum? Ne yapmalı?