Biliyorsunuz gezegenimizin en büyük problemlerinde birisi şu an "küresel ısınma ve çevre kirliliği" Türkiye'de 2018 yılından beri bildiğinizi üzere naylon poşet ve torbalar ücretli hale getirildi. Plastik poşetlerin doğada çözünmesi doğada çok uzun yıllar sürmektedir hem de denizlere karışan plastik poşetler deniz canlılarına çok zarar veriyor. Yapılan bir araştırmada erkeklerin büyük bir çoğunluğunun (yaklaşık %90 oranında) kumaş torba ile alışverişe gitmeyi tercih etmiyor. Tek kullanımlık plastik poşetleri kullanmayı veya çevreci hareketlere dahi olmamayı tercih ediyor. Bunun sebepleri hakkında araştırma yapıldığında kumaş torba kullanmanın veya çevreci hareketlere katılmalarının kendilerince daha "feminen" bir davranış olduğu için tercih etmediklerini ifade etmişler bu sebeple kendilerini daha "maskülen" hissetmek için tek kullanımlık plastik torbalar kullanmayı tercih ettiklerini ifade etmişler. Bir oranlama yapıldığı zaman dünyadaki çevreci örgütlerin üyelerinin yaklaşık %90'ının kadınlardan oluştuğu gözlenmiş. Unutmayın içerinde yaşadığımız erkeğiyle transıyla kadınıyla hepimizin. Lütfen feminenlik veya maskülenlik gibi saçma sapan kalıplara takılmayalım ve gezegenimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışalım. Çünkü küresel ısınma artıp buzullar eridiğinde, çevre kirliliği iyice arttığında erkek/kadın feminen/masülen gibi şeylere bakmayacak. Lütfen bu yazdıklarımda cinsiyetçilik yaptığım gibi bir aldı oraya çıkmasın. Alışverişe giderken veya herhangi bir şey satın alırken plastik ambalaj tercih etmemek veya geri dönüşüm kutularına atıklarını ayrıştırarak atmak vegan veya vejetaryen olmak o kadar zor değil. Lütfen ama lütfen biraz daha duyarlı olalım.
Peki siz çevrenizi korumak için neler yapıyorsunuz?
Her gün yarım saat duş alan, -bazıları traşla süreyi uzatıyor.- bununla birlikte her gün kurutma makinesi kullanmak, her gün kıyafet değiştiren, her gün şişe bitene kadar parfüm sıkan kadınlar, çevreyi düşünüyor.
kendi adıma konuşacağım veganım, en fazla 15dk süren duşlar alıyorum saçlarımı havlu ile kurutuyorum, mümkün olduğunca parfüm veya deodorant kullanmıyorum, mümkünse aldığım her şeyinde çevre dostu olmasına dikkat ediyorum. Ama sende bir yerde haklısın bunu yapan kadınlarda var. Benim buradaki problemim maskülen hissettiriyor diyerek çevrenin hiçe sayılması.
Sıkılan deodorant yerine sürülen deodorantlar, çevreye zarar vermiyor. Animal cruelty için yapıyorsan bilemem.
Çevreye hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Çevreyi kirletenlerin tek sorumlusu, erkekler ya da kadınlar değil. Küçük, küçük parçalar sonucunda bu hale geldik. "Bir fıstan ne zarar gelir?" ya da, "Bir poşetten ne olur?" dendiği için çevreyi yok ettik.
yapmayanlarin sebeplerini "komik" buldum acikcasi. aciklamalarin o kadar hakli ki diyecek bir sey bulamiyorum. alttaki goruslerde denk geldim belirtmek isteyecegim sey sizinle problemimiz yok sevgili erkek bireyler. biz sadece kotu zihniyetli insanlari sevmiyoruz. sevgiyle kalin. tesekkurler
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Alakası yok. Su israfı, kozmetik kullanımı, atık üretimi vs hepsi kadınlarda çok faha fazla. Sırf bez torba üzerinden erkeklere bunu diyemezsin. Kadınlar doğaya çok daha fazla zarar veriyor.
Kadınlarda bunu yapanlar kadar çevreye önem verenlerde var erkekler sadece makyaj yapmıyor olması onların çevre korumacılığı yapmamasına bahane olamaz. Eğer bu gezegende yaşıyorsak hepimizin en az atık oluşturması ve bir şekilde çevreci örgütleri desteklemesi hiç değilse insanları bilinçlendirmesi lazım
eğer erkek düşmanı olsaydım "erkekler ilkel hisleri için doğayı katlediyor, umursamaz erkekler" diye bir cümle kurardım, peki ben ne yaptım; sadece erkekleri değil herkesi doğayı korumaya davet ettim. Ve elde olan verileri açıkladım. bunlara bakarak bana erkek düşmanı diyorsan tekrar düşünmeni tavsiye ederim.
Evet hala erkek düşmanı olduğunu düşünüyorum tamamen erkekleri hedef alan bi paylaşım ne kadar lezbiyen tanıdıysam erkeklere bi yerden düşmanlığı vardı