3 senedir Ateistim ama 1 haftadır kendimi müslüman gibi hissetmeye başladım neden olabilir çok tuhaf İslam'a olan karşı tutumum azaldı
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
24 yıldır Agnostikim hiç ikileme girmedim. Sen iyi arastirmamissin. Gerçekten ateist olamamissin. Çelişkiler yaşıyorsun , ben eminim ondan rahatım doğru olduğuma.
Benimki sadece his yoksa Allah'ın olmadığını falan biliyorum birde ölüm sonrası yokluk korkunç geliyor
Doğmadan onceni hatirliyormusun. En çok sevdiğim konu ahiret inancı. 100.000 peygamber gelmiş hepsi Mezopotamya da doğmuş , dinler sadece oradan çıkmış. Ama ahiret ahiret derler daha bir peygamber gidip , gelmemiş. Hani mucizeleri. Madem ahiret var , bir peygamber bile nasıl ispat edememiş. Neden korkayim. Her canlı gibi , dogduk, yok olucaz. Ah işine gelirse , korkun varsa Budist ol. Onlar da reelkarnasyon var. Belki o doğrudur yeni bedende gelirsin korkmazsin 😀
Hepsi saçmalık aslında en iyisi Ateist olmak Okb hastası olduğum için beynim düşünmek istemediğim şeyi düşünüp kendini ona doğru gibi itiyor ve rahatsız ediyor bunlardan biride inanç oldu burdan bakınca zaten anlaşılıyor
Ateizme de inanmıyorum, gerçek olan agnostiklik. Hiçbir şekilde yok, veya var olduğu ispatlanmıyor. Ateizm kesin yok diyor, ispat edemez yokluğunu , diğerleri var diyor onlar da ispat edemez varlığını onun için hepsi boş. Gerçek olan bilinemezliktir. agnostizm.
O zaman agnostik olurum farketmez dinler zaten saçmalık ve kesinlikle yalan
Dinler insan ürünüdür. İyi araştır gör. İsa öldükten 82 yıl sonra İnciller yazıldı. Muhammed öldükten sonra, kuran yazıldı. Sırf dinleri satıp , rant yapmak için , peygamber gecinenlerden sonra ki kişiler tarafından kitaplar yazıldı. Hepsi insan uydurması.
Onu bende biliyorum zaten bu çağda 1400 sene önceki bir Arap bedevisine inanmak saçmalık
Dünyada 4500 tane din var , hepsi ben haklıyım diyor, belki de Budizm doğrudur , ya da başka bir yerel din doğrudur. Tek gerçek insan ürünü. Aslında okumayı seviyorsan Sümer tarihini araştırmani ve okumanı isterdim. Hepsi sumerlilerin adetlerini kitaba doktuklerini net bir şekilde görürsün. Sumerlilere peygamber inmedi. Uydurdu sumerliler dinler de ondan kopya çekip insanları kandırdılar. İlk ogrenecegin şey sumerlerde baş örtüsü kim takiyordu. Çok gülersin. Şimdi başörtülü birini görünce o aklıma geliyor direk gülmeye başlıyorum.
Sümerleri çok okudum hemde baya
Başörtüsü muhabbetini biliyorsundur. Dincileri çok kizdiriyorum o muhabbetle😀
Biliyorum İslam bir Arap dinidir buna inananlar ise Arap milliyetçisi olur
Zaten öyle.
Aynen Biz Türküz bize çok ters
Aynen inansam zaten , Türk ün dinine inanirdim. Tengricilige.
Aynen öyle hocam bu dini savunan kadınlar ise ayrı ironi
En çok ta onları bozuyorum. Kuran'da kadınları resmen mal gibi gösteriyor. Nasıl hala inanıyorlar anlamıyorum. Okuyun kitabınızı diyorum yok. Eski kız arkadaşım dinine çok bağlıydı. İsmi de kuran da bir ayetin ismi düşün ailesi ne kadar muhafazakâr. Bir kere kitabını okumamış şaka gibi. Ayetler verdim ona bunları bari oku , siz kadınları insan yerine bile koymuyor dinin diyorum , o ayetleri bile okumadı. Hadisler varmış yok öyleymiş , yok boyleymis diyor, ya hadis ne, önemli olan inandığın kitap diyorum. Onu oku bırak hadisleri diyorum yok. Bunların hepsi cahil, kitabını okumazlar , kulaktan duymayla dinlerine laf söylemezler. Hatta burada bı kız vardı , bı ayeti Türkçesini yazmıştı. Yorumları gorucen , böyle bir şey yok diyorlar kız ayeti veriyor cahiller Kur'an'ı bile bilmiyor böyle şey yok deyip iddia bile eden olmuştu. Düşün ne kadar cahiller. Dini ogreneceksen Ateistten öğrenin diyorum. Ateist, agnostik, deistlerin hepsi Kur'an'ı okurlar. Ama dinciler okumaz , boş boş iddia ederler. Kur'an'ı gercekten anlayarak okuyan kesinlikle dinci olmaz.
Haklısın kanka bu Arap dini bizi mahvetti
Osmanlı'nın yikilmasinda , büyük rol oynadı ve en büyük zararı da, arkadan vurmayı da Araplar yaptı. Cahil halkız , dini, tarihi araştırıp okumayiz , al sana basit. muhabbet Rabia gibi isimler konuyor. Araplar kadına değer vermiyor bu en basit örneği. Rabia demek dördüncü demek. Kızlarına koydukları isimler de insan yerine saymiyorlar dördüncü doğan kıza dördüncü diyorlar yani Rabia diyorlar. Bizim salak , arapseverle de böyle saçma isimlerini çocuklarına koyuyorlar. Mal diyorum onlara..
Bir şeyler okumuş, araştırmış olabilirsin ya da inançla ilgili fikirlerin değişmiştir.
Müslüman olmadım zaten ama tanrının yokluğu ile ilgili kafam karıştı
Herhangi bir durumdan sonra mi oldu bu? Yoksa sorgulama filan oldu zihninde. Yani bunlar etkili olabiljr. Düşünen varlıklarız sonuçta
Sadece ölmekten korkuyorum başka birşey yok
Ölümden mi korkuyorsun yoksa korkun hiç olma hissi mi?
Aynen biraz
Evet bu ihtimal insanı korkutuyor yani demek. istediğim inançsız insanı. Ama biraz düşününce hiçliğe gideceksek neden var olduk ve varolmazmiz da öyle basit değil, sonucta bir eşya , hayvan bitki olarak degil de idrak eden insan olaram varız. Ve içimizde doğuştan sonsuz yaşmaya isteği var. Hiçliğe gidiyor olma düşüncesi biraz düşündüğümüzde mantikli gelmiyor sanki
Ama gerçek olan o
Gerçek olan şu ki ölü toprak. bile bahar geldiğinde yeniden canlanabiliyor, kurumuş dallar yeniden çiçek açıyor, ayrıca etrafta olan şeylere kendiliğinden oluyorsa yani nasil bu kadar düzenli. oluyor ve yıllardır düzenini devam ettiriyor.
Ve her şey bu kadar mükemmelken nasil sonu hiçlik oluyor
Çünkü cennet cehennem yok herşey yokluk hepsi mitoloji
Yani sen diyorsun ki hiç. olmamiz daha mantıklı
Evet çünkü cennet cehennem eski mitolojilerden kalma ondan İtalyanca dilinde cehennem inferno kış inverno diye geçer
Mitolojik bir kavram olup olmadığını sormadim, sorum şuydu her şey bu kadar mükemmelken ve bir denge halindeyken (evrenden ve bizden bahsediyorum) bu kadar akıllı varlıklar olarak varken, her şey neden hiç olsun. Hiç olacak olsa niye var olduk?
İşte seneler önce ilkel insanlarda senin gibi bu soruları sorup dinleri Tanrıları yarattı
Peki neden sordular, sen sormuyor musun hiç ben niye varım, niye hiç olucam diye🤷🏻♀️
Tanrıyı nasıl yaratabiliyorlar, Tanrı düşüncesi onlara nerden geliyor?
Bilmedikleri sorulara cevap arama
Evet cevap arıyorlar çünku sorguluyorlar, bu sorgulama işi idrakle alakali. İdrak ediyorlar. Ben nasıl var oldum, evren nasıl var oldu, niye varım vesaire sorular soruyorlar. Peki hiç düşündün mü bu soruları aslinda niye soruyoruz? Niye bu şekilde varız? Bir hiç. olucaksak bunları sormamız gerekiyor. Bize bunları sordurtan, bu akli veren şey ne peki?
Bir hiç olacaksak bunları sormamamiz gerekiyor yazacaktim.
Umarım İslam'dan kurtulursun ve rahatlarsın çünkü böyle kadın düşmanı bir dine inanmak saçmalık ve sende kadınsın kocandan dayak yemeyi kabul ediyorsan ve cariye olmayı kabul ediyorsan gönül rahatlığıyla inanabilirsin
Ben sana başka bir şey sordum sorularımın hiçbirine cevap vermedin. Islamla alakali degildi sorularım, varlıkla ilgiliydi.
Ayrıca düz kuran meali okuyup araştırma yaptım demek ne kadar bir araştırma.
Sorduğum sorular İslam'la alakali degildi dostum ama hiçbirine mantikli bir cevap vermedin. Bence onu bir otur düşün sonra konuşalım.
Bende sana cevap verdim tanrı fikrini ilkel insanlar yarattı
Destarces der ki, düşünüyorum öyleyse varım. Ben kendi kendimi var edemem, çünkü her açıdan eksik bir varlığım, hastalanıyorum, güçsüz düşüyorum, kendi kendimi var etmiş olsam daha güçlü şekilde var ederdim. Çevremdekiler de beni var etmiş. olamaz çünku onlar da eksik varliklar. Ama zihnimde hep en mükemmel olan sey var. Mesela sonsuz yaşamak, sonsuz güçlü olmak.. vesaire. Ben bu kadar eksikken zihnimde bu düşünce nasıl var? Demek ki eksik olmayan, mükemmel olan bir varlık var.
Yani biz aciz varlıklarız, ama bir o kadar da akıllı varlıklarız. Irademiz var ve hayvandan bitkiden farklıyız. Ama bir sonumuz var. Hem bu kadar mükemmelken, hem nasil eksik olabiliyoruz? Demek ki eksik olmayan sonsuz gücü olan bir varlık var.
Ayrıca insan evrene baktığında da çoğu şeyin düzenli bir şekilde olduğunu görüyor, her şey de bir düzen ve ahenk var. Güneşin doğuşu batışı hiç sekmiyor mesela.
Müthiş fizik kanunları var evrende. Bunlar kendi kendine mi oldu tesadüf eseri?
İlkel insanlar Tanrı yı yaratmadı, Bir yaratıcı akılla rahatlıkla bulunabilecek bir şey.
Evrende düzen mi var? 😶
https://youtu.be/fMmLwjSNOxM
Bu videoyu tavsiye ederim, düzenle alakalı
Araştırarak atesit olmadığın ortada
Kuranı 2 defa okudum yani araştırma
Anlayarak reddetmiş olsan hiçbir dine sıcak bakmazsın kardeşim
Zaten bakmıyorum sadece ölümden korkuyorum Müslüman olmak ile Müslüman olmayıp öyle gibi hissetmek farklı olaylar yoksa hala Ateistim
Kendimi bazen Gay gibi hissediyorum ama değilim buda düşünce saçmalığı yani olabilen şeyler
Senden sorun olabişir miii acabaa:)) bende okuyarak reddettim hiç ılımlı bakmıyorum dinlere
Dediğimi anlamadın bende dinlere olumlu bakmıyorum hiç ama ölünce yok olucam için beni korkutuyor yanlız hissediyorum bundan korkma oluyor ama Tanrı diye birşey yok Kesinlikle
%95 korku ile alakalı
Ne güzel kardeşim iste. Gel Müslüman ol. Dogru yolda ol.
Hislerle ilgili. Üzerinde %100 kontrolün yok.
Enteresan