Geçenlerde önüme ateistlerle ilgili bir video çıktı bi suresinde bir erkeğin 4-5 karısı olabilceğini söylüyordu ve daha başka şeyler sonra bunların hepsini SS alıp evde tekken annemin okuduğu kurani kerimi alıp sureyi açtım fakat türkçe alfabesiydi fakat arapcaydı çeviriden türkçeye çevirince hepsi birebir doğru çıkmışdı inanamıyordum gerçekten bu yaşıma kadar inandığım Allah çocuk gelini normalleştiriyormuydu yani
Bu fikirlerle yola çıkmadım daha bilimsel şeyleri araştırdım yine aynı sitede bir sürü surede bilimle ilgili ters şeyler yazıyordu mesela güneşle dünyanın birbirlerine 1 cm bile yaklaşsa dünyanın yok olacağını söylüyordu fakat bu yıl içerisinde zaten dünya ve güneş birbirlerine metrelerce yaklaşmışdı sitede yazan ayet aynı şekilde elimde tuttuğum kuranj kerimdede yazıyordu bu yaşıma kadar ben bu zamana kadar bir kere bile kuranı kerim okumadım hep ailem müslüman diye benden müslüman oldum eğer ateist olursam bunu aileme nasıl söylicem ya da saklicam ama ben saklayamam ki illaki belli olucak mesela bir mevlütte olucam herkes dua ederken ya da namaz kılarken ben kılamam yani mantık olarak o zamanda ateist olduğum fark edilmiş olur
Bu fikirlerle yola çıkmadım daha bilimsel şeyleri araştırdım yine aynı sitede bir sürü surede bilimle ilgili ters şeyler yazıyordu mesela güneşle dünyanın birbirlerine 1 cm bile yaklaşsa dünyanın yok olacağını söylüyordu fakat bu yıl içerisinde zaten dünya ve güneş birbirlerine metrelerce yaklaşmışdı sitede yazan ayet aynı şekilde elimde tuttuğum kuranj kerimdede yazıyordu bu yaşıma kadar ben bu zamana kadar bir kere bile kuranı kerim okumadım hep ailem müslüman diye benden müslüman oldum eğer ateist olursam bunu aileme nasıl söylicem ya da saklicam ama ben saklayamam ki illaki belli olucak mesela bir mevlütte olucam herkes dua ederken ya da namaz kılarken ben kılamam yani mantık olarak o zamanda ateist olduğum fark edilmiş olur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
200. kere olacak ama böyle böyle devamlı söyleyerek düzelteceğiz umarım bunları. Müslüman olmayan veya her herhangi bir dini inancı olmayana " ATEİST " denmez, öncelikle bunun farkına bir varalım artık. Ben Agnostiğim ve köşeye atılmaktan sıkıldım artık, bazı dinci yobaz kesimin akrostiş falan diyerek kendince dalga geçtiklerini sandıkları hani. Bunun deizmi var, panteizmi var, nihilizmi var yani var oğlu var, ateizm = inançsızlık algısını yıkacağız az kaldı. Birde şu var, " Tanrı = Allah " diye bir şey yok, Allah Tanrı demek değil, Tanrı genel yaratıcı ismi, Allah ise sadece İslam'a özel, hususi Tanrısının ismi sadece, Allah Arapça bir isim ve evet Türkçeye Tanrı olarak geçiyor ama öyle değil, Araplar diğer dinlerin Tanrılarına Allah demezler, umarım anlatabilmişimdir. Kısacası yorumda Allah olabilir yazmışsın, bak ihtimal bile çok şeyi değiştiriyor. Tanrı kesin yok diyorsan ateist, kesin bir Tanrı var diyorsan deist, evrenin kendisi Tanrıdır diyorsan panteist, Tanrı'nın olabilme ihtimali vardır / belki diyorsan agnostiksindir, nokta. Bu saydıklarımın da tamamı tüm dinleri reddeder, sadece Tanrı'nın varlığı ve yokluğu konusunda farklı düşünürler. Bu arada troll olduğunu tahmin ediyorum kusura bakma lafımı esirgeyemem. Burada bir web sitesinden soru soracak kadar kapasiten varsa pekala nette de Kuran bulabilirsin, evde fiziki Kuran üzerinden karşılaştırma yapmana gerek yoktu, net Kuran meali dolu kimden hangi Ayeti sureyi istersen yığınla var, kağıttan karton kapaklı basılı kitap devri mi kaldı artık, Z kuşağı olacaksın birde, teknolojinin olmadığı bir güneydoğu kasabasında mısın anlamadım ki neden böyle bir cümle kurduğunu, bilgisayarın yok desek telefon vardır yani bir şekilde buraya giriyorsan pekala Kuran da bulabilirsin. Esenlikler.
Ahzab 53'e de bak :D
şu an bakamamda söylermisin ezberindeyse
Direkt olarak diyanet'in sitesinden kopyala yapıştır yapıyorum;
﴾53﴿ Ey iman edenler! Size izin verilmedikçe Peygamberin evlerine girip de yemeğin hazırlanmasını beklemeyin; fakat yemeye çağırıldığınızda girin; yemeğinizi yiyince de hemen dağılın, söze dalıp oturmayın. Bu davranışınız peygamberi rahatsız ediyor, size söylemeye çekiniyor, oysa Allah hak olanı açıklamaktan çekinmez. Peygamber hanımlarından bir şey istediğinizde, onlar perde arkasında iken isteyin; bu sizin kalplerinizin de onların kalplerinin de temiz kalması için en uygunudur. Resûlullah’ı üzmeye hakkınız yoktur, kendisinden sonra ebedî olarak eşleriyle de evlenemezsiniz, sizin bunu yapmanız Allah katında büyük bir günahtır.
Aramıza hoş geldin premium paket
Ahahah senindemi aklın karışık
Ben uzun dönem ateistim.😄
Offf benim gerçekten aklım karışık içimden şey diyorum boş ver inan gitsin Allah var işte diyorum ama sonradanda
Hep aklımın bir köşesinde soruların olcağı ya da gerçekten inanmiyacağım bir dine nedem iman ediyim?
Ne demiş ünlü şarkıcımız
O bu yolu daha yürüyecek çok
Kalbini dolduracak kelebeklerle
Büyütecek ruhunu, öğrenecek çok
İspat edecek kendince yolunu shdndnndmdm
Devam devam araştırmaya devam sonu aydınlık 😄
:)