Şimdi doğadaki bir dengesizlik sonucu bir dünyanın sonunu getirebilecek bir felaket yaşanıyor ve bu felaketi ancak siz durdurabilirsiniz fakat ya insanları ya da diğer canlı türlerini feda etmek zorundasınız ancak bu fedakarlığınız sonucu bir nesil çok uzun bir süre daha yaşamaya devam edecek hangisini kurtarmayı tercih ederdiniz insanları mı hayvanları mı?
İnsanları kurtarırım
Hayvanları kurtarırım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tek bir seçeneğin var ya insanlar ya hayvanlar hangisini kurtarırsın?
Malesef öyle yok en zeki varlığız yok en üstün varlığız falan demesini biliyoruz peki bunun sorumluğunu yerine getirebiliyormuyuz? Hiç sanmıyorum aksine bu gücü kötüye kullanıyoruz bu güç bize hayvanları katledelim diye verilmedi güç sahibi olmanın bir sorumluğu vardır. Bunu onları katletmek için değil aksine onları korumak için kullanmalıyız ama malesef bunu kötü yönde kullanıyoruz doğadaki en güçlü varlık muhtemelen biziz ama bu onu kafamıza göre her istediğimiz gibi kullanabileceğimiz sırf gücümüz yetiyor diye bu onları katletmemiz gerektiği anlamına gelmez.
Şimdi bu felaketi sadece bir durdurabiliyorsak ve hayvanları kurtarırsak insanlar yok olur ve nesil devam etmez. Yiyeceklerimizi her şeyi kendimiz bulmak zorundayız ve bu da çoğu şeyden mahrum kalacağımızın göstergesi. Eğer insanları kurtarırsak hayvanlar yok olur ve denge bozulur. Besin zinciri alt üst olur. Onların yok olması dolaylı yoldan bizi etkiler. Hepimiz ölürüz. Her türlü dünya yok oluyor yani.
E tabi orası öyle ama sorduğum soruya fazla mantıksal açıdan bakmışsın ama ben daha çok duygusal açıdan sordum ben hayvanları daha çok severim o yüzden hayvanları kurtarırım mesela soruyu sadece hayvanlar mı insanlar mı olarak da düşünebilirsin o anlattığım olay sadece bir örnekti soru klişe olmasın diye o örneği verdim ama illaki mantıksal açıdan bakmak istiyorsan yinede birini kurtarmak zorundasın her iki şekildede tüm canlıların neslinin sonu gelecek ama birini seçmezsen ikiside direk yok olacak yani böyle bir durumda en azından bir tanesini seçip biraz zaman kazandırayım bari mi dersin yoksa amaan zaten nasıl olsa ikisininde sonu gelecek her türlü ne uğraşacam diyip hiç birinide kurtarmayıp sonun gelmesini mi beklersin?
İnsanlar çünkü hayvanları kurtarsam dünyada çok yalnız olurum o kadar hayvanın içinde bir ben varım. İnsanları kurtarsamda hayvanları çok seviyorum ama yine de insanın insana daha çok ihtiyacı var bence.