Merhaba ingiliz edebiyatı okuyan bir tanıdığım var ve konuşurken araya ingilizce kelimeler katıyor. Kendisinin neden böyle bir şey yaptığına bir anlam veremiyorum sanırsın sanki yıllardır yurtdıșında yașamıșta konușmakta zorluk çekiyor. İngilizce konuşmak neden ülkemizde havalı olarak görülüyor. Zaten ingilizce şart hatta iș verenler ya da herkimse ikinci bir yabancı dil istiyorlar ama biz hala birkaç ingilizce kelime öğrenip konuşurken onları araya katınca harika olduğumuzu sanıyoruz. Kıza birșey demek istemiyorum ama her gördüğümde hayatımdan 5yıl eksilmiș gibi hissediyorum. Sizler ne düșünüyorsunuz bu konuda?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılYabancı dilde ne kadar ilerlerseniz, bir noktada kendi dilinizmiş gibi hayatınıza entegre oluyor. Yabancı dilde kitap okurken anadilinizde bir yazı okuyor gibi ekstra çeviriye ihtiyaç duymayacak seviyede olanların günlük yaşamlarında da benzer durumlar ortaya çıkabiliyor. Konuşurken, bazen kelimenin Türkçesi yerine, uzmanlaştığınız yabancı dilde karşılığı aklınıza gelebiliyor. Konuşmanın sürekliliğini devam ettirebilmek için arada bu kelimeler ağızdan kaçabiliyor. Arkadaşın da bunun branşında okuduğu için, olumsuz yargılamadan önce durumunu anlayışla karşılamanın daha yapıcı olduğunu düşünüyorum.
Ha ama beri yanda hava atmak için bu tribe girenler vardır, evet. O tür insanların, Türkçeyi yayvan ağızla gevşete gevşete kullanarak sosyetik görünmeye çalışan tiplerden farkı yoktur. Arkadaşının eğer ki bu sınıfa girdiğini düşünüyorsan, üstüne dertlenmenin de alemi yok00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Havalı olduğundan değil de, bir dil ile içli dışlı olduğunda kelimenin Türkçe versiyonunu hatırlayamıyorsun. Rüyalarını bile o dilde görmeye başlıyorsun. Japonca çalıştığım zamanlarda japonca/ingilizce/türkçe rüyalar görüyordum (adanadaydık ve şeyhmus ustanın yerine gitmiştik, orada iste şehmus usta bize konnichiwa! Welcome to adana, what would you like to order? demişti.) ve konuşacakken kelimenin Ya ingilizcesi ya da Japoncası aklıma geliyordu. Hatta Japonların alfabelerinin ingilizceye uyumsuzluğu yüzünden İngilizcem bile bozulmuştu. Bu yüzden fazla yargılama, elinde olan bir şey değil.
00 Yorumla
Selâm, insanlar İngilizce konuşmayı havalı buluyor onun için aralara İngilizce kelimeler koyuyorlar. Bu dil için milyonlarca gözyaşı ve kan döküldü. Kendi güzel dilimiz varken başka milletin dilini niye kullanalım? Bu konuda Kerem Bursin sendromuna girmiş arkadaşın.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBende de vardı o model bi eleman, sinir bozucu...
Taktik çok basit, hemen 5-10 tane Almanca ya da İspanyolca kelime öğreniyorsun ve arada kullanıyorsun bununla konuşurken, mal gibi kalıyor ve görüyor ebesinin örekesini :)00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85
Cevap
84Cevap
+1 yılBu muhtemelen kendini kanıtlama çabası oluyor, havalı görünmek,.. Şöyle bir şey var ben de Belçika'da doğdum büyüdüm birçok dil konuşuyorum tercihim tabii ki Türkçe ama bazen çok hızlı konuşurken (ki işim dolayı Felemenkçe'de konuşuyorum gün içerisinde'de) arada Felemenkçe kelimeleri kaçıyor ister istemez, bu da bazen Türkçesini bilmediğim kelimeler oluyor genelde. Ama senin dediğin şekildeki kişilerin arada kullandıkları kelimeler ne mesela? Yani havalı, kendini kanıtlama çabası olan kişilerin genelde yapmacık bir şekilde şu kelimeleri kullanması çok; wtf?, omg, yes sure, fine, gibi gibi.
10 Yorumla
+1 yılOkuduğu bölümle alakası var, ben de Almanca öğretmenliği okuyorum ister istemez dilim kayıyor insanın elinde olmuyor çünkü neyin üstüne yoğunlaşırsan onunla haşır neşir olursun. Aşırı tabi hoş değil. Ben İngilizce okuduğum zamanlar Türkçeyi unutuyordum o derece, Türkçe konuşuyordum ama sanki yurt dışından gelmiş yeni yeni Türkçe öğreniyor gibiydim o derece kaymıştı dilim, zamanla düzeldi fazla kendini kaptırırsan çok uç noktaya gidebiliyorsun. Dilleri birbirine karıştırmamak lazım. Misal ben yabancı dil konuştuğumda karşı tarafında eş zamanlı konuşmasını, bana eşlik etmesini isterim. Aksi takdirde hava atmak olarak görülebilir.
10 YorumlaBen ingilizce eğitim veren bir üniversitede okudum. Hazırlıktan başlayarak bütün gün ingilizce ders dinleyince, konuşunca, kitap okuyunca ve ingilizcenizin gelişmesi için sürekli yabancı film izleyince insan gerçekten arada ağzından ingilizce kelime kaçırabiliyor. Bir de bu hazırlıkla beraber beş yıl sürünce neredeyse yurtdışında yaşamış oluyorsunuz. Arkadaşınızın yaptığı ukalalık değil büyük ihtimalle.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. O şimdi eğitimi üzerine herşeyi yoğunlukla ingilizce gördüğü için o an kelimenin anlamı aklına gelmiyordur.. hiç eğitim görmemiş Almancı vatandaşlarımıza bak mesela hepsi yıllar geçtikçe Türkçeyi Cat pat yeni öğrenmiş gibi konuşuyor yani diyeceğim kim neye çok maruz kalırsa ona dönüşür ✨
20 YorumlaBir kere bozduğun zaman devamı gelmiyor. Test edildi onaylandı. 😂
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Ben de İngiliz dili ve edebiyatı okudum ama dilimize ekleme yapmaktan katiyen uzak durdum. Türkçe karşılığı varken başka dilde kelime kullanmadım asla. O havalı konuştuğunu sananların dil bildiğini falan da düşünmüyorum. En öne oturup ezber yaparak bölümü bitirirler, ama bir paragraf versen 10 tane telaffuz hatası yapmadan bitiremezler okumayı. Hukuk okuduğunu belli edenler modaydı ya, gerçi hala öyle. İngilizce bölümlerde de bunlar moda.
20 Yorumlaarkadaşın belki de havalı olmak için böyle konuşuyordur ama olayın bi yönü daha var. sonuçta dilini geliştirmek için sürekli ingilizce konuşacağı birileri olmadığından pratik olsun diye araya bir şeyler sıkıştırıyor da olabilir. ve ingilizce bilmek havalı da bi şey bence her türlü farklı bir zihin daha kazanıyosun. hayatı algılaman bile değişiyor okey? :P arkadaşına sor belki sana daha net bir cevap verebilir :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen dilin her zaman çok önemli olduğunu düşünürüm ve bence Türkçe güzel ve düzgün konuşulmalı. Yine de bu kızın araya İngilizce kelimeler sıkıştırmasını yanlış bulmuyorum. Havalı görünme çabası olduğunu da düşünmüyorum. Belki de istemeden yapıyordur. Üstelik yerinde kullanıldığında espriyi İngilizce yapmakta da bir problem görmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBunu havaya ne noktada getirdi insanlar öyle oturdu inanın anlam veremiyorum. İngilizcede olup Türkçe de garip olan kelimeler olabiliyor üstelik bölümünden dolayı haşir neşir olduğu için ağzına takılması çok doğal. Her ülkenin dili var konuşmak şarttır diye bir genel kanun yok sonuçta isterse kendi dil bulsun isterse kuş dili konuşsun.üç ihtimal var buna 'havalı' diyen olarak gocunduğunuzu düşünüyorum veya karşınızdakinin jest ve mimikleri itici veya siz karşınızdakini dinlemiyorsunuz bile önyargılısınız. Orada olmadan bilemem
10 YorumlaBunu istemsizce yapiyor olabilir. O dersi aldigi icin ister istemez kulakta dil de alisiyor gunun cogu saatini ona ayirdigi icin normal hayattada kullaniyordur.
Bu sorun bizde de var ztn evde iki dille yetisiyoruz. Ustune almanca fransizca ingilizce alinca hepsini karistirip konusuyoruz ama bu bilerek ya da isteyerek yaptigimiz bisey degil.10 Yorumla
+1 yılBende uzun süredir inglizce ile içli dışlıyım ve istem dışı araya kaciyor kelimeler
yani hava atmak değilde buna bir dil ile çok vakit geçirmek demek daha doğru olur 😅42 Yorumla- +1 yıl
Sabah akşam ingilizce dinliyorum izliyorum okuyorum bi benimki böyle olmuyor gelişmiyor 😅
- +1 yıl
@Ellincihesap seninle bir bütün olmamiş demek ki hala 😅
+1 yılDil katliyami ndan başka birşey değil Türkçe yi devşirmek denir buna açıkçası ben böyle biriyle konuşmayı tercih etmiyorum ve bence ozentilik üstüne kelime dağarcık larinin zayıf olup kendini aslında ifade edemeyen kişiler
20 YorumlaYa arkadaşın zaten İngiliz edebiyatı okuyorsa olan bir şey ben de dil bölümünde okuyorum bazı kelimelerin Türkçesi gelmiyor İngilizcesi geliyor ne yapayım şimdi haftanın aşağı yukarı 28 saatten fazla ders gördüğün bir dil bölümüde Bi zahmet salında dilimize dolansın Türkçe de nasıl yeni bir kelime öğrenince kullanıyorsun kullanınca hem unutmayasın diye İngilizce de aynı
00 Yorumla
+1 yılsaçma sapan hareketler arada bi olur nadiren ama sürekli yapanlar gerçekten komik
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılİngilizcesi iyi olan her insan nedense hava atarcasına saçma sapan İngilizce kelimelerle Türkçeyi konuşmaya çalışıyor. Nefret ederim bu tip insanlardan. Ya tamamen İngilizce konuş dur kendi kendine ya da Türkçe konuş neyin artistliğini yapmaya çalışıyorsunuz yani😂
10 Yorumla
+1 yılbelki kendisi sürekli o kelimeleri tekrar edip kullanırsa unutmaz diye düşünüyordur kötüsünü düşünmek her zaman için en kolayıdır ama hemen yargılama :)
10 Yorumla
+1 yılBende yabanci dilleri karişdiriyorum icine ama gercekden yurt dişinda büyüdüm diye otomatik olarak oluyor ama senin arkadaşin hava atmaya calişiyor
10 Yorumlaokuduğu bölüm ingiliz dili ve edebiyatı;sürekli ingilizce görüyor, çalışıyor tabii ki ister istemez cümle aralarında kullanır. Bunun havalı olmakla alakası ne? çözemedim.
20 Yorumla
+1 yılBazı İngilizce kelimeleri Türkçe söylediğimiz zaman ingilizcesini söylemek kadar etkisi olmayabiliyor öyle kelimeler kullanıyorsa sıkıntı değil ama alakasız her kelimenin İngilizce söylenmesi biraz saçma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Benimde bir arkadasim vardi ilk okul mezunu telde konusurken ha ha tamam okey diyip duruyordu karsisindakine lan ayni kelimeyi neden iki farkli dilde soyleme geregi duyuyorsunki. Agzinin ustune patlatasim geliyor oyle tiplerin.
00 YorumlaSürekli haşir neşir olduğu bir dilden kelimeler kullanması gayet doğal. Ayrıca bazı kelimelerin Türkçede tam bir karşılığı yok, mesela challenge.
30 Yorumla
+1 yılNormal de çok saçma ama mesleği oymuş biraz tahammül etmeyi dene hem belki seninde İngilizcene faydası olur bilmediğin birşeyler öğrenebilirsin.
22 Yorumla- +1 yıl
keşke benim böyle bir arkadaşım olsaydı
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılingilizceyle çok içli dışlı birisiyse normal çünkü bir süre sonra iki dil birbirine giriyor. ingilizcesini hatırlıyorsun, türkçesini unutuyorsun. veya tam tersi falan.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılingilizce evrensel bir dildir senle tam konuşma anlamicaksın çünkü yobazsın belki üni bile bitirdin ama 2 kelime ingilziceyi zor anlıyorsun ben ilkokul diploması bile vermesin senin gibilere
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. https://youtu.be/g4Lzl104178
Kerem Bursin'e özenmiş veya cool görünme çabası içine girmiş olabilir00 Yorumla
+1 yılBenim bir tane arkadaşım vardı. Bir gün 3-4 arkadaşlacafede konuşurken birden telefonuna bir mesaj geldi. Üzerine bu canım arkadaş da hemen bir “Oğğğ maaayyy gaaaaadd”diye bağırınca sinirlenip “götüne sok” demiştim. Neden durduk yere sinirlendiğimi de bilmiyorum ki bence açık ara en gıcık insan tipidir elim falan titredi sinirimden bence git konuş ya da aranı aç. İnsanı sinir hastası eder bunlar
00 Yorumla
+1 yılHavalı gözükme derdinde. Çok komik oluyor güzelim ana dilimiz dururken illa yabancı dil kullanmaları. Türkçe gerçekten çok güzel bi dil helede konuşmasını bilen varsa :)
00 YorumlaBu bölümü okuduğunu söylüyosun ama arada konuşması çok normal sende biliyosan seninle pratik yapabilir ya da ders alabilir bilgilerinden faydalanabilirsin..
00 YorumlaBazen meslek icabı bizde çokça kullanıyoruz. Bu bizim havalı görünmek isteyişimizden değil türkçe karşılığı o an aklımıza gelmediğinden. Çokta takılma sen boşver herkesi olduğu gibi kabul et.
30 Yorumla
+1 yılUlan eski sevgilim almanyada yaşayan bir gurbetçiydi. Ağzından 1 kelime almanca bir kelime çıkmazdı.
Ne değişik tipler varmış 😅13 Yorumla- +1 yıl
Cümlelerin içinden geçmişim bu arada 😂
Ağzından 1 kez olsun almanca bir kelime çıkmadı.* - +1 yıl
Bende anlamaya çalışıyorum 😂😂😂
- +1 yıl
Almanca konuşmadığı gibi türkçemi de unutturdu zalım kız 😅
+1 yılAynen halbuki ikimizde kirvenin ne anlama geldiğini ve bilgi dağarcığımızda maşrapa kelimesinin anlamı vardır 😅
10 Yorumlabende karistiriyorum yabancı dilleri bise anlattigim da uc dil karisiyo ama yurtdisinda doğduğum büyüdüğüm icin normal bence senin arkadaşın ki daha çok İngilizce seviyesini belli etmek bak nasıl konuşuyor felan.
10 Yorumla
+1 yılUfff burada da çok kez belirttim en sevmediğim insan tipi uyuz olurum anlatamam tokadı yapıştırasım gelir
10 Yorumla
+1 yılCool olduklarını zannediyorlar. Bende hoşlanmam çok saçma geliyor bana
20 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 4 dil biliyorum yorgun değilsem sorun yok ama yorgun olduğumda cümleyi Türkçe kurup araya bır kelime yabancı dil karıştırıyorum farkına varmadan kafa karışıklığı sebeb oluyor buna tabi herkeste öylemi bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılEğer arkadaşım dil bölümü okuyan ya da gurbetçi bir vatandaşımız değilse amacı tamamen hava çivadır net.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Dinlediği müzikler, izlediği filmlerden ötürü sürekli maruz kalıyorsa istemsiz olarak konuşmalarına katıyordur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. Bazı insanlar öyle. Sanırım kool görünme çabası falandır. Hani biliyoruz bir şeyler taammı falan kafasıdır.
00 YorumlaHavadan değil bazen ingilizce kelimeyi ingilizce kelime ile anlamlandırıyorsun. Türkçesini bilmiyorsun. İşin özü bu
00 Yorumla
+1 yılİngilterede yaşayan kuzenim, cümlelerin yarısını İngilizce kullanıyor. Bu, insanların "kendinin bir şey olduğu" düşüncesini oluşturma çabası bence.
00 Yorumla
+1 yılBiitch popon mü up oldu de bi tane vur kalcasina sakaciktan süslü otoban şıllığı seni de bida konismaz aşko xxx
00 Yorumla
+1 yılHavalı görünmekle alakası yok. Bu sizin kompleksiniz. Başka bir dille ilgilendiği için ister istemez diller karışıyor.
00 Yorumla
+1 yıl"Sen böyle konuşunca olduğunu zannettiğin şeyi olmuyorsun" , de ona
10 Yorumla
+1 yılNiteliği zayıf insanlar nicelikleri ile kendilerini göstermeye çalışır. Yani ezik.
10 Yorumla
+1 yılPardonda illa derdimi olmasi lazim aliskanlik oluyor
10 Yorumla
+1 yılAfedersin De Kendini Bir Bok Zannediyordur Zaten Öyledie Bırak Kalsın...😂
10 YorumlaNe gibi bir problem olabilir ki yani i cant understandd
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini geliştiriyordır. Nrdr olsa konuşarak öğrenilir ingilizce
10 YorumlaDonuk donuk bak işte yüzüne en entelektüel sensin de
10 YorumlaKarşındaki sinirini bozuyorsa arkadaş olma sen de basit
00 Yorumla
+1 yılÇünkü senin friendin böyle yapınca çok cool oluyor (!)
00 YorumlaPekiştirmeye çalışıyordur. Ama sana karşı sürekli kullanmasına gerek var mı yok tabi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSebebini sor, morali bozulacak ilkinde, ama bir dahakine seninle konuşurken daha dikkatli davranır.
00 Yorumla
+1 yılOkuduğu bölümden dolayı diline bazı kelimeler takılmış olabilir
00 Yorumla
+1 yılBaşka meziyeti olmayınca insanın böyle oluyor demek ki
00 Yorumla
+1 yıl
.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılArada başını okşa, anlıyorum seni, yalnuz değilsin falan de🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla Kız belki farkında bile değildir alışkanlık yüzünden öyle yapıyor olabilir
00 Yorumla
+1 yılHavalı görünmek. Bence özentilik genelde 2000lilerde olan durum öne çıkma sorunsalı
00 Yorumla- Devamını Gör (109)
Devamını Gör(154)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Arkadaşım konuşurken araya İngilizce kelimeler sıkıştırıyor. Derdi ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne