Bu gün duyup, duymaz olaydım dediğim bir cümle: "Last yiır bizim için çok kritikıl. Sizi brifing room'da bekliyor olacağım." 🤮 Plaza dili deniyormuş 23 dk maruz kaldım umarım bir daha benimle bir şey konuşmaz. Can sıkıcı, itici edebiyat.
😅😅

Bu gün duyup, duymaz olaydım dediğim bir cümle: "Last yiır bizim için çok kritikıl. Sizi brifing room'da bekliyor olacağım." 🤮 Plaza dili deniyormuş 23 dk maruz kaldım umarım bir daha benimle bir şey konuşmaz. Can sıkıcı, itici edebiyat.
😅😅

Bunları dinlemek sabır işi. Alabildiğine etkileşime geçmem, iletişim de kurmam, tepki bile vermeden sabredip geçerim. Acınası ve ibretli bir ifade tarzı. Kesinlikle tasvip etmiyorum ama kınamıyorum da. Ben böyle olmadığım için ne mutlu bana. Bu da bana kâfi..
Aynı yerde çalışınca mecbur iletişime geçebiliyor insan
Doğal olarak evet ama minimum iletişim kurmak benim bahsettiğim
Hiç sevmiyorum bunu yapanlar özenti tipler genel olarak araya böyle bi kaç İngilizce kelime serpiştirince havalı ya da entelektüel olduğunu düşünen çok fazla ama aşırı itici ve nefretlik
İlgi çekme hastası, kendi diline ve kültürüne oldukça uzak, hayatında bir kaç kitap yaprağı çevirmiş, bir o kadar da cahil, gösteriş meraklısı insancıklar
Cevap
17Cevap
Tam anlamıyla Türkçeyi katletmektir kendi dilimizi doğru düzgün konuşamazsak sahip çıkmazsak yabancılar hiç saygı duymaz. Fransızlar Fransızca konuşurken arada İngilizce kelimeler ile konuşmayı bozuyor mu
Bizde bunlardan çok var: "günaydın bu gün çok bidıful görünüyosun" falan alıştım artık duymaya😅
Öylesi insanı hiç sevmem kendini bir şey sanan tipler oluyor genelde gadası
İngilizce bizim için nice to have değil must yani 😅
Aynen 🤣
Hayır olmaz
Aslında ne düşündüğü benim için önemli değil, doğru sağlıklı bir şekilde anlaşılır diyaloglar tercih ediyorum... böyle şeylere gerekde yok aslında.. ama insanlar bazı şeylere yabancı olabilir o yüzden herkesin anlayacağı şekilde konuşmak gerekir
Araya yabancı kelimeyi kullandıktan sonra bir de o sözcüğün ne anlama geldiğini söyler. Hani " ay cahil sen bilmiyorsun öğren" der gibi.. 🤣 Yemeğin en lezzetli yerinde tabakta beliren saç teli gibidir.
Çok bilmiş asıl cahiller bunlar, iki ingilizce ile sanki Harvard üniversiteside profesör, alt üstü plaza işte 🤣
O kadar da değil ama günlük hayatta 3 dil kullanmak zorunda kalıyorum. Ve ne kadar saçma gelse de bazen bir kelimenin Türkçesini unutup rusça ya da işngilizcesini kullanabiliyor insan istemsiz olarak. Ama söylediğin şey başka bunlar plaza dili kullanan folk balığı gibi konusan kadın dili nerede görsem tanırım :D
Şu Hayatta en nefret ettiğim insan türlerinden bir tanesi
Çok komik oluyorlar bence. Arada eğlencesine söyleyenebilir ama bunu yaşam tarzı hâline getirmek görgüsüzlük.
Bence de
her cümle arasına sıkıştırmak evet itici fakat bazı durumları tamamen karşılayan bir türkçe ifade bulunamadığında ingilizcesini söylemek absürt değil. mesela guilty pleasure , cringe kelimeleri gibi. o anki durumu daha iyi ifade ediyor.
Plaza dili diye bir şey var konuşmayanı dövüyorlar :))))
Ben bilmiyorum ki 😅
Gerçekten de itici. "Pardon rica etsem düzgün konuşur musun lütfen." diyeceksin ona ☺️
Anlayana 😅
Ben söyleyeyim de anlayan anlar anlamayan da umrumda olmaz 😂
Samimi gelmeyen konuşma tarzı bu. Uğur Dündar daha samimi geliyor böylelerinden.
😅
🙃🙏🏻
Kendini havalı göstermeye çalışan ergen edebiyatı
Yılın bir çok ayını iş amaçlı yurt dışında geçirip mecburen bir kaç dil konuşan biri olarak ben asla yabancı kelimeleri Türkçe konuşurken kullanmam. Kullanan bilerek yapıyordur çünkü beyin ana dilde düşünür.
Ben İngilizce yazıyorum bu tarz değil ama. İngilizce yorum yapıyorum.😌
Yaptim ben de. Kendimi o sevmedigim pic kurulari gibi hissettim vazcaydim
Evet onu abartanlar var ve ben net Bi şekilde söylüyordum ya benimle İngilizce konuşun ya da Türkçe konuşun ortaya karışık sevmiyorum diye 😅
Berbat geliyor kulağa
Bana çok tuhaf geliyor. Ama saygı duyarım tabi ki.
Olabilir normal ya çok var
Nonoşlar gibi konuşma bu
Çok malca
Tıpış oluyorlar
Aşırı rahatsız edici
Hayır tabi ki 🙄
Yess ok..
Iy tiksiniyprum
Aynen ben de:)
Şey diyesim geliyor, tsmam la valla en iyi sen biliyon
😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?