Gün geçtikçe dinden soğuma durumu nasıl düzelir?

- Merhaba. Buraya sadece sana cevap yazmak için üye oldum. Naçizane tavsiyem, inandığın şeyi ailenden bağımsız olarak temellendir. Yani ailen müslüman diye müslüman olmuşsan, ailen bunu sana sorgulatacak kadar yanlış davrandığında soğuyabilirsin. Fakat neden müslüman olduğunu temellendirdiğinde, neden bir tanrı olması gerektiğine/gerekmediğine kendince ve araştırarak karar verdiğinde artık çoğu meseleye ve zorluğa imanını kaybetme korkusu olmadan yaklaşabiliyorsun. Birinin yaptığı yanlışı Allah'a değil kişiye yüklüyorsun. İslam biraz da fıtrat ve vicdan dini. Ailenin davranışlarını, kadınların sözde neleri yapamayacağını söyleyen Kur'an'a dayanmayan şeyleri kendi vicdanından geçir ve bunun doğru olmadığını hissetmiyorsan imanını başkalarının hataları yüzünden harcama. Akıl doğruyu bulmak için var.
Şunu da unutma ki Kur'an'da müslüman olmayanlara 'atalarınızın inandıklarına mı inanacaksınız?' derken bunu aynı zamanda bize soruyor. Ailemizin inandığı şekliyle (araştırmadan/sormadan/temellendirmeden) Müslüman olmamamız gerektiğini vurguluyor (diye düşünüyorum.) Böyle bilinçli bir inanç sana dış etkenlerden bagimsiz bir samimiyet verecektir diye düşünüyorum.
Ben bunları kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum. geleneğin kadına bakışıyla Kur'an'ın bakışını ayırdım, bir tanrının neden olması gerektiğini kendime anlattım ve neden bunun herhangi bir din değil de islam olduğunu düşündüğümü sorguladım. Sonrasındaki sıkıntılar artık daha anlamlı sınavlardı benim için. Umarım işine yarar. Kendine iyi bak.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
- Gizli Üye10 güYahu kardeşim neden inaanların hareketşerinden söylediklerinden dolayı sogursunuz dinden anlamıyorum ailen bi yanlış yapıyorsa kendi yanlışlarıdır bunu sen dine karşı kullanamazsın ki dinden sogumana sebep degil ne demişler insanlar kusurludur islam kusursuzdur diye oblar çyle diyor diye ahiretinden vazgeçiyorsan ki zaten şu an inanıyorsun belli ki ailene kulak asma kendn araştır dinini kitaplar oku youtubede nurettin yıldızın çok gizel videoları var onları izle0|00|0Görüş hala geçerli mi?
- Görüş sahibi10 gü
@MedreseliDeistHarun ama bunşar ailenin düşünceleri ve kısıtlamaları nedem dininden Allahtan vazgeçiyorsun ki onlar yüzünden? Bu dünya imtihan yeri degil mi? Sabredenlere cenneti müjdeliyor Allah ve sen ailenin saçma düşümcelerinden müslüöanöıktan soguman bana biraz saçma geldi açıkçası tekrar söylüyorum islam kusursuzdur senin ailen gibi o kadar çokk aile var ki bende gçrüyorum hep o yüzden takmamaya çalış ailen sonuçta
- Hepsini Göster Daha Az Göster
islamın kusursuz olduğunu nerden biliyorsun bütün kuran ayetlerini ve hadisleri tek tek gözden geçirdin mi acaba kusur var mı diye yok sağdan soldan duydun islam kusursuz diye sen de öyle inandın araştırmadan sorgulamadan körü körüne bak sana kurandaki bir hatayı söyleyeyim onlarca var da kuranda hata zaten içinde onlarca hata olan bir kitap allahın kitabı olamaz olsa olsa insan uydurması olabilir gelelim hataya zariyat 49 der ki biz herşeyden çift cinsiyetli yarattık birçok meal yazarı cinsiyet kelimesini eklemez ama ayetin arapçasında çift derken zevce kelimesi geçer zevce de karı koca demektir ancak günümüzde bilim dünyasında cinsiyetsiz canlılar olduğunu biliyoruz bakteriler mesela veya 2den fazla cinsiyeti olan mantarlar var noldu hani allah herşeyi bilirdi
senin gibi türkçe kendi anadilimde yazan şeyi okuyup da anlayamayacak zeka seviyesinde değilim :)
En İyi Erkek Görüşü
- Sen, duygularını seni baskı altında tutandan dine yöneltiyorsun. Yani insanlar sana dini baskı yapıyorlar. Ama sen o insanlar senin ailen olduğu için tepkini onlara değil yön değiştirip dine yöneltiyorsun.
Tek şeyi bilmeni isterim. Sen, ailen dindar olduğu için değil Allah'ın vaadine güvendiğin için dindar olmalısın. Çünkü Müslümanların hiçbiri mükemmel değil. İçimizdeki yozlaşma gittikçe büyüyor. Mükemmel olan ne biliyor musun: İslam! Sen ailenin ya da seni baskı altında tutanların yaşıyor göründüğü aslında yaşamadığı bir dine yönlendiriyorsun öfkeni. Hey, dur! Sana bunları bu din yapmadı ki? Erkek kardeşinle senin aranda ayrım ve adaletsizlik yapan ailen yaptı. Ve yine ailen bunu din adına yaptılar. Ama yanlış anladıkları bir dini anlayışla.
Her neye karar verirsen ver, unutma, ailen için Müslüman değilsin. Annen için, baban için, erkek kardeşin için ya da diğerleri için. Eğer dindarlığını bir tepki boyutunda yaşar ve hıncını dine sırtını dönerek alırsan, dinini çok ucuz bir pahaya değişirsin çoookkk. Ama sen dinini Rabbin için seçer, tercih eder ve yaşarsan, Rabbin sana hem bu dünyada hem de ahrette hayal bile edemediğin ölçüsüz bir hayır ve iyilik verir. Selametle...1|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
111- Merhaba haklısın insanlar din diye bazen boguyorlar
Yanlız İslam'da bu konuda erkek kadın ayrımı yok
Zina kadın ve erke için aynı
Toplum değerleri ile İslami yargilama0|00|0Bak onları değiştiremezsnin
Müzik dinlemek insaa insana iyi gelir ben moral bozuksa dinlerim iyi gelir.
Aslında sıkıntı su İslam birey ve birey ozgurlugune önem
Verir
Dileyen inanır dileyen inanmaz- Hepsini Göster Daha Az Göster
Haklısın iyilik yapıyor sanıyorlar
Hem sana hem İslam'a zarar
Bu biraz toplumun hatasi
- Biz de senin gibiydik, baktık doğru değilmiş ateist olduk. Böyle yani, herkes bir gün ateist ve vegan olucak. Yaklaşık 100 yıl sonra dünyada herkes ateist olucak, vegan olucak, belki devletler olmayacak. Dünya bir ülke, ülkeler de şehirler olarak anılacak.0|01|1
5-10 sene içinde popüleritesi çok artacak, çok kritik bir mesele olacak. Araba sektörü ve hayvan gıda, giyim vs. sektörü dünyanın en çok içine eden iki sektörü. Yeni bir düzen, yeni bir hayat bizleri bekliyor. Az tüketimin olduğu, insanların çoğunlukla bisiklet kullandığı, zorda kalırsa toplu taşıma kullandığı, ihtiyacı varsa elektrikli araba aldığı, dünyanın her yerinde kenevirin yetiştiği, her türlü yasal olduğu, insanların vegan olduğu, hayvan tüketiminin 0'a indirildiği, su, elektrik tüketimi konusunda bilinçlendirildiği ve daha söylemediğim, belki de bilemeyeceğim bir çok konu var. Marsta hayat arayacaklar ama bulamayacaklar büyük olasılık. Tek çözüm, sahip olduğumuz gezegene uyum sağlamak ve onu korumak olduğunu anlayacağız.
sadece ette bulunan vitaminleri nerden alacağız? ayrıca et baya lezzetli bişey birçok insana göre
Bu konuda internette bilgi içeren bir çok video, yazı vs. var. Et yemeden de sağlıklı, hatta daha sağlıklı insanlar olabiliyoruz. Hayata bakış açınız nedir bilmiyorum ama ben ateistim ve ben de bir hayvanım. Benim bir gorilden, bir inekten farkım yok. Beyin olarak daha çok gelişmişim ama hepimiz acıyı hissedebiliyoruz. Hepimiz korkuyu yaşayabiliyoruz. Bir kişinin beni bir yere tıkıp, yıllarca yemek verip, şişirip, daha sonra kesip öldürmesini istemem. Yavrum için ürettiğim sütü, yavrum değil de başkalarının içmesini istemem. Tavuğun vajinal akıntısı olan yumurta için de hayvanları tıkış tıkış, özgür olmayan bir hayat sunup, ölene kadar yumurtalarını sömürmek. Döllenmiş yumurtadaki civcileri de ya satıyorlardır ya da öldürüyorlardır.
şunu hatırlatmak isterim dünyada yaşayan canlıların çoğu etoburdur yarısından fazlası bitkilerden bile bazıları et yiyor bu da et yemenin bilimsel açıdan ne kadar önemli olduğunu gösteren birşey ayrıca et tüketmek karbonhidrat tüketmekten çok daha sağlıklıdır
hayvandan eninde sonunda ölecek zaten biz yemek için öldürmesek eceliyle ölecekler
hayvanların fabrikada ve çiftliklerde yaşam şartlarının kötü olduğundan bahsediyorsun iyileştirilebilir elbette
- Kusursuz olan islamdir insanlar degil bunu once anla sen dininin onlar dedi diye degil Raabbin emretti diye yapacaksin rabbim kula yasak olan herseyi kitabinda yazmiş bunlar herkes icin yasak erkegi kadini yok sen Allaha kulluk et kula degil0|00|0
- Bende öyleyim başkasına bakıp dinden soğumak çok yanlış ama insanda inanç bırakmıyorlar0|00|0
- İyice uzaklaştım ben de mantıksız gelmeye başladı :)1|00|1
- Yalnız değilsin, Türkiye'de birçok genç artık deist olmaya doğru gidiyor. Hak veriyorum da.0|00|0
Hurafe dinine dönerse normal. Kurandaki İslam ile şuanki inanılan din bambaşka. Bunun mücadelesi verenler çıktı, kimisi oryantalist, şia ajanı veya ehlisünnet düşmanı ilan edildi. Merhum Yaşar Nuri Öztürk, İslam'ı insanlara sevdiren birisiydi ama değeri bilinmedi. Keza Mehmet Okuyan, Caner Taslaman ve Mustafa Öztürk.
Yaşar Nuri Öztürk: İslam Nasıl Yozlaştırıldı kitabını oku, anlarsın ülkenin durumunu.
mustafa öztürk dinden çıktı kuran allahın kitabı olamaz saçma ayetler var dedi
@MedreseliDeistHarun Videonun tamamını izlersen anlarsın, ne demek istediğini. 3 dakikalık kısmını kesipte Kuran'a karşı gelmiyor.
örnek hırsızın elinin kesilmesi kuranda geçer peki o kişi hırsız olmadığı sonradan ortaya çıkarsa elini geri verebilecek misin bak saçmalık işte
@MedreseliDeistHarun Hz. Ömer uygulamamıştır. O dönemin şartlarına göre inen ayetler var. Yaşar Nuri'nin bu hırsızın el kesme meselesini anlamak istersen okuyabilirsin eserini. Arkadaşa önerdiğim kitap, birçok soruna cevap verecektir.
yaşar nurinin her dediği yüzde yüz doğru mu? mecaz falan değil eski hammurabi kanunlarını araştır orda da geçer kurana da ordan geçmiştir
Zaten Kuran, eskileri tasdikleyen son kitap olarak indi. Birçok peygamber geldi geçti sonuçta. Kafasından uydurmadılar elçilik görevlerini zaten.
ne anlatıyor kısaca özetleyebilir misin? ben çok uzun zamandır islamı araştırıyorum zaten anlatacağı birçok şeyi de muhakkak biliyorumdur en önemli kısımları ne?
videonun tamamını izledim kuran deizme kapı aralıyor diyor ancak hiçbir ayette böyle bişey yok inkar edenler cehennemliktir kurana göre muhammede inanıyorsan cennete inanmıyorsan cehenneme gidersin islamın şartı budur muhammed ne diyorsa inanacaksın inanmıyorsan kafirsin
bende kuranı baya biliyorum yaşar nuri öztürkün anlattığı gibi bir kuran yok zaten kendi anlattığına bir ayeti bile örnek verememiştir çünkü öyle bir ayet yoktur tevbe/29 aç bakalım ne yazıyor
- Bütün ataerkil toplumlarda bunlar görülür. Çok normal.0|00|1
Hanımefendi bir feminist ol. Dini de terk et, onun yerine tasavvufumsu felsefî şeyler yap. Mesela karma, reenkarnasyon, bengü döngü, vahdet-ûl vücud...
- boşver islam dininde birçok bilimsel hatalar var akıl dışı saçma ayetler var dinden çık gitsin0|00|1
hakaret etmeden kendi fikirlerimi paylaştım diye hemen hakaret ediyorsun öyle mi? halbuki ben kimseye hakaret etmedim sonra avrupada kuran yakıp tuvalete attıkları zaman da dinimize saygı göstermiyorlar diye ağlıyorsunuz
önce saygı göstereceksin bilgin varsa paylaşıp konuşacaksın birşeyden rahatsız oluyorsan senin hakaret etmen ayrıca bilgisiz olduğunu da gösteriyor bilgin olsa bilgi ile cevap verirdin bilgisi olmayanlar hakaretle cevap verirler
bende islama saygı duymuyorum o zaman islam dini bana göre saygısı hak etmeyen ortaçağ kafasında olan bir dindir
Sen neyin bilgisini istiyorsun bu kainati gordukten sonra delil isteyene ne anlatayim
@Mustafakings kainatı yaratan allah peki yüzlerce din var ayrıca deizm var neden içinde saçma sapan şeyler olan ve bilime zıt olan şeyler yazan kurana ve muhammede inanalım?
Allaha inaniyorsun ama indirdigi kurana ve elcisi olana inanmiyorsun bir nevi seytanin yaptigini yapiyorsun
@Mustafakings kuranın allahtan indiğini ve muhammedin yalancı veya sahtekar olmadığını gerçekten peygamber olduğunu kanıtlasana bana? ayrıca sana diyorum ki kuranda birçok saçma şeyler yazıyor bilim dünyasına aykırı şeyler yazıyor böyle bir kitap allahın kitabı olamaz
ahzab suresinin 37. ayetiyle muhammed kendi gelini ile evleniyor haberin var mı? hani derler ya zor olan daha çekicidir muhammed için de ulaşılması en zor kadın kendi geliniydi ama onun için de bu ayeti uydurdu ve oğlundan boşatıp kendi evlendi bu mu senin peygamberin verdiğim ayeti tefsiriyle birlikte okuyabilirsin
- Ortayi bul sende0|00|0
- Soran10 gü
kolay değil maalesef
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş