Çok tuhaflaştım eskiden manevi olaylar çok önemliydi benim için. İnancimda islam ama hep hos gorulu oldum bana göre iyi olan herkes cennete gider ve yaratıcı kimseden nefret etmez. Başörtülü değilim. Açıktım ama hep sevgi iyi niyet allahın merhametinden bahsederdim 5 vakit namaz kılardım. Son zamanlarda allaha yükledikleri nefret kin misyonlarından dolayi dinden iyice uzaklastim kastim şu dincilere kalsa allah onlarin cemaati disinda herkesi yakar acik kadin namussuzdur kizlar evlendirilebilir kadın bir hiçtir. Namazlarimi aksatmaya ve benim kafamdaki bagli oldugum yaraticiyla islamin yaraticisi aynimi degil mi sorgulamaya basladim kafayi yiycem aksam namazimi kilip ertesi gün dincilere saldırır vaziyetteyim insanlara namaz kiliyorum bile. demiyorum biliyorum herkesin gozundeki profilimi deist ateist arkadaslarim daha vicdanli daha iyiler hatta deist arkadasim tipki ben gibi merhametli olan yaraticiya ve maksatin iyilik olduğuna inaniyor namazida bir cesit rahatlama ne yaparsan yap ayni diyor kafam cok karisik dindar bir aileden gelmiyorum zamanla heves ederek sectigim yolu ellerimle birakicam gibi yardim edin tekrar tekrar soyluyorum napıcam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kardeşim öncelikle şu hususları vurgulamakta yarar var. Din dincilerin koyduğu sınırlar dahilinde değildir. Onlar kadınlara türlü türlü pisliklerine karşılık çeşitli görevler yükleyip kadınları afedersiniz bir mal olarak görmeleri dinde böyle bir şeyin olduğu anlamına gelmez bilakis arkadaşımın da dediği gibi dinde kadınların başının üstüne kuran ayaklarının altına cennet serilmiş. Deistlerin ve ataistlerin savunduğu şey kesinlikle sizin inandığınız şey değildir. Her insan hoşgörülü olmak kurallar çerçevesinde yaşamak ister ama bu kurallar boğarsa insan oğlu bu kaçacak yer arar. Namaz şüphesiz Allaha derinden saygı duyanlar dışındakilere ağır gelir. Sizin zamanla kaybettiğiniz bence bu uhrevi saygıda gizli. Öncelikle Rabbimizin bizler için hazırladığı şeyler nedir isterseniz önce onları konuşalım. Sizin de bildiğiniz gibi dünyadaki bütün hüküm ve hikmetler Allahın emri ile gerçekleşir ve Allah bunlsr dışına çıkılması koşuluyla bizleri tekran düzene davet eder. Misal bizi hayvanlardan ayıran en önemli husus şüphesiz ki ilimdir. İlim ile elde ettiklerimiz kudrettir. Kudretimiz doğrultusunda yapacağımız seçim ise iradedir. Tıpkı yeterli bilgiyi elde ettikten sonra telefon üretip onunla ister dünyevi ister ahiri şeyler karşımıza çıkarmasını istememiz gibi. Bunu bir şempanze yapabilir mi? Peki din adamları için de şunu sorsam? Onların din adı altında yaptığı herşey din ile bağdaşık mı? Neden insanlar duydukları veya gördükleri bilgileri sorgulamadan kabul eder. Halbuki din dinden gelen haberleri bile sorgulamamızı söylemiş. E bu eksikliği gören yobaz din adamları ne yapmış. Haliyle insanları kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmiş. Allah onlara hidayet versin. Aziz kardeşim ben de bir zamanlar erkek çocuğa duyulan şehvetin caiz olduğunu duyunca bu ne biçim din diye sorgulamaya başladım. Meğer öyle bişey yokmuş. Unutma kardeşim. Din kusursuzdur kusur ararsan dincileri eleştir. Beşer şaşar ama din asla. Aksini iddia eden islam dinin hüküm ve hikmetlerine önyargıları neticesinde bakıyordur.
32 Yorumla
Soran+1 yılIcimi bir nebze olsun rahatlattigin icin cok tesekkur ederim iyiki varsiniz
- +1 yıl
Allahın ismine tahammül edemeyen deist ve ataistlerin atladığı bir husus var. Olmadığını iddia ettikleri şeyden neden rahatsız olsunlar ki. Allah inkarcıların bile inkar edemeyeceği bir kudrete sahip. Lütfen size gelen bilgileri araştırın. Eğer bunu yapmaya gücünüz yetmiyorsa doğru kişilere sorun. Allah sizi ve sizden gelecek olan nesilleri kendi yolundan edecek zihniyetteki insanlardan korusun.
En İyi Cevaplar
herkes dinini içinde yaşamalı. dini fanatizm şeklinde yaşayan insanların yaptıkları yanlışlar seni onlardan soğutmasın. bu konuda herkesin hür bir iradesi hür bir düşüncesi vardır senin sahip olduğun gibi. dinin tüm gerekliliklerini yerine getirip getirmemen de kimseyi ilgilendirmez. kimisi ben müslümanım der kimisi ben iyi bir müslümanım der kimisi islamcıyım der. bana göre din güzel birşey fakat ucundan bulaşayım kıyısından tutayım gibi birşeyi olamaz. din yaşam biçimi olarak benimsendiği zaman güzel. şu an mesela ben onun için kendimi hazır hissetmiyorum. ayrıca şöyle düşünmelisin sanırım sol görüşlü bir ailede yetişiyorsun çevren bu şekilde. en azından tahminim öngörüm bu yönde. fakat içinde az da olsa bir milliyetçilik bolca hümanistlik olduğunu düşünüyorum. insanların yaptıkları yanlışları görüp kendi inancından vazgeçmek midir sana yakışan? yoksa bu insanları aydınlatmak için birşeyler yapmak çabalamak mıdır senin karakterine uyan? İnsanlarımız artık çok karanlıkta ya da bu internetin yaygınlaşması ile bu kadar cahil insanımızın olduğu ortaya çıktı emin değilim fakat bir gerçek var ki aydınlanmaya ihtiyacımız var. Bahsettiğin şeyi anlıyorum, şu dönemde ne olsa Allah ne olsa islam ne olsa din düşmanı ne olsa yobaz bir düşünce doğru bilgiye ulaşmak o kadar zor. Kanallarda siyah propaganda var.
"
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! "
Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 192748 Yorumla
Soran+1 yılSize ne kadar teşekkür etsem az başimı yastiga rahat nefes alarak koyabilmem icin yardimci oldunuz beynim dusunmeyi birakmazken iyi hissetmek cok zor
- +1 yıl
kadınların genel problemi bu susmuyor kafalarının içi çok farklı şeyleri çok farklı açılardan düşünüyorsunuz=) . azıcık akışına bırakın düşünmeden yapın bazı şeyleri. nihayetinde hatalarınız da sizi siz yapan unsurlardan. Ayrıca inanıcaksınız diye de birşey yok inanmayadabilirsiniz. Fakat inanmamanızın sizi rahatsız edeceğini düşündüğüm için size bu tarz bir konuşma yaptım. faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
Soran+1 yılÇok faydalı oldu inanın bana çogu yorumdada belirttim icimdd sadece yaratana olan sevgi ve yarattiklarina olan anlayis hosgoru var ve onun merhametine olan inanc ve maneviyatin guzelligi ama hic distan o allaha bagli insanlar gibi duramadigim icin mi kendime bunu empoze ettim bilemem ya da surekli aaa basin acik namaz mi aaa sen mi allahtan bahsediyorsun falan dedikelfi için daha yolun basindayim yasim 19 zamanla bu fikirlerin hepsi bir sonuca baglanir umarim
- +1 yıl
sen 70 ine de gelsen başını da kapatsan bizim insanımızda ben duygusu hep ön plandadır. Bu ben duygusunun mekanizması da farklı işliyor. Hayatın boyunca belli bir (egoist diyebilirsin fakat bunu anlayacak ve hissedeceksin sen de) gelişmişlik medeniyet zeka seviyesine sahipsen, senden daha kötü durumda düşük durumda olan insanların kendi ben duygularını tatmin etme amaçlı seni kötülemeye çalıştıklarını göreceksin. yani senin seviyende birisi olsa zaten bencil bile olsa bunu kendini överek kendini düşünerek kendini ileriye taşımaya çalışarak gösterecektir dünyanın geri kalanı önemli olmayacaktır. ama senin genelde uğraşacakların hem cahil hem bencil insanlar seni kötüleyip senden üstün olduklarını hissedene kadar seni aşağılamaya çalışacaklar. sadece din olarak düşünme iş hayatına atıldıktan sonra da bu insanlarla bol bol karşılaşacaksın. Özellikle senin gibi insanlar ailelerinin içerisinden çıkıp daha da hayata sarılmaya başladıkça bu insanları görecek ve zorlanacak. Ben şuanda insanlardan tiksiniyorum. şu sitede bile yapılan yorumlara açılan başlıklara bakar mısın. Ego kokuyor taklit kokuyor kendi düşünme yetisi bile olmayan insanlar sadece gözlemle hayatta kalmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Tek samimi yeri cinsellik kısmı en azından abaza diyosun geçiyorsun adam kendisini yaşıyor orda. Nasılım diyip başkasının fotoğrafını paylaşmak ya düşünüyorum düşünüyorum bir anlamı yok. Yani buradan nereye geleceğim. Hayatta sana bunları söyleyenler de bu insanlar. O yüzden çokta şeyetme yani takma.
Soran+1 yılAileme kızamam doğru yanlsita diyemem zamaninda dinden kopuk bir hayat yasarkende seni cocugumuz oldugun icin seviyoruz sarti kosulu yok diyen annemdi ben bagliykende bagimsizkende hep yanimda oldu hatta benimle bana destek olmak icin bir seyler bile yapti kendi ne sekidle yasar bilemem ama ailemin saygisi sevgisi olmasa bu kadar bile isinamazdim belkide tam en iyi yerlere geldigimi dusundum tatmin oldum derjen bir anda bunlari yasadim haklisiniz vesvese demek daha doğru.. cok ustelememek lazim belkide
Soran+1 yılKafası karışık olan bir konuda herkes özguvensizdir. Ayrıca böyle hassas konularda kötü niyetle yaklaşacak bir çok insanda olabilir yine saygı duyarım ama bu sekilde taninip bununla rahatsiz edilmek istemem bilemiyorum belkide sadece onlem ya da ağır bir özgüven ve kendini bulamama sorunu
Muhtemelen yalnız değilsin. Ülkemizdeki dinciler din tüccarları o kadar çok insanı dinden soğuttu ki sorgulamaya başlaman çok normal. Ben de küçük yaşlarda dine çok ılımlı bakardım. Dindar ama baskıcı olmayan bir ailede yetiştiğim için bir yaşa kadar hiç de sorgulamadım. Sonra liseye geçince başta kuran olmak üzere kutsal kitapları okuyup sorgulamaya başladım. Baktım ki ben bir kadın olarak bu dinlerin gözünde insan bile değilim. Benim ilahi adalet anlayışımla semavi dinlerdeki ilahi adalet anlayışı benzer bile değil. Şimdi agnostik-deist arası bir şeyim. Dinleri de bütün kötülüklerin ve gericiliğin kaynağı olarak görüyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılİyi bir insan olduğuna eminim kalbindekini yapman iyi olmuş teşekkürler görüşun için ne şekilde dusunursen dusun çok güzel bir aciklama olmus❤
- +1 yıl
Rica ederim, ben de yorumun için teşekkür ederim. Öldükten sonra neyle karşılaşacağımızı bilmiyorum ama emin olduğum bir şey varsa kesinlikle ölümden sonraki hayat kuran, incil, veya tevrat’ta bahsedildiği şekilde olmayacak. Bir tanrı gerçekten varsa kalbi temiz bir insanı sonsuz cehennem azabıyla cezalandırmaz sırf müslüman değil diye.
Soran+1 yılBuna zaten dine bagliykende inanmadim hic bir zaman dinler sadece ona yakin olalim diye gonderdigi mesajlar tum ibadetlerin icinde ise onunla iletisime yarayacak seyler sakli namazda yalniz kalip kafa dinleme vs var mesela sonra eminim iyi bir hristiyan kotu bir musljmandan once cennete girer bana görede ve allah kötü biri degil bids sunu savundum hep din kitaplarinda yazanlarin bazilari mecazidir cennette cehennemde dunyadadir bilmiyorum belkide coktan deisttim emin degilim icimde olan tek sey inandigima ve onun yarattiklarina olan sonsuz sevfi anlayis merhamet
+1 yılDinimizde öyle bişey yok dinimiz bizim iyi insan olmamızı emretmiş... başını örtsende kötü bir insan olduktan sonra o seni kurtaramaz... sen başkalarının ne söylediğine değil vicdanının ne yapmak istediğine bakmalısın.. ayrıca insanlar hata yapabilir ama islamda hata yoktur... dinimiz kolaylık dinidir başkalarının vesveselerine aldanma...
31 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumun icin sagol durumu az cok diger yorumlardada anlattim🙏
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
+1 yılKaynak: "Zâriyat Suresi Tevhid Meali"
Er-Rahmân ve Er-Rahîm olan Allah’ın adıyla (okumaya başlıyorum.)
47. وَالسَّمَٓاءَ بَنَيْنَاهَا بِاَيْدٍ وَاِنَّا لَمُوسِعُونَ
47 . Göğü büyük bir kuvvetle bina ettik. Ve biz, onu genişleticileriz.
وَالْاَرْضَ فَرَشْنَاهَا فَنِعْمَ الْمَاهِدُونَ 48
48 . Yeri de serip döşedik. Ne güzel döşeyenleriz.
وَمِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ 49
49 . Her şeyden çift çift yarattık. Umulur ki öğüt alırsınız.
فَفِرُّٓوا اِلَى اللّٰهِۜ اِنّ۪ي لَكُمْ مِنْهُ نَذ۪يرٌ مُب۪ينٌۚ 50
50 . O hâlde (sizi Allah’tan alıkoyan put, dünya sevgisi, aile, toplum baskısı gibi her türlü prangadan kurtulup) Allah’a kaçın. Hiç şüphesiz ki ben, size O’nun tarafından (gönderilmiş) apaçık bir uyarıcıyım.
وَلَا تَجْعَلُوا مَعَ اللّٰهِ اِلٰهًا اٰخَرَۜ اِنّ۪ي لَكُمْ مِنْهُ نَذ۪يرٌ مُب۪ينٌ 51
51 . Allah’la beraber başka bir ilah edinmeyin. Hiç şüphesiz ben, size O’nun tarafından (gönderilmiş) apaçık bir uyarıcıyım.
كَذٰلِكَ مَٓا اَتَى الَّذ۪ينَ مِنْ قَبْلِهِمْ مِنْ رَسُولٍ اِلَّا قَالُوا سَاحِرٌ اَوْ مَجْنُونٌ 52
52 . Onlardan öncekiler de, kendilerine gelen her resûle (aynı bunların yaptığı gibi): “Sihirbaz ya da delidir.” dediler.
اَتَوَاصَوْا بِه۪ۚ بَلْ هُمْ قَوْمٌ طَاغُونَ 53
53 . Acaba (resûllere karşı takındıkları düşmanca tavır ve yalanlama sözlerini) birbirlerine vasiyet mi ediyorlar? (Ki her kavim harfiyen aynı şeyleri söylüyor.) Bilakis onlar, (tağutlaşmış) istekli kimselerdir. (Onları benzer şeyler söylemeye sevkeden azgınlıklarıdır.)
فَتَوَلَّ عَنْهُمْ فَمَٓا اَنْتَ بِمَلُومٍۘ 54
54 . Onlardan yüz çevir. Artık kınanacak değilsin.
وَذَكِّرْ فَاِنَّ الذِّكْرٰى تَنْفَعُ الْمُؤْمِن۪ينَ 55
55 . Hatırlat/öğüt ver! Çünkü hatırlatma müminlere fayda verir.
وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْاِنْسَ اِلَّا لِيَعْبُدُونِ 56
56 . Ben cinler ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.
İnsanın yaratılış gayesi tevhid. Tevhid ise Allah’a (cc) kulluk ve O’nu ibadette birlemektir. Kişinin namaz, oruç, kurban gibi ibadetlerini yalnızca Allah’a (cc) yapması ve bir bütün olarak hayatı Allah’ın şeriatına göre düzenlemesi, yalnızca O’nun yasa ve kanunlarına boyun eğmesidir. (bk. 1/Fâtiha, 5)
اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ 5
5 . Biz, yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz.
Ayet, tevhid akidesinin amelî boyutunu anlatmaktadır. Zira tevhid; Allah’ın zatında, sıfatlarında ve fiillerinde bir olduğuna inanmak ve bu inanca uygun olarak yalnızca Allah’a (cc) kulluk etmektir. Başka bir ifadeyle uluhiyetinde, rububiyetinde, isim ve sıfatlarında Allah’ın (cc) bir olduğuna inanmak ve ortak koşmaksızın Allah’a (cc) kulluk yapmaktır. Kur’ân’da tevhidi anlatan/açıklayan ayetler şunlardır:
- Tevhid, Allah’tan (cc) başka ibadet ve kulluğu hak eden hiçbir ilah olmadığına inanmaktır. (bk. 2/Bakara, 163; 21/Enbiyâ, 22)
- Tevhid, Allah’ın (cc) dışında ilah edinilen, Allah’ın (cc) sıfatlarının kendisinde olduğuna inanılan ve Allah’a (cc) karşı haddini aşan tağutları ve onlara kulluk edenleri reddedip, onlardan sakınmaktır. (bk. 2/Bakara, 256; 16/Nahl, 36; 60/Mümtehine, 4)
- Tevhid, Allah’a çocuk nispet etmekten veya O’nun (cc) yardımcıları olduğu inancından Allah’ı tenzih etmektir. (bk. 17/İsrâ, 111; 34/Sebe’, 22)
- Tevhid, yaratmada tek olduğu gibi; kanun yapma, yasa belirleme, helal haram tayin etmede Allah’ın (cc) tek olduğuna inanmak, “Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.” diyebilmektir. (bk. 7/A’râf, 54; 12/Yûsuf, 40; 18/Kehf, 26)
- Tevhid; dil, beden ve kalple yapılan amelleri yalnızca Allah’a (cc) yapmak, O’nun (cc) rızasına talip olmak ve hiçbir şeyi O’na (cc) ortak koşmamaktır.
(bk. 6/En’âm, 162-163)
- Tevhid, fayda ve zararın Allah’ın (cc) elinde olduğuna inanmak, rahatlık veya zorluk anında yalnızca Allah’a (cc) el açıp dua etmektir.
(bk. 2/Bakara, 186; 6/En’âm, 17; 40/Mü’min, 60; 46/Ahkâf, 5-6)
- Tevhid, Allah’ın (cc) eşi, benzeri, dengi, misli olmadığına inanmak ve Allah (cc) hakkında bilgisiz ve saygısızca yapılan benzetmelerden kaçınmaktır.
(bk. 16/Nahl, 74; 19/Meryem, 65; 42/Şûrâ, 11)
- Tevhid, her işte Allah’ı (cc) veli/dost ve Vekil edinmek, tüm iş ve yönelişlerimizde O’ndan (cc) yardım/istiane talebinde bulunmak ve O’na (cc) muhtaç/fakir olduğumuzu hissetmektir. (bk. 6/En’âm, 14, 102; 21/Enbiya, 112; 35/Fâtır, 15; 73/Müzzemmil, 9)
مَٓا اُر۪يدُ مِنْهُمْ مِنْ رِزْقٍ وَمَٓا اُر۪يدُ اَنْ يُطْعِمُونِ 57
57 . Ben, onlardan bir rızık istemiyorum, beni doyurmalarını da istemiyorum.
اِنَّ اللّٰهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَت۪ينُ 58
58 . Hiç şüphesiz Allah, çokça rızık veren, kuvvet sahibi (ve hiçbir şeyin kendisini yıpratamayacağı, müminlere metanet veren) El-Metîn’dir.
فَاِنَّ لِلَّذ۪ينَ ظَلَمُوا ذَنُوبًا مِثْلَ ذَنُوبِ اَصْحَابِهِمْ فَلَا يَسْتَعْجِلُونِ 59
59 . Gerçek şu ki; zulmedenlerin (kendilerinden önceki) arkadaşları gibi günahları vardır. Acele etmesinler. (Öncekiler günahları sebebiyle azaba uğradıkları gibi, bunlarda uğrayacaktır.)
فَوَيْلٌ لِلَّذ۪ينَ كَفَرُوا مِنْ يَوْمِهِمُ الَّذ۪ي يُوعَدُونَ 60
60 . Tehdit edildikleri o günden ötürü, vay kâfirlerin hâline.00 YorumlaMerhametli olan tanrı seni istemediğin bir dünyaya birakti. Sana rızan soruldu mu? Sen, ben, o ve bizler
Bu pisliği çekmek zorundamiydik? Dünya sinav diyolar pekala, ben bu sınava girmek istemedim ki, hiç var olmak istemedim. Ama "merhametli" olan tanrı beni bıraktı. Ayrıca gaddar biri bu sınavda başarısız olanları, cehenneme davet ediyor. Bize bile saygısı yok. Saçma sapan hareketler yapıp ona tapmamizi istiyor. Ben onun koyduğu hiç bir kurala tabi olmak istemiyorum. Onu reddediyorum.
Ayrıca tanrı iyi biri mi düşün biraz,
Ölen çocuklar var. Onun büyük kudreti bunu engelleyemiyor. Bu çocuklar "sınav"ına girmeden ölüyorlar. Savaş, açlık bunların hepsi Allah'ın kötü yanını gösterir. Büyük kudret sahibi hicbirimizi sevmiyor.010 Yorumla
Soran+1 yılO doğru olanı bulmamızı istiyor. Sen bir şey icat ederken ona soruyor musun seni icat edebilir miyim diye aklı sana vermese sorgulama yetin var mı madem asla bir yaratıcı yok tüm bunlar neyin nesi ayrıca gercekten yaraticinin sevgisinin ve merhametinin kalpten yolunda olan temiz insanlarin kaçı Şu an kotu bir halde bilmiyorum kafami gittikce karistirma deliricem yoksa
- +1 yıl
O doğruyu bulmamizi istiyor olabilir, ama ben istemiyorum. Ben hiç bir şeyi istemiyorum. Ben bu dunyaya gelmek istemedim. Hiç var olmak istemedim. Açlıktan , savaştan ölen çocuklar doğruyu buldular da öldüler değil mi zaten.
O çocuklar cennete gidecek diyolar bı de hahaah tamam, ama benim suçum neydi de çocukken ölmedim? Allah aradan bı kaç tanesini seçip , "dur ya şu çocuğun canını alayım da cennete sokayım" mı diyor?
Bir şeyi icat ederken ona akıl, duygu, düşünce verebilir misin? Veremezsin. Ama o sana bunu veriyor seni oluşturduğu saçma sapan bir şeye dunayaya bırakıyor ve al yaşa, bana da tap, sözümden çıkma diyor.
Madem bana beyin verdi, ben de onu kabul etmeyerek ve istemeyerek yaşıyorum. Çünkü ben böyle doğruyu buldum.
Soran+1 yılSaygı duyuyorum sana saygısızlik yapma hakkım yok gorusun seni mutlu ettigi ve insanlara zararin olmadigi surece istedigin gibi yasamakta ozgursun benim baktigim sekle göre kalbinde azicik iyilik bile varsa zaten bir dinde bagli olmasan bile istesende istemesende yaratici seni seviyor zaten o bumu ogrenmek icin seni yolladi :)
Soran+1 yılOnu sevmemene rağmen hic bir insana zarar vermeyip iyi bir insan olucaksin diger dincilerden farkin bunu bir korkun olmamasina ragmen sirf kendin istedigin icin yapicaksin bence çok daha üst bir kattasin şaka maka gelirsem cennette gorusuruz güzel kardeşim 🙏
Soran+1 yılBeni cehennemin kapısına yollarlarken zebanilere bakıp şş bırakın diyceksin sonra senle cennete gitcez jdosmfoemdsomxks
Soran+1 yılNeyse cidden şaka bir yana senin görüşün sana güzel kimsdye zararin olmadiktan sonra ozgurce yasa kardesim
Soran+1 yılDiğer yorumlarimi okursan sevgi cicegi gibi davrandigim icin herkese kimseden nefret etmedigimi veya kizmiycagimi anlarsin cevremde her yonelim din ırk gorusten insan var ve bu beni mutlu eder insanin icindeki niyet iyi olduktan sonra gerisinin onemi yoktur ayrıca düşünceler kirli değil insanlar kirlidir yani sonuc yine ayni yere geliyor. Ayrıca sorgulayan kızan insanlar gayette hümanist oluyolsr senin yasadigin evreyi daha kucuk yastayken yasamistim ama kisilik ozelliklerim degistikce dusuncem degisti yanlis oldugu icin degil oyle kalmadim sadece ve umarim dusuncen seni mutlu ettigi surece arkasinda durmaya devam edersin :)
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Yazdiklarinda dogrular kadar yanlislar da var. Din kimsenin tekelinde degildir. Herkes kendi yasar hesabini kendi verir. Deist ateist diyosun, inan onlarin coguna gore biz muslumanlar aptaliz, cahiliz. Genelde alay eder, kucumserler bizle. Ve nedense hristiyanlkkla isleri olmaz ama Islam dusmanlari nedense. Bende cemaatlere hep mesafeli durdum, haklisin onlara gore sadece kendileri cennetlik. Bu kibir onlari imandan eder. Gevura kizip oruc bozulmaz. Sen bildigin sekilde devam et inanc hayatina. Kuranda yaziyor hersey, cozebildigin kadar yasa dinini. Ama sorgulama.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir tek sen değilsin, genç beyinler sorgulamayı seviyor, eskisi gibi eline vur ekmeğini al, bilgisiz cahil insanlar değiller ve her söylenene inanmıyorlar. Zaten mantıklı düşünen biri neden katı bir şekilde haram olmasına rağmen, en büyük savaşlar, tacizler, tecavüzler sapkınlıklar müslüman coğrafyalar da daha fazla diye düşünür.
30 Yorumla
+1 yılşimdi İslam ı benimsemiş din adamları ve insanlar asla kalkıp demez ki bizden başka herkes cayır cayır yanacak. İslamı kötülemeye çalışan sahte din adamlarını dinlemişssin sen büyük ihtimal. Tabi senin tercihin ama bir algı vardır. Sahte doktor çıkınca TIP a küsüyor musunuz ya da nefret ediyor musunuz?
14 Yorumla
Soran+1 yılKafam deli gibi karisik
- +1 yıl
olabilir dünyada İslam a açılan savaş ve İslam ı kötülemek için yapılan şeyler o kadar fazla ki. Çok normal. Ama islam ı benimseyen insanın imanı güçlü olur. Kuran a inanır sadece.
Soran+1 yılPeki allah icimdeki iyi niyeti bildigi halde bu tuzaklara dusuyorum diye beni cehenneme atar mi
- +1 yıl
Kuran bize ne demiş. ''OKU''
+1 yılDin den soğuma sebebin insanların ve dünyanın fikirlerin gün geçtikçe degismesi , dünya da dinlere bağlı olmayıp sorgulayan o kadar çok insan var ki , din insanların duygularını suistimal eder bir yerden sonra.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılYazdiklarinin hepsini okumadimda sen dinden baska insanlar yüzünden mi sogudun yoksa dinin kendisi yüzünden mi. Yani kuran peygamber hayatini okudugun icin mi yoksa diger kisilerin davranislari yüzünden mi.
00 Yorumla
+1 yılTanrı ile sohbet isimli bir kitap serisi var. O kitapları okumanı tavsiye ederim doğru yoldasın bize anlatılan din ile gerçeği arasındaki farkı göreceksin 😇😉
00 Yorumla
+1 yılBu konuları senle uzun uzun konuşmak isterim elimden geleni yaparım yeterki yapmak işte ben burdayım istediğin zamn konuşuruz
03 Yorumla
Soran+1 yılYa güzel fikriniz için çok sağolunda tam olarak ne anlamda elinizden geleni yaparsiniz ozur dilerim cok yanlis sordum şöyle yani tam olarak dini konudaki bilginiz mi yoksa soğudugum seyin dogrulugu hakkindaki mi kafam cok karisik yanlis bir tabir kullanmakta istemiyorum ama
- +1 yıl
Din hakkında soğumaman için yolundan şaşma diye bilmek istediğin herşeye cevabim vardır takıldıgın yerleride tartisiriz merak etme benim kendince düşüncelerim var tabiki cevremde çok var öyle konuşmak isteyen
- +1 yıl
Özet olarak kafandaki soru işaretlerini kaldırmak
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam ile ilgili videolar izleyebilirsin
https://www.youtube.com/embed/MTqgu9s7yiMBunu izleyince hep içim huzur dolar... Elhamdulillah iyi ki müslümanım derim.
00 Yorumlavalla bende soğudum , ezan okunurken kulaklığımı çıkarmak zorunda olmamak müthiş keyif veriyor
10 YorumlaCevren le alakalı biraz galiba şu an bende aynı durumdayım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu aralar bende ayni senin gibiyim😔
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstersen soğuma.
01 Yorumla
Soran+1 yılNası yani
+1 yılAkışına bırakacaksın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı