https://youtu.be/xp7rzexVLn0
Kadınların Çok Açık Olması Medeniyet mi?
https://youtu.be/xp7rzexVLn0
Bunun teşhircilik ile alakası yok. Hiç bir kadın o kıyafetleri sizi tahrik etmek için giymiyor. Sadece beğendiği için kendine yakıştırdığı için giyiyor. Sırf siz istemiyorsunuz diye kadınlar kendini kısıtlamak zorunda değil.
Medeni olmak zihinle alakalı bir durumdur hiçbir giyim şekliyle veya açmakla alakası yoktur bence. Canı istiyorsa sergiler kimse karışamaz herkes kendinden sorumlu ve bu hoşuna gidiyorsa kısıtlamaya gerek yok. Canı sergilemek ister sergiler kimseyi de ilgilendirmez her insan bu konuda özgürdür. Kimse kimsenin hoşuna gitmediği için de böyle şeylerin sonunu kesmez. Herkes ne istiyorsa onu yaşar istediği yerini sergiler insan kendini biliyorsa zaten bakmaz
Medeniyet değil hastalık bence. Duruşlarıyla bir kalite ortaya koyamayanların beğenilme arzusuyla kendini bile isteye teşhirciliği... Bu şekilde komplekslerini besliyorlar.
medeniyet denilen şey açmaksa bedeni desenize hayvanlar insanlardan daha medeni diye bir söz var
Cevap
7Cevap
Diyorumki 1 ay boyunca ülke genelinde tüm Billboard'lara meme fotosu koysunlar. 1 ayınn sonunda memeye açıklığa doyarsınız, kadınlara bakmazlar da rahatça istediklerini giyip gezerler ve adı da teşhircilik olmaz.
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, desenize hayvanlar bizden daha medeni. - Mehmet Akif Ersoy…Medeniyetin kıyafetle olduğunu düşünmüyorum kapalı bir kişi sırf kapalıdır diye medeni olmuyorsa açık kişi de açık olduğu için medeni olmuyordur.
Güya çağdaşlık bu onlar için. Ben hep söylüyorum. Moda kelimesi modern kelimesinin kökünden türemiştir ve bence
"Moda soyunmak değil giyinmektir"
Günümüzde teşhir çok yaygın bir rahatsızlık, bilgi ve görgü para etmeyince et sergilemek moda oldu
banane kadın memesinden hoşuma giderse bakar geçerim gitmezse bakmam gitse de bakmayabilirim. özgürlük bunlar çıplak gezmediği sürece sorun yok
Ne demiş Mehmet Akif "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"
açık ya da kapalı olmak medeniyet değil.
kıyafetler hakkında konuşmamak, bunu bu kadar fazla sorun etmemek asıl medeniyettir.
Medeniyet kıyafetle olmuyor olsaydı moda diye bir şey olmazdı.
Sa na ne. Kim ne isterse onu yapar ya size fikrinizi soran oluyor mu?
Herşeyin fazlası zarardır ama birşey diyemezsin çünkü desen özgürlük derler gömerler
Senin sınır anlayışını bilemeyiz
Evrensel ahkam ve vicdanın çizdiği alan sınırım.
Örn, başkasının malı , zorla elde etme, cana kıyma, insanları yanılgıya düşürme, dolandırma, ...
Ve inancım şudur ki asıl güzellik yoksullar için atan yürektedir.
İnsan sınırlıdı. Sınirlarını zorlayacağı yer vardır, zorlamayacağı yer vardır.
Edep denen birşey var diyorum sadece.
çok haklısın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?