Ben söylemedim, milletin vekili Hülya Atçı Nergis söyledi. Yani erkek dövüyorsa da anası suçlu mesela. Bu kadın sokak ortasında bıçaklansa yoldan geçtiği için kendisi suçlu olabilir örneğin. Aman Allah korusun erkeğe toz kondurmayalım da kime suç bulursak bulalım. Yazık vallahi...
Katilleri de kadınlar yetiştiriyor, kadınların bu şiddette hiç mi payı yok?
Katilleri de kadınlar yetiştiriyor (buraya kısmen katılıyorum), Kadınların bu şiddette hiç ki payı yok?(Evet var)
Elbette çocuk büyütmek anne babanın ortak görevidir. Bir bebek düşünün, anne karnında aç kalıyor stres kimyasallarına maruz kalıyor. Doğuyor sürekli bir bağırma çağırma, En ufak hatada dayak. Hangi anne çocuğunun kötülüğünü ister diye soranlar size sesleniyorum çocuğunuza iyilik yapıyorum derken kötülük yapabilirsiniz. Çocuğuna ceza verirken karanlığa kapatanlar, soyundurup soğuk suda yıkayanları hiç mi duymadınız?
Anne karnında aç kalmak pedofili olma riskini artırıyor, bunu biliyor musunuz?
Bir insan büyürken onu etkileyen psikokültürel faktörler vardır. Bu onu şiddete meyilli veya şiddetten zevk alan insan haline getirebilir. Katillerin çoğunun akli dengesinin tam olarak yerinde olduğuna inanmıyorum ben.
Meselenin kökenine iner istek. Bir erkek ağır iş yaparken testesteron hormonu dayanıklılık sağlar. Yan etkisi gerginliktir. Vücudunun gerginlikten kurtulması için oksitosine ihtiyaç duyar. Ancak erkek oksitlsini kadınlar gibi her zaman salgılayamaz. İletişime, dokunmaya, sekse muhtaçtır. Bunları yaparsa oksitosin salgılanır ve rahatlar.
Eğer ki siz bir psikopatı, şiddetten zevk alan birini tedavi etmezseniz etrafa zarar verecektir. Günlerce vücudunda biriken gerginlik patlar ve zaten beynindeki noksanlık duygu kontrolü konusunda başarısız olduğu için ne yaptığını umursamaz hale gelir. Erkeğe çocuğa kadınlara zarar verir.
İNSAN ATAERKİLDİR, ATAERKİL GİDECEKTİR.
Çünkü cüsse ve kas gücü erkektedir. Bazı örümcek türleri veya peygamber devesi gibi Anaerkil değildir. Bu böcek ve örümcekler erkekleri katletmektedir. Erkek sadece çiftleşmek için vardır. Çiftleştikten sonra kaçamazsa öldürülürler. Eğer insan anaerkil olsaydı daha fazla cinayet olurdu buna emin olabilirsiniz.
Bu sorunların çözümü ise %100 yoktur. Bugün dünyanın her yerinde böyle olaylar olması bunun bariz kanıtıdır. Erkeklerde kas gücü ve testesteron olduğu sürece bu böyle devam edecektir.
Kadınlara yegane tavsiyem size duygusal olarak baskıyı aşırı şekilde veya aralıklı olarak çok artıran dengesizlerden uzak durun. Birgün şiddet mutlaka uygular bundan emin olabilirsiniz.
Bu cinayetleri azaltmak istiyorsak. Bu cinayetleri bir kesime mal etmeden. Siyasete alet etmeden. Sosyal soru karı olan ruh hastalarını tedavi olmaya teşvik edebilirsek, hep birlikte ele ele verip beraber karşı çıkarsak son bulur.
Çocuğunu şiddetle büyüten çok ANNE gördüm buna emin olabilirsiniz. Aynı zamanda baba da. Ancak kızların içindeki gizli tuttuğu nefret kadar hiçbir şey beni dehşete düşürmedi.
Çocukları tarafından dövülen, terkedilip gidilen anne, babalara üzülmediğim oluyor. Bu çocukları yıllarca siz büyüttünüz. Bu ahlâkı, bu edebi veremediniz mi? Onlara iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir dost olamadınız mı? Bunları yapmadıysanız, umursamaz olduysanız, atıyorum psikolojisi bozuk bir çocuğunuz varsa, onu da tedavi ettirmediyseniz o çocuğun bir gün gelip sizi dövmesi olası bir durum. O çocuğun da suçu olabilir ama buradaki en büyük suçlu ebeveynler. Bugünkü katillerin çoğunluğunun tedavi olması gereken psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Bir insanın bir insanı öldürebilmesi hiç de normal bir şey değil. Bu çocuklarla ilgilenmeyen, sadece nesil ilerlesin diye ya da cinsellik yaşamak için çocuk yapan kişilerin suçu. Cahillik her türlü kötülüğü doğuruyor. Bu AKPli kadının söylediği şeyde biraz haklılık payı olsa da bunların amacı hep kadınları aşağılamak, kapatmak, evlere tıkmak, haklarını ellerinden almak, söz hakkı vermemek, insan yerine koymamak. Atatürk'ün de şöyle bir sözü var mesela.
Kimse kusura bakmasın maalesef ki yakın bir örnek var tanıdığım, annesi de pırlanta gibi ve 4 çocuk yetiştirmiş, 3'ü melek biri iblis gibi ne ararsan var. Bunlar da iğrenç bir piyon. 2023 yaklaştıkça son kozlar oynanıyor artık, amaç milleti iyice çığrından çıkarıp kendilerini o kargaşada unutturmak.
Al işte. Beni de babam çok dövdü. Annem hiç sevgi gösteremedi hastaydı. Ben gidip psikopat olmadım. Sinirlendiğimde birine bağırmıyorum bile. İnsanın ailesi çok önemlidir ama insan bi noktadan sonra kendini yetiştirebilir. Hayatını düzene sokabilir. Eksiklerini tamamlayabilir.
Katil olmak zorunda kalmıyor kimse, katil olmayı tercih ediyorlar. Ben daha fazla bi şey söylemek istemiyorum allah bildiği gibi yapsın.
Doğru yanları var ben erkek anasıyim diye gezen aslan oğlum kızların canını yakacak diyen oğlum karına yüz verme döv diyen teşvik eden anneler de var. Tabi babalarda var. Yani o çocuk öyle olduysa annesinin babasınında payı var. Sadece kadını hedef göstermesi bir tık yanlış babayida hedef almaliydi.
Dünyadaki her insan potansiyel bir katildir yetiştirilmeninde etkisi var ama kötü aileden çıkıp melek gibi olanlarda var her şey içinizdeki sizde en derindeki zamanı gelince gün yüzüne çıkıyor demek istediğim bunun cinsiyeti de yoktur
Size kesinlikle katılıyorum. Benimde aile ilişkilerim iyi değil ama herkes benim ailemle alakam olmadığını söyler. Şahsen gururum ve benliğim okşanır böyle konuşmalarda. Bir insan kendi ailesinden alamadığı görgü, sevgi, saygı, ahlak vs açığını kapatabilir diye düşünüyorum. Olayın karakterli olmakla bir alakası var bence.
Konuşmasının tamamını dinlemeden sağlıklı yorum yapılamaz fakat söylediğinde doğruluk payı elbette var, sadece güzel bir anlama hizmet ediyorsa hoş karşılanabilir aksi takdirde çirkince. Var olan şiddet problemine cinsiyetçi yaklaşımdan ziyade ‘eğitim’ kökenli bir sorun olduğunu ima ediyorsa -umarım öyledir- haklı diyebiliriz.
Bi insanın ailesinden aldığı görgü, terbiye vs. elbet önemlidir. Fakat aileniz bu konuda yetersiz diye sizin de bu açığı kapatmayacağınız anlamına gelmiyor. Aklı başında bir insan kendini yetiştirebilir, eksiğini, açığını kapatabilir. Bahanelere gerek yok. Şiddete meyilli ya da şiddet uygulayan kişilerin" Ben canım olduğum için kendimi yetiştiremedim" demeleri daha doğru olur.
Gerçekten de öyle. Annesi nasıl davranırsa çocuk öyle hisseder. Erkek diye abartmaya gerek yok. Evet erkekler güç bakımından kadınlardan daha üst seviyedeler yapısal bir şey bu. Ama güçlü diye kendinden güçsüz bir varlığa el kaldırmak acizliktir. Ondan daha güçsüz olduğunun göstergesidir. En güçlü insan sinirlenince susmasını bilendir (sözü takla attırdım onun gibi bir sey vardı anladınız siz.) Haliyle aile de etkili en çok da anne. Evet şu an anneler de çalışıyor ama kabul edin ve istisnaları bir kenara koyun. Anneler cocuklarıyla daha ilgilidir.
Valla şöyle bişey var bir kişiyi suça her ne kadar toplum da itse yani toplum birinin eline silah verse tetiğe basacak kişi yine kendisidir, aynı şekilde seni herkes uçuruma sürükleyebilir ama atlayıp atlamamak kişinin elindedir o yüzden kimse yaptığı şeyi başkasına yıkamaz kötü ortamda büyümüş pamuk gibi insan da çok...
Bunun erkeğe toz kondurmamakla ilgisi yok. Erkek yapar errrkeksin sen diye gazlayıp kızkısmı yapmazlarla büyütüldüysek eğer tabiiki payı var. Ve bir anne olarak bence annelerin çocukların ahlakında, babadan daha çok etkisi olduğunu düşünüyorum.
Hafiften doğruluk payı var. Sen erkeksin şunu yaparsın, sen erkeksin gece sokağa çıkarsın, sen erkeksin aç şeyini göster, sen erkeksin sünnet düğünü yapalım diye diye erkeklerin şeyini kaldırdılar kaldırdılar tepemize çıktı allahın belaları
Evet yetiştirilme şeklinin payı var ülkemizdeki kız erkek çocuk genellikle nasıl yetiştiriliyor biliyoruz. Bize feminizm ile ilgili seminerlerde bundan bahsetiyorlar.
bu yüzde aileler küçükken çocuklara şiddet olmadan onları üzmeden ruhunu incitmeden bakılması gerek çocuklara nasıl bakarsan onlarda büyüdüğünde o şekilde olur benim görüşüm bu şekilde