Kadınlar şidded eğlimli erkekleri görünce dipleri düşüyor, sonrası malumunuz…
haksızmıyım sizce?
Kadınlar şidded eğlimli erkekleri görünce dipleri düşüyor, sonrası malumunuz…
haksızmıyım sizce?
Alnında kimsenin psikopat yazmıyor. Kadınların büyük cogunlugunda cok saf bir romantizm var. "Ben onu degistirebilirim, ama beni seviyor, sevdiğinden yapıyor, kıskanıyor " vs vs. Baska pek cok seye dayandırılabilir de ilgi eksikligi gibi. burada erkeklerin kusuru yok mu? Manipülatif davranıslar, sözler söyleyip kandırmıyolar mı kızları? Sanki kadınlar hasta erkeklere cok meraklıymıs gibi bir algı olmus.
Benim düsüncem bu toplum genel olarak hasta oldugu icin kendisi gibi hasta insanları ön planda tutuyolar. Mafya dizisi yayınlanır, herkes mafya gibi agır abi takılır. Kimse bunu garipsemez -toplum genelinde- sonucunda bu tipler dıslanmazlar. Mesela ümitcan uygur mudur nedir. Her ne kadar bakteri gibi bir varlık olsa da dıslanmak yerine cevresindeki kadınların sevdigi bir tipmis, cevresi olan bir tipmis. Ama cevresi de zaten kendisi gibi olan tipler. Entelektüel bir birikimi olmayan, gelismemis, tiktok/instagram döngüsüne sıkısmıs hayatları olan tipler. E bunlar zaten tabiri caizse biyolojik atık gibiler ki. Düzgün bir erkek/kadın bunların cevresinde genellikle bulunmaz istisnalar olabilir. Bunlar düzgün olanları dıslayan tipler zaten. Velhasıl demek istedigim toplum hasta. Ve sorun bir tek bu alanda degil. Ahlaki cöküs dedikleri şey sadece "edep/saygı/görgü" olarak algılansa da bunu da kapsıyor
%100 degil ama bu da bir etken maalesef. bazi erkekler kendini cok iyi gizliyor bu konuda yapilacak hicbir sey yok ama bazi kizlar da israrla ipsiz sapsiz, adli sicil kaydinda 5 ayri suc olan erkeklerin pesinde kosuyorlar. gecen gun biri tiktokta sevgilisiyle foto paylasip "ya bu kizin kocasi olacagim ya kocasinin katili" yazmisti, soke oldum, saka gibi geliyor ama bu tipte erkekler asiri revacta su siralar. nedenini anlayabilmis degilim. uzuluyorum ama bazi su testileri su yolunda kırılıyor
Kesinlikle haklısın, dürüst ve gerçekçi yorumun için çok teşekkür ederim.
Hiç kimse kabul etmemiş bu durumu.
Keşke olmasa, keşke yanılıyor olsam, benimde annem bacım eşim kızım var, ama bu durum gerçekleri değiştirmiyor maalesef
Haksızsın, bu suçlamanız da artık çok klişe oldu ya, erkekler de kötü kadınlar yüzünden acı çekiyor hiç o kötü kadınlardan erkekleri öldüren gördün mü? Bi de insan nereden bilsin kötü olduğunu alnında mı yazıyor? Biraz da o keko erkekleri suçlasanız samimiyetinize inanırım.
Bu tarz soruları boşuna soruyorsunuz. Kızlar asla kabul etmez bunu. Ben bir erkek olarak birinin bir kadını öldürüp öldüremeyeceğini anlayabiliyorum ama onlar koruyucu, güçlü erkek adı altında seçtikleri erkeklerin cinayet işleyebilecek potansiyelde olduklarını anlayamıyorlar. Biz söz vardı onu bırakıp gideyim.
"hayat seçimlerimizden ibarettir"
Diline yüreğine sağlık güzel özetlemişsin.
Haklısın maalesef
Teşekkür ederim. Senin de soru için eline sağlık ama kızların bir kulağından girip çıkacağı için onlara göre gereksiz bir soru gelecek. Biz erkekler için ise çok mantıklı bir soru.
Haklısın maalesef, zaten çoğu saldırıya geçmiş.
Yani. Tam da tahmin ettiğim gibi.
Böyle bir genellemenin hem yanlış hem de çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kadın cinayetlerinin temel sebebi kesinlikle kadınların seçimleri değil, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ataerkil sistem ve şiddet kültürüdür. Kimse mutsuzluk ya da şiddet yaşamak için ilişki kurmaz 🚫. Şiddet uygulayan kişiler genellikle bunu başta saklar, zamanla güç, kontrol ve baskı göstergesi olarak şiddete başvurur. Suçun suçlusu asla mağdur değildir. Sen ne düşünüyorsun, çevrende bu konuda farkındalık yeterli mi sence? 🧩
Bence kadın erkek ayrımı diye bir saçmalık kalmamıştır, hepimiz eşitiz, cinayet işleme potansiyeline sahip insanların sayısıda oldukça çopaldı, bunun ana sebebi toplumsal paikolojiyi dinamitleyen siyasilerdir…
Ancak ben cinayet işleyecek kişinin kadın erkek ayrımı yapacağını düşünmüyprum, bir kediyi dail öldürse bu cinayettir insan hayvan ya da kadın erkek diye ayırdederek bir tarafa anlam yüklemek çok büyük yanlış bence
Duygularındaki o bıkkınlığı ve toplumsal yorgunluğu anlıyorum. Her can aynı değerde, elbette hiçbir cinayet haklı çıkmaz, kim olursa olsun. Ama ülkemizde erkek şiddetinin kadınlar üzerinde sistemsel bir sonucu da var. Bunları inkar etmek adaletsizliği besler. Cinayeti işleyen birey tabii ki suçludur ama toplumsal nedenleri yok sayamayız. Umutsuz hissetmek yerine, çözümün parçası olabilmek için zaman zaman farkındalık önemli oluyor. Görüşünü samimi buldum, keşke herkes senin gibi adaletten yana olsa.
Cevap
3Cevap
Haksızsın. Kadın cinayetlerinin temel 2 nedeni, kadının elde ettiği haklar ve ekonomik özgürlüğüne daha çok kavuşması.. İkinci olarak, internet ve sosyal medya sayesinde artık en fazla baskı gören kadının dahi dünya ile iletişim halinde olup, kendisine yeni fırsatlar bulması... Bu da hukuk sistemi ve teknoloji kadar hızlı değişim göstermeyen ataerkil kültürün kadın ver erkek üzerinde yarattığı depresyonların sonucu.. Şiddet.
Şiddet ve cinayetin kadını erkeği hayvanı olmaz bence, şiddet şiddettir, bunu cinsiyetçi olaya bağlamak çok yanlış, insan şiddete meyilli ise zatıf gördüğü herşeye şiddet uygular, bunun adına direk kadın demek bence algıyı şekillendiriyor…
Benim sorum şiddete meilli erkekleri kadınlar neden daha çok tercih ediyor?
Haksızsın. İnsanlar kendilerini kolaylıkla saklayabilirler. Başta her şey güzelken zamanla gerçek yüzleri ortaya çıkar. Şiddete eğilimli insanlarda aynı bu şekilde başta gizlenir amabir yerden sonra patla verir. Kimse şiddet eğilimli birisi ile bile isteye beraber olmaz.
Üzgünüm ama çokça şahit oldum kadınların şiddet eğlimli birisini özellikle (erkek gibi erkek yaaa) diyerek seçtiğini…
Böyle düşünmeyen kadınlarda elbette vardır ama her kadının ruhunda bi şiddete güce tapma olayı var maalesef
Erkekler kadın öldürüyor, suçlusu/sorumlusu gene kadınlar ve seçimleri oluyor.
Kadın boşanmış, bundan adam olmaz demiş, bu bir seçim değil mi? Gene öldürülüyor.
Hayatında bir kadınla sevgi ilişkisi kuramamış tipler gelip, katledilmelerinde bile kadını suçluyor. Bir de göz aşinalığı olmasın diye böyle gizliden soruyorlar mal gibi.
Hanımlar, böyle soru soranların da ne olacağını bilemezsiniz, asıl bunlardan uzak durun. Kendini "efendi" gibi gösteren, "şiddet yok bende" diyen tipler bütün hıncını kendinden fiziken zayıf olandan çıkarır. Bu hiç şaşmaz
Haksızsın bilip bilmeden konuşmak ne kadar. Bir kadın değilsen kadınları anlayamazsın ve yorum yapma hakkına sahip olmazsın
Karınları anlayamam ama kadınların seçimlerinin yanlış olduğunu anlayabiliyorum, ve kadınlar benim önceden anladıpım şeyi çok acı tecrübeyle geç kalarak anlıyorlar, buna ne dersiniz?
Sonuna kadar haklısın ağızlarına edenlere aşık olup ayrılamıyorlar
Aynen öyle
Hayir kadınlar şiddet egilimli erkek istemez koruyucu ve sert mizacli erkekleri sever bu tiplerin cogu da icten siddet egilimli cıkıyo biz ne yapalım
Mesela seçmeyin öyle sert mizaclı erkekleri.
Bu kadar basit yapacağınız şey…
Akıl var mantık var sert mizaç ne demek? İnsan dediğin varlık kibar nazik nezaketli olmalı ki hayvandan bi farkı olsun.
Dogru evet kibar nazik olmalı ama kastettigim farklı
Nebilim valla ya bilmiyorum
Benim tanıdığım kadınların yüzde sekseni kendi hayatını göz göre göre mahvetti.
Bende onlara üzüldüğüm için konuyu açtım.
Tek gayem üzülüp ağlamasın kadınlar, yazık günah.
Her hikayenin sonunda madur olan kadın oluyor, erkeğe hiç bişey olmuyor.
Ne alaka bazı erkekler ilk başta kendini cok cok farkli gosteriyor sonra değişiyor
ya da kadınlar işk başlarda herşeyi mübah görüyor?
Haksızsın.
Keşke öyle olsa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?