Biraz önce evde nescafe içerken koltuğa döküldü -( sildim sabunlu suyla ama leke kalacak gibi. Aksam eşim eve gelince yandık çünkü geçende nargile içerken balkondaki halıyi yakmıştım - ) kızlar bir yardım nasıl çıkar bu lekekoltuktan kahve lekesi çıkarılması
Herhalde en zor çıkan lekelerin başında kahve lekesi gelir. Daha sonra da çim ve kan lekesi. Koltuğa dökülen kahve lekesi nasıl çıkar sorusuna her ev hanımı maruz kalmıştır eminim. Ben de annemin başını az ağrıtmadım bu konuda. Gelelim önerilerimize. :) 1-)Soğuk Suyla Yıkayın Taze bir leke için, kahvenin kumaşa nüfuz etmesini önlemek için, musluktan kumaşın arka tarafından soğuk su akıtılır. Lekenin arkasından 10 ila 15 dakika soğuk su akmaya devam edin ya da akan su tamamen temizlenene kadar. 2-) Sıvı Çamaşır Deterjanı ile Ovun Kahve lekesinin olduğu yeri sıvı çamaşır deterjanı ile ovun ve biraz soğuk su dökün.. Sıvı deterjan yoksa, sıvı bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Taze lekeleri üç ila beş dakika bekletin. Daha uzun süre oturmasına izin verebilirsiniz, fakat kurumasına izin vermeyin.
kahve lekesi nasıl çıkar koltuktan
3-) Toz Deterjanı Deneyin Leke hala oradaysa, bazı toz deterjanları eşit parça beyaz sirke ve suyla karıştırmayı deneyin ve bir macun haline getirin. Koltuk kumaşın renginin bozulmadığından emin olmak için koltuğu test edin. Lekeyi fırçalamak için eski bir diş fırçası kullanın, ardından koltuk kumaşını iyice durulayın. 4-) Ön İşlem ve Yıkama Bir leke çıkarıcı sprey veya kahve lekesine jel sürün. Beş dakika bekletin, ardından normalde yaptığınız gibi koltuğu yıkayın. Bir jel leke çıkarıcı, lekenin her iki tarafını da kaplar ve koltuğun elyaflarına nüfuz eder.
koltuktaki kahve lekesi nasıl çıkar
Kahve lekesi koltuktan nasıl çıkar sorusuna umarım bu önerilerim işe yarar. İşe yaramazsa aşağıda verdiğim önerileri deneyebilirsiniz; *Karbonat *Beyaz sirke *Soda *Bebek pudrası *Tuz *Diş macunu *Sabun
marketlerde satılıyor kahve lekesi çıkarıcı onlardan al 10 liramı ne zaten bendeişe başladığım ilk gün beyaz gömleğe dökmüştüm akşam aldım yıkadım geçti leke bile yok
En İyi Cevaplar