Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılKoltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve içmek oldukça keyifli olsa da, devirdiğimizde ya da döktüğümüzde zorlu lekelere neden olabilir. Koltuğunuza kahve döktüğünüzde neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim. Bir koltuk yıkama firmasıyla anlaşarak, koltuğunu temizletebilirsiniz. Koltuğa dökülen kahvenin lekesini, evdeki malzemelerden, nasıl çıkaracağınızdan adım adım bahsedeceğim. Ancak lekeyi çıkarmak için fazla işlem uygularsanız koltuğunuza zarar verebilirsiniz. Bu nedenle kahve lekesi kurumadan müdahale etmek çok önemlidir. Kahve lekesi kuruduktan sonra çıkarması zor, inatçı lekelerdendir. Eğer leke kurumuşsa bir koltuk yıkama firmasından yardım alabilirsiniz, çünkü koltuğunuza tekrar tekrar ve sert işlemler uygulamak yıpranmasına neden olur.. Şimdiden kolay gelsin!
Birinci Adım: Lekeye Kuru Bez Bastırın

Öncelikle kahve döküldükten sonra, kuru bezle lekenin üzerine hafif bastırarak kabasını alın. Böylece lekeyi temizlemek kolaylaşacak ve etrafa kahve lekesi bulaşmayacaktır. Bezin emici bir bez olmasına dikkat edin, havlu da kullanabilirsiniz.
İkinci Adım: Beyaz Sabunla Silin

Beyaz sabunu rendeleyerek elde ettiğiniz sabunlu su karışımıyla koltuğunuzu temizleyebilirsiniz.
- Kalıp beyaz sabunu rendeleyin.
- Suya atın ve iyice karıştırın.
- Bu sabunlu su karışımıyla, bir bez yardımıyla koltuğunuzun lekeli kısmını ovalayın.
- Nemli bir bezle durulayın.
Üçüncü Adım: Sirkeli Suyla Silin

Bir su bardağının çeyreğinden azını beyaz sirkeyle doldurun, ardından su ekleyin ve bu sirkeli-su karışımıyla koltuğunuzu silin. Sirke, lekeleri çıkarmada etkilidir. Hem de koltuğunuzu temizlemenizde yardımcı olur.
Dördüncü Adım: Koltuğunuzu Havalandırın

Tüm işlemler bittikten sonra kuru bir bez basıp nemini alın ve koltuğu havalandırarak kurumaya bırakın. Koltuk kurumadan üzerine örtü sermemenizi tavsiye ederim, kötü koku oluşabilir. Eğer hala da leke çıkmamışsa, uzman bir firmadan yardım alın. Koltuk yıkama firmaları çay ve kahve lekelerini çıkarmak için etkili deterjanlar kullanır. Koltuğunuzdaki lekeyi çıkaracaklardır.
42 Yorumla- +1 yıl
Bu ne güzel bir görüş böyle, eline sağlık <3
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde D&R Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar
+1 yılKoltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Yöntemleri Neler?
Merhabalar 🍃

Kahve hepimizin severek tükettiği bir içecektir. Ancak bazen görünmez kazalar sonucu koltuklarımıza kahve dökülebilir ve döşemelerimiz mahvolabilir. Peki koltuktan kahve lekesi nasıl çıkar?Öncelikle burada dikkat edilmesi gereken husus kahvenin cinsi ve içeriğidir.
Kahvenizde süt tozu, şeker yahut daha farklı tatlandırıcı ve süt türevleri varsa, "sek" yani sade kahve ile lekenin inatçılığı asla bir olmaz, bunu evvelâ bilelim.
İçeriklere baktığımızda süt ve şeker yan yana gelince maalesef lekenin inatçılığı tabiri caizse nirvanaya çıkıyor ve inanılmaz zor hâle geliyor. Sadece şekerli bir kahve ise dökülen, işimiz daha kolay oluyor. Sek, sade bir kahve döküldü ise de nispeten işimiz daha kolay oluyor.
Aslen "temizleme" konusuna dönersek, koltuktan kahve lekesini çıkarmanın birçok yolu vardır. Genellikle asidik yapıdaki çözeltiler bu lekelerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Peki hangi yöntemlerle bu lekelerden kurtulabiliriz?- Soda : Soda, çok yüksek asidik özelliğe sahip olduğu için kahve ve diğer birçok lekede inanılmaz güzel sonuçlar verecektir. Sodayı ise, lekeye bolca döküp, nüfuz eden zemini zedelemeden fırçalayabiliriz.
- Karbonat : Karbonat, belki de bilinen en eski temizleme şekillerinden biridir. Islak bir bez ile kahve dökülen kısma bastırarak temizleyebiliriz. Her temizlemede elimizdeki bezi durularsanız git gide temizlenir ve son tahlilde de lekeden kurtuluruz inşaAllâh.
- Sirke : Sirke, hem leke anlamında mükemmel bir temizleyicidir hem de çok enteresandır ki, sirkeyle evin uç kısımları su bazla silinirse haşereden de koruyor. Lekeye karşı kullanımda ise, tercihen beyaz sirkeyle lekeyi ovup durulamamız yeterli olacaktır. Sirke ne kadar erken uygulanırsa o kadar etkili olacaktır, unutmayın.
- Islak mendil : Islak mendiller üretiliş gayelerine binaen zaten kiri "hapsetme" özelliğine sahiptirler. Öyle de olunca lekeyi ıslak mendil ile ovmanız şaşırtıcı sonuçlar verecektir kısa sürede.
- Bulaşık makinesi parlatıcısı : Diyelim kahveniz döküleli bir süre geçti ve artık leke "yerleşti" o bölgeye. Oraya seyreltilmiş sirke nüfuz edemeyebilir bu durumda ve bizim daha etkili bir çıkarıcıya ihtiyacımız vardır. Tam da bu aşamada imdadımıza bulaşık makinası parlatıcısı yetişiyor 🍃 Sanıldığının aksine sadece bulaşıkları parlatmakla kalmayan bulaşık makinası parlatıcısı, aynı zamanda mükemmel bir halı, kanepe temizleyicisidir ve hatta kıyafetlerde, fırın, ocak ve hatta tül perdelerde bile kullanılabilir. Paket üzerindeki kullanım talimatına da uyarak, lekeli bölgeye biraz döküp, sonra her bezle silerek köpürtüp durulamada göreceksiniz ki inanılmaz temizleyecektir.
Listemde genelde doğal ürünleri anlatmaya çalışıp, son maddede ise çaresiz kalıp yoğun bir kimyasal ürün kullanacak durumda kalırsanız neyi kullanabilirsiniz, onu anlatmaya gayret ettim🍃 Faydalı olması dileğiyle, tertemiz günler ☀️
12 Yorumla- +1 yıl
Şahane olmuş şahane :)
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Estağfurullah, çok teşekkür ederim 🍃
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
39Cevap
En etkili ve en hızlı yöntem;
Bulaşık Makinesi PARLATICISI.
A101, ŞOK, BİM de değişik markalar var. 5 TL civarı. Özellikle de yeni kahve lekesi muazzam çıkarıyor. Evde sürekli yedekte bulundururum. Halı örtü v. s.
İnternette video seyretmiştim. Bakınca çok yaygın bir kullanım olduğunu gördüm.10 YorumlaÖnce kuru bir kavlu kağıt ile kahve suyunu çekin
Daha sonra döşemenin yüzeyine uygun bi temizleyici ilaç olan ıslak bir bez ile silin yaydırmadan her silmrden sonra ıslaklığı havlu kağıt ile emdirin iyice yok olana kadar tekrarlayın10 Yorumla
+1 yılkuru bir bezle kahveyi silin. sonra üzerine, içinde karbonat ve limon olan sıcak su dökün ya da bezi buna daldırıp sıkarak bölgeyi silin. kuruması için güneşte bekletin.
00 Yorumlaaçıkçası ben bilmiyorum ama bi hayal ettim sanat konusunda yeterli miktarda şeye sahip olsaydım ben onu şekillendirmeye çalışırdım bir lekeden desene dökerdim herhalde
00 YorumlaBulaşık deterjanı sür direk gider. Ama halıda altına iner kanepe de içine çeker ama leke gözükmez...
10 Yorumla
+1 yıl11 Yorumla
+1 yılValla ben en son giysimden saç spreyiyle mürekkep çıkarmıştım saç spreyi mürekkepi bile çıkardıysa onuda çıkarır herhalde
00 Yorumla- Aaa şey al marketten arap sabunu ya da üzerinde aspirin yazan siviyi al sık sora sil sora başka bezi islat sil geçer
00 Yorumla
+1 yılKarbonat ve sirke dök beklet sonrada süpürge ile süpür
10 Yorumla
+1 yılBalık sandım bi an neresi kahve dedim baktım gerçekten kahveymiş 😅
10 YorumlaGömleğime dökülen yemek lekesini çıkaramıyorken koltuk olayı beni aşar 😄
00 YorumlaSirke ile silerek çıkar. Havlu kullanmak daha iyi olur silerken
00 YorumlaKuruyunca renk açılır ya da suyla çamaşır suyunu biraz alkali edip sil
00 Yorumla
+1 yılAraba koltuğu temizlemek için satılan köpüklü tüp spreyler var. Anasını ağlatır lekenin.
00 Yorumla
+1 yılGüçlü leke çıkarıcı ürünler var. Onlardan kullanabilirsin.
00 YorumlaArap sabunu ile Aspirin en iyi çözüm yolu. Bir kova su bir bez ya da sünger işini görecektir.
00 Yorumlacikmaaaaz o koltuga o leke nasil döküldü hangi sakar döktü 😄😄
00 YorumlaKoltuğun kumaşına göre değişebilir sirke ile hafif denemek lazım
00 YorumlaBence bunu firsat olarak değerlendir ve koltuğu değiştirmek için bahane yap. Bu da daha sonra kahve icerken dikkatli olmak icin bahanen olur.
Misafir doktuyse de gelen misafire sadece su ikram et:)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSungeri ıslat çamaşır suyu dök koyu kıvamlı onla sil bastırarak. Ama rengi solacağını düşünüyorsan yapma. Beyaz falansa korkmana gerek yok
00 Yorumla
+1 yılKendin çıkaramazsın
Ne çay lekesi nede kahve lekesi çıkıyor
Koltuk yıkamaya vermek en iyi çözüm
Her yöntemi denedim ben
Sodaymış, karbonatmış, sirkeymiş. Hiç uğraşma
Koltuk yıkamacılar onu çıkartmak için kaç aşamadan geçiyor oho.00 Yorumla
+1 yılFairy bulaşık makinesi kapsülleri çok iyi tavsiye ederim ben yatak başlığımı dolaplarımı ve telefon kılıfındaki lekeleri bile çıkarıyor sıcak suda eritip biraz da domestos atabilirsin. Harika çıkarır.
00 YorumlaBulaşık makinasını deterjanını sıcak suya koyup erimesinide bekleyip öyle sertçe temizleyin , ya da bulaşık makinasını paratıcısınıda kullanabilirsiniz
00 YorumlaFarmaside kaliteli temizlik ürünleri var ben her lekede onu kullanıyorum ve eser kalmıyor deniyebilirsiniz
00 YorumlaGüvenilir temizlik vim ile bğtşn lekelere son hiç bir lekeyi dert etmeye gerek yok sıkın silin eskisinden daha temiz☺️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSarı su denen bir kimyasal varmış, şu küçük yok yok mağazalarında satılıyormuş, eskiden her şey bir tl olduğu mağazalar var ya orada. Onu kullanınca çıkıyor, geçen kahve döküldü üzerime arkadaşım hemen müdahale etti
00 Yorumla
+1 yılCıkıyor. Yenı cıkan ürün sarı güç cok güzel cıkartıyor..
10 Yorumla
+1 yılKadınlar biliyor, 6 litre PIRIL 10 liraydı 4 litre PIRIL 21,90 kuruş aklınızı başınıza alın.
00 Yorumla
+1 yılPirile biraz su ekle sonra sert bir fırça ile sil çok kurumamışsa çıkacaktır
00 YorumlaBenim annem limon suyu dökerek çıkartmıştı lekeyi sizde deneyebilirsiniz :)
00 YorumlaEl sabunu önce ıslat sonra lekenin üzerine az sürt ıslak bezle tekrar sürt temiz ıslak bezle sil
00 Yorumla
+1 yılSoda dök ben bezle döktüğüm zaman hemen siliyorum ama kurumadan
00 Yorumla
+1 yılbildiğim tek cevap sirkeli su. her derde deva demişlerdi😂😂😂😂😂
00 Yorumlaleke üzerine karbonat ve limon suyu damlar
azcık beklet ve çitele00 Yorumla
+1 yılBulaşık makinesi parlatıcısı silmene bile gerek kalmaz
00 Yorumla
+1 yılHalı yıkama makinesi gibi bişey yoksa kiri sadece içe gömersin.
00 YorumlaKosla kullan ıslak bir havlu yardımıyla sil. Ben çok faydasını gördüm
00 YorumlaBilemiyorum.. cokmiyoki..
00 Yorumla
+1 yılbulaşık makinesi parlatıcısıı
00 YorumlaLimon karbonat
Ya da sirke
Net çözüm00 Yorumla
+1 yılLimon kolanyasıyla çıkar..
00 Yorumla
+1 yılonlar icin ozel sivilar var ya asprix miydi neydi
03 Yorumla- +1 yıl
@Onrckmk ikisi farkli ya benim dedigim aspirix tekstil urunlerinde her turlu lekeye uygulanabiliyo
+1 yılLimonlu su ve ya sirke ile çıkarılabilir
00 Yorumla
+1 yılAnında prilli suyla müdahale edilmeliydi
00 Yorumla
+1 yılSirke veya karbonat..👍
00 YorumlaBulaşık deterjanı ile
00 YorumlaDökmeden içmek leke olmasına fırsat vermemek
00 Yorumla
+1 yılsirke ve ıslak mendil ile sil belki çıkar.
00 YorumlaLimon kolanyası etkili olur
00 Yorumla
+1 yılBende istiyommm hani bana yaa
10 YorumlaBulasik makina parlaticisi
00 Yorumlamakine parlatıcısı çok iyi çıkartıyor
00 Yorumla
+1 yılsilerek
00 Yorumla
+1 yılDeterjan ile çıkar
00 YorumlaHalıyı direk çöpe at 👁️👄👁️
00 Yorumla
+1 yılLimon sık üstüne sonra sil hemen geçer