Halıdan kahve lekesini çıkarmak aslında çok kolaydır. Ben de bildiğim ve uyguladığım birkaç doğal yöntemi seninle paylaşmak istiyorum. Faydası olacağından hiç süphem yok ;)
Halıdan kahve lekesi nasıl çıkarılır, hangi yöntemleri uygularım?
Limon suyu
limon suyu
Biliyorsun ki limon suyu ev temizliğinde sıklıkla kullandığımız doğal malzemelerden birisidir. Özellikle içerisindeki asit sayesinde pek çok leke kolayca çıkmaktadır. Peki limon suyu ile halıdaki kahve lekesi nasıl çıkarılır? Hemen anlatayım. - 1 tam limonu güzelce sıkıyorsun, - 1 su bardağı temiz suyla limon suyunu karıştırıyorsun, - Ardından limon suyu karışımını kahve lekesinin olduğu bölgeye yavaş yavaş ekleyip yediriyorsun ve 10-15 dakika kadar bekliyorsun. Zaten kahve lekesi limonun suyu ile halıdan ayrışacak, sen de nemli bir bezle sildiğin zaman lekeden tamamen kurtulacaksın.
Sirkeli su
sirkeli su ile halı temizliği
Limon ile halı temizliği yapmak kolay olsa da ondan da etkili bir yöntem var: sirkeli su! Sirkeyi zaten ev temizliğinde güvenli şekilde kullanıyoruz. Özellikle karbonat ile birleştiğinde çıkaramayacağı leke yoktur diyebilirim. Peki sirkeli su ile halıdaki kahve lekesi nasıl çıkarılır? Anlatıyorum.
- Sirke olarak elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsin. Her ikisi de kokulu sirkeler olduğu için rahatsız olursan beyaz sirke de tercih edebilirsin. Fakat sirke çeşitlerinin hepsi oldukça etkilidir, istediğini kullanabilirsin ;)
- 1 çay bardağı sirke ile 1 çay bardağı suyu küçük bir kapta karıştırıyorsun, - yaptığın karışıma halıyı silmek için kullanacağın bezi veya fırçayı daldırıyorsun ve halıyı silmeye başlıyorsun. - Tabi dilersen karışımı halıya yedirip limon suyunda olduğu gibi beklete de bilirsin. - Sirkeli suyla halıyı silerken lekenin yavaşça kaybolduğunu göreceksin. Bu işlemi leke tamamen çıkana kadar devam etmen gerekiyor. Daha sonra temiz suyla sildiğin yeri durulayabilirsin, işte bu kadar.
Havlu kağıt peçete ile islakligi alıp sonra kurumadan bol tuz ve karbonat döküp 10 dk sonra elektrik süpürgesi ile çekip En son detarjanli bez ile silmek işe yarıyor
En İyi Cevaplar