1- Bir kağıt havlu yardımıyla halının kahve dökülen kısmına hafifçe tampon yaparak dökülen kahveyi emdirin. 2- Deterjan ve sirkeyi karıştırın. Temiz bir bezi bu karışımı batırıp, ardından ıslak bezle lekeyi dışarıdan içeriye doğru dairesel hareketlerle silin ve bir kaç dakika bekleyin. Halınızda lekeden eser kalmayacaktır :)
Hepimiz çoğu zaman halıya kahve, çay, meyve suyu dökebiliyoruz. Hatta bazı halılarda su bile leke yapabiliyor. Ama endişen olmasın, halıya dökülen kahve lekesi nasıl çıkar şimdi anlatacağım ;)
Halıya dökülen kahve lekesi nasıl çıkar? İşte çözümlerim!
Limon
Limon, halılardaki lekenin baş düşmanıdır. Tuz, karbonat veya başka herhangi bir ürün kullanmadan sadece limon ile halıdaki kahve lekesini kolayca çıkarabilirsin. Bunun için yapman gereken tek şey; yarım limonu kahve lekesinin olduğu bölgeye iyice sıkacaksın ve 10-15 dakika bekleyeceksin. Daha sonra nemli bir bezle halıyı sileceksin ;)
Gliserin
Çok ilginç bir şekilde gliserin, kullandığımız kozmetik ürünlerin de içerisinde bulunduğu gibi tek başına da işe yaramaktadır. Özellikle leke çıkarmada etkili olan gliserini halıya dökülen kahve lekesini çıkarmak için de kullanabilirsin.
- Lekenin olduğu bölgeyi ılık suyla nemlendireceksin. - Gliserinden lekenin olduğu bölgeye birkaç damla damlatacaksın ve nemli bezle sileceksin, hepsi bu.
Beyaz sabun
Beyaz sabunu ben evimden hiç eksik etmiyorum. Çünkü neredeyse her inatçı leke için kullanıyorum ve etkisi muazzam. Halıdaki kahve lekesi için de beyaz sabun kullanabilirsin.
- Kahve lekesinin olduğu bölgeyi ılık suyla nemlendireceksin. - Nemlendirdiğin lekeli yere beyaz kalıp sabun süreceksin, silme hareketiyle sabunu halıya yedire de bilirsin. - 3-4 dakika bekledikten sonra halı fırçasıyla beya nemli bir bezle kahve lekesinin olduğu bölgeyi sileceksin, işte bu kadar basit.