- Özel Günler & Hijyen konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz olaylar tamamı. Ne oğluma düğün yaptım, ne de kızlarıma parti. Kızlara ne kadar heyecanlı ve mutlu oldugumu gösterdim. Oğlum ergenliğe girdiğinde kıllarının çıktığını ilk fark ettiğimde yine aynı şekilde büyüdüğünü görmek için heyecanlandığımı söyledim. Bu kadarı şimdilik kafi bence. Ne erkek bedeni mucize ne de kadın. Abartılacak hiç bir konu yok.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok haklı bir isyan canım maalesef toplumca baştan beri erkeğin ayıbı gizlisi yok kadının heryeri ayıp algısını dağıttıkları için şimdide regl dönemini ayipmis gibi gösteriyorlar. Sünnet olmak Allah'ın emriyse adet görmekte Allah'ın emri. Daha açık konuşayım sünnet olurken biyolojik olarak vücuda faydası varken karşı cinslerim, bayanların adet gormeside sizlerin soylarının devamı noktasında çok önemli yani yolun sonu yine sizler için. Bunu ayıp günah yasak gibi empoze etmeyin. Bunu sadece erkekler değil aileler de yapıyor yok günah yok ayıp Allah aşkına Allah neden ayıp olacak bir şeyi insan fizyolojisene versin ki kadınlar regl dönemi görmediğin de çocuk olmaz, vücut işlevi azalır psikolojik çöküntü oluşur, vücut artık yenilenmez, hastalıkları artar çünkü vücudun gereksiz pis kanları dışarı çıkmıyor vücutta geziniyor. Yumurtalıklar yenilenmiyor bu daha mı iyi olurdu acaba? Kadınlari böyle ezenler yüzünden kaç kadın stresinden erken donem menpozuna giriyor asıl bu günah kadınların kıymetini bilin lütfen değer verin yargılamayın. Yargı dağıtan kişiler yargı dağıtılmaya layık kişilerdir.
10 Yorumla
+1 yılSünnet bebeklikte bile olan bir şey ama regl ergen iken olunuyor ve kızların artık sekse,çocuk yapmaya hazır olduğu belirir... Kalkıp kızım sekse hazır der misin elin heriflerine çok ayıp! Sünnet düğünü de ayrıca gereksiz bir durumdur, kutlanması falan çalgılı çengili günahtır..
01 Yorumla
Bence sünnet düğünü saçma ama ilk reglını olduğu için bu tarz kutuda hediyeler yapılır bu normaldir. Sadece davul zurna eşliğinde herkesi sadece ölü bir penis derisi için bir araya toplayıp hunharca para harcamak bana mantıklı gelmiyor.. ve zaten bu tarz şeyler yüzünden erkekliğin sadece cinsel organlarından ibaret olup ve sırf erkek cinsel organına sahip oldukları için her kadını yönetebileceklerini sanan bir toplum yetişiyor. Bana evlilikte olan düğün bile saçma gelirken sünnet düğünü pff dedirtiyor..
71 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
Maalesef kızlar regl olunca aman sakla ve utanç bir durummuş gibi kız çocuklarına aşılanıyor. Ped bile alırken saklayarak alanlar var. Halbuki regl utanacak bir durum değildir. Erkeklerin sünneti bir düğün edasıyla kutlanıp altınlar takılır. Ama kız çocuğu aman sus her yerde söylenmez derler... Dünya ilerliyor ama bazı insanlar geriden geliyor. Şahsen benim kızım olursa ilk regl günü kutlamak isterim çünkü onun kendini iyi hissetmesi için. ...
72 Yorumla
+1 yılKutlamak isteyen buyursun kutlasın bana absürt geliyor nasıl başladıysak öyle gidelim işte ne gerek var özentiliğe? Ayrıca her sünnet olan da kutlama yapmıyor yöreye göre değişiyor şimdi de çok nadir kutlanır. Armağan olarak da renkli kutular içinde pedler getirilir. Ha şey de var artık hamilelik dönemi boyunca çıplak foto falan koyuyorlar medyaya ondan da geri kalmayın lütfen😃😃
50 Yorumla
+1 yılİki tarafta kutlamamali iki tarafında özel bölgesi çünkü ama çocuklara yapılıyor anne baba suçlu diyemem ama yapmamaları lazım
Aç oğlum pipini amcaların görsün deniyor mesala o yaştaki çocukta açıyor istemsizce
Ben hiç ergenliğe girmiş bir erkeğin sünnet olduğunu görmedim eğer ergenlik dönemlerinde sünnet olsalardı böyle bir kutlama olmazdı biz ergenlik döneminde regl oluyoruz çocukken değil yani
Senin ne anlatmaya çalıştığını anlıyorum kadınlarda kutlayabilir kendi aralarında ama çoğunluğu kutlamaz diye düşünüyorum bende dahil buna tabiki kimse özelini açmak istemez
Ve yine diyorum erkekler küçük yaşlarda sünnet oluyorlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar yanj eğer ergenlik döneminde olsaydı bu erkeklerde davul zurna kutlamazdi30 Yorumla
+1 yılgerçekten sıktiniz artık bu regl partisi de olsuncular.. kadın demek mahrem demek regl hele bir kızın veya kadının en özel durumudur.. adı ustunde Özell.. duymak zorunda değiliz regl olduğunuzu.. saklayın kendinize.. ha sünnet düğünleri de oldukça saçma... bebekken ameliyat ettirsinler olsun bitsin yani ne gerek var böyle şeylere..
92 Yorumla- +1 yıl
Kadınlarınkı benı igıendırmez demedim omlardan saygıduyorum ama kutlama nedır ya neyı kutlıcan kangelmesınımı abartıya karsıyım sadece herkez yerını bılsın sunet dunun bugunun konusu deyıl gelenek örf adet reglı Osenın ozelin mahremın bunu sen dısında kımse bılmemli ozaman dugunde olmasın gelinlik gıyme bazı seyler gelenektır orfdur addettır Kasım’ın ağzına küfür yakısmaz kı ben sana kufur etmedım etmıcemde sevıyene ınenmem
Salak salak yorum atıp yok özel yok mahrem diyen beyinsizler gördüm sinirim bozuldu. Hele de erkeklerin boş yorumları daha da rezalet. Neyse normal bir kız 12 13 yaşında adet oluyor ve bu çok büyük bir değişim. Toplum adet demekten bile aciz 'hastalık'diyor. Böyle bir şeyi kutlamak bir kız çocuğuna bence özgüven kazandırır kendisini sevmesini sağlar. Çok büyük kutlamalarda bahsetmiyorum aile içinde bile bir şeyler yapılabilir.
11 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen daha guzel bir soru soracağım.
Neden kutlansın ki asıl?
Bir seyi yanlış bulup ayni mantigi baska bir seye uygulamaya calismak da celiski oluyor.107 Yorumla- +1 yıl
Sorunun cevabi gorusumde mevcut.
- +1 yıl
Mevcut da, sen mal olduğun için anlayamıyorsun.
- +1 yıl
Sitede düşüncelerime uyan tek kadınsıdır galiba
- +1 yıl
Evet seviyesizlik tabii, işine gelmedi çünkü. Sana diyorum ki sünnet işi sacma, onu kutlamak daha da saçma. Sen tutup bu saçmalığı baska bir sacmalikla ortmeye calisiyorsun. Celiski oluyor bu.
Ben sünnet kutlamalarını da mantıksız buluyorum. Ucu kesilince adam mı olunuyormuş. 😂
İsteyen kutlar tabii, kutlayana lafım yok. Kadınlar da kutlayabilir ama marketten ped alıp koltuk altına sıkıştırarak kasaya yürüyenler varken biraz zor.32 Yorumla
+1 yılYıllardır toplumumuzda regl olmak ayıp gibi karşılandı. Hala da öyle. Geçen bir soruda kız babama ped ihtiyacımdan bahsetsem ayıp olur mu gibi bir soru sormuştu. Bende neden ayıp olsun dedim ve önce kadınlar eksiledi. Artık gerisini var sen düşün.
10 Yorumla
+1 yılİlk reglim kutlanmıştı. O zaman da bana sünnet düğünlerinden söz etmişlerdi. Bu yuzden bu kutlama olayında sakınca görmüyorum. İsteyen istediğini kutlasin. İster sünnet ister regl.
20 Yorumlayabancı ülkelerde sürekli kutlanıyor bu olay yani herkez yapıyor diyemem ama kutalnıyor bizde regl ayıp olarak görülüyor banyooda çamaşır makinasının üstüne orkid tampon kutusu bırakmak ayıpmıs mesala ne kadar saçma
00 YorumlaSünnet erkeklige adim atma degkl ki... cogu cocuk yasta sunnet olur 18 19 yasinda olmaz... amac yine erkekligi yuceltmek belki de sunnet olan cocugun daha az korkmasini saglamak ben regl kutlamalariyla ayni oldugunu dusunmuyorum...
00 YorumlaErkek çocuğunun sünnet olayı yanlış anlaşıldı, kutlamaya döndü Sünnet düğünlerine ne kadar karşıysam kız çocuğunun regl kutlamasına da o kadar karşıyım. Herkesin etiği farkli benim etiğime de ters bir durum bu
00 Yorumlaİki taraf içinde kendi adıma başkalarının gözüne sokma taraftarı değilim. Aile içinde küçük bir kutlama olur,çocuğun daha bilinçli olması için konuşmalar yapılır bu kadarı yeterli bana göre.
00 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 1,8b cevap paylaştı. Dur oraya daha var önce bir regl olan kız çocuğuna Tokat atmayı bıraksınlar
11 YorumlaSünnet kutlamasını saçma bulduğum gibi, regl kutlamasını da saçma buluyorum. Her iki tarafa özel bir durum bu neden halka mal edilir anlamam.
10 Yorumla
+1 yılYa ne gerek var böyle saçma sapan olaylara. Kime neyi ispat ediyoruz ki. Kutlamak isteyen buyursun kutlasın tutan yok 😏 Keyifli günler.
10 Yorumlaonu nedense ayıp bişey olarak görüyorlar
ama erkek sünnet olunca utanmasalar bütün herkese gösterirler00 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılSacmalık ana vatanım kan aglıyor anne kutluyalım desem annem terlikle sudan gelmiyen eşeği bahane edip gunlerce dover beni 😅
00 Yorumla Özel Günler & Hijyen konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ya her ay kıvrandıran bir şeyin neyini kutlasın millet bana saçma geliyor isteyen sünnet düğünü yapsın isteyen parti
00 Yorumla
+1 yılSünnet düğününün yapılması ne kadar saçmaysa ilk reglin kutlanması da sır gibi saklanması da o kadar saçma. Hiçbir şeyin ortasını bulamıyoruz. 😁
00 Yorumla
+1 yılKutlamak şart değil ama ayıp bir şeymiş gibi saklamak saçma.
01 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİkisini de yapmamak en mantıklısı gereksiz masrafa lüzum yok
10 Yorumla
+1 yılHer iki olayın kutlanması da bana absürt ve saçma geliyor ayıp değil ama abartmamak ya fayda var
10 YorumlaSünnet düğünleri zaten çok saçma karşıyım ama işte yine eski kafalilarin ayrımcılığı
00 Yorumla
+1 yılBu çok saçma olurdu onu bunu bilemem kendi adıma utanırım
00 YorumlaAbi çok kaliteli bir soru olmuş.. bakış açım değişti..
00 Yorumla
+1 yılBen kanıyorken ve kramplarla savaşıyorken; regl partimde gülücük nidaları duymak beni mutlu etmez, aksine çıldırtır.
hormonlar, ağrılar ve sancılar...
O ye kamon dostum, regl oldun.
-S. g.01 Yorumlaçünkü gecmişten gelen bir sey yni sanki gelenek gibi ya da örf adet gibi erkelerden saklarız cunkü ayıp sözde ayıp ama neden ayıp bişey kimse bilmiyor
00 Yorumla
+1 yılYahu ikisi aynı şey mi Allahım Yarabbim senin nasıl bir zihniyetin var?
24 Yorumla
+1 yılBazı insanların görüşleri çok farklı mesela erkek dünyanın tek şeyi gibi davranırlar bu yüzden olabilir
00 Yorumla- Daha fazla (34)
Erkekler Ne Diyor
+1 yılBen sünnet kutlamalarını da anlamsız buluyorum. Bu bildirdiğin ufak bir cerrahi operasyon ama neden kutlanır hiç anlam veremedim. Allahtan bizimkiler benim için öyle kutlama yapmadılar. Gerçi 5 aylıktık daha üzerimize dikilecek uygun bir sünnet kıyafeti bile yoktu. 😄 Son zamanlarda birkaç ünlü kızının ilk regl oluşunu kamuoyuna duyurup parti düzenlemişti. Bence bu da saçma. Regl doğal bir yenilenme süreci, kutlanması da ayıp olarak görülmesi de bana saçma geliyor.
126 Yorumla- +1 yıl
Böbrek ameliyatı olan birisi için neden kutlama yapılmıyor peki? Neticede o da acı çekiyor. Narkozla hâllediliyor artık çocuk acı bile çekmiyor.
- +1 yıl
@Ütü-Masası Sünnet islami ve dini bir gelenek ve görenektir. Ashabı kiram sünnette ziyafet verir eğlenirlerdi. Abdullah İbn Abbas, Mekke'de oğlunun sünnetinde oyuncular çağırmış ve kendilerine dört dirhem kadar ücret ödemiştir. Fakihî'nin rivayetine göre şarkı söyleyip, oynayanlar el-Garid ve İbn Süreye idi. Ata, bunlardan bize sesli olan İbn Süreye'nin okuyuşunu beğenmişti (Rekihi, Ahbaru Mekke, II, 23). Eğlenceye iştirak konusunda titiz olan Abdullah b. Ömer, sünnet yemeklerine iştirak ederdi. Sünnetlerde arap yemekleri ikram edilirdi. Urve b. ez-Zübeyr sünnet olduğunda annesi hurmayla yapılan bir bulamaç olan "asıde" yemeği yapmıştı. Abdürezzak'ın bir rivayetine göre, Hz. Ömer hilafetinde ne zaman bir def sesi duysa "evlenme mi var yoksa hitan mı?" diye sorar, bunlar için düzenlenen eğlencelere ses çıkarmazdı.
İslâm dünyasında yörelere göre bu kutlamalar çeşitlilik arzetmiştir. Mekkede "tahar" adı verilen şenlikler düzenlenirdi. Genellikle çocuklar 3-7 yaşlarında sünnet edilir, sünnetin yapılacağı günde güzel elbiseler giydirilir ve at üzerinde dolaştırılır. İki yanında, attan düşmesini engelleyecek ve mendillerle kendini yelpazeleyecek adamlar dolaşır. Önde davulcu ve defçiler gider, zenci bir hizmetçi içinde kömürde reçine ve tuz yanan bir mangalı başında taşır. Çocuğun arkadaşları alayın ikinci kısmını teşkil eder. İkindi vaktine kadar şehrin sokaklarında dua okuyarak, eğlenerek dolaşan çocuklar, gece de bunu sürdürürler. Ertesi gün arka üstü yatırılarak çocuğun dikkati tatlılarla başka tarafa çekilerek operasyon gerçekleştirilir. Kız gibi giydirilen çocukların, yüzlerinin bir kısmı mendille örtülür. Böylece nazardan korunacağına inanılır. Atlara bindirilerek, çalgıcılar, yaşlılar yardımcılarıyla peştemal kuşanmış sünnetçi ellerinde kandiller, büyük bir alayla sokaklarda dolaşırlar. Üç gün üç gece ziyafet verilir, eğlenilir ve son gün çocuk sünnet edilir (Evliya Çelebi, Seyahatname, İstanbul 1971, XV, 25).
- +1 yıl
İslami değil, bir Arap geleneğidir.
Arkadaşım şöyle aslında konu senin regli dediğin senin özelin genç kız olusun artık hamile kalma şansın 💯 yüz ama erkekler konusuna gelince sünnet peygamber efendimiz s. a. s. emri normalde tabiki davul zurna sonradan eklenmiş ama bunun mevlüt olur eğlenceye gelince insanlar biraz abartıyor aslında ama sen bence abartma o. Senin özelin dimi yani mesela aç interneti Güney Afrika'da kız çocuklarının sünnet ediyorlar ve eğlencesi de var sebebi ne gelince erkeklere karşı ilgi duymasın diye yani insanlar toplumlar değişiyor sizde değişin ama absrtmadan
02 Yorumla- +1 yıl
Ne diyorsun sen ya kız çocuklarını sünnet etmek ne demek nasıl bunu savunabilirsin sen sünnet edilen çoğu kız çocuğu kan kaybından ölürken üstelik.
+1 yılKarşılaştırma yanlış olmuş ama. Kadınlarda regl kutlanmalıysa erkeklerde ergenlik çağına girince kutlama yapılmalı. Ama ne erkekte ne de kadında kutlanmıyor bu. Sünnet ise tamamen farklı bir olay. Kadınlarda da sünnet var. Ama bizim ülkemizde yok. Kadınlarda da sünnet olsaydı ülkemizde ve kutlaması olmasaydı o zaman kıyaslaman doğru olurdu.
22 Yorumla- +1 yıl
Kadin sunnetiyle erkek sunneti bir degil asıl senin karsilastirman yanlis. Erkekte ufak bir deri parcasi aliniyor sadece. Kadinda kemige kadar eti kesiliyor. Kadin sunneti canice bir olay, iskence.
- +1 yıl
@Dolabımıyeniliycemm biliyorum kadın sünnetinin yanlış birşey olduğunu. Sadece karşılaştırman yanlış demek istedim. Biz ergenlik çağına girince bir kutlama yapsak karşılaştırman doğru olurdu.
Iyicene sacmaladınız da işte yapacak bir sey ikisini bir tutamazsın ha dersen ki kizlarda sünnet olsun o zaman olur erkekler askere giderken ugurlama yapiliyor ona da bir sey bulun o zaman olmayan beyinlerle neler yapilmaya çalışıliyor Ceyda Düvenci bi yaptı ya bir bitmedi gitti şu sacmalik
10 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 2,1b cevap paylaştı. İşte bir millet ancak bukadar yozlaşabilir. Sünnet adam olmanın sembolü değildir. İbrahim asdan bize kadar intikal eden bir durumdur. Nedir o? Allahın bildirdiği ana kanunlarına sadık kalınacağına dair söz veriliyor ve bu sözde sünnet olunarak bir nevi mühürleniyor. Bu mühürlemenin cinsel organa yapılmasınında nefsine köle olmayacam ahlaksızlığa geçit vermeyeceğim gibi bir anlamı oluyor. Ancak gel gör ki bizim toplumda adam olmanın erkek olmanın sembolü olmuş
10 YorumlaSünnet ne kadar olağan bir şeyse regl olmak da o kadar olağan. Yani mesela pedlerin siyah poşetlerde falan satılması çok rencide edici bir hareket. Her aile, erkek çocuğunun sünneti için düğün yapmıyor kutlamıyor ama evet bu yönde bir gelenek olduğu için genelde yapılıyor. Yine de bir süre sonra kız çocuklarının regllerinin kutlanması da yaygınlaştıkça aradaki fark kapanacaktır. Bu dediğim çok da uzak olmayan bir gelecekte gerçekleşecek zaten.
10 Yorumla
+1 yılErkekler için sessiz sedasız kendi aralarında olmalı.
Sünnet düğününü çok saçma buluyorum.
Düşünmeden saçma buluyorum biraz düşünsem aslında yapanların yerine ben utanacam skdkd
Bence böyle şeyler kutlanmamalı.
Ayıp bir şey değil ama ulu orta kutlamak da saçmalık olur.10 Yorumlatabiatıyla kadınlar çok haklı. kadınlarda regl yaşı çok düştü .13 14 lere indi oyaşta kıza sen kadın oldun demek biraz abartılı. bir de okızın utancı gibi. ama 17 18 lerde olabilir. tabii birde biz müslüman olunca işler o kadarda kolay değil. sünnetde çok abartılıyor. zaten eskisi gibi şatafat kalmadı.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi bir konuyu aydınlatalım; sünnet olmak erkekliğe ilk adımdır doğru ama erkek çocukların çoğu beş yaşından önce, hele birde bir sorun varsa mesela komşunun çocuğunun derisi yapışıkmış , bebek işeyemiyor hemen doğumdan sonra sünnet edildi. Orgazm ma gelince erkeklerde gizler genelde rüyada olur ve çamaşırlar ıslanır ve bunun için kutlama falan olmaz. Ama bağzı babalar 10 yaşındaki oğluna eskort tutarak zorla boşalttırıyor , işte buna parti diyebiliriz.
00 YorumlaA... q eşşegi sünnet dügünü ile regl in ne alakası var regl dügünü dediginin amacı ne ben adetliyim bak a... m... ı.. m a gel kavurmasını yap ye bumu yani regl olayı dünyanın her yerinde var ama sünnet olayı sadece Müslüman toplulugun da var insanların tek hatası 3 ila 6 yaş arası sünnet ettirdikleri oysa ki çocukların gelişimi 3 ila 6 yaş arasıdır onun için bu yaşlar sonrası sünnet yaptırılması gerekiyor tek hatamız bu ve reglini kutladın da kim karşı çıktı sana a... q boş boş ötüp duruyorsun
05 Yorumla- +1 yıl
Nee? Sünnet sadece Müslümanlarda mi var? Arkadaş senin gibi maabattan sallayan az bulunur Müslümanlıkta sünnet adı üstünde zorunlu bile değilken yahudilikte ve bazı Hristiyan mezheplerinde zorunlu olarak yapılır onlar ayin yapar mı bilmem ama sen bunu dinle alakalı sanıyorsan hiçbir şey bildiğin yok
- +1 yıl
La. a.. p.. tal ben orada zorunlu kelimesi yazmışmıyım ilk önce ona bak sonrasın da Hz İbrahim yahudi degil bu söylediğin Yahudi, Hristiyan ve müşrik sadece ibrahimi dinlerler Al-i İmran suresinin 67. ayetin de Yahudi Hristiyan ve müşrik, Hz ibrahimin dosdogru Müslüman oldugu vurgulanır bu sebeple ilk sünnet olan Hz İbrahim dir ve oglu İsmail ve ishaktır yani şu ki yahudi hristiyan ve müşrik Hz ibrahimi dinledigi için sünnet onlar da da yapılır sünnet olmak fıtratın bir geregidir yani ( yaradılışın ) Muhammet Mustafa sallallâhu aleyhi ve sellem de fıtri sünnetleri sayarken sünnet olmayı ilk sırada zikretmiştir İbrahim aleyhiselam 80 yaşın da sünnet oldu sen kimsin la benimle yarışa gidiceksin 😃😃
- Özel Günler & Hijyen konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSünnet olmak, islam'ın bir şiarıdır. Peygamber emrinin yerine getirilmesi ile ilgili olarak hayırlar ve ikramlar yapılması da aynı şekilde peygamber sünneti olarak kabul edilmektedir. Kutlama ve eğlence yapılıyor olması sünnet hadisesinin acılı ve sancılı durumundan kaynaklanan korkunun erkek çocuğunun üzerinden alınması ve cesaretlendirilmesi ile ilgilidir. Son zamanlarda çok revanşta tabi erkeklerin yaptığı her şeye özenmek ancak kendi doğanızı kaybediyor oluşunuz büyük tehlike.
00 Yorumla
+1 yılKonu adam oldu erkek oldu falan değil sünnet eskiden çok acılı bir şeydi yenilerde kolaylaştı sünnet olan kişiye moral amaclı yapılan seylerdi beyni çalışan her erkek veya kadın bunu bilir gelenek gibi kaldı bu ama eskisi gibi şaşa lı değil şimdilerde
00 YorumlaBuna utanılmaması gereken bir hastalık demiyor musunuz? Hasta olmanızı mı kutlayalım yani. Ayrıca kadın erkek sidik yarışı yapılmaz bu şekilde... Hep erkekler takıyor kadının parmağına tektaşı. Neden kadın erkeğin parmağına takmasın... İşte dediğin bu kadar saçma.
00 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılsünnetle regl çok alakalı şeyler değil aslınd abirinde cerrahi bir operasyon var ve en büyük amaç çocuğu cesaretlendirmektir. yoksa sünnet oldu diye kamışa su yürümüyor yani. ama kutlamak isteyen kadın varsa reglide kutlasın yani. mutlu olmak için bir sebep olacaksa ben garipsemem. ama olayı cinsel çekişmeye dayatım provakosyan yapmak yanlış iki durum içinde
00 Yorumla
+1 yılErkekler günümü siz kutluyor musunuz hayır konuyla alakalı değil ama o yüzden kadınlar gününüde ben kutlamıyorum büyük bir sayfamda bu paylaşımı yapıyorum yakında hiç bir kadının kadınlar günü kullanmayacak ve benim sayfam. gibi büyük sayfalarda paylastiriyorum
00 Yorumla
+1 yılSünnet olmak aslında aşağılık bir olay. Bu olay için düğün falan yapmayı hiç istemezdim. Boşverin sizde yapmayın. Bir de her bka kutlama yapmayı saçma buluyorum. Bence şey yapın ilk reglinizi videoya alıp hikaye atın beraber kutlayalım. Ota bka kutlama yapcaz ya
03 Yorumla- +1 yıl
O zaman sünnet olun size de düğün yapalım. Her şeyde eşit olcaz ya. Sünnet olun akm
- +1 yıl
Veya sünnet düğünleri yapılmasın. Hatta sünnet hiç olmasın. Biz çocuğun skini keserek çocuğu aşağıladık oleyyy artık kölemizsin orpsu çocu havasında bir kutlama oluyor.
- +1 yıl
Kadın sünnetinde kadının eti kemiğine kadar kesiliyor afedersin o dudaklar falan gidiyo. Erkekte sadece ufak bi deri alınıyo. Sence bu eşit mi? Kan kaybından, acısından ölen kızlar da var. Bu vahşet yahu
Çok gerzekçe bir soru günün manasızı seçtim seni.. aslına bakarsan bu bir kutlama değil senin de bi tarafın kesilse acaba kutmama mı yaparsın erkekleri kandırmak için bir düzmece biz basit varlıklar olduğumuz için kutlama sanıyorz bunu
20 Yorumla
+1 yılGüldürdün. Sünnet acılı bir olay. Acıya katlanacak çocuk, kendini özel hissedeceği etkinlikler yapılarak bir nevi ikna ediliyor. Bebek görme gibi düşün. Bebeği olan kadın da tebrik edilir. Hediye götürülür.
03 Yorumla- +1 yıl
3 aylık bebeğe de sünnet yapılıyor ve yaşı gelince kutlanıyor. Saçma sapan konuşmayın bu artık gelenekleşmiş bir olay. O zaman her ameliyat sonrası kutlama yapalım hasta üzülmesin diye böyle bir zihniyet var mı? Regl de acılı bir olay hem de ger ay çekiyorsun o acıyı düzenli kutlayalım madem destek amaçlı. Güldürüyorsunuz...
- +1 yıl
Agresif Burbie.
Gelenekselleşmiş olabilir. Ama çıkış noktası bu. Gelenekselleşince 3 aylık bebek için de yapılır olmuş. Ameliyat ile aynı değil. Erkek sünnet olmak zorunda değil. - +1 yıl
Zaruri bir cerrahi operasyon değil yani. Hatta sğnnetin zararlı olduğunu söyleyen ciddi bir sağlıkçı kesim var. Sünnete ikna etmek diye bir şey var. Regl her ay olan, kadın için alelade bir şey. Sağlıklı kadın için de ağrılı değil.
İkiside saçmalıktan başka bir şey değil.
Ne sünnet düğünü ne de regl düğünü hiçbiri yapılmamalı.
Ama sünnet düğünü geçmişten gelen bir şey biz doğmadan öncede vardı yani yapacak bir şey yok. Ama kutlanmamalıydı.00 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 5,7b cevap paylaştı. saçmalik. sunnet olmak ergenlige giris olayi degil. bari bir seyi oneri yapiyorsun düzgün kiyasla.
30 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 7,4b cevap paylaştı. Kız grubu olarak toplanın evde parti yapın kendi çapınızda. Her ay bunu mu kutlayacaksınız ha kutlamak istiyosanız engel olan da yok.
+ aaayy kız a*mın kanıyo
- Yaaa eveeeeeett <3
+ tebrik ederim hayatım davulcuuu vuurrr davulaaa10 YorumlaSünnetle regli ne alaka sünnet bir defa olur diğeri aylarca her ay kutla olmadı evgünü düzenleyin altın toplarsınız
10 Yorumla
+1 yılBirinde vücut rahatlıyor sağlığa kavuşturuyor (ayrıca sünnet olmak İslam'ın bir alametidir) diğerinde acılar başlıyor ve kan geliyor. Kutlama yapmak istiyorsan sen bilirsin.
00 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 1,3b cevap paylaştı. Güzel bir soru ama sünnetle regli nasıl aynı şey gibi kıyaslıyoruz anlamış değilim. Reglin erkekteki karşılığı sünnet mi yani :D
112 Yorumla- +1 yıl
Kadın sünnet erkek regl olmadığına gore evet😄
- +1 yıl
Peki sizce biyolojik olarâk karsiligi nedir😄
- +1 yıl
Şöyle düşünsek regl olan kızın artık kadın olduğu ve sünnet olan çocuğun artik erkek olmasi. Ve bu ikisinden birinin olmamasi durumda üremenin gerceklesmeyecegi. Bana görev bakimindan yakin geliyor 😄
- +1 yıl
@sorusalsorunlar ilk cümleniz doğru olsa işte o zaman karşılığı olurdu soruda mantıklı olurdu ama sünnet olan erkek olmuyor maalesef :D o bizim ebeveynlerin uydurması o zaman bebekken sünnet olan çocuklar var veya 5 yaşında çocuk sünnet olmuş diyelim çocuğu olacak mı :D tabiki de olmayacak. Benim aklıma gelen karşılığı sperm üretiminin başlaması buda ergenliğin bir döneminde başlıyor ve bununla üreyebilecek erişkinliğe geldiğini anlıyoruz.
- +1 yıl
Sanırım kaçırdığım ayrıntı sperm oluşumu bu konuda haklısınız neticede bence demek istedigimizi anladık 😄
- +1 yıl
Sizin sünnet düğününüz var yeterli bence😄
- +1 yıl
O kadar yorgunum ki feminen ruhumu çıkaramayacağım aeo😄😄😄
+1 yılBence haklısın, canın istersen kutla, kutlu olsun, sünnetten de daha önemli bir mesele üstüne üstlük:)!
10 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 384 cevap paylaştı. Saçmalamayın lütfen, dinimizde bazı şeyler gizlidir, bu da onlardan biri...
20 YorumlaSünnet olayı islam coğrafyasına araplardan geçmiş bir gelenek aslında.
Bence öyle düğün dernek yapmaya değer bir olay değil.01 Yorumla- +1 yıl
Daha da geriye gitmen lazım, sünnet ta Yahudilik öncesi İsrailoğulları kavminin de dahil olduğu yöredeki kavimlerden çıkmadır..
+1 yılYa arkadaşım nedir bu sizdeki erkekleri çekememezlik bu kıskançlık nerden geliyo ya niye kendinizi aşağılık ezik hissediyosunuz?
00 YorumlaSünnet ömrümüzde bir defa oluyoruz ama regl her ay oluyor her ay davul zurna nerden bulalım :)
02 Yorumla
+1 yılKarşı değilim tabiki. Ama tuhaf geliyor. Pek aşina olduğum bir durum olmadığı için sanırım.
11 Yorumla- Daha fazla (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat