Selam kızlar soruyorcular 😎😎😎 Şimdi kimse beni yemesin ben çalışkan öğrenciydim hiç kopya çekmedim diye yemesin. Az çok herkesin kopya çekme taktiği vardır kimisi bacağına yazar kimisi silgisine :P
Bu soruyu şuraya bıraktım görüş gelmezse küserim :) Peki senin okul hayatın boyunca kopya çekme taktiğin neydi paylaşır mısın 🤗🤗 Nostaljimiz olmazsa olmaz :D :D
Minik kağıtlara yazıp kazağımın içine koyuyordm ya da bacağımın altına. Bir keresinde kazağımın içine koyduğumu unuttm ayağa kalktm hocayı kağıdı verirken şak yere düştü kağıt, hoca da görmesin mi. Sonra sınavı olan hocaya teslim etti o canım hocam da görmezden gelmişti kopyayı 😅🤣🤣
Sınava not kağıdı ile girerdim kağıdı kalemligime koyardım kelebek sistem olduğu için yanimdaki sınavı bitince çaktırmadan ona derdim bakıp bana söylerdi
Ezberlemem gereken tanımın kelimelerinjn bas harflerini koluma kodlardim
Avuc icine yazar dersten önceki teneffüs elime su tutardım hoca görünce hocam bakin dünün kopyası derdim jdjdjr
Sınava gireceğim sınıfa gider tahtaya yine ezberlemem gereken tanımları kodlardim bas harfi veya sembol ile
Ama asıl can alıcı yere geldim jdjdjr okulda yurt vardi yakın erkek arkadaşım yurtta kalıyordu sınavlardan bir gün önce okuldan herkes çıkınca yurttan birkaç çocuk alıp öğretmenler odasına girip sınav kağıdının fotoğrafını çekip wpden atıyordu bende cevaplayıp ona atıyordum ezberliyorduk ve 100 shdjdjd
Bir kere de en yakın arkadasimla karşılıklı sınavlara girdik kapılar açık sınav olunduğu için bizde karsilikliydik k sordu ben kopya verdim ben sordum o kopya verdi dndjdj ama gülmemek için zor tutuyordum kendimi
Daha bir dünya kopya anım var bide bölüm birincisi olduğum için hocalar beni kopya çekerken görse kopya çektiğim kişinin kağıdını alırdı Hshdjdjd
Ayak bileğime yazıp üstünü pantolon ile kapatırdım bir zamanlar okulumuz varken. Okul eteğini giyince de mus çorabıma etiket yapıştırır üstünü etekle kapatırdım. Hiç yakalanmadım.
Hesap makinesine yazardım. Bizde hesap makinesi ile girmek serbestti. Hesap makinesi olmadığı zaman da telefon ya da kağıda yazıp pantolonun parçasına ya da gömleğin koluna bilekten görecek şekilde toplu iğne ilikler öyle kopya çekerdim.
Edebiyat hocası sınav sorularının cevabını verdiydi bize. Meslek lisesiydi zaten. Edebiyat hiçbir işimize yaramayacaktı. O yüzden hiç kasmadılar. Sınav kağıdının resminii çekip telefondan çekiyordum.
Hak eden varmış işte Meslek lisesinde ilk günlerimdi bir öğrenci bıçaklandı bir de müdür yardımcısına darp ve camdan aşağı atıldıydı. Allah'ım nasıl bir cehenneme düştüm dedim.
Siraya butun defteri (sorumlu oldugumuz konulari ) kisalttarak yazardim sirf bu kopya icin hep ayni sekil oturuyordum yil boyunca hocalar da supelenmiyordu haliyle sinav oncesi de kalem kalemlik ile ve kollarimla yazinin gorulmesini engellerdim sorulara goz gezdirir sinavda cikmayanlari silerdim sorulari crvapladikca da cikanlari t3mizlerdim en son caktimadan masadaki tum yazdiklarimi silip kagidi teslim edip cikardim
Hayatımda sadece 1 kez kopya çekmiştim. Hala vicdan azabını çekiyorum. Sonra da hiç çekmedim. Emek etmek her zaman çok güzel. Kafan da rahat oluyor, vicdanın da. Öğrendiğin ilimler de birçok şey getiriyor, hem bakış açısı anlamında hem de kendini donanımlı hissetmek anlamında...
Lise arkadaşım olur kendileri ve hâlâ görüşüyoruz zaten baktığımı o da biliyordu Ama bu taktikle hiçbir hoca kopya çektiğimi anlamazdı sınav günleri hep saçımı açardım o yüzden
Valla ben hep kopyayı bacaklarıma yazardım sınav günü bile bile etek giyeydim ten çorabın içindende kolay okunuyordu yav 😀 Herkes pantolan ben etek giyince hocalar şaşırırdı bende canım isterde giyerim derdim Hiç yakalamadım 🤣
Okul müdürünün odasının anahtarını çalmıştık ve sınav soruları onun odasında “güvende” oluyordu. Sınav sorularını çalar, onları çözer ve cevapları ezberlerdim, ezberim iyi olduğu için. Kimisi de silgisine yazardı, kağıda yazar eteğin içine tuttururdu. 😬 Bi de sınavda çıkacak soruları satardık çaldığımızda. Yatılı okudum özel bir lisede ve okulumla yatakhane aynı binaydı o yüzden sınav sorularını çalmak kolaydı.
Hiç gerek duymadım kopya çekmeye. Düşük not alacağımı bilsem de çekmem hassas biriyim hak etmediğim bir şeyi kabullenemem. Kopya çekmedim ama çekecek olsaydım büyük ihtimalle bacağıma ve sıranın üzerine yazardım.
Uç kutusuna saklamıştım kopyayı hocanın önündeki sıradaydım ama ruhu bile duymadı :p sınav hemen bitince de tahtaya çıkıp kopya çekenleri söylettirmişti fghjk çok ayıp çok diyerek tüm kopyaları söylemiştim yazık be bebeler 0 ben 94 almıştım
O dersle ilgili, o konuyu hatırlatacak kavramları belirleyip arapça bir şekilde yazabilirsin. (aslında osmanlıca oluyor o, arap harflerini biliyorsan o harflerle kavramları yaz) Eğer yakalanırsan arapça, osmanlıca ödevi dersin, eğer okulda o dersi görmüyorsan kardeşinin, ablanın, abinin olduğunu söyleyebilirsin veyahutta kursa gitmeye veya evde kendi başına öğrenmeye başladığını söyleyebilirsin.
Ayakkabıma yapıştırmıştım not kağıtlarını. Bir kez de yanımdakinin testini çözmüştüm kağıtları değiştirip😅 Onun dışında çok da kopya çekmedim veya vermedim😅
Bi ara kitabi full siraya yazmistik almanca sinaviydi ve kitaptan sorulucakti 90 dan asagi alan yoktu 2 -3 ders siraya yazmakla ugrastim ne gundu beeee
Sıradaki yazılarla kopyayı karıştırmak, kağıdı bişeye saklamak, kuş dili yazmak ha bir de Afganistan lı bir arkadaşım vardı sıraya farsça yazıp Arapça sure diye kandırıyordu herkesi
Cok cektim ama. keske çekmeseydim insanin kendini gelistirmesi guz3l çünkü ders calismadan 3.02 ile üniversiteyi bitirdim kopya cekmedim sirrim bos kağıt vermemek😂
Ortaokulda, Matematik sınavından kopya çekmiştim, Sınfıta 2. Olmuştum 🤭🤣 Sınıfın 1. Sini yanıma koyarlarsa böyle olur 🤣 Hoca bile anlamıştı kopya çektiğimi. Çektinmi? Diye sordu, Bende yalan söylemedim, Evet dedim. 🤣 Ulan ne günlerdi bee.
Her zaman sıranın üstüne paragraflar döşer. Kalemliğimle, sınav kağıdımla üzerini örter, ihtiyacım oldukça bakardım. Bir de masanın altına not koyardım oradan bakardım.